2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam Güzel Anne adayları...opuyorumnanaktan

Yeni gelen ve güzel haber verenleri tebrik ediyorum....opuyorumnanaktan

Ben de iştahsızlık fena artıyor kızlar....
Mutfagı görmek istemiyorum adeta...
Migde bulantım çok yok elhamd...
Sadece tiksinme var...
İnşallah uzun sürmez,bu daha çok yoruyor migde bulantısından...bilmiyorumkismile
Aklıma yemek gelmeye dursun fena oluyorum...
Neyse Rabbim baska dertler vermesin...
inşallah kısa sürer bu dönemlerimiz...

Bu arada son kaçamaklarım,nerden çıktı gezgin diyecekler olursa yazıyorum...:lepi:
Net bereketli çıktı,kapanıcak sanıyordum:lepi:
Yurt dısı olunca evli sistem kurmakla ugras ugrasabilirsen...
Kim bilir günler sürer...
Böyle idare edicem mecbur...kaydirigubbakcemile5

Günler geçmiyor mu kızlar ya?..
Bir an önce 3 aylık olmak istiyorum,tehlikeleri atlatmak istiyorum Allahın izniyle....
İnsan sorun olmasada korkuyor işte,annelik duygusu sanırım...:asigim:
Rabbim korusun bebişlerimizi...

bende yemek yiyemiyorum
butun dinlenmek ve yatmam gerekiyormuş
dr. bile gidince kanamam başlamıştı
bugun çok şükür yok
ama bayramdan beri kanama lekenlenme
günlerim yıl geçti sanki
9 ay içinde hepimiz sabırla ve sağlıkla bitirriz inş.

İnşallah canım....
Rabbim saglık sıhhat versin bizlere de,bebişlerede....
en önemlisi güç kuvvette versin...Halsizlik ve ayakta durmaktan yorulmak da çok zor...bilmiyorumkismile

Ben sana demedim mi canım hemen umutsuzluğa kapılma diye seninkiyle benim ki aynı gibi sat inşallah kalp atışlarını da görüceksin çok mutlu oldum senin adına:teytey:
Hoşgeldin canım aramıza inşallah sağlıkla kucağına alırsın sende opuyorumnanaktan

5. hafta

Hamilelik hormonları nedeniyle memelerde hassasiyet ve dolgunluk olmaya başlar. Bu süt bezlerinin hazırlık işaretidir. Yine hormonların etkisiyle bu günlerde sabah bulantıları ve sık sık acıkma başlar. Bu dönemde rahim içinde artık embriyo olarak adlandırılan 1,5 mm uzunluğunda bir canlı vardır. Bu aşamada kalp oluşmuş ve bebeğe kan pompalamaya başlamıştır.

6. hafta

Rahatsız edici bulantılar iyice artabilir. Bazı yiyeceklere karşı ilgi artarken bazılarından tiksinti hissedilir, kokulara karşı hassasiyet başlar. Sık idrara çıkma isteği, uykuya düşkünlük, yorgunluk, baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Meme başları koyulaşır, memelerdeki dolgunluk artar, memelerde ağrı da görülebilir.

Bebeğin boyu 5 mm’dir, hızla büyümeye devam eder. Gözler, göz kapakları, kulaklar, ağız, burun delikleri, parmak taslakları belirmeye başlar. Kol ve bacaklar belirginleşir.

7. hafta

Erken hamilelik bulguları devam eder, bulantı ve kusma şiddetliyse kilo kaybı görülebilir.

Bebeğin boyu 10 mm olmuştur. Kollar, bacaklar iyice belirginleşmiştir. Kulaklar, gözler, burun kökü gelişimini sürdürür. El ve ayaklarda tırnak taslakları oluşur.

KADINLAR KLÜBÜNDEN bir baslıktan alıntıdır kızlar...
Genelimiz 5-6-7,bilgilerimiz tazelensin diye ekliyorm...olumunekankayizsmile

Bu arada göğüs agrılarınız ne durumda?...
Benim uykudan kalktıgımda özellikle fena bir agrı oluyor,zaten sızlaması hayla devam ediyor...
Canım acıyor açıkçası bazen....:1ninca:

Resimleride paylasmak istiyorum...kaydirigubbakcemile5

Bu 5 haftalık embrio;

Bu 6 haftalık;

Bu da 7 haftalık;

Mucize resmen yaaa...Elhamd...:asigim:

Benim daha yeni olduğu için göğüslerim şiş dokununca çok acıyor birde hasta olacakmışım gibiyim hala diğer belirtiler daha başlamadı bende bir acıkınca başım döüyor tansiyoum düşüyor heralde o kadar

gülceza canım hayırlı olsun gözün aydın , 10 gün sonra hem bebişi hem keseyi görürsün inşallah...

Benim hayla acıyor...
Adet oluyormusum gibi agrılar bu hafta yok elhamd,ilk iki hafta çok hissettim...
Sonra geçti çok şükür...

benim göğüslerim önceden sızlıyordu ama şimdi yok ...
benimde acıkınca başım felaket dönüyor tansiyonum düşüyor sanırım...
evet ya şu 3 ayı hayırlısıyla bir atlatabilsek günler gerçekten geçmiyor sanki:) rabbim kolaylık versin bize inşallah...
şükürler olsun benim öyle çok bir belirtim yok anlık şeyler o da daha sonra geçiyor ...

elhamd canım Rabbim baska dertler vermesin,kolay geçir hep böyle inşallah....opuyorumnanaktan

Demek bende 2 hafta çekcem hasta olacakmışım gibi ağrıları o zaman

İnşallah uzun sürmez canım seninki..
Ben her agrı oldugunda korkuyla geçiriyordum,tamam şimdi kesin oluyorum dedim hep,çok şükür şimdi yok elhamd...
Zaten bir dönemmiş o agrılar,ve adet günlerinde olabiliyormus sadece,alısma süresinde...
Gelip gecici inşallah hepsi...kaydirigubbakcemile5

İnşallah canım adet olmadan gelir geçer bende senin gibi hissediyorum adet oluyomuşum gibi bakalım inşallah hepimizin sağlıkla devam eder topiğimizin sahibi yvonna hamilemiydi listede adı yokta hiç gelmiyor listemizi de düzenleseydi meşgul galiba inşallah kötü haberleri yoktur

Ozlemcim..seninle hamileliklerimiz cok benziyor canim, bendede ne tiksinti var oyle bariz, ne bulanti ne birsey:)) bende her sabah uyaninca bakiyorum midem bulanicakmi felan diye ama yok walla bisiy..olmayincada olmayabiliyormus demekki, herseyin hayirlisi, yeterki hersey yolunda gtsin

Tulincim, senin daha yeni evet, ben bugun 7 haftalik oldum ama hala ara ara adet olucakmis gibi sanicilar oluyor, sende olmasi su gunlerde cok cok normal canim.

Bu arada göğüs agrılarınız ne durumda?...
Benim uykudan kalktıgımda özellikle fena bir agrı oluyor,zaten sızlaması hayla devam ediyor...
Canım acıyor açıkçası bazen....:1ninca:

Gezginnn..memisleri hic sorma canimmm..gece uzerlerine yatamiyorum ayoll..bi saga bi sola donup duruyorum geceleri..e haliylede goguslerde etkileniyor:)))
Tek hamilelik belirtimde bu zaten, gosulerimin agrimasi, uclarinin esmerlesmesi:asigim:

Sen istahtan kesildim diyorsun,...benimse istahim masallah iyi acildii...herbiseyi yiyorumm bu gidisle hakikaten koccamaaaannn olucam:)) hayirlisi herseyin:1hug:

tülincim benimde gögüslerim acayip sızlıyo ve hafif hafif kasık sızılarım oluyo bide tabi akıntı demin ilk kez çok acıktıgım için heralde midem bulandı biraz.bide tam o sırada dışardan ızgara balık kokusu geldi zaten sevmem ızgara balık iyice içim kalktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…