2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

sağol canım ya tek olmadığıma sevindim bende bitek ben kaldım sanmıştım hazırlık yapmayan

tek olmadığıma sevindim bende bitek ben kaldım sanmıştım hazırlık yapmayan

tek değilsin hatta ban nazaran bayağı bi şanslısın bende kardeş yok baba yok..annem tatilde.. tem. başı gelcek..kayınvalidemler dün gitti yazlığa doğuma gelcekler..ben çalışıyorum herşeyi teekkkk...başıma yükleniyorum yaaaa.....
allah hepimizin işini gücünü rastgetirsin...

bendede tık yok valla
yerleri çooook rahat heralde
ay evet yaaa ben 37 nin içindeyim hergün ağlııyorum
doğurayım artık istiyorum
40 ı geçse çatlarım kesin

yok kıısssss nie sıkılalım olur mu öle şey
herkes 4 gözle bekliyodu valla
ne güsel çatır çatır normal doğum yaptın herkes cesaret edems bide türkiye de dr ların işine geliyo sezeryan
tabi annelerin de
ayrıntılı bi şekilde yazıp da vakit ayırdığpın için çoook teşekkürler
göğüslerinin yara olmasına çok üzüldüm canım ya
ama çoğu kişinin ouyo böyle sanırım
hep duyuyoruz çünkü
bakalım bizler napcaz zor oluyodur eminim acımasına rağmen emzirmek
kıyamıosundur da tabi memeden çekmeye sena yı
tekrardan hayırlı ugurlu olsun canım bebişin..mutlu mesut yaşayın

günaydın kızlar moralim çok bozuk işe geldim ama izin alıp gidecem birazdan

ay canım noldu?önemli bişiy değildir inş..gelince yaz mutlaka ya...:26:

herkeslere gunaydın kızlaaar yine bi yanımda
pc bi yanımda kahvaltı tepsim

günaydın canımcım
ohh gel keyfim geeeel

saol canım ya sabah 6 da bi kalktım
9 a kadar tv izledim onunde sızmısım
ooh 11 e kadar uyumusum gece cok
bolunuyor uykum

ya bende uyuyamıyorum valla
sinirlerim de bozuluyo hatta :95:
gece 2.5 da kalktım
sabah 5 gibi bende uyuyabildim anca.
bebek doğuncada uyuyamıycaz
acaba ne zaman şöööle rahat deliksiz bi uyku çekicez:26:
yüzüstü yatmayı çooook özledim yaaa valla

pek de şanslı sayılmam canım kayınvalidem geçen hafta memlekete gitti gelemicek doğuma annemle kardeşimde çalışyor normalde göremiyorum kocişimle yapacaz artık büyük şeyleri allah hepimize kolaylık versin canım

amin cnm yaa... kayınvalidemde doğuma gelir 4-5 gün kalır giderim dedi...artık bakalım bir şekilde doğurcaz şeker...

benimkinin de göbişi 4 hafta ilerden gidiyor. diğer bölgeler 2 hafta önden. :)
canım senin bebişde büyük olacak herhalde, maşallah, nasıl doğum yapmayı planlıyorsun?
selamlar zaten turklerin kafası büyuk oluyomuş canım o sonuclar dunya geneliyle kıyaslandığı içindir

:) doktor belki diğer haftalarda dengelenir dedi.. Bakalım, yerim ben onun koca kafasını teyzesi :)

sağol canım, amin, hepimizin inşallah sağlıkla gelir bebişleri

güzel anneler doğuma az kaldı tüm hazırlıklar tamam mı?? hiç bahseden yok yahu?? kimse yok mu başka...

Arkadaşlar anlaşılan hepimiz sebepler farklı olsa da aynı sorunları yaşıyoruz.Bakın güzel bir yazı buldum faydalı olacaktır.

Bir kadın hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren zihninde kurulu bir saat çalışmaya başlar. Gebeliğin verdiği heyecan yerini beklemeye bırakır. Hep bebeğin doğacağı ve ona sarılacağı anı hayal eder. Doğum artık hedeftir, saat çalışmaya başlamıştır. Doğuma kadar geçen sürenin, bebeğinin büyüyerek dışarıda yaşayacak gelişimi göstermesi için gerekli olduğunu bildiği halde, bir an önce bebeğinin doğmasını ister. Ama bu arada unuttuğu bir şey vardır: İçindeki annenin de kendini doğumuna hazırlaması gerekir. Bebek doğumda, dünyaya mucizevi bir adım atarken, kadın da artık bir anne olacaktır.

Bunun farkında olmayan kadınlar doğuma kadar geçen hazırlanma sürecinde hep bebeklerine odaklanır. Onun için yaşamlarına dikkat eder, onun için para harcar, onun için doğum hazırlığı yaparlar. Onun doğumunda her şeyin en iyisi mümkün olduğunca hazır olmalıdır. Ancak bu arada kendilerini unutur ve içlerinde filizlenen anneye yatırım yapmazlar. Oysa, bebek için yapılan hazırlıklara harcanan emeğin bir bölümü, belki de daha fazlası içlerindeki anneye harcanmalıdır.

Aslında, hamile bir kadın gebelik ilerledikçe yavaşlar, duygusallaşır, daha çok içine döner. Bu durum hem bebeğin iletişimi hem de salgılanan doğal hormonlar sayesinde olur. Bu, kadının kendi içine dönmesi, kendini sorgulaması için bir fırsattır. Buna izin veren bir kadın içindeki filizlenen anneyi büyütmeye başlamıştır.

Psikologlar, kadınların içlerindeki negatif duyguları doğum anına taşıdığını ve doğumdan sonra da bebeğe istemeden de olsa aktardıklarını savunur. Çocuk gelişiminde, sorunlu bebeklerin anneleri ile çalışıldığında anne düzelirse, buna paralel olarak bebeklerin de düzeldikleri görülür. Çünkü bebekler annenin modelidir ve tüm kalıpları anneden alırlar. Anne bilinçaltı negatif duygularının farkına vararak bunlardan özgürleşebildiği takdirde, bu duyguların bebeğine aktarımı da son bulur.

Bu kural doğum için de geçerlidir. Doğum, şehir insanı için tüm doğallığını yitirerek, toplumsal negatif hipnoz ve medyanın yanlış haberleri yüzünden, korkulan, istenmeyen bir hal almıştır. Kadınlarda olması gereken doğum yapma gücü ve sorumluluğu doktorların eline teslim edilmiştir. Doğaldır ki, doğum yapma gücünü ve inancını kaybetmiş olan kadınlar sağlıklı bir doğum performansı gösteremeyip, kendilerine öğretildiği gibi kolayı, teslim olmayı tercih ederler. Böylelikle sezaryen oranları kabul edilemez sayılara ulaşır.

Geçmişten gelen tüm doğum tecrübeleri doğumu etkiler. Kendi doğumu, kardeşlerinin doğumları, annesinin doğumu, belki de yakın akrabaların doğumları gibi, o güne kadar duyduğu veya yaşadığı tüm doğum tecrübeleri kadının bilinçaltında kayıtlıdır. Bunlar ilk günlerde masumca orada beklerken, hamileliğin sonlarına doğru yavaş yavaş canlanmaya ve anneyi yönetmeye başlar. İşte kadının sağlıklı bir şekilde anneliğe geçişi için, bir anne olarak doğmak için, varsa bu negatif bilinçaltı izlerinin yüzeye çıkarılması ve gerekirse temizlenmesi gerekir.

Bunun için, profesyonel bir hamile eğitimi, psikoterapi, grup paylaşımları, hipnoz ve daha birçoğu gibi teknikler kadınlara yardımcı olacaktır. Ama başlangıç, farkında olmak ve istemekle başlar. İçindeki anneyi görmek ve onu da büyütmek için istekli olmakla başlar. Bebekle birlikte, içindeki anneye de yatırım yapmakla başlar. Bu konuda gösterilecek çabalar anne adayının gittikçe hafiflemesini, rahatlamasını ve daha huzurlu bir gebelik geçirmesini sağlayarak güven verecektir. Ve tüm bu olumlu duyguları bebek de bir sünger gibi emecektir.

*Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı

Hakan ÇOKER

sağol canım ya tek olmadığıma sevindim bende bitek ben kaldım sanmıştım hazırlık yapmayan

kızlar mrb,ben haziran annesiym,yani olucam inşş.çünkü oğluşmn gelmeye hiç niyeti yok.ben çantayı odayı daha bu haftasou halleettm,son haftalar hiç geçmiyo.bizde 39+larda olanlarda bile tık yok

kızlar mrb,ben haziran annesiym,yani olucam inşş.çünkü oğluşmn gelmeye hiç niyeti yok.ben çantayı odayı daha bu haftasou halleettm,son haftalar hiç geçmiyo.bizde 39+larda olanlarda bile tık yok

ooo...kolay gelsin ewt..son haftalar zor geçiyormuş.. bakalım biz ne yapıcaz ama oğlan çocuğu tam vaktinde gelir doldurur günü derler...normal bence...yaa... bişi sorcam bebeişe ayrı bir kirli sepeti veya torbası aldınız mı ben düşünüyorum da..??

sen kaçıncı haftadasın canım aman acele etme zamanında gelsin bebişlerimiz ben daha halletmedim bile

güzel anneler doğuma az kaldı tüm hazırlıklar tamam mı?? hiç bahseden yok yahu?? kimse yok mu başka...

cnm benim herşey hazır 35+2yim ,,sadece eşyaları yıkayıp ütülemek kaldı onu da bu hafta içi hallederim,,çantam kayıp o yüzden şiimdilik bez torbaya koyucam annem kendi çantasını getiricek onu beklioyrum,,bi de oğluşumun emziği yok bugün alıcaz sonrası beklemekle geçecek artık)))))))))))

ben daha almadım ama alıcam
mutlaka lazım bence..

evet yaa geçmiyooo
1 günüm bile bi önceki günü aratıyor offf ooffff

Canım çok çok geçmiş olsun. muallakta beklemek çok zor. Allah yardımcın olsun. Bu saatten sonra seninde bebişin doğarsa bir sıkıntı olmaz inş. Hayırlısı olsun...

Çok geçmiş olsun...Allah kimseyidr eline düşürmesin ama onları da başımızdan eksik etmesin..Tehlikeli dönem bitti artık normal doğum oluyor bizimkiler..

cnm çok geçmiş olsun hastanennin zorluklarını çok iyi bilirim benim de bebişim biraz erken gelecek sanırım ama 37. hafta zaten normal doğum sayılıyormuş Hayırlısıyla kucağına al inş...

günaydın kızlar nasılsınız? ben karnımdaki canavarı doyurmadan bi bakayım dedim :)

canım benim
çok geçmiş olsun Allah yakın zamanda kurtarsın... dualarımız seninle.

tesekkür ederim kizlar.... valla artik doktorlarin söylediklerini dinlemiyorum... onlara göre hersey normal..... ayaklarim davul gibi eee normal tansiyonum 170/110 normal... basim agriyo bulank görüyorum normal.... preeklemmpsi tanisi kondu normal..... bugün 37 haftalik oldum bunlar dogum tarihine kadar beni oyalayacaklar bu belli oldu.... tansiyonum icin ilac veriyorlar düsürüyor sonra 20 dakika sonra yine yükseliyo..... anlamadim gitti bende Rabbime dua ediyorum bari bebek kendiliginden erken gelsede bende bu stresten kurtulsam... sonucta miyadini doldurdu bundan sonra gayet normal olmasi lazim... burada bi kadin 35 haftalikken suyu geldi dogum yapti cocugu sadece 2 saat küvözde kaldi simdi gayet iyi durumda dün cikti hastaneden... 35 haftalik bebek bile risksiz dogduysa benimki galiba daha iyi durumda olur..... sabirla bekliyorum sizlerinde destekleri cin tesekkür ederim...

zaten doktorlara göre herşey normal canım biz abartıyoruz sen üzme kendini rahatlamaya çalış inşallah bebeğinde sağlıkla gelir dinler annesini

uyku seti
kıslar prensimin beşiği

slm tontişler nasılsız bugün bebişlerde iyidir inş

Eklentiler

• $egemen 006.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 118
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…