2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

saol vuslatcım..içimi rahatlattın inan ki canım benim..göğsümü boşalttım...bebek o göğsümü emdi..sadece o sol dip kısımda acı hissi var...habire elimi oraya götürüyorum bir sertlik falan varmı diye ama hafif şişlik var gibi..dün daha çok acıyordu bugün biraz daha acısı azalır gibi oldu tamamen geçmesede..ilk defa böyle bişey oldu o yüzden çok korktum bende..göğsümün ısısını nasıl anlayacam?elimi sürdüğümde iki göğsümünde ısısı aynı gibi canım...:nazar::KK19:

Büyük ihtimal orda süt birikmiştir ondandır acısı.Bir daha emzirirken elini C pozisyonunda göğsüne tut ve diğer elinle de o acıyan alt kısımdan bebeğin ağzına doğru sütü itmeye çalış ben sütüm az olduğunda da öyle yapıyorum lıkır lıkır süt gidiyor ağzına:))Süt de kalmıyor acımıyor o zaman.nedense o alt bölgelerde benim de hep süt birkiyor.Isı aynıysa kızarıklık da yoksa benimkiyle aynı durumdur korkma canım boşaltırsan iki güne geçer...

Büyük ihtimal orda süt birikmiştir ondandır acısı.Bir daha emzirirken elini C pozisyonunda göğsüne tut ve diğer elinle de o acıyan alt kısımdan bebeğin ağzına doğru sütü itmeye çalış ben sütüm az olduğunda da öyle yapıyorum lıkır lıkır süt gidiyor ağzına:))Süt de kalmıyor acımıyor o zaman.nedense o alt bölgelerde benim de hep süt birkiyor.Isı aynıysa kızarıklık da yoksa benimkiyle aynı durumdur korkma canım boşaltırsan iki güne geçer...

bende de aynı sorun var, bebiş tam bosaltamıyor sütü göguslerım ateşlenıyor geriliyor,uçlardakı yaralarda cabası,bır haftalıına sagma makınesı kıraladım bır hafta sonra duzene gırermı acaba bebişin emiş gucuyle benım sut orantım???

normal dogum yapan arkadaslar,dogumdan 1hafta sonrakı muAYENE nasıl oluyor,erıyen dıkış ıpı kullanılmısşa?ve dıkışler ıçın ne kullanıyırsunuz bende agrı oluyor 1hafta olmasına ragmen:KK43:

şuan uyguladım canım bakalım ne olcak.öptüm vuslatcım..
bende de aynı sorun var, bebiş tam bosaltamıyor sütü göguslerım ateşlenıyor geriliyor,uçlardakı yaralarda cabası,bır haftalıına sagma makınesı kıraladım bır hafta sonra duzene gırermı acaba bebişin emiş gucuyle benım sut orantım???
bebeğin emerken parmağını çenesinin altına koy ona yardım et.

normal dogum yapan arkadaslar,dogumdan 1hafta sonrakı muAYENE nasıl oluyor,erıyen dıkış ıpı kullanılmısşa?ve dıkışler ıçın ne kullanıyırsunuz bende agrı oluyor 1hafta olmasına ragmen:KK43:

dikişler için batikon kullandım ben...doktor vermişti..ayrıca dikişler 1 ay içinde kendiliğinden çıkıyor canım..iyileşir merak etme..ben kontrole gitmedim..

arkadaslar bu gögüs ucu yaraları nasıl geçicekk,ne zaman geçicek:KK25::KK25::KK25:

canım bende krem işe yaramadı ama şu günlerde çocuk emdikten sonre kendi sütümü sürüp kuruması için bekliyorum ve sonrada üzerine göğüs pedi koyuyorum bu beni baya rahatlattı acısı azaldı bu sayede.

Kızlar humana çayından fayda görmeyen var mı? ben oğluşumda kullandım işe yaramadı gibi ama bilemedim nasıl kullanmak gerekir? gögüslerim bazen güzel doluyor bazen bom boş ama yinede aç mı bilemiyorum... yarın doktor kontrolümüz var bakalım ne olacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben faydasını gördüm kaynamış suya dediği oranda koyup günde 4-5 bardak içtim. 2 günde sütüm arttı şimdi fazla geliyor bebek birini emerken diğerinden süt damlıyor.

dikişler için batikon kullandım ben...doktor vermişti..ayrıca dikişler 1 ay içinde kendiliğinden çıkıyor canım..iyileşir merak etme..ben kontrole gitmedim..

ya biraz tuhaf olacak ama o bölgenin görüntüsü değişiyormu :KK17: ya benim dikişlerim çok kötü yada olması gerek görüntü bu. eğer görüntü böyle kalırsa benim dikişiler faciaa :KK43:((

selam herkese 19 günlük bebeğimi doktora götürdüm 13 günde 300 gr almış doktor az ama endişelenme dedi gögüslerimde süt çok değil ne denediysemde çoğalmıyor doktorda her emzirmeden sonra 30 cc mama ver dedi dün denedim zorda olsa 2 saat araryla emzirdim durmuyor çünkü sürekli istiyor ama akşam bir kustu inanamazsınız gazıda çok gazdan kustu galiba yada çok geldi valla ne yapacağımı şaşırdım!!!

ben faydasını gördüm kaynamış suya dediği oranda koyup günde 4-5 bardak içtim. 2 günde sütüm arttı şimdi fazla geliyor bebek birini emerken diğerinden süt damlıyor.

inşallah bende de işe yarar o kadar çok istiyorum ki gögüslerimin dolup taşmasını ama olmayınca olmuyor galiba :KK43:

Ya kızlar benim kızımda bi kaç gündür kıvranıyor. Kakasını zor yapıyor iki saat karnını ovalıyom öyle yapıyor. Geceden beri doğru düzgün uyumadı.Ikınıp duruyor. Habire emiyor ama emdikden sonra ağzından gazını çıkarıyorum.Dr u aradım anlattım zinco damla ver dedi.Zinco gaz sancısı için değilmi yaaa... Ne yapsak ki :KK43:

Kiralamakla iyi yapmışsın ben de aynı dertten satın almıştım 1 hafta kullandım kullanmadım şimdi iyi göğüslerim makine de öylece kaldı:))Bir haftada göğüslerin düzelir sanırım bende düzelmişti o süre içinde bi kere alışınca da sonra bi daha olmuyor.Ama bende pek yara olmadı sadece su toplamış gibi olmuştu başta bir hafta kadar sonra onlar da geçti o konuda birşey diyemeyeceğim canım inşallah düzelir bir an önce..
selam herkese 19 günlük bebeğimi doktora götürdüm 13 günde 300 gr almış doktor az ama endişelenme dedi gögüslerimde süt çok değil ne denediysemde çoğalmıyor doktorda her emzirmeden sonra 30 cc mama ver dedi dün denedim zorda olsa 2 saat araryla emzirdim durmuyor çünkü sürekli istiyor ama akşam bir kustu inanamazsınız gazıda çok gazdan kustu galiba yada çok geldi valla ne yapacağımı şaşırdım!!!
Az emdiği için mama fazla gelmiş de olabilir bir anda canım ya da dediğin gibi gazdan olmuş da olabilir.Alışacaktır inşallah zamanla canım ilk zamanlar hep böyle ne olduğunu anlamaya çalışmakla geçiyor zaman...
Ya kızlar benim kızımda bi kaç gündür kıvranıyor. Kakasını zor yapıyor iki saat karnını ovalıyom öyle yapıyor. Geceden beri doğru düzgün uyumadı.Ikınıp duruyor. Habire emiyor ama emdikden sonra ağzından gazını çıkarıyorum.Dr u aradım anlattım zinco damla ver dedi.Zinco gaz sancısı için değilmi yaaa... Ne yapsak ki :KK43:

Sadece anne sütü alıyorsa kabız olmasını pek beklemiyorlar mama alıyorsa mamasını değiştirmeyi deneyebilirsin canım.Belki de sadece gaz çıkarmaya çalışıyordur ıkınırken sen kakasını yapmaya çalışırken zorlandığını sanıyorsundur:S Damlayı kullan canım benimkine çok iyi geldi seninkine de iyi gelir inşallah...

Sadece anne sütü alıyorsa kabız olmasını pek beklemiyorlar mama alıyorsa mamasını değiştirmeyi deneyebilirsin canım.Belki de sadece gaz çıkarmaya çalışıyordur ıkınırken sen kakasını yapmaya çalışırken zorlandığını sanıyorsundur:S Damlayı kullan canım benimkine çok iyi geldi seninkine de iyi gelir inşallah...[/QUOTE]

Anne sütü veriyorum sadece. Alayım bi deneyim bari. :KK43: Allahım ne zormuş annelik içim parçalanıyor onu böyle gördükce. :KK43:

Benim ki de 3.haftadan itibaren gaz sancısı başladı ortalığı yıkıyordu içim aıyordu resmen hemen meme veriyordum o zaman sakineşiyordu hem ıkınıp hem emiyordu...Artık en az 5 dk olmak koşuluyla her emmede sırtına masaj yapıyorum dık olarak sanki daha iyi gibi gene kıvranıyor ıkınıyor ama meme verince ağlamıyor tok olunca da sadece kıvranıyor ıkınıyor gaz çıkarıyor dun sabaha kadar gaz çıkardı ne çok gazı varmış bir de dun dr a gittik aşısını vurulduk önümzdeki ayda verem aşısı varmış yıka getir dediler 3 gun yıkanmayacak ateşi olacak dediler....Aşıyı vurulunca hemen meme verin sakinleşiyorlar

Kızlar bu verem aşısı kolda iz yapıyormuş işe yaradığı öyle anlaşılıyormuş başta kabuklanma olabiliyormuş akıntı kanama bi bu eksikti of yaa eskiden çiçek aşısı iz yapardı şimdi bu

Kızlar bu verem aşısı kolda iz yapıyormuş işe yaradığı öyle anlaşılıyormuş başta kabuklanma olabiliyormuş akıntı kanama bi bu eksikti of yaa eskiden çiçek aşısı iz yapardı şimdi bu

canım ne zaman verem aşısı yavrularımızın canı çok acıyacak desene ayy kıyamam yaaa ne yapacağız canları acıyıp ağlarken yavrularımız?

Benim ki de 3.haftadan itibaren gaz sancısı başladı ortalığı yıkıyordu içim aıyordu resmen hemen meme veriyordum o zaman sakineşiyordu hem ıkınıp hem emiyordu...Artık en az 5 dk olmak koşuluyla her emmede sırtına masaj yapıyorum dık olarak sanki daha iyi gibi gene kıvranıyor ıkınıyor ama meme verince ağlamıyor tok olunca da sadece kıvranıyor ıkınıyor gaz çıkarıyor dun sabaha kadar gaz çıkardı ne çok gazı varmış bir de dun dr a gittik aşısını vurulduk önümzdeki ayda verem aşısı varmış yıka getir dediler 3 gun yıkanmayacak ateşi olacak dediler....Aşıyı vurulunca hemen meme verin sakinleşiyorlar

aynı durum 3 gündür bizde var. Sanki benim kızı anlattın. Ben kimyon verdim birazcık o çok rahatlattı artık hergün veririm biraz bi zararı yokmuş. 1 çay kaiığı anne sütüne azıcık kimyon koydum verdim. Ohhh beeee dünya varmış dedik :)

canım ne zaman verem aşısı yavrularımızın canı çok acıyacak desene ayy kıyamam yaaa ne yapacağız canları acıyıp ağlarken yavrularımız?

2.ayında verem aşısı biz dun hebatit aşısını yaptırdık hemen meme verdim ağlamadı sizde öyle yapın hemen kucağınıza alı meme vermeye götürün

kızlar kızımın pişiği nasıl gececek ya poposu kıpkırmızı parlak bez kirlendikçeağlıyor hemen değiştiriyorum ama geçmedi pişik kremimi daha etkili bebe yağımı yoksa

kızlar kızımın pişiği nasıl gececek ya poposu kıpkırmızı parlak bez kirlendikçeağlıyor hemen değiştiriyorum ama geçmedi pişik kremimi daha etkili bebe yağımı yoksa

canım ben dexpantonne baby pişik kullanıyorum .çok etkili tavsiye ederim.deneyebilirsin...

canım sebamed kullanıyorum ben her bezde suruyorum valla havalarda sıcak ve her kakada yıkıyorum altını silmiyorum hiç altını bu aralar her actıgında suyun altında yıka canım ii gelir:KK34:

X