Selam kızlar..
Misela ben de oğlumu ayırmadım henüz. çocuk odası yatak odasına çok uzak kalıyor. benim sıpa da gece hemen bakmazsan ağlamaktan katılıyor uzun süre susturamıyorum. bu yazı da beraber geçirelim diyorum. benim oğlum da babasına aşık resmen. ondan bana gelmiyor başka insanları görünce ürküyor ağlıyor. böylesi de iyi değil ki. artık kimseye bırakamıyorum.
kızlar oğlum çok terliyor ama öyle böyle değil. günde üç kere atlet değiştiriyorum. bir uaynıyor ki cımcılık su. çarşaf sırılsıklam oluyor. kafama takıldı aceba norma mi. aranızda bebişi çok terleyen var mı? bir iki kişiye bahsettim kırkında tuzlamadın mı sen bunu diyorlar. ne tuzu ya ne alaka?üstten ilk dişini de patlattı oğlum ama bu sefer çok rahatsız olmadı.
gilraen hayırlı olsun canım ve Allah kolaylık versin. büyüdüklerinde rahat edeceksin. belki biz daha ikinciyi düşünüyor olacağız o zaman. ben de anneme yakın olsam ikinciyi yaparım ama şimdi bire bakmak bile çok zor.
mrb arkadaşlar nasılsınız bugün dr kontrolümüz vardı iyiyz çok şükür ama kanımız düşük şurup kullanıyorum oda oğlumun dişini karartıyobiraz yükselme var ama 2 ay daha kullanıcaz şurubu ((
herkese merhaba
hava çok sıcakkkk
oğlum sıcaktan doğru dürst ne yemek yiyor ne de uyuyabiliyor
ancak meyve olarak karpuz ya da kavun yiyor arada yoğurt
kahvaltıda ne vereceğimi şaşırıyorum artık yumurta yemiyor..peynir çok az pekmezde yemez oldu
hergün düzenli olarak çorba içerdi onu da içmez oldu
devam sütünü de uzun zamandır sadece 3 ölçek içiyor..inek sütü zaten içmiyor kansızlık var zaten
gece yatmadan öncede bebe bisküvisi ve tahıl karışımı veriyorum...
arkadaki dişleri çok kaşınıyor.uzun zamandır çıkacak çıkmadı...
şuan 8 dişimiz var...
günaydııınnn herkeseee mutlu sabahlar
Kızlar dişi çıkmayan kaldı mı? BEnim oğluşumda hala yokkk!!! Birde su çiçeği aşısı yaptıran var mı?
Lalehan benim oğlumda çok istahsız son zamanlarda doğru dürüst bişey yemiyor.Sıcaklar onlarıda etkiledi sanırım.Mert'de peynir yememeye başladı.Kahvaltısında bulamaç yapı veriyorum o yüzden.Artık damak tatları oluştu yemekleri seçmeye başladılar sıpalar.
Merhaba anneler
Havalar cidden çok sıcak! Daha Haziran'da boyleyse diğer aylarda napicaz bilmiyorum. Bizim ev de çok sıcak oluyor klima calistirmaktan başka çaremiz kalmıyor. Bu seferde usutucem diye korkuyorum. Annemler ve kayinvalidemler ayrı ayrı çağırıyorlar gelin bizde kalın diyorlar. İkisinin evi de serin. Gecen yaz da nitekim öyle yaptık. Ama bu yaz sıcağa rağmen kendi evimde kalmak istiyorum. İnsan evlendikten sonra annesi bile olsa evinde rahat edip kalamıyor. Bir seylere alınıyorsun. Olmuyor. Gecen yaz pişman oldum. Ki annem yani. Bu yaz gelmiycez diye nasıl soyliycem bilmiyorum. Bi de sizlerin de öyle mi bilmiyorum ama kızım bu yasında gercekten evi neresi anlıyor ya. O da huzursuzluk yapıyor başka bir yerde. Evinde farkediyorum çok mutlu. Çok ilginç ya.
Su çiçeği aşısı 15.ayda diye biliyorum ama çok emin değilim.
Kahvaltıda kızım hala bir seyleri tek tek yemekten hoşlanmıyor. Ben de karışım yapıyorum. Yumurtası peyniri pekmezi filan onu güzelce yiyor. Tek tek yemesini isterim ama verdim mi yemiyor.
Bu arada yine diş çıkıyor galiba. Yanları parmagiyla kasiyip duruyor. Ondan biraz huzursuz.
Günaydın Arkadaşlar hoşgeldin lalehan evet havalar çok sıcak oldu bizimde iştahımız gitti zorla yediriyorum çorbalarını kaşık mamalarını uyumak istemiyor bizim dişimiz geç çıktı dün bi tanede üstten patladı 2.dişimiz geliyor. Tam sıcaklara geldi diş çıkartmaları Allah kolaylık versin hepimize. Canım yanlış hatırlamıyorsam sendede guatr hast.vardı dimi? Bendede haşimato var. Geçen hafta dr. gittim sindigrafi çekilmem gerektiğini ama 1 gün oğlumu görmemem gerktiğini söyledi radyosyondan dolayı senin çekilmişmiydi bu grafiden zormu oluyor korkuyorum bende...
günaydııınnn herkeseee mutlu sabahlar
Kızlar dişi çıkmayan kaldı mı? BEnim oğluşumda hala yokkk!!! Birde su çiçeği aşısı yaptıran var mı?
Lalehan benim oğlumda çok istahsız son zamanlarda doğru dürüst bişey yemiyor.Sıcaklar onlarıda etkiledi sanırım.Mert'de peynir yememeye başladı.Kahvaltısında bulamaç yapı veriyorum o yüzden.Artık damak tatları oluştu yemekleri seçmeye başladılar sıpalar.
geçmiş olsun
bende de haşimato hipotroidi rahatsızlığı var
sintigrafi hiç çekilmedim..genelde troid ultrasonu çekildim
sen de nodül mü vardı ?sintigrafi şart mı yani?
bildiim kadarıyla sintigrafide fazla radyosyon yok..diğer rontgen filmleri gibi
ben yakın zamanda emar çekilmiştim tüm organlarım için
dr. bişey demedi bana bebeğim olduğunu biliyordu..
oda ilaçlı emar sintigrafide de ilaç kullanılıyor sanırım
eve gideince güzelce banyo yaptım ben...
ama o kadar endişeye gerek yok bence..başka dr. a yine sor istersen
sonuçlar iyidir inş.
sağlıcakla
Son yapılan tahlillerde tsh 0,002 lere düşmüş troid ultrasyonu çekildim 2 tane nodül vardı zaten 3mm çapında 2 yıl önce çekildiğim ultrasyonda çıkmıştı nodüllerde büyüme yok yarım hap alıyordum doz fazla geldi galiba tsh düştü. Gittiğim dr.sindigrafi çektirmek daha iyi olur dedi internettende araştırdım radyosyondan dolayı çocuklar ve yaşlılardan 24 saat uzak durmak gerektiğini yazıyor. Bende oğluma kıyamıyorum erteliyorum bu ay sonunda tekrar kontrolüm var kan tahlili yaptıracağım değerler normale geldimi diye şimdi ilaç kullanmıyorum. Senin nasıl değerlerin bu hastalıkta tedavi yokmuş galiba ömür boyu bizimle yaşayacak Allah hepimizin şifasını versin inşallah.
son yaptığın tahlil ne zamandı..aradan 1.5 ay geçmesi gerek ilaç dozunu ayarlamak için
endokrine gidiyorsun değil mi? dahiliye pek anlamıyor çünkü...
ilaç dozu ayarlanınca nodülde büyüme olmaz inş.
ayırca 2 sene önce yaptırmışın ultrasonu..ilacın dozu ayarlansın değerler de yerine gelince belki nodül de kalmaz
tsh normale gelince bence tekrar ultrasona gir..en son sintigrafi çekilirisin benm fikrimce...
daha evvel ilk hastalığım çıktığında dahiliye bana 3 adet nodül var demişti
daha sonra endokrine gittiğimde nodül değil haşimato troidi iltihabı demişti
hemde 6mm lik nodüllermiş...dr. larda yanılabiliyor
iyi bir endokrine daha görün ..fazla zaman geçmeden
benm değerler şuan iyi..ilaç dozu ayarlandı ama çok zor oldu..
lohusalıkta baya eksi sıfırlara inmişti..ilaç azaltıldu bu seferde yukarılara çıkmış hipo olmuştum
sonra iyi bir dr. gittim ...ilaç tekrar artırıldı şuan 75 lik kullanıyorum..şuan iyi şükür
ama bu hastalık belli olmuyor stres yapmamak gerek..
yoksa değerler yine altüst oluyor..depresyon panik atak gibi bi çok yan etkisi var
Allah hepimize şifa versin yaşam kalitesini düşüren bir hastalık çünkü
Bugün doktora gittik. Hepatit a ve su çiçeği yapıcam dedi şok oldum. Ben daha sonra olucak zannediyordum dedim. O da hazır olunca gelin dedi Allah'tan 1-2 hafta sonra gidicez.
Devam sütü kullandığımızı söyledim.inek sütü vereyim mi dedim. 2 yasından sonra dedi. Eyvah dedim içimden. Mamaya para vermeye devam. Çünkü bizim kızın masallahi var. Cuk cuk götürüyor yetistiremiyoruz valla. Neyse napalim.
Son 2-3 aydır nerdeyse hiç kilo almıyor. Ona biraz kafam takıldı. Yemiyor mu dedi ama yok öyle bir şey yemesi de iyi. Çok mu hareketli dedi. O var tabi fazlasıyla. Artık ondan mi bilmiyorum. Aslında çok takilmamam lazım çünkü kızım kilo olarak hep oldukça ilerilerde gitti. Şimdi aslında olması gereken kilolarda ki hala bile normalin 2 çizgi üstünde dedi. Annelik zor yaa kilolu olsa üzülürsün kilo almasa üzülürsün.
günaydın kızlar
dün bizde dr.kontrolümüze gittik su çiçeği aşısı yapıldı .Hepatit A aşısıda bidahaki ay yapılacak.Biliyosunuz Mert'in dişi çıkmamıştı birde sağ bacağında eğrilik vardı onun için kanda kalsiyum,fosfor bakıldı birde röntgen bakıldı kemik yaşı ölçümü yapıldı.Bugün sonuçları telefonla arayıp öğrenicem.Canım biraz sıkkın.
somebody benim oğlumda 50 gr.almış çok hareketli birde sıcaklardan eski iştahı kalmadı.
Simgesel dr. sordum fosfo-kalsiyumu kan testlerinden sonra karar verelim dedi.Eğer değerler normalse bişey vermeyeceğim 15 ayını bulacak gibi görünüyor dişi dedi.
Geçmiş olsun canım aşı ateş yaptımı hangi markanın aşısıydı? Sıkma canını inşallah sonuçlar iyi çıkacak röntgende belli olur ilaç gerekip gerekmediği bizimde dr. gittiğimizden bir hafta sonra çıktı dişlerimiz Hayırlısı olsun canım çıkar en kısa zamanda sonuçları yazarsın