topugu mu kesıyorlar
evet canım topuğu kesip çubukla alıyorlar yavrumun dün ilk kontrolü vardı aldırdık kuzum nasıl ağaldı zor tuttum kendimi ağlamamak için birde uzun sürdü ağla ağla mosmor oldu bayıldı sandım yavrumu çok zor durum insanın canından can gidiyor resmen yavrusu ağlarken
canım ben epidural oldum hem normal hem sezeryan için oldu.zatenbır kere takılıyor yapılırken epil ve hiç kıpırdama acımıyo bile 8. gunumdeyim şimdiye kadar belim ağrımadı bugun cok az uyusukluk hissediyorum olacak o kadar acılarını inanılmaz hafifletiyo inş normal epidural yaparsın
Gunayydin guzel anneler
Cok degerli bilgiler vermissin kisitli zamaninda tatlim. Eline saglik. Benim de yeni annelere onerilerim olacak, izninle ekleyeyim senin listeye.
Meme ucu yarasi olan arkadaslarim, bepanthene ve medacassol bulundurun evinizde, her emzirme sonrasi bunlari karistirip surun ve kapatin. Ben avent kapaklari oneririm ama ceviz kabugu kullananlari da okudum, o bile olur. Onemli olan giysinize degmemesi. Emzirmeden once yikayin, emzirme sonrasi hemen ilaclarinizi surun kapatin. Cok kisa surede iyilesirsiniz.
Aklima geldikce yazarim ama sizler de bildiklerinizi tecrubelerinizi yazin lutfen. Sadece Subat annelerini okuyarak neler neler ogrendim bir bilseniz..
hayırlısı inş normal istıyorum,bas agrısı falan kalıyo dıyorlar epıduralde?epıduralın fıyat farkı nedır bılgın var mı,benım hastane 250dedı de az geldı bana acaba yanlışmı anladılar:)
canım ben haftada bir gidiyordum yani doktor nts de sancı cıkmaz ve problem olmazsa haftada bir yeter demişti öylede oldu
mrb,ben haftada bır gıdıyorum artık,açılma varmı dıe bakmıyor,çatı muayenesı yaptı uygun dedı şükür,epidural düşünüyorum inş normal dogum olur,epıduralın bıldıınız yan etkılerı neler arkadaslar??
Hımmm, öğrendiğim iyi oldu canım, çok teşekkür ederimŞuana kadar sancım olmadı da zaten ama pazartesi günü çarşıda epey dolaşmıştık eşimle, bi o gün, gün boyu adet sancıları gibi sancım olmuştu, demek ki doğumu erken isteyenler bol bol yürümeli
Sana da teşekkür ederim canımHerşey yolundaysa lütfen normal isteğinden şaşma Seninle aramızda 2 gün var, biz kızımla 38+3'teyiz. Belki de aynı gün, inşallah normal doğumla yavrularımızı kucağımıza alırız
Baş ağrısını epidural değil ama spinal yapıyor diye okumuştum. Epiduralli normal doğumda epiduralin verilme zamanı önemliymiş.4 cm açıklığa ulaşılınca verildiğince sancısız, ağrısız doğum yapabiliyormuşsun. İnşallah herşey gönlünce olur canım
Biz hastanede yattığımız 2. günde yaptılar işitme testini. bebek uyurken yapılan bi test. Kulağa kulaklık gibi bişey takıp sinyal gönderiyorlar. Korkulacak bişey değil canım.canım işitme testi yaptırcakmısınız mutlaka yapılmassımı gerek acaba testlerden korkar oldum zarar veriyoruz bebişlere sanki bi suru test
amin inşş,normal olur sezaryenden çok korkuyorum ve nedense bana uygun olmadıgını dusunuyorum,hepimiz için hayırlısı olsun inşş senin de istedigin gibi normal olur dogumun,bakalım hangımız erken davranıcaz ,benım son gun 29temmuz,40.haftada da gelmezse sunı sancıyla alırız dedı doktor,ınş zamanında gelır de sunıye gerek kalmaz,sen nerde yapcaksın dogumu hangı şehirdesin?
Allah yardımcın olsun allah gönlüne göre versin canım.İnşallah senin için hayırlısı olur. Ben sezeryan oldum normal olamadığı için. Ama sırf bebeğimin gelişine şahit olabilmek için spinal oldum benki o kadar tırsarım paniğimdir anestezi uzmanı vazgeçirmek istedi ısrarla genel anestezi olmayacağım diye direttim. Gerçekten müthiş bişeydi :) İnşallah allahın izniyle sende normal normal doğurur herşey istediğin gibi olur.Aminnnn, o kadar çok istiyorum ki normal doğumu. Çatı muayenemde vajinamda septum çıkmıştı, 9 aydır düzenli gittiğim doktorum sezeryan tarihimi vermişti bile normal doğum olmaz artık, kanamam çok olur diye. O bir haftayı nasıl geçirdiğimi bilmiyorum valla. Soranlara kurbanlık koyun gibi bi sezeryanla olacak deyişim vardı kiDediğin gibi sezeryanı hem beynim, hem bedenim öyle çok reddediyordu ki, normal doğumda yaşanacak, bebeğimin sağlığını tehdit edebilecek durumlar hariç, her türlü felaket senaryosu - kanama, yırtık, dikiş vb. - bile bana sevimli gelir oldu inan ve sonunda karar verdik, ne olursa olsun normali deneyeceğim. Rabbim de nasip eder inşallah
Benim son günüm 27 temmuz gözüküyor. Şuan Elazığ'dayız. Doğumu doğum esnasında operasyon yapılacağı için üniversite hastanesinde yapmayı düşünüyoruz. İşimin rast gitmesi gerçekten dualara kaldı, tek güvencem de o zaten inşallah
Rabbim yar ve yardımcımız olsun...
mrb pearll,nasıl gıdıyo bebişle hayat,alıstın mı,arabasına bindirip gesmelere göturdun mu yoksa kuçuk hanımı???
amin inşş,normal olur sezaryenden çok korkuyorum ve nedense bana uygun olmadıgını dusunuyorum,hepimiz için hayırlısı olsun inşş senin de istedigin gibi normal olur dogumun,bakalım hangımız erken davranıcaz ,benım son gun 29temmuz,40.haftada da gelmezse sunı sancıyla alırız dedı doktor,ınş zamanında gelır de sunıye gerek kalmaz,sen nerde yapcaksın dogumu hangı şehirdesin?
Allah yardımcın olsun allah gönlüne göre versin canım.İnşallah senin için hayırlısı olur. Ben sezeryan oldum normal olamadığı için. Ama sırf bebeğimin gelişine şahit olabilmek için spinal oldum benki o kadar tırsarım paniğimdir anestezi uzmanı vazgeçirmek istedi ısrarla genel anestezi olmayacağım diye direttim. Gerçekten müthiş bişeydi :) İnşallah allahın izniyle sende normal normal doğurur herşey istediğin gibi olur.
mrb arkadaşlar, minik kızım bugun 16 günlük oldu :) Doğum yapan arkadaşlar size bir sorum olacak, meme ağrılarınız için ne yapıyorsunuz, sanki jiletle dağlıyorlar meme uçlarımı. lansinoh, bebedor, bepanthen kullandığım kremler, hiç birinden çare bulamadım, karbonatlı suda işe yaramıyor, siz neleri deniyorsunuz?
doğum bekleyen arkadaşlar Allah hepinizin yardımcısı oldun meleklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
mrb arkadaşlar, minik kızım bugun 16 günlük oldu :) Doğum yapan arkadaşlar size bir sorum olacak, meme ağrılarınız için ne yapıyorsunuz, sanki jiletle dağlıyorlar meme uçlarımı. lansinoh, bebedor, bepanthen kullandığım kremler, hiç birinden çare bulamadım, karbonatlı suda işe yaramıyor, siz neleri deniyorsunuz?
doğum bekleyen arkadaşlar Allah hepinizin yardımcısı oldun meleklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah
merhaba canım , alışıyoz kızımla birbirimize
arabasına bindirip evde gezdiriyoruz1 defada ana kucağıyla hastaneye gittik , memnun sayılırız şimdilik
sakın endişeye kapılma canım
sezeryanında bir doğum şekli olduğunu düşün
ben sezeryandan çok korkuyordum ve normal yapıcağıma o kadar inanmıştımki , sezeryana girdiğimde hayatımın en kötü günüymüş gibi davramdım
herkez bana şarşıdı sonuçta anne olmanın vereceği bir sevinç olmalıydı bende
sezeryandan sonra psikolojim bozuldu diyebillirim hala geceleri oturup ağlıyorum niye sezeryan yaptım diye
sen bu hatalara düşme şimdiden kendini sezeryanında bir doğum şekli olduğunu kabullenmeye bak....