Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızımın ağzı pamukcuk oldu canı cokk acıyomudur yaaa
herkese merhaba benim kızım 25 günlük oldu mama takviyesi yapıyorum ama bir sorun var kızım gögsümü boşaltmıyor az olunca çekmekten sıkılıyor galiba öyle oluncada gögüslerim acıyor ara ara ne yapayacağımı şaşırdım buna bir çözüm bulan var mı bu gidişle beni bırakacak
mrb aynı sorun bendede var oğlum 40 günlük süt çok olunca emerken boğulcak gibi oluyo azalınca emmek istemiyo ağlayınca mama veriyorum ondada çok yavaş içiyo bende anlamadım biberondan kolayca çektikleri için hep öyle gelsin istiyolar heralde
Çok şükür anne sütü damlattım bi kaç sefer geçti çok kötü olmuştu gözü..Tabi canım internetten de okuyabilirsin türkçeleri var arapçasını okuyamazsan ordan da bakabilirsin Allah kabul etsin canım.Bir de bebeğinle ilgili güzel bir şey düşündüğünde filan maaşallah barekallah de canım o da korur nazardan...cok geçmiş olsun canım onların gözünde koruyucu tabaka var acımaz diyorlar benimkine de kirpik kaçmış dun hemde 2 tane bugun gremedim...kynamış soğutulmuş suyla sil burunda kulağa doğru el değmesin geçer...buldumcuk gibiyim tutamıyorum çenemi yok şu kilo yk bu boy oldu vs...Artık çenemi ttmam lazım kendime bile dillendirmem lazım cevşeni internetten bakıp okusam olur mu diğer dualarıda sağol bilgiler için
Canım dua niyetine sureleri okuyabilirsin biliyorum ben Felak nas filan sure mesela okunabiliyor her zaman cevşen sure değil onu her zaman okuyabilirsin canım..Anne sütünü denedm canım hemen geçirdi çok şükür ...Biz 4 günlükken genel muayene için götürmüştük çocuk doktoruna, o zaman 15 gün sonra gaz sancısı için bişeyler veririz demişti. Benim kız emerken bol hava yuttuğu için erken gittik kontrole, zincoyu, çayı, merhemi hepsini doktor yazdı, kullanın dedi. Zaten doğal ürünler. Bu ürünlerden önce ben emzirdikten sonra uykuya daldığı için kıyıp da gazını filan da çıkarmıyordum, yazık yavrum baya sancı çekti bu yüzden. 12 saat arada 15dk.uyuklamalar hariç uyumadığı günler oldu. Tabi annem de gittiği için ben de bebeğe nasıl bakacağım diye az ağlamadım Sonra zincoya başladık, ben de emzirdikten sonra gazını filan çıkardım, yavrum rahatladı çok şükür. Gaz problemi ilk aylarda oluyormuş, sonrasında olmuyormuş. Alışır diye korkma o yüzden, bence kullan bebeğin de rahatlasın, sen de canım
Lohusa terlemesi bende de çok aşırı var. Hatta ben de terim çoğu zaman üstümde kuruduğu için idrar yollarımı üşütmüşüm, antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım, sen de dikkat et kendine, dikişlerini de fazla zorlama tabi.
Benim kırkım çıkmadığı için sureleri okuyamıyorum ve çok eksikliğini hissediyorum, dua ile yetiniyorum mecbur
Yine burada yazılmıştı canım, bi akadaşın doktoru anne sütünden bebeğinin gözüne damlatmasını önermişti, senin de aklında bulunsun. Öp meleğini benim için
Benim kızımın göbeği de 1 hafta sonra düştü ama hala ara ara kanıyor, sonra o kan kuruyup kabuk bağlıyor, sonra o kabuk düşüyor... Böyle bi kısır döngüde bizim göbeğimiz
Doktoru 1 hafta sonraya kadar düzelmezse getir yakalım dedi ama inşallah gerek kalmaz
Allah analı babalı büyütsün canım gözün aydın hoşgeldin aramıza..merhaba bende 20 temmuzda doğum yaptım bır kızım var ..aranıza katılmak ıstıorum:)
Sen de hoşgeldin canım:)Selam kızlar
Ağustos annesi olacaktım ve hamilelik boyunca oradaydım ama bebişim erken geldi ve Temmuz annesi oldum :) Artık bende aranızdayım sevgili anneler
herkese merhaba benim kızım 25 günlük oldu mama takviyesi yapıyorum ama bir sorun var kızım gögsümü boşaltmıyor az olunca çekmekten sıkılıyor galiba öyle oluncada gögüslerim acıyor ara ara ne yapayacağımı şaşırdım buna bir çözüm bulan var mı bu gidişle beni bırakacak
mrb aynı sorun bendede var oğlum 40 günlük süt çok olunca emerken boğulcak gibi oluyo azalınca emmek istemiyo ağlayınca mama veriyorum ondada çok yavaş içiyo bende anlamadım biberondan kolayca çektikleri için hep öyle gelsin istiyolar heralde
kızlar anneannem vefat etmiş akşam 5e gelirken şimdi öğrendim,hastaydı zaten 1senedir kalkamıyor yatıyordu hamileyken doğum yapınca kızımı sana getiricem demiştim geçen hafta gitiğimde bi kısmet olup gidememiştim bir dahaki geldiğimde götürürüm demiştim ama kısmet olmadı nasıl içime oturdu anlatamam içim çok fena oluyor benim kızımı göremedi keşke o zaman götürseydim son kez görseydim Allah tahsiratını affetsin canım annem annsini kaybetti kim bilir içi nasıl yanıyordur ayy insan çok yakınını kaybedince çok farklı hissediyor.sizinle paylaşmak istedim anneannem için dua edin kızlar,Allah razı olsun.
Bebek 2-3 saat emmeyince süt çok toplandığı için boğulcak gibi oluyordur canım. Bende de bazen oluyor, öyle olduğunda hızlı gelen ilk sütü sağıyorum daha rahat emiyor. Biberonun kolaylığını alan birçok bebekte anne memesini reddetme oluyormuş malesef. Mamayı çay kaşığıyla verirsen seni bırakmaz canım
Çok şükür anne sütü damlattım bi kaç sefer geçti çok kötü olmuştu gözü..Tabi canım internetten de okuyabilirsin türkçeleri var arapçasını okuyamazsan ordan da bakabilirsin Allah kabul etsin canım.Bir de bebeğinle ilgili güzel bir şey düşündüğünde filan maaşallah barekallah de canım o da korur nazardan...
Canım dua niyetine sureleri okuyabilirsin biliyorum ben Felak nas filan sure mesela okunabiliyor her zaman cevşen sure değil onu her zaman okuyabilirsin canım..Anne sütünü denedm canım hemen geçirdi çok şükür ...
Allah analı babalı büyütsün canım gözün aydın hoşgeldin aramıza..
Sen de hoşgeldin canım:)
Aynı sorun bende de var tek benim sanıyordum bu sorunu yaşayan.Bütün bebekler sürekli emmek isterlerken bizimkiler neden böyle(Benimki de aynı süt çok olunca boğulacak gibi oluyor almıyor memeyi az olunca da sıkılıyor çekmiyor.Bir de ben mama filan da vermedim hiç hani biberona alıştı diyeceğim öyle bir şey de yok...Ne çok olacak süt ne az tam hanımefendinin isteğine göre olmalı yoksa emmez kıızm:))Doyma işi olmasa bu kız beni hiç emmezdi kesin:))Çözüm bulabilen olursa bana da söylesin ...
merhaba kızlar bende 29-07-2011 de sezeryanla doğum yaptım...
suyum gelmişti hastaneye gittik saat 18:00 gibi..sancılarım 19:00da başladı...saat 05:10'a kadar sancı çektim..en son eşime ve Allahıma yalvarıyodum beni kurtar diye..sağ taraftan ayrılmamış..doktor elini bileğine kadar soktu kafasına dokunuyorum ama sağ yapışık dedi..ıkınamıyosun diye kızdı bana..rahim gevşetici yapıldı.açılmam 7-8cm di..dr.karşıma oturdu bayaa bi uzaktan ebelerle çatalda duran bana bakıyoodu..ıkınamıyosun dioodu..en sonunda beni uyutun yapamayacağım die yalvardım..çocuk kanalda olduğu için acil sezeryana aldılar..genel anesteziyle meleğim saat tam 05:35 de dünyaya gelmiş..ancak ben onu saat 9:00 gibi görebildim..yoğun bakıma alınmış..nefessiz kalmış çıktığında kolları bacakları pelte gibiymiş..bunlarıda sabah çocuk dr.u söyledi..dirayetsiz anne dedi bana..
bu kadar çok normal doğum istersen Allahım nasip etmedi ne diim..ama sağ salim kızımı kucağıma aldım..kızım 3190gr. 50cm doğdu..şu anda uyuyo..az önce hastaneye gittik besin zehirlenmesi geçirdim..sabaha kadar kustum durdum..bu arada dilinde oluşan süt kalıntısı için dr.karbonatlı suya batırılmış tülbentle kazıyın dedi..herkese sağlıklı bir emzirme dönemi diliyorum..hepimiz sütümüzle kalalım inşallah..Allahım meleklerimize bol sütler nasip etsin :):):)
slm kızlar galiba çogunluk bu emzirme işinde sorunlu ben önceleri sütüm az diye çok üzüldüm kızımda fazla kilo almadı ama yapacak birşey yok mama şart oldu bende 25 günlük kızıma 4 saat arayla 60 cc mama vereyim aralardada istedikce emzireyim diyorum çünkü beni bırakmasın istiyorum doktor 2-3 saat arayla emzir 10'ar dk gögüslerini sonrada 30 cc mama ver dedi ama kız durmuyorki burarada biberon markası olarak medela kullanan var mı normal biberonlar dolu dolu akınca korkuyorum beni bırakacak diye....
Burada yeni doğum yapan arkadaşlara allah analı babalı büyütsün...
Herkese hayırlı ramazanlar...
Canım ben de doğumundan beri mama veriyorum ve 27 gündür sütümü sağıyorum. Hem sütüm çok az hem de göğüs uçlarım çok küçük yavrum kavrayamıyor. Sana hiç bi şekilde medelanın biberonunu önermem. Önceleri sütümü medela ile sağıp hemen biberonun memesi ile bebeğime içiriyordum. Ama bebeğim içerken çok hava yutuyor. Maması için de dr brown's ın biberonunu kullanıyorum. Ve aradaki fark çok bariz. Bebeğine ekstradan hava yutturup gaz sorunu yaratma canım. Ben 20 cc anne sütü için bile mama biberonunu kullanıyorum ve çok memnunum.
kızlar anneannem vefat etmiş akşam 5e gelirken şimdi öğrendim,hastaydı zaten 1senedir kalkamıyor yatıyordu hamileyken doğum yapınca kızımı sana getiricem demiştim geçen hafta gitiğimde bi kısmet olup gidememiştim bir dahaki geldiğimde götürürüm demiştim ama kısmet olmadı nasıl içime oturdu anlatamam içim çok fena oluyor benim kızımı göremedi keşke o zaman götürseydim son kez görseydim Allah tahsiratını affetsin canım annem annsini kaybetti kim bilir içi nasıl yanıyordur ayy insan çok yakınını kaybedince çok farklı hissediyor.sizinle paylaşmak istedim anneannem için dua edin kızlar,Allah razı olsun.
güzelim tam olarak adını yazar mısın biberonun adını çok var bildiğim kadarıyla. medelayı anne memesini benzediği için yani çektikce geldiği için istemiştim dierk agzına gelince yani çekmeden akınca beni bırakır diye korkuyorum...
suyum gelmişti hastaneye gittik saat 18:00 gibi..sancılarım 19:00da başladı...saat 05:10'a kadar sancı çektim..en son eşime ve Allahıma yalvarıyodum beni kurtar diye..sağ taraftan ayrılmamış..doktor elini bileğine kadar soktu kafasına dokunuyorum ama sağ yapışık dedi..ıkınamıyosun diye kızdı bana..rahim gevşetici yapıldı.açılmam 7-8cm di..dr.karşıma oturdu bayaa bi uzaktan ebelerle çatalda duran bana bakıyoodu..ıkınamıyosun dioodu..en sonunda beni uyutun yapamayacağım die yalvardım..çocuk kanalda olduğu için acil sezeryana aldılar..genel anesteziyle meleğim saat tam 05:35 de dünyaya gelmiş..ancak ben onu saat 9:00 gibi görebildim..yoğun bakıma alınmış..nefessiz kalmış çıktığında kolları bacakları pelte gibiymiş..bunlarıda sabah çocuk dr.u söyledi..dirayetsiz anne dedi bana..
bu kadar çok normal doğum istersen Allahım nasip etmedi ne diim..ama sağ salim kızımı kucağıma aldım..kızım 3190gr. 50cm doğdu..şu anda uyuyo..az önce hastaneye gittik besin zehirlenmesi geçirdim..sabaha kadar kustum durdum..bu arada dilinde oluşan süt kalıntısı için dr.karbonatlı suya batırılmış tülbentle kazıyın dedi..herkese sağlıklı bir emzirme dönemi diliyorum..hepimiz sütümüzle kalalım inşallah..Allahım meleklerimize bol sütler nasip etsin :):):)
Canım benim kullandığım biberon Dr Brown's marka. Yavaş akışlı. Meme uçları bebeklerin aylarına göre akışları var. Bebek mağazalarında var.
Medelanın süt akışı dr browns a göre çok daha fazla ve bebeğim içerken içi hava doluyordu.