2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler hatunlarrr:KK71:

uzun zamandır yazamadım si♂eye geliyorum okuyorum zülal uyanıyo yazamadan çıkıyorum bebişleriniz nasıl büyümeye başladılar artık :nazar: bizim gaz sorunumuz biraz daha hafifledi gibi bu hafta:nazar: geçen 2 gün baya öksürdü korkuttu bizi sonra geçti şükür 2 gündürde hava serin giydirdim sıkı sıkı babası bebek gibi olmuş bu diyoo ee ne zaten diyorum gülüyorr...ayın 24 ünde 2. aşımız olacak ...
bi arkadaş huggisi sormuş ben prima yeni doğan kullanıyorum memnunum ancak 2 3 gün kaka yapamayınca birden yapıyor bu sefer baya bi çıkartıyo yoksa genel olarak memnunuz biz..

gözdecim sende ayrılık kararı almışsın cnm allah yardımcın olsun hakkında hayırlı olur inşşş.....

Benim taktiğimi dene istersen.Biraz emme süresini uzat ve acıkıp yorulsun sonra emzir ve emzirirken uyuyakalsın .İyice daldığında al ve yüzüstü yatağına yatır.Gazını da yatarken çıkartıyor.1-2 sefer böyle yaptıktan sonra benimki alıştı.İnşallah senin bebişte de işe yarar...:nazar:

uzun süre emzirme dedin demi ama benim kız istediği zaman bi vermeyim ortalığı yıkıyor veriyorum uzuuuuuuun süre emiyor emzik niyetine de kullanıyor beni uyanık olduğu zaman hep emecek emziğe de alıştırmam lazım ama yok almıyor evde hiç işime bakamıyorum bazen evde kayboluyorum:KK36:
emzirirken uyuyor dalınca çekiyorum hafiften ağzından uyanıyor tekrar istiyor işim çok zor kendi kendine uyumaya alıştıramadım emzirirp tokken beşiğine yatırıp uyumasını istiyorum şimdi böyle alıştırmışken çok mu zor??:KK53:

merhaba anneler bebekleriniz hayırlı olsun ben kısmetse eylül annesi olacağım bir şey soracaktım bu huggies in organik pamuklusunu deneyen var mı denediyseniz memnun kaldınız mı?
bir de yeni doğan yada 0-3 ay alttan çıtçıtlı body ve tulum kaç tane olması gerek?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

canım ben ilk huggies kullandım ama prima premium care i tavsiye ederim huggies in yan bantları sert ve zarar veriyor primanınki çok guzel primanın sitesinden numune gelmişti ilk hediyem ordan denedim ve cok memnunum huggies daha pahalı aslında niye dikkat etmiyolar yan bantlara anlamadım sitesine yazcam zaten
tulum 3-4 tane al bence çıtçıtlı bady 4-5 yeter zaten hastane cıkışında kullanılıyo baya

uzun süre emzirme dedin demi ama benim kız istediği zaman bi vermeyim ortalığı yıkıyor veriyorum uzuuuuuuun süre emiyor emzik niyetine de kullanıyor beni uyanık olduğu zaman hep emecek emziğe de alıştırmam lazım ama yok almıyor evde hiç işime bakamıyorum bazen evde kayboluyorum:KK36:
emzirirken uyuyor dalınca çekiyorum hafiften ağzından uyanıyor tekrar istiyor işim çok zor kendi kendine uyumaya alıştıramadım emzirirp tokken beşiğine yatırıp uyumasını istiyorum şimdi böyle alıştırmışken çok mu zor??:KK53:

canım ben *3-4 gunlukken verdim emziği canı isteyince emiyo keyfi yerindeyse desem daha doğru. eğer amacı emmekse hiçbişey vazgeciremiyo ağlıyo buyuk bir silahları var malesef:))bende emdirip uyuturum öyle alışşın diyodum ama malesef olamadı bazen sallıyorum ama bazende emip uyuyo dengemiz yok yani emziği tavsiye ederim ama en azında zevk için emdiği anlarda seni emzik niyetine kullanmaz :KK3:

merhaba anneler bebekleriniz hayırlı olsun ben kısmetse eylül annesi olacağım bir şey soracaktım bu huggies in organik pamuklusunu deneyen var mı denediyseniz memnun kaldınız mı?
bir de yeni doğan yada 0-3 ay alttan çıtçıtlı body ve tulum kaç tane olması gerek?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

bol bol al altan çıtçıtlı çok işine yarayacak eylül annesi olacaksan uzun kollularından da al çok işine yarıyor %100 pamuklu olanlarından almalısın ayaklı tulumlardan da havalar serinler o zamana 20 25 tane bunlardan karışık bulunsun bebek terledikçe değiştirirsin...bebek bezi de 2 tane 1 numara yeter 2 3 tane 2 numara sonra 3 e geçersin zaten ayırlı olsun bebeğin bu arada

Ben de kızımım gaz sancılarından kendimi kaybedince emzik aldım yıkadım verdim önce aldı hevesle emdi 10 sanıye baktı sut yok attı ağzından bi daha verdim eliyle tuta tuta düşmesin diye 30 sanıye emdi bi daha denedim çıngarı çıkardı almıyor kesinlikle emzik ben nöbetçi emzik durmadan emmek istiyor bazen uykusuzluktan bitap düşünce kolumu ısırıyorum ona da dönüp güler yüzle şarkı söylüyorum kamera olsa kesin bu kadın deli derler:)İlk kez 2 gun önce bana güldü 2 kere de dün güldü gözlerime bakarken yavaş yavaş gulmeye başladı çok tatlı oluyor bebişlerin tam sürekli gülmeye başladıkları günler gelse artık o gulunce yorgunluk morgunluk gitti bende 1 saat soytarılık yaptım tekrar güldürmek için hiç oralı bile olmadı kendi hayallerine güldü hep...Bugunde taşınıyorum şu an nakliyecileri bekliyorum hayırlısıyla yeni eve geçsem de rahatlasam

Ben de kızımım gaz sancılarından kendimi kaybedince emzik aldım yıkadım verdim önce aldı hevesle emdi 10 sanıye baktı sut yok attı ağzından bi daha verdim eliyle tuta tuta düşmesin diye 30 sanıye emdi bi daha denedim çıngarı çıkardı almıyor kesinlikle emzik ben nöbetçi emzik durmadan emmek istiyor bazen uykusuzluktan bitap düşünce kolumu ısırıyorum ona da dönüp güler yüzle şarkı söylüyorum kamera olsa kesin bu kadın deli derler:)İlk kez 2 gun önce bana güldü 2 kere de dün güldü gözlerime bakarken yavaş yavaş gulmeye başladı çok tatlı oluyor bebişlerin tam sürekli gülmeye başladıkları günler gelse artık o gulunce yorgunluk morgunluk gitti bende 1 saat soytarılık yaptım tekrar güldürmek için hiç oralı bile olmadı kendi hayallerine güldü hep...Bugunde taşınıyorum şu an nakliyecileri bekliyorum hayırlısıyla yeni eve geçsem de rahatlasam

canım seni emzik olarak kullsanmasını istemiyorsan sana tavsiyem emziğin ucunu azcık recel yada bala bandırarak ver bayılıyolar annem dedi banada yaptım çok ağlayıp durduramadığımdada işe yarıyo

slm kızlar nasılsınız
ben bebek bezi biminkini kullanıyorum gayet memnunum.bnm kızımda gülmeye başladı konuşunca karşılıkta veriyo agu bugu bişiyler diyo işte.mutlaka konuşun kızlar çok faydası var.bnm kızım daha 45 günlük onunla konuşunca gülüyor sesler çıkarıyor öööyle gözlerime bakıyor canım bnm.
oruç tutan var mı aranızda ben tutuyorum Allah kolaylığını veriyor. şimdiye kadar tuttuğum en rahat oruç valla.sütüm de çoğaldı sabah kalkıyorum akıyor birini verirken ötekinden damlıyo.

canım seni emzik olarak kullsanmasını istemiyorsan sana tavsiyem emziğin ucunu azcık recel yada bala bandırarak ver bayılıyolar annem dedi banada yaptım çok ağlayıp durduramadığımdada işe yarıyo
canım sen bilirsin tabii yine de ama o zaman susar yani besin almaya baladıklarında su ihtiyaçları başlıyor ya az da olsa ağzına tad gidince şekerli birde susar bence.
canım ben *3-4 gunlukken verdim emziği canı isteyince emiyo keyfi yerindeyse desem daha doğru. eğer amacı emmekse hiçbişey vazgeciremiyo ağlıyo buyuk bir silahları var malesef:))bende emdirip uyuturum öyle alışşın diyodum ama malesef olamadı bazen sallıyorum ama bazende emip uyuyo dengemiz yok yani emziği tavsiye ederim ama en azında zevk için emdiği anlarda seni emzik niyetine kullanmaz :KK3:

aynen bizdede denge yok,emzik vermeye çok çalışıyorum ama almıyor mecbur her istediği zaman emziği olacağıııım:KK24:

kizlar merhabalar benim bebegimde cok asiri bir sekilde kolik agrilari var.... hergün aksam 7de basliyor gece 11 e kadar....
iki defa hastaneye götürdüm hortumla gazini bosalttilar ikincisinde bagirsaklari kanadi... ayni islemi birdaha yaptirmak istemiyorum ama kizim budefa bagirsaklaindan olucak.. cok caresiz kaliyorum iki hafta hergün ayni saaate hicc gecmedi agrilari denemdigim bir yöntem kalmadi papatya cayi rezene hatta nane cayi bile veriyorum ama gecmiyor dün artik sütümü vermemeyi düsündüm mama verdim bukezde mamayi istemiyor dünden beri ac kaldi bende yine bugpn kendi sütümü verdim nasil sütümü icti anlatamam acaba sütümdenmi kaynaklaniyor diye denemek istedim ama kizim ac kaldi o ackende beim icime sinmedi yediklerimde dikkat ediyorum ama
doktorumuz fitilde verdi 3 farkli damla kullaniyorum ama hicbiri fayda etmiyor napacagimi sasirdim agrilarinn geldigi vakitlerde baska seyler yapiyorum arabayla disari cikiyoruzz ama yokk yinede gecmiyor artik gece 11 de yorgun düsüp uyyor sürekli kucakta gezmek istiyor sizdede bvarmi öyle birse yada buna karsilik neler yapabilirim......

ben sütümü pompalayip veriyorum gögsümü hic almadi... sütümü dolapta sakliyorum cünnkü acikinca hemen yemek istiyor sütümde ancak yarim saatte onun ictigi miktari cikariyo buyüzden dolapta hazir bulunduruyorum aaba onu isitip veriyorum yada bazen hic dayanamiyo isitirken agliyo ozaman bir iki damla yatissin diye veriyorum ondanmi oluyo anlamiyorum kucagimdayken uyuyo yerine koydugum anda uyaniyo sanki saatlerdir uyumus gibi napacagimi sasirdim...

aman arkadaslar emzigin ucuna sakin bal veya recel surmeyin. Ozellikle bal bebeklerde cok ciddi alerjilere neden olabilyor sakin vermeyin bali...zaten doktorunuza da sorarsaniz 1 yasindan once bal kesinlikle yasak diyecektir...
Sevgiler
Y

doğrudur canım dediğin ama 6aydan sonra verilebilir anca çünkü bebekler sadece anne sütüyle beslendiği için suya ihtiyaçları olmuyor az da olsa reçel bal vermek susamalarına neden olur bence verme derim canım ama işine karışmak istemem sen bilirsin tabiiki de.

kizlar merhabalar benim bebegimde cok asiri bir sekilde kolik agrilari var.... hergün aksam 7de basliyor gece 11 e kadar....
iki defa hastaneye götürdüm hortumla gazini bosalttilar ikincisinde bagirsaklari kanadi... ayni islemi birdaha yaptirmak istemiyorum ama kizim budefa bagirsaklaindan olucak.. cok caresiz kaliyorum iki hafta hergün ayni saaate hicc gecmedi agrilari denemdigim bir yöntem kalmadi papatya cayi rezene hatta nane cayi bile veriyorum ama gecmiyor dün artik sütümü vermemeyi düsündüm mama verdim bukezde mamayi istemiyor dünden beri ac kaldi bende yine bugpn kendi sütümü verdim nasil sütümü icti anlatamam acaba sütümdenmi kaynaklaniyor diye denemek istedim ama kizim ac kaldi o ackende beim icime sinmedi yediklerimde dikkat ediyorum ama
doktorumuz fitilde verdi 3 farkli damla kullaniyorum ama hicbiri fayda etmiyor napacagimi sasirdim agrilarinn geldigi vakitlerde baska seyler yapiyorum arabayla disari cikiyoruzz ama yokk yinede gecmiyor artik gece 11 de yorgun düsüp uyyor sürekli kucakta gezmek istiyor sizdede bvarmi öyle birse yada buna karsilik neler yapabilirim......

ben sütümü pompalayip veriyorum gögsümü hic almadi... sütümü dolapta sakliyorum cünnkü acikinca hemen yemek istiyor sütümde ancak yarim saatte onun ictigi miktari cikariyo buyüzden dolapta hazir bulunduruyorum aaba onu isitip veriyorum yada bazen hic dayanamiyo isitirken agliyo ozaman bir iki damla yatissin diye veriyorum ondanmi oluyo anlamiyorum kucagimdayken uyuyo yerine koydugum anda uyaniyo sanki saatlerdir uyumus gibi napacagimi sasirdim...

canım Allah yardımcın olsun bizimde oluyor seni çok iyi anlıyorum,ben zinco damla almıştım doktorum sab diye bi damla verdi bu daha etkili dedi ama aktif gaz sancısına etkisi olmuyor sabah öğle akşam 8damla ver önle dedi eğer çok sıkıştırdıysa ve ne yaptıysan gazını çıkaramıyorsa gliserin kansuk fitil var onu at güzelim gazla birlikte tuvaletini yapıyor,birde saat 7de başlıyor diyorsan 7olmadan bezini çıkar karnına bebe yağıyla masaj yap ılık havlu koy tabanına masaj yap ılık suyla yıka bebişini inşallah gaz sancısını böyle önlemiş olursun birde gliserin kansuğu bana doktor tavsiye etti internette yorumlarda sık kullanılırsa alışkanlık yapar yazıyordu doktora sordum yok öyle birşey dedi kullanırım diyorsan doktoruna sor bi derim canım,son olarak sab damla kullanmak istersen fiyatı 29 lira ve güvenilir eczaneden al takliti varmış çünkü yüreksiz insanlar çok küçücük çocukların üstünden para kazanmaya çalışıyorlar Allah fırsat vermesin yavrularımızı korusun.
inşallah böyle böyle sancılardan kurtuluruz hep birlikte canım:KK31:

Canım, biz de kolik ile boğuşuyoruz, hatta bebeğimizi rahatlatmak için eşim şimdi aldı kucağına. Doktorumuz çok ciddi krize girdiğinde yarım spazmo panalgine fitil verin dedi. Biz 2 kere verdik, faydasını gördük. Tabi fitil her gün verilmez. Şu anda neo baby diye bir gaz ilacı kullanıyoruz. Bebeğimiz biraz rahatlatıyor. Sonra doktorumuzun izni ile nurse harvey diye bir gaz ilacı deneyeceğiz. Hangisi iyi gelirse onunla devam eddeceğiz. Bir de günde 1 kere 5 damla biogaia isimli bir bağırsak probiyotiği veriyoruz. Tabi, hiç bi şey bu gaz sıkıntısını geçirmiyor, biraz rahatlatıyor bebeği. Bunların hiçbiri ilaç kategorisinde satılmıyor. Kayınvalidem eczacı. O da bunları ilaç gibi düşünmeyin, sizin içtiğiniz rennie gibi şey olarak düşünün dedi. Sen tabi yazdığım bu ilaçları doktoruna bir danışıp kullan.

merhaba Asudem...Bence bir daha hortumla falan gazını boşalttırma..Okuduklarıma göre koliğin çözümü yok, fakat 3aydan sonra geçiyor, yani sabredeceğiz. ben de sancı ile kıvranırken üzülüyorum ama en fazla ayağımda sallıyorum, sabsimplex veriyorum, hiçbir ilaç işe yaramıyor galiba:KK43: Belki ağladığında senin yerine başka biri ilgilense bir süre için ikiniz için de daha iyi olur. hafata sonları anneme gidiyorum gece çocukla o yatıyor, bana emzirmeye getiriyor, çok iyi oluyo. Sakın memeyi kesme ve aç bırakma. çocuk gazdan hasta olmaz, ama açlıktan veya gereksiz fazla ilaçtan veya makatından kanül sokulmasından hasta olabilir.bu geçici bir dönem unutma..ve yalnız değilsin...

merhaba Asudem...Bence bir daha hortumla falan gazını boşalttırma..Okuduklarıma göre koliğin çözümü yok, fakat 3aydan sonra geçiyor, yani sabredeceğiz. ben de sancı ile kıvranırken üzülüyorum ama en fazla ayağımda sallıyorum, sabsimplex veriyorum, hiçbir ilaç işe yaramıyor galiba:KK43: Belki ağladığında senin yerine başka biri ilgilense bir süre için ikiniz için de daha iyi olur. hafata sonları anneme gidiyorum gece çocukla o yatıyor, bana emzirmeye getiriyor, çok iyi oluyo. Sakın memeyi kesme ve aç bırakma. çocuk gazdan hasta olmaz, ama açlıktan veya gereksiz fazla ilaçtan veya makatından kanül sokulmasından hasta olabilir.bu geçici bir dönem unutma..ve yalnız değilsin...

Canım WINDSALBE-n gaz kremi denemeni öneririm.30 TL.Bn 3 gündür kullanıyorum çok işe yarıyor.İnternetten araştır istersen.Karnına masaj yaparak sabah-akşam sürüyorsun.Alman markası onlar senelerdir kullanıyorlarmış bizde daha yeni duyulmaya başladı..umarım işe yarar geçmiş olsun..:emir_bebek:

X