- 21 Nisan 2010
- 740
- 0
arkadaslar bu gögüs ucu yaraları nasıl geçicekk,ne zaman geçicek
Maaşallah kilo alımı iyiymiş canım Allah nazarlardan saklasın...Benimki de kilo aldı gibi geliyor herkese 15 gün sonra anlarız artık.Ben çok az kilo verebildim sadece 7 kilo(68 kiloluk bir dubayım hala:))57yle hamile kalmıştım:))Ama dediğin gibi kilom şu an önemsediğim en son şeylerden biri zamanında 25 kilo vermiş biri olarak:))Önemli olan bebeğimin iyi olması sütümün çok olduğu gün benden mutlusu olmuyor.2 gün yoktu bebeğim aç kalmıştı ağla ağla bi hal oldum herşeye üzülüyorum o zaman depresyona giriyorum, biz böyle iyiyiz şimdilik kilolarımızla..bebeğim 6 aylık olsun ben anında kilo veririm nasıl olsa:))Bu arada canım babası naptı gördü mü bebeğini...
Geldi gördü ağladı durmadan sanki lohusa o kırarım diye elleyemedi bana da aşırı iyi davranıyor ben kutsalmışım artık vs sütüm kesilir diye benle hiç didişmiyor...Ben de herşey boş modundayım kızım iyi olsunda hiç bir şey umrumda değil o doysun buyusun tek derdim bu kafama hiç bir şey takmayacağım süt verdiğim sürece herşeyi herkesi affettim kızım için yaşıyorum artık...Sorduğun için sağol ne hafıza var sende:))))68 kilo iyiymiş ben 85 le doğuma gittim şimdi 71 kilo oldum benim normal kilom 62 ama 65 te de zayıf duruyorum...Aman kilolrım gitmesin yağ depoları lazım öğün möğün atlarım o yağlar kulanılır...Ama şu an hukumet gibiyim hem enine hem boyuna bebek kucağımda minicik kalıyor goril gibi hissediyorum kendimi:)))
Maaşallah kilo alımı iyiymiş canım Allah nazarlardan saklasın...Benimki de kilo aldı gibi geliyor herkese 15 gün sonra anlarız artık.Ben çok az kilo verebildim sadece 7 kilo(68 kiloluk bir dubayım hala:))57yle hamile kalmıştım:))Ama dediğin gibi kilom şu an önemsediğim en son şeylerden biri zamanında 25 kilo vermiş biri olarak:))Önemli olan bebeğimin iyi olması sütümün çok olduğu gün benden mutlusu olmuyor.2 gün yoktu bebeğim aç kalmıştı ağla ağla bi hal oldum herşeye üzülüyorum o zaman depresyona giriyorum, biz böyle iyiyiz şimdilik kilolarımızla..bebeğim 6 aylık olsun ben anında kilo veririm nasıl olsa:))Bu arada canım babası naptı gördü mü bebeğini...
Geldi gördü ağladı durmadan sanki lohusa o kırarım diye elleyemedi birde babasının kopyası (en çok kime kızdıysan ona benzer derler ya doğru heralde bir de kız arkadaşıma çok kızmıştım sarışın mavi gözlü saçlar kumral gözler de gri şimdilik) bana da aşırı iyi davranıyor ben kutsalmışım artık vs sütüm kesilir diye benle hiç didişmiyor...Ben de herşey boş modundayım kızım iyi olsunda hiç bir şey umrumda değil o doysun buyusun tek derdim bu kafama hiç bir şey takmayacağım süt verdiğim sürece herşeyi herkesi affettim kızım için yaşıyorum artık...Sorduğun için sağol ne hafıza var sende:))))68 kilo iyiymiş ben 85 le doğuma gittim şimdi 71 kilo oldum benim normal kilom 62 ama 65 te de zayıf duruyorum...Aman kilolrım gitmesin yağ depoları lazım öğün möğün atlarım o yağlar kulanılır...Ama şu an hukumet gibiyim hem enine hem boyuna bebek kucağımda minicik kalıyor goril gibi hissediyorum kendimi:)))
kızlar ya on günlük olduk ama göbeğimiz hala düşmedi.
kakasını yapacakken çok zorlanıyo.
ben de göbek bağı var diye hiç bişe yapamıyorum. düşşe en azından masaj yaparım karnına.
ne zaman düşecek yaaa...
nette 8-13 gün yazıyor..
sizlerin nasıl düştü???
ben omzumda gazını çıkarırken pat diye yere düştü...Düşer merak etme
Slm kızlar bebeğin kakası koyu renk geldi normal mi böyle yeşil gibi oyle altın sarısı değil normal mi bir de sabah 5:30 dan beri kıvranıyor 2 kere kaka yaptı hala kıvranıyor kaka yapmak için bir de bu saatlerde sosyal olurdu ama dun gece 8 den beri uyuyor 2 3 saatte 1 uyanıyor 10 dk emiyor uyuyor ya da kıvranıyor bazen kucağıma alıyorum kıvranırken memeyi alıyor emmiyor oyle bakıyor gulumsuyor yine uyukluyor meme ağızda tam yerine yatırıyorum gene kıvranıyor...Hasta mı acaba dunden beri hiç sosyalleşmedi uyku uyku dr a gidicez bugun sokakta zaten gene uyuyor...uyansa mutlu görünse yıkayacağım ama hep uyku modunda...Bir de poposunda pişik oldu gunde 2 kere yıkıyorum çiş de bile altını değiştiriyorum bezi değiştirdim aktif bebe aldım boyle oldu beyazını kullanıyordum boyle sorun yoktu
En azından onu dşünebilmiş bak iyi bir koca olmasa da iyi bir baba olur inşallah canım bebeğin için önemli babası sonuçta...Kendine benzediğini görünce duygulanmıştır eminim benimki de tıpkı babası daha bi ayrı geliyor öyle olunca babalarına galiba:))BUndan sonra her şey daha güzel olur inşallah sizin için canım...Bizim küçük şebeklerimiz maymun olsunlar da biz goril olalım boşver canım önemli değil:))Maaşallah kilo alımı iyiymiş canım Allah nazarlardan saklasın...Benimki de kilo aldı gibi geliyor herkese 15 gün sonra anlarız artık.Ben çok az kilo verebildim sadece 7 kilo(68 kiloluk bir dubayım hala:))57yle hamile kalmıştım:))Ama dediğin gibi kilom şu an önemsediğim en son şeylerden biri zamanında 25 kilo vermiş biri olarak:))Önemli olan bebeğimin iyi olması sütümün çok olduğu gün benden mutlusu olmuyor.2 gün yoktu bebeğim aç kalmıştı ağla ağla bi hal oldum herşeye üzülüyorum o zaman depresyona giriyorum, biz böyle iyiyiz şimdilik kilolarımızla..bebeğim 6 aylık olsun ben anında kilo veririm nasıl olsa:))Bu arada canım babası naptı gördü mü bebeğini...
Geldi gördü ağladı durmadan sanki lohusa o kırarım diye elleyemedi birde babasının kopyası (en çok kime kızdıysan ona benzer derler ya doğru heralde bir de kız arkadaşıma çok kızmıştım sarışın mavi gözlü saçlar kumral gözler de gri şimdilik) bana da aşırı iyi davranıyor ben kutsalmışım artık vs sütüm kesilir diye benle hiç didişmiyor...Ben de herşey boş modundayım kızım iyi olsunda hiç bir şey umrumda değil o doysun buyusun tek derdim bu kafama hiç bir şey takmayacağım süt verdiğim sürece herşeyi herkesi affettim kızım için yaşıyorum artık...Sorduğun için sağol ne hafıza var sende:))))68 kilo iyiymiş ben 85 le doğuma gittim şimdi 71 kilo oldum benim normal kilom 62 ama 65 te de zayıf duruyorum...Aman kilolrım gitmesin yağ depoları lazım öğün möğün atlarım o yağlar kulanılır...Ama şu an hukumet gibiyim hem enine hem boyuna bebek kucağımda minicik kalıyor goril gibi hissediyorum kendimi:)))
Canım göbeği günden güne siyahlaşıyor ve kuruyorsa problem yoktur ama kanıyor ve kurumuyorsa o zaman bi göstersen iyi olur.Genelde 10 günde düşüyormuş bizimki de tam 10. gün düşmüştü canım...kızlar ya on günlük olduk ama göbeğimiz hala düşmedi.
kakasını yapacakken çok zorlanıyo.
ben de göbek bağı var diye hiç bişe yapamıyorum. düşşe en azından masaj yaparım karnına.
ne zaman düşecek yaaa...
nette 8-13 gün yazıyor..
sizlerin nasıl düştü???
Slm kızlar bebeğin kakası koyu renk geldi normal mi böyle yeşil gibi oyle altın sarısı değil normal mi bir de sabah 5:30 dan beri kıvranıyor 2 kere kaka yaptı hala kıvranıyor kaka yapmak için bir de bu saatlerde sosyal olurdu ama dun gece 8 den beri uyuyor 2 3 saatte 1 uyanıyor 10 dk emiyor uyuyor ya da kıvranıyor bazen kucağıma alıyorum kıvranırken memeyi alıyor emmiyor oyle bakıyor gulumsuyor yine uyukluyor meme ağızda tam yerine yatırıyorum gene kıvranıyor...Hasta mı acaba dunden beri hiç sosyalleşmedi uyku uyku dr a gidicez bugun sokakta zaten gene uyuyor...uyansa mutlu görünse yıkayacağım ama hep uyku modunda...Bir de poposunda pişik oldu gunde 2 kere yıkıyorum çiş de bile altını değiştiriyorum bezi değiştirdim aktif bebe aldım boyle oldu beyazını kullanıyordum boyle sorun yoktu
Canım eğer bebeğin başka bir sorunu yoksa (ateş vs)yeşil kaka bebeğin çok beslendiği anlamına geliyormuş çok beslenirse de gaz sorunu çok olurmuş öyle okumuştum bir yerde bi kaç gün daha takip et bakalım ..
kıslar bebekleri 40 çıkmadan dışarı gezmeye çıkardınızmı bizim 40 9 ağustosta çıkıyo evde bunaldım artık bayramdan 1 hafta önce egemenle yazlığa gidicez tekirdağa ananeyi ziyarete
Selam kizlar!
Topigi bayagi bosladik, en azindan kendi adimaBebisini kucagina alanlari tebrik ediyorum, gule gule buyusunler.
Bize dair ozet geceyim, yeni isimler de gordum hem tanitma olsun hem de tecrube paylasimi. Kizim Sena 7 haziran'da normal dogumla 3.070gr 51cm dogdu. Hastaneden cikarken 2.800grdik, 1.ayinda 3.650 oldu. Simdilik hala sadece anne sutu aliyor. Baslarda gogus yaram olmustu ama atlattim. Bepanthene ve madecassol kremlerini karistirip her emzirme sonrasi surdum ve kalkan kapattim. Cok sukur coktan gecti. Sut konusunda en buyuk tavsiyem bol su ve sutunun bol olduguna inanmak. Bu ikisi oldu mu gogusleriniz tas olur. Her emzirmede bir gogsumu veriyorum 2 saatte bir boylece digeri diger emzirmeye kadar dolmus oluyor. Ama ara ara bebisim cok emmek istiyor, o zaman goguslerim bos bos oluyor ama yine de kilo aliyor. Sakin gogsunuz bos sanip mama vermeyin, ben bir hafta oyle sandim ama kontrolde bir haftada 300gr almis oldugunu gordum. Yani bos oldugu anlamina gelmiyor
Henuz uyku duzenimiz oturmadi, sabahin erken saatlerinde ayaktayiz. Gaz sorunumuz hic yokHer seyi yiyorum, sorun olmuyor. Yediginin bebegine gaz yapacagini dusunursen oyle olurmus, nette gormustum bir yazida. Yine de gaz sorunu olanlar kimyon cayi yapip 1-2 cay kasigi bebisine verebilir, hemen cikiyormus gazlari. Subat annelerinde okumustum. Kendiniz de icince sute gecip rahatlatiyormus.
bebisinin gozu capaklanan olmus, goz pinarlarina masaj yapmaniz gerekiyor olabilir acilmasi icin. Doktorunuz gosterir nasil oldugunu.
Gozdecigim seni merak etmistim, cok sevindim esini affetmene. Bir sansi daha haketmis, sonucta o olmasaydi melegin kucaginda olmazdi degil mi?
Bizim kiz 2 aylik oldu artik. Ozellikle sabahlari bol bol gulucuk atiyor. Bazen konusmalarima karsilik vermeye calisiyor hii miii falan diyerekBol bol da el bacak hareketi yapiyor, yarattigi hava akimindan zaturre olacagim diye korkuyorum
Haftaya persembe Turkiye'ye gidiyoruz tatil icin, 10 saat ucakta olacagiz ve simdiden tirnaklarimi yiyorum. Bakalim bizi ne gibi bir macera bekliyor :18:
evet canim dünde bugünde oruc tuttum cok sükür sütüm azalmadi hatta sanki artti bile günlük pompaladigim sütüm bir gün tamyetiyodu simdi 100 ml fazla bile oldu yani Rabbimin hkmetimidir nedir cokk sükür... hem kuzum rizkindan olmuyor heme ben orucumu kazaya birakmadan tutmus olucam leyla81 gibi bende sahura kadar oturuyorum bol sivi tüketiyorum sütümü depoluyorum sonra öglene kdar uyuyup uykumu aliyorum hem yorulmamis oluyorum hemde kuzum ac kalmiyor sanirim ben yorgun ve uykusuz kalincada sütüm azaliyo....bizim 13 günde düştü
slm arkadaşlar nasılsınız biz yarın 40lanıcaz inşş...günler ne çabuk geçiyorr yaa ne çabuk büyüyorlarrduygulandımmm gene
asudecim bugün oruç tuttun galiba nasıldı sütün durumu nasıl cnm azalma var mı?
niye kimseler gelmiyoo kızlar hadi toplanalım
arkadaslar bu gögüs ucu yaraları nasıl geçicekk,ne zaman geçicek
herkese selamlar kızlar...umarım herkes çok iyidir...dünden beri benim sağ göğsümün sol tarafında bir acıma var elimi süremiyorum..iki kez üst üste sol göğsümü verdim bebeğe o esnada sağ göğsümde dolmuştu unutup solu vermişim..acaba orada sütmü biriktide öyle oluyor...ayrıca sol göğsüm kadar yumuşak değil bedenime yapışık olan acıyan kısım..sizce neden olmuş olabilir..daha önce hiç böyle bişey olmamıştı...korkuyorum ya...:18::18::18:
Korkma bence normal bir durum canım.Benim göğsüm de uzun süre sert kalırsa acımaya başlıyor boşalsa bile iki üç gün geçmiyor.Uzun süre sert bırakmamaya çalış canım hemen boşaltsın bebeğin.Bir de acıyan göğsünde ısı yükselmesi filan yok demi ısısı yükselmişse o bölgede enfeksiyona sebep olmuş olabilir duran süt.Bi kaç gün takip et bakalım ama geçecektir sıkma canını...