2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Zinco, içinde çeşitli bitkilerin yağlarının bulunduğu bi damla canım, doğal bi ürün. Günde 3 kere 4'er damla veriyorum bebeğimin ağzına. Gaz sancıları baya azaldı şükür, uyku tutmuyordu yavrumu, baya rahat 2 gündür :nazar:

Rezene çayı da milupanın bi çayı, onu da doktor verdi. Onu henüz tam olarak içiremedim ama ona da başlayacağım düzenli olarak. Ben kendim için herhangi bişey kullanmıyorum, ne süt arttırmak için, ne de gaz sancısı için, bu ürünleri bebeğime veriyorum ben canım :KK8:

Ben zincodan memnun kaldım canım, bebeğim 2 gündür rahat bi uyku uyudu ve uyutturdu :KK34:

Lohusa kanaması normal adet kanaması miktarı olur, aşırısı dikiş kanamasıdır demişlerdi. Benim de kanamam normal adet düzenimdeki gibi. Bazı günler daha az, bazen daha çok ama bence normal sınırlarda. benim de ağrı oluyor bazen, hatta dün 2 tane dikişim düştü. Daha kaç dikişim var onu da bilmiyorum ama benim vajinal septumum vardı, doğum anında onu da kestiler ve doğumdan sonra dikişim iç dış 1 saat sürdü düşün :KK50: Allah'a şükür şuana kadar bi sıkıntım olmadı ama bazen şeytan dürtüyor, ya yanlış diktilerse, ya sıkıntı varsa diye ama kulak asmıyorum pek. İçin rahat değilse bi git doktora istersen sen canım :KK55:

he zinco yu bebeğine mi içiriyorsun ben sen içiyorun sanmıştım ben bebeğime vermek istemiyorum bünyesi alışır diye korkuyorum alışır mı acaba?doktor mu tavsiye etti canım benimkide uyumuyor kızarıyor sıkılıyor gazını çıkarırken uykusu falan düzene girerdi gaz sancısı düzelince bi doktora sorayım 12sinde randevumuz var bekleyim o zamana kadar.
benim dikiş bi acıyor bi acımıyor zorluyorum herhalde bazen oturup kalkarken dikkat etmiyorum herhalde birde üşütünce ağrırmış çok terliyorum üşüyorum sonra heryer açıkken daha dikkat edeceğim artık 13 gün sonra genel kontrolüm var kırkım çıkınca çağırdı doktorum bakalım genel kontrol neymiş:)
sizdede oluyor mu kendi doktorumu bırakmak istemiyorum bebeğime de sen bak demiştim en son gittiğimde:)) ikinciyi yapıp tekrar gideceğim nerdeyse o kadar yani:)))

Sağol canım geçti çok şükür pişiğimiz dun uykusuz kaldım onu yüzüstü yalnız bırakmıyım diye popo havada tuttum gene hiçıslak mendil kullanmadım önceki sayfada yazdığım teknik işe yaradı çok şükür..Bu gece de çok az kaka yaptı doldurmadı bezini bugun de ona taktım kafayı sütüm mü yetmiyor aç mı diye...

benim kızımın poposuda çok kötü pişik ve isilik oldu, ben poposunu ıslak pamukla temizledikten sonra az bir pamuğa hakiki zeytinyağı sürdüm iyi geldi kızıma :) böyle sorunda denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.

Kızlar bebeğime benim nazarım değiyor sanırım pişik yok dedim pişik oldu pişik var dedim geçti geçti dedim gene oldu çok kaka yapıyor dedim kaka azaldı aç dedim kakası yok dedim durmadan kaka yapmaya başladı bir sürü sey sivilce yok dedim sivilce oldu kendi nazarımdan nasıl korurum ben kuzumu buna bi çare lazım asıl benim nazarım değiyor kuzuma

benim kızımın poposuda çok kötü pişik ve isilik oldu, ben poposunu ıslak pamukla temizledikten sonra az bir pamuğa hakiki zeytinyağı sürdüm iyi geldi kızıma :) böyle sorunda denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.

Çok kötü bu pişik olayı çiş yaptıkça kaka yaptıkça canları yanıyor yazık ya konuşamıyorlarda içim parçalanıyor

Kızlar bebeğime benim nazarım değiyor sanırım pişik yok dedim pişik oldu pişik var dedim geçti geçti dedim gene oldu çok kaka yapıyor dedim kaka azaldı aç dedim kakası yok dedim durmadan kaka yapmaya başladı bir sürü sey sivilce yok dedim sivilce oldu kendi nazarımdan nasıl korurum ben kuzumu buna bi çare lazım asıl benim nazarım değiyor kuzuma

yok be canım olacağındandır denk geliyordur annenin nazarı değmezmiş sütü korurmuş sen aklıma getirdim değişecek bu huy yada değişti düşününce dersen olur ama nazardan değil düşünülen gerçekleşir bu yüzden,bak şunu yap;41tane çörek otunun her birine besmele oku güzelce bi beze dikip kızının üzerine tak o kızını herşeyden korur inşallah.:nazar:
Ben ne yapayım kız,benim de kaynanamın değiyor kuzuma nazarı hadi anneyi sütü koruyor kaynanamdan nasıl koruyacağım kızımı burnumun ucunda aynı apartmandayız hergün görüyoruz:KK37::nazar:

en çok sevenın nazarı deger,hergun nas felak oku bebışıne .

Canım benim ben de çok korkuyroum nazardan bize bi arkadaş bir yanında kıtmir duası bir yanında nazar ayeti olan bir gümüş kolye hediye etti onu yatağına astık canım.Bir de herşeye karşı korumak için babası uygun olduğunda kızıma Cevşen okuyor o bence çok faydalı.Allah Peygamber efendimize(s.a.v.)savaşta korunması için taktığın zırhı çıkar bunu oku demiş zırh kadar koruyor insanı denir cevşen için..Nette de var cevşen-i kebir yazarsan çıkar.Sen okuyamıyorsan da çocuğuna dinlet uyurken filan netten aç dursun.ben de genelde emzirirken filan felak nas ve ayet'el kürsi'yi okuyorum bebeğime canımsen de bunlara dikkat et bence değiyordur nazarın Allah korusun en çok sen seviyorsun sonuçta...Ben de aynı ne dersem o geliyor başımıza dillendirmemek lazım denir bi de bebeğin güzelliklerini..Geçmiş olsun canım benimkinin de sol gözünde çapak oldu içim acıyor gözünü öyle gördükçe:KK43:(

kızlar ben bir öğsümü sağdığımda anca 10 ml süt geliyor.bu sütyüm az olduğunu gösterir dimi?napıcam ben...:KK43:

Canım benim ben de çok korkuyroum nazardan bize bi arkadaş bir yanında kıtmir duası bir yanında nazar ayeti olan bir gümüş kolye hediye etti onu yatağına astık canım.Bir de herşeye karşı korumak için babası uygun olduğunda kızıma Cevşen okuyor o bence çok faydalı.Allah Peygamber efendimize(s.a.v.)savaşta korunması için taktığın zırhı çıkar bunu oku demiş zırh kadar koruyor insanı denir cevşen için..Nette de var cevşen-i kebir yazarsan çıkar.Sen okuyamıyorsan da çocuğuna dinlet uyurken filan netten aç dursun.ben de genelde emzirirken filan felak nas ve ayet'el kürsi'yi okuyorum bebeğime canımsen de bunlara dikkat et bence değiyordur nazarın Allah korusun en çok sen seviyorsun sonuçta...Ben de aynı ne dersem o geliyor başımıza dillendirmemek lazım denir bi de bebeğin güzelliklerini..Geçmiş olsun canım benimkinin de sol gözünde çapak oldu içim acıyor gözünü öyle gördükçe:KK43:(

çapak benim bebişde de olmuştu...
gözünü açamıyordu ccanım benim yaaa..
doktoru aradım.genta diye bi damla söyledi.2 kere damlattım.geçti elhamdülillah..
enfeksiyondan olurmuş veya gözyaşı kanalları tıkalı olurmuş.
kanallardan oldugunu sanıyorum.kesin mikrop kaptı. bence doktoruna bi danış...

kızlar ya bizim halaaaaaa göbeeemiizzz düşmedi.
14 gün olduk...

bi de düştükten sonra nasıl oluyor.??yani bizim göbekler gibi mi yoksa bişeler kalıyo zamanla da o mu düzeliyor...

14 gün olduk...

bi de düştükten sonra nasıl oluyor.??yani bizim göbekler gibi mi yoksa bişeler kalıyo zamanla da o mu düzeliyor...

Bizim ki 8. ya da 9. gün düşmüştü, ama baticonla pansuman yapmıştık biz.
Bizim ki gibi kalıyor .

cok geçmiş olsun canım onların gözünde koruyucu tabaka var acımaz diyorlar benimkine de kirpik kaçmış dun hemde 2 tane bugun gremedim...kynamış soğutulmuş suyla sil burunda kulağa doğru el değmesin geçer...buldumcuk gibiyim tutamıyorum çenemi yok şu kilo yk bu boy oldu vs...Artık çenemi ttmam lazım kendime bile dillendirmem lazım cevşeni internetten bakıp okusam olur mu diğer dualarıda sağol bilgiler için

he zinco yu bebeğine mi içiriyorsun ben sen içiyorun sanmıştım ben bebeğime vermek istemiyorum bünyesi alışır diye korkuyorum alışır mı acaba?doktor mu tavsiye etti canım benimkide uyumuyor kızarıyor sıkılıyor gazını çıkarırken uykusu falan düzene girerdi gaz sancısı düzelince bi doktora sorayım 12sinde randevumuz var bekleyim o zamana kadar.
benim dikiş bi acıyor bi acımıyor zorluyorum herhalde bazen oturup kalkarken dikkat etmiyorum herhalde birde üşütünce ağrırmış çok terliyorum üşüyorum sonra heryer açıkken daha dikkat edeceğim artık 13 gün sonra genel kontrolüm var kırkım çıkınca çağırdı doktorum bakalım genel kontrol neymiş:)
sizdede oluyor mu kendi doktorumu bırakmak istemiyorum bebeğime de sen bak demiştim en son gittiğimde:)) ikinciyi yapıp tekrar gideceğim nerdeyse o kadar yani:)))

Biz 4 günlükken genel muayene için götürmüştük çocuk doktoruna, o zaman 15 gün sonra gaz sancısı için bişeyler veririz demişti. Benim kız emerken bol hava yuttuğu için erken gittik kontrole, zincoyu, çayı, merhemi hepsini doktor yazdı, kullanın dedi. Zaten doğal ürünler. Bu ürünlerden önce ben emzirdikten sonra uykuya daldığı için kıyıp da gazını filan da çıkarmıyordum, yazık yavrum baya sancı çekti bu yüzden. 12 saat arada 15dk.uyuklamalar hariç uyumadığı günler oldu. Tabi annem de gittiği için ben de bebeğe nasıl bakacağım diye az ağlamadım :KK5: :KK9: Sonra zincoya başladık, ben de emzirdikten sonra gazını filan çıkardım, yavrum rahatladı çok şükür. Gaz problemi ilk aylarda oluyormuş, sonrasında olmuyormuş. Alışır diye korkma o yüzden, bence kullan bebeğin de rahatlasın, sen de canım :KK8:

Lohusa terlemesi bende de çok aşırı var. Hatta ben de terim çoğu zaman üstümde kuruduğu için idrar yollarımı üşütmüşüm, antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım, sen de dikkat et kendine, dikişlerini de fazla zorlama tabi.

Benim kırkım çıkmadığı için sureleri okuyamıyorum ve çok eksikliğini hissediyorum, dua ile yetiniyorum mecbur :KK43:
Yine burada yazılmıştı canım, bi akadaşın doktoru anne sütünden bebeğinin gözüne damlatmasını önermişti, senin de aklında bulunsun. Öp meleğini benim için :KK3:

14 gün olduk...

Benim kızımın göbeği de 1 hafta sonra düştü ama hala ara ara kanıyor, sonra o kan kuruyup kabuk bağlıyor, sonra o kabuk düşüyor... Böyle bi kısır döngüde bizim göbeğimiz :KK37:
Doktoru 1 hafta sonraya kadar düzelmezse getir yakalım dedi ama inşallah gerek kalmaz :KK50:

İyi akşamlar kızlar, herkesler iyidir inşallah?

Bebeğimin gün be gün büyüyüşünü izlemek gerçekten çok keyifli ama en ufak bişeyde ben çok korkuyorum, ona bişey olur diye aklım gidiyor. Sizde durum nasıl? Rabbim hepimizin yavrularını sakınsın inşallah :nazar:

Bir de sıcaktan yavrumun sürekli kafası ıslak, terli. Boynunda da isilikler başladı. Bildiğiniz etkili bi ilaç veya yöntem var mı? :94:

[

Benim kızımın göbeği de 1 hafta sonra düştü ama hala ara ara kanıyor, sonra o kan kuruyup kabuk bağlıyor, sonra o kabuk düşüyor... Böyle bi kısır döngüde bizim göbeğimiz :KK37:
Doktoru 1 hafta sonraya kadar düzelmezse getir yakalım dedi ama inşallah gerek kalmaz :KK50:[/QUOTE]

benim bebişin de bugün düştü göbegi 10.gününde,ama yara kabugu gıbı bışıler var içinde ,normal bı göbek halını almadı ,yakmak falan deyınce korktum ben bı sorun mu var acaba bizimkilerde???bebışlerın göbeklerı dusen arkadaslar bılgı verırse sevınırım.

[

Doktoru 1 hafta sonraya kadar düzelmezse getir yakalım dedi ama inşallah gerek kalmaz :KK50:

benim bebişin de bugün düştü göbegi 10.gününde,ama yara kabugu gıbı bışıler var içinde ,normal bı göbek halını almadı ,yakmak falan deyınce korktum ben bı sorun mu var acaba bizimkilerde???bebışlerın göbeklerı dusen arkadaslar bılgı verırse sevınırım.[/QUOTE]

canım daha kapanmadığı için öyle görünüyor ağlayıp zorlandığı zaman kanar daha çok onun dışında az kanar sonra o kan orada kabuk olur yıkarken yumuşayıp düzelir bir daha kanayınca yine aynı:) kapanana kadar öyle korkutuyor insanı işte:)

İyi akşamlar kızlar, herkesler iyidir inşallah?

Bebeğimin gün be gün büyüyüşünü izlemek gerçekten çok keyifli ama en ufak bişeyde ben çok korkuyorum, ona bişey olur diye aklım gidiyor. Sizde durum nasıl? Rabbim hepimizin yavrularını sakınsın inşallah :nazar:

Bir de sıcaktan yavrumun sürekli kafası ıslak, terli. Boynunda da isilikler başladı. Bildiğiniz etkili bi ilaç veya yöntem var mı? :94:

sorma canıımm aynı geçen gün yıkarken ağzına su kaçırdım nasıl yaptım anlamadım bi yutkunmaya başladı zorlandı ağlıyordu çünkü aaayyy yüreğim hopladı resmen aldım hemen yüz üstü tutup sırtına hafif vurdum düzeldi o günden sonra çok daha dikkatliyim:))
aynen benim kızında kafası ıslak ve isilik alnı hep doktor terletmemeye özen göster terlerse de bez filan değil ılık suyla elinle sil dedi bakalım inşallah geçer sebamed krem biraz iyi geliyor ama o da tam geçirmiyor ne yazık yavrularımız tam sıcağa denk geldi:))

kizlar herkese iyi sahurlar !!!

benim kizim suanda 50 günlük oldu.... benim gögsümü hic tutmadigi icin sütümü pompalayip veriyorum 3 saatte bir 80 ml veriyorum ama bazen 3 saati beklemiyor benimki... sizler ne kadr veriyorsunuz yada nekadar vermemiz lazim ???

selam bayanlar, benim oğlumda 32 günlük oldu. bizimde gaz problemimizçıktı. doktorumuz zinco yu verdi. bakalım 2 gündür kullanıyorum faydalı olacak gibi. ama benim ufaklık sürekli memede uyumak istiyo. memede uyuyup kalıyo, emmiyoda ölee ağzında tutuyo. hadi uyu yatağına yatırayım diyorum hemen uyanıyo. bazende sürekli emmekten boğulmaya kalkıyo ödüm kopuyo :)))emzik kullansam mı die düşünüyorum. hatta dün aldım bir tane çok sevmedi halen tam olarak kabullenmedi :) sizlerde de böle bir sorun var mı emzik kullananlar varsa bilgi verebilir mi. birde emzik ağzında uyursa emziği bırakmıyor. bende emzikle uyumasını istemiyorum korkuyorum uyurken bişi olur diye. emzikle uyuması sakıncalı mı sizce.

X