2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

limonkabugu çok sevindim keseyi görmenize.korkuyordun ya aklımda kalmış devamlı takip ediyordum.çok sevindim canım.Allah hepinizin bebişlerini kucagınız almayı nasip etsin

GÜNDASIM :)))))) cok hosuma gitti yaaa
evet gittim doktora keseyi gördük, cok sükür 9.3 mm boyutunda, simdilik hersey yolunda gözüküor ama bebegi görmeden kalp atisini görmeden birsey diyemem dedi... 2 hafta sonrasina randevu aldim, istersen haftayada gelebilirsin dedi ben yok dedim, gecen hamileligimde cok aceleciydim cok heyecanliydim hep negatif seylerle karsilastim, bu kez böyle yapmiycam.... bekliycem, garanti olsun diye, 2 hafta sonra kalp atisi duyulmasi lazim dedi, bakalim Mevlam neyler neylerse güzel eyler
bende bel fitigi oldugu icin belim suanda daha cok agriyor, bacaklarim zaten hep agriyordu simdi tamm oldu :))) olsun sikayet etmiyorum, sadece rapor aldim artik okula gitmiyorum, cünkü doktora giderken bile in bin tasitlara öldüm. belim kirildi resmen hele kaldirimlara cikarken bacagim kopuyordu yerinden bayaaa zorlandim bu sekilde ders felan anlatamam ben, en iyisi rapor almak, doktorumda dedi zaen suanda bebek olusmus olsaydi sana doguma kadar rapor verirdim dedi ama, suan icin normal rapor alman yeterli, dinlen biraz dedi, cünkü halim cokk felaketti

onun disinda birsey yok cok sükür, hee bide ben folik asit ve elevit kullaniyordum oda bana ikisinden birini al dedi, bende hangisini tavsiye edersiniz dedim oda elevit daha iyi dedi, yani onda folik asitte olan vitaminler var dedi.... birde ekstradan duphasthon diye bi ilac verdi günde 1 tanede onu al dedi,
hani önceden bir düsük yaptim diye, bunu verdi saglama alalim dedi, bakalim hayirlisi olur insallah

canım güzel haberlerle dönersin inşallah,dualarımız seninle...bel ağrısı hamilelikte oluyor bende de ara ara oluyor ama senin ki kadar şiddetli değil canım..bunu mutlaka doktorunla konuşmalısın...

canim sagolasin, gittim cok sükür keseyi gördük, iki hafta sonra kendisini görürürüz insallah :))
bel agrim icin doktor agri kesici kullanabilirsin dedi, suanda henüz bebek olusmamis cünkü dedi, ama ben kullanmayi düsünmüyorum, rapor aldim ise gitmiycem, evde istirahat etmek istiyorum cok mecbur kalmadikca agri kesici kullanmak istemiyorum... bakalim insallah dinlendikce gecerrr

kesenin gelişimine göre benimkiyle aynı gidiyor gibi söyleyebilirim cumartesi benim kese 6,5mm di hergün yaklaşık 1mm büyürmüş kese bugün 10,5 mm gibi birşey olmalı benimki de bakalım bana da 2 hafta sonra gel demişti ayın 20sinde gideceğim ben de inşallah minik kalbini duyabiliriz

Selam kızlar,

Doktorumuza gittik. Kesemizi gördük. 9,9 mm. Yolk sac oluşmuş. Bu da sorunsuz, sağlıklı bir hamilelik olduğunu gösteriyor dedi. Bayram sonrası da kalp atışları için gideceğiz.

Gebeliğim SAT tarihimle aynı uyumluymuş.

Dilerim hepimiz sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alırız.

Son düzenleme:

oh çok güzel maşallah 5+3 haftalık mısın alttaki ticker da öyle yazıyor da SAT neydi senin? Alttan bakınca mı gördü senin:26:

oh çok güzel maşallah 5+3 haftalık mısın alttaki ticker da öyle yazıyor da SAT neydi senin? Alttan bakınca mı gördü senin:26:[/B][/COLOR]

Sağol tatlım. SAT 3 Ekim canım. Yalnız kese boyutuna göre 6 Hafta gözüktü. Yok direkt karından göründü benim.

kızlar hepimizin bebekleri hemen hemen aynı benimkide 9.4 mm

Oy maşallah, Allah nazarlardan saklasın

AYYY BENDE DAHA ÖNCEKİ BİRİMİM DE ÖYLE DÜŞNÜYORDUM HEP RAPOR LIR GEÇERİM DİYE MALESEF YERİM DEĞİŞTİ VE ŞU ANDA RAPOR OLAYIM PEK MÜMKÜN DEĞİL..AMA ALLAH SAĞLIK VERSİN ÖNEMLİ OLAN O...SENDE KENDİNE DİKKAT ET.BOL BOL DİNLEN...
ayy ne güzel ..allah nazarlardan saklasın sizi (yolk sac ne demek)bende yazım saat sonra doktorumda olucam umarım güzel haberler verebilirim çok endişeli ve heyecanlıyım...:26:

Amin canım. Sende güzel haberlerle gelirsin inşallah

Yolk sac
Gestasyonel kese ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra yolk kesesi (yolk sac) adı verilen oluşum ortaya çıkar. Yolk sac gestasyonel kese içinde ikinci ve daha küçük bir kese olarak gebeliğin yaklaşık 5. haftasında izlenebilir.

Yolk sac'ın kesin işlevi aydınlatılamamakla birlikte erken gebelikte bebeğe ait kan hücrelerinin yapımından sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Gestasyonel kese çapı transvajinal ultrasonografide 10 milimetreye ulaştığında yolk kesesi izlenmelidir. Bu oluşumun izlenmesi gebeliğin normal olduğu şeklinde yorumlanır. Yolk kesesinin izlenmesi gebeliğin içinde embryo içermeyen boş gebelik olmadığını kanıtlar.

Yani kısacası, sağlıklı bir gebelik olduğunu gösteriyor. Boş gebelik olmadığını özellikle. Benim bir önceki gebeliğim boş gebelik nedeniyle sonlanmıştı çünkü.Özellikle sordum doktoruma.

Oy maşallah Sanırım topiğimizin en büyük Temmuz bebişi seninki olacak

Gittin mi peki doktora canım?
evet canım bugün gittim kalp atışını gördüm böyle titrek bişeydi yav.çok küçük olduğundanmış ama kafama bişey takıldı şimdi;dr bana 2 milim dedi ama siz 9 milimlerden bahsediyosunuz.bende saf gibi ne kadarlık diyede sormadım unuttum.ama nete baktığımda 6+4 diyor ve nasıl 2 milim oluyoki dr mu yanlış söyledi acep?? yada netten mi yanlış bilgi aldım:26:

teşekkürler canım...inşallah çok heyecanlıyım..ilk hamilelik tecrübem

bende ne hazırcıyım demi sorana kadar baksam bulurdum netten YOLK SAC ne diye...teşekkür ederim açıklaman için...:26:

şimcik iyi akşamlar kızlar kaçıyom ben iyi bakın kencinize ve junıorlarınıza...

Darısı başımıza inşallah.

Canım embriyonun boyutu 2 mm. dir.

Elinde ultrason görüntüsü yok mu? Orada kesenin boyutunu gösterir sanıyorum. Kesenin boyutundan bahsediyoruz biz.

teşekkürler canım...inşallah çok heyecanlıyım..ilk hamilelik tecrübem

bende ne hazırcıyım demi sorana kadar baksam bulurdum netten YOLK SAC ne diye...teşekkür ederim açıklaman için...:26:

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

Rica ederim birtanem. Burda bol bol faydalanırız birbirimizden artık Allah'ın izniyle.

sağol arina baktım şimdi şaşırdım yani yazıyorum 2mm ve ekranın üzerinde 5w5d yazıyo yani bebiş 5 hafta fgünlük oluyo demekki nette 1 hafta büyük görünüyo demekki.paki 5 haftalık bebeğin kalp atışı görünebiliyormuyduki valla kafam karıştı ya neyse zaten tahlil istemişti o zaman sorarım

Son düzenleme:
canım nete gebelik hesaplama yazıyorum orda öle yazıyo ama bende ilk adet günümü alıyorum ne zaman döllenme oldugunu bilemeyizki kusum

çok tesekkürler canım benimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…