2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Arkadaşlar Nevra nerelerdeydin bebeğin nasıl?

aslında pek girmiyorum buraya - pek kimsede yok diye ..ama bir zamanlar geçmişie yetişemediğimiz günleri özlüyorum ...
bebekler büyüdü valla - nevra artık her derdini anlatıyor - çene bol uyanık olduğu her saniye vır vır vır ..kafamız şişiyor o derece :)))
ama yürümeye korkuyor --3-4 adım geri oturuyor .. çok temkinli .. sürekli tutunabileceği noktalar keşfediyor ...
sen nasılsın bebiş nasıl - çok yaramazmı ..erkekti galiba seninki yanlış mı hatırlıyorum ..
öptüm çok .. miniği de öpüyorum

Evet canım oğlum var biraz hareketli hep kucakta durmak istiyor Uyku problemimiz hiç uyumak istemiyor kucağımda sallayarak uyutuyorum. Henüz kendisi yürümüyor koltuk kenarlarında ellerimize tutunarak yürüyor bizimkiside çok temkinli önce kendisini güvenceye alıyor 14 mayıs doğumlu tam boğa çocuğunişasta pişiğe iyimi geliyor nasıl sürüyorsun? Bende iyiyim çok şükür çalışıyorum hamilelikte aldığım kiloların hepsi gitti sen nasılsın? bende sizi öpüyorum.

merhaba arkadaşlarrr nasılsınızzz???Hepinizi çok özledimm..uzun bi tatilden sonra evimdeyim ve artık aranızdayımmm...hepinizi çokk öpüyorummm

hoşgeldin fdilek
tatil nasıl geçti?bebiş nasıl?

nevracım bahsettiğin kremden bizde kullanıyoruz
evden hiç eksik etmem..çok iyi bir krem
hatta ayakta bazen kaşıntı olduğunda bizde kullanıyoruz
bizim oğlan halen konuşmuyor..ne zaman konuşacak bilmiyorum
bol bol konuşuyorum kendisiyle ama tık yok..
bir ara 8 aylıkken anne dede kedi falan diyordu
hastalandıktan sonra konuşmayı bıraktı.
sabırsızlıkla bekliyoruz konuşmasını..

günaydın kızlar. benim oğlum da kendi kendine sürekli bir şeylere söyleniyor, el kol hareketli. net söylediği az kelime var. hala uyku sorunumuz var. gece en az 3 kez kalkmaya devam. bazen 4-5 oluyor, çok nadiren 1-2... hala 4 diş var, bu yüzden yiyecekler bazen bütün olarak atılıyor-barbunya vs ... ya siz balık veriyor musunuz, ben neredeyse hiç vermiyorum. nedense korkuyorum aptamille zehirlenecekmiş gibi geliyor. yanlış yapıyorum değil mi?

mrb mayıs anneler bebişlerimiz nasıl da büyüdü maşallah
benim oğlumda 12 mayıs doğumlu.
oğlum kitap gibi maşallah ama tabi bazı konularda eksiğiz
mesela elimize aldığımız katı gıdaları yiyor ama ana öğünlerde hala pötürtülü yiyemiyor bu da benden kaynaklandı galiba alıştırmadım kuzumu.
bunun dışında oğlum 10.ayında yürüdü
dişlerini erken çıkardı şimdi 16 dişi var.
geceleri bi hastalık vb olmazsa asla uyanmaz 11de yatar sabah 9da kalkar tabi bu aralar sıcaktan saat 7 gibi su istiyor içip yatıyor yine.
beşiğne koyduğumda kendi kendine uyuyor.
su istiyor -çak yapıyor -el sıkışıyor merhaba yapıyor-müzik duyduğunda sallanıyor hemen-
aklıma gelenler bunlar ama zor oldu tabi bazı şeylere alıştırmak.

Hoşgeldiniz Arkadaşlar ne güzel topik kalabalıklaştı Canım bende nerdeyse hiç balık vermiyorum senin gibi bende tedirgin oluyorum Aptamil sütüyle zehirler diye en az 2 saat aralık olmalıymış ya ayarlayamazsam diye korkuyorum:44:

Maşallah oğluna canım benim oğlumda aynı elimizde katı bişey olsun onu yemeye çalışıyor fakat öğünlerinde pirinç çorbası versem dahi çıkartıyor et hiç yemiyor nasıl alışacaklar ya bende şaşırdım sanki hiç işe yarar gıda yemiyor gibi geliyor.

Merhaba arkadaslar
Yalnız degilmisim sevindim. Ben de aynen hiç ise yarar seyler yiyemiyor diye üzülüyorum. Balığı ben de küçük parça veriyorum ağzına geri çıkarıyor. Doktora ben de sormuştum. Kızım yoğurdu çok seviyor çünkü. Bir şey olur mu diye. Ama o korkma dedi balık taze olduktan sonra bir şey olmaz dedi. Hoş benimki daha yiyemiyor bile Napicam bilmiyorum. Yemeğinde kıyma varsa ki un ufak edip parçalıyorum yine de oguruyor. Nasıl yiycek Bi seyleri bilemiyorum. Bazen kızımdan küçük cocukları görüyorum. Ellerinde kraker katır kutur yiyorlar valla. Üzülüyorum ben de. Hoş çok disi de yok. Üstte 4 altta 2. Bunlar ne zaman çıkacak onu da bilmiyorum. İlk basta hızlı hızlı art arda çıktı. Şimdi uzun süredir yok bir hareket.
Konuşma kısmı enteresan. Heyecanlı bir sekilde çok seyler anlatıyor ama anlaşılmıyor tabi. Konuşma kısmını değil de ben daha yürüme kısmını merak ediyorum. Önce bir yuruseydi hayirlisiyla merakla bekliyoruz.

ben burayı özlemişim yaaaa gene heyecanlandım bak 1 yıl oldu gırmeyeli sanırım:)çok sevıyorum burayı burasının havası bı başka...
eskiden geri dönüp okudukça bıtmezdı bazen okuyamadan atlardım sazan gıbı hey gıdı gunler hey:2:

Selam kızlar.. Ben oğluma balık yağı veriyorum biraz iştahı açılsın diye .. Ama aptamille arasında 2 saat falan fark gözetmedim hiç haberimde yoktu.... Allaha şükür bişeyde olmadı şimdiye kadar....

dilekkkkkkkkkkkkkk hoşgeldinnnnn özledik seniii...
anlat bakalım nerelere gittin,bebiş nasıl??

Hoşbuldum arkadaşlarr...Biz bolbol gezdik kıımla..okadar iyi geldiki bu tatil ikimizede.Kendine güzeni yerine geldi bana bağımlılığı azaldı.Eskiden yabancı ortamda ağlardı kızım şimdi kim olsa elinden tutuyo..Anane babanne hepsini gezdik..Eve gelince huysuzlaştı kızım özledi ailesini(Yalnız büyümesine çoook üzülüyorumm...

Eslemnazz hoşgeldin canımm adını görünce şaşırdımm bebeğin nasıl??

Bebeklerinizin Katı gıdaları yememesinden konuşmuşsunuz.Bende çok üzülüyodum,azra ne olsa dışarı atardı.Kahvaltıyı karışım veriyodum.Bi anda isyan bayrağını açtı iştahsızlaştı.Peşine katı gıdalara geçiş yaptı.Şimdi kahvaltıda tavada yumurta domates zeytini falan yiyo hemde kendi çatalla yiyo..Herşeyin bi zamanı var,telaşlanmayın arkadaşlar ,sadece bu süreç her bebekte farklı oluyo...

Biraz azrayı anlatayımm..Tam bir boğa inadı varr:)Evdeyken rahat ama dışarda kendini kaybediyo..Kafasının dikine koşturup duruyo..Elinden tutamıyorum istediğim tarafa imkansız gelmiyoo..bu ara merdiven inip çıkmaya sandalyeye çıkmaya bayılıyoo..Geçen balkondaki sandalyeden masaya çıkmış saniyelik oluyo,gün boyu peşindeyim.Balkonda sandalye falan yok.Mutfaktan tabureyi taşıyo balkona akıllı hanfendi:)))
İsilikler konuşulmuş..Bizdede çok oldu.Deniz suyu çare oluyo.eğer kızarıklık çoksa benim dr.da travazol sür dedi..Pişiğide çok güzel geçiriyo...
Okadar tatlıki kızdığım zaman yapmadığı şebeklik kalmıyo beni güldürmek için:))Getir götür işine bayılıyo:)beraber sofra kuruyoruz..

15. ay kontrolüne gittik geçen 2 hafta önce.suçiçeği aşısını yaptırdık.Arkadaşlar bu aşıyı ertelemeyin.Dr.umuz geçen hafta suçiçeğinden birini kaybettik dedi..İştahsızlığına normal dedi.Bu dönem bizimle inatlaşırlarmış,sakinlikle bekle geçici dönem dedi.Dediğini yaptım tabakla peşine dolanmayı bıraktım şuan kendi çok güzel yiyo öğünlerini..
Gece uykularımız çookk kötüü(anne sütü aldığından uyanıyo diyolar ..kesintisiz uyumayı çok özledim..
Bizden haberler bukadarr...

Hayırlı Akşamlar arkadaşlar ... =)
Çoook uzun zzaman oldu girmeyeli-face'yı az önce kontrol ettim iki arkadaşımızın ikinci bebişleri dogmuş çoook sevindim ve takdir ettim...
Rabbim kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin hepsine...

Biz elhamdulillah kızımla iyiyiz-istanbulda annemlerdeyiz...

Kızım büyüyor-beni her hali daha çok mutlu edip heyecanlandırıyor... Çok şükür bu günlerimize...

Su çiçeği aşısından bahsetmişsin fdilek cnım-malesef ben yaptırmadım yurt dısında oldugum ıcın pek araştırma düşünme fırsatım olmamıştı-buraya geldik hemen kaptı hafif sı çiçeğini-bitti çok şükür ama çok çektik-hayla yaralar ıyılesıyor ama kasıntı gecmıyor.Surup verıyorum kasıntı ıcın-ve krem suruyorum... İnşallah tamamen atlatırız.
Bende yaptırmayanlara tavsıye edıyorum-cocukları bu durum cok etkılıyor-fazla nazlı oluyorlar...

Özlemişim gercekten burayı... Ama pek fırsatım olmuyor sık sık girmeye... Takip ediyorum vakit buldukca...
Hepinizin miniklerini tek tek öpüyorum-Rabbim korusun onları... =)

Hayırlı geceler...

merhabaaaa uzun zamandır yoktun gerçekten... annenin yanında olman ne güzel..darısı başıma....
2 arkadaşın 2. bebeği olmuş demek ne güzel:....
kimlerin bebişi olmuş???

Hoşgeldiniz Arkadaşlar Bebekleri olan Arkadaşlarımız da bebeklerini sağlıkla büyütsünler inşallah. Onları tebrik ediyorum cesaretlerinden
dolayı biz bir çocukla zorlanıyoruz.

slm kızlar

Fdilekkkk az önce rapunzel ile faceten seni konuşuyorduk nerede diye.Sayfaya bi baktım yazmışsın.Nerelerdesin özlettin kendini.Azra ya da maşallah aynı anlattığın şeyleri mert de yapıyor en yaramaz zamanları sanırım :) Öpüyorum kocaman :)

Kızlar bu arada rapunzel in hepinize selamı var.

Hande84 face si varsa beni eklesin diyor rapunzel :)

Zonetje ve semra nın bebişleri oldu.Semranın nickini hatırlayamadım ya

selam canımmmm face im yok benim yaaa işten zaten girilmiyor açmadım bende... sende çok selam söle rapuya arada bir burayada uğrasınn yaa özledim onu da....
allah bebişleri olanlara sağlıkla büyütmek nasip etsin...
kolaylıklar versin inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…