bugün doktora gittik. Hepatit a ve su çiçeği yapıcam dedi şok oldum. Ben daha sonra olucak zannediyordum dedim. O da hazır olunca gelin dedi allah'tan 1-2 hafta sonra gidicez.
Devam sütü kullandığımızı söyledim.inek sütü vereyim mi dedim. 2 yasından sonra dedi. Eyvah dedim içimden. Mamaya para vermeye devam. çünkü bizim kızın masallahi var. Cuk cuk götürüyor yetistiremiyoruz valla. Neyse napalim.
Son 2-3 aydır nerdeyse hiç kilo almıyor. Ona biraz kafam takıldı. Yemiyor mu dedi ama yok öyle bir şey yemesi de iyi. çok mu hareketli dedi. O var tabi fazlasıyla. Artık ondan mi bilmiyorum. Aslında çok takilmamam lazım çünkü kızım kilo olarak hep oldukça ilerilerde gitti. şimdi aslında olması gereken kilolarda ki hala bile normalin 2 çizgi üstünde dedi. Annelik zor yaa kilolu olsa üzülürsün kilo almasa üzülürsün.
kızlar çok şükür sonuçlarımızda bişey çıkmadı.
Kemik yaşı yaşıyla uyumlu çıkmış kan tahlilleride normal.Bacağındaki eğrilik d vitamini ile ilgili değilmiş.Yapısal olabilir dedi dr.umuz.2 yaşına kadar bekleyeceğiz geçmezse ortopediye gideceğiz.Dişi içinde bişey vermedi d vitaminine devam edeceğiz sadece.Çok korkmuştum kemiklerinde bişey çıkar diye inş.2 yaşına kadar düzelirde ortopediye gitmemize de gerek kalmaz.
kızlar çok şükür sonuçlarımızda bişey çıkmadı.
Kemik yaşı yaşıyla uyumlu çıkmış kan tahlilleride normal.Bacağındaki eğrilik d vitamini ile ilgili değilmiş.Yapısal olabilir dedi dr.umuz.2 yaşına kadar bekleyeceğiz geçmezse ortopediye gideceğiz.Dişi içinde bişey vermedi d vitaminine devam edeceğiz sadece.Çok korkmuştum kemiklerinde bişey çıkar diye inş.2 yaşına kadar düzelirde ortopediye gitmemize de gerek kalmaz.
biz inek sütüne başladık,aptamil yada pınar çocuk sütü alıyorum,kahvaltısını sütle ıslatıyorum artık daha lezzetli oluyor...
Mamayada devam ama..
Maşallah kuzuna nazar değmesin...
Bizim aldığımız mamanın yarısı kesin çöpe gidiyor..
O yüzden o kadar şanslısınki aslında, çocuğun yiyor en azından...
Kahvaltısını nasıl veriyorsun hande aynı türden sıkılıyorlar artık arada değişiklik yapmak gerekiyormuş benimkide çorba yemek istemiyor tek tarhana çorbasını yiyor şaşırdım ya ne yapacağımı:44:
Selamlar;
Zehra canım çok sevindim tahlillerin iyi çıkmasına burdan'da söyleyeyim dedim:) dediğim gibi ben yapısal olduğunu düşünüyorum ve bir şey çıkmayacak inşallahh canım arkadaşım...
Bende kahvaltıyı karşım veriyorum halen ona kalsa kahvaltıda tek sevdiği şey ekmek ve zeytin:)) İlerleyen zamanlarda alışacaklar nasıl olsa:)
Biz süt olarak aptamilin juniorunu içiyor bir tek onu sevdi cadı kızım onuda kaşıkla içiyoruzbiberonla içmeyi red ediyor kızçem...
Oğlumun bebekliğini hatırlıyorumda kızımın yanında melake kalıyor yaww bu kız çok nazlı
kızlar çok tşk ederim.Eğrilik derken şöyle diz kapağından itibaren o şeklinde tabiri caizse futbolcu bacağı(keyfim yerine geldi ya dalgaya alıyorum şimdi)Ben önce farketmemiştim bir bacağında daha fazla var içe basıyor diye ortopediste götürmüştüm o dr. söyledi Allah korusun raşitizimli çocuklarda öyle oluyormuş.O da 2 yaşına kadar bekleyelim ama mutlaka çocuk dr.unuzla deviti görüşün d vitamini eksikliğinden de kaynaklanabilir demişti.Onun için dr.umuza götürdük kemik yaşı falan bakılınca çok korktum ama şimdilik korkulacak bişey yokmuş.
Bizde Aptamil devam sütü kullanıyoruz.Kahvaltıyı hala bulamaç yediriyorum çünkü ayrı ayrı yiyince peynir yemiyor sıpam.
Hande bıldırcın yumurtasını soracaktım dr.a unutmuşum sen nasıl veriyorsun haşlayıp mı.Dr.unuza danışarak mı verdin.
Tomurcuk benim gelinim çok nazlı inş.oğluşuma o kadar nazlanmaz
Tomurcuk82 aslında kız bebekleri daha sakin oluyor diyorlar ama her çocuk bir olmuyor. Gece nasıl içiriyorsun canım kaşıkla sütü zor olmuyormu? Yoksa gece içmiyormu? Bende kahvaltısını karışım veriyorum benimkide yumurtayı yemek istemiyor yumurtanın beyazını nasıl veriyorsunuz arkadaşlar?
Selamlar;
Zehra canım çok sevindim tahlillerin iyi çıkmasına burdan'da söyleyeyim dedim:) dediğim gibi ben yapısal olduğunu düşünüyorum ve bir şey çıkmayacak inşallahh canım arkadaşım...
Bende kahvaltıyı karşım veriyorum halen ona kalsa kahvaltıda tek sevdiği şey ekmek ve zeytin:)) İlerleyen zamanlarda alışacaklar nasıl olsa:)
Biz süt olarak aptamilin juniorunu içiyor bir tek onu sevdi cadı kızım onuda kaşıkla içiyoruzbiberonla içmeyi red ediyor kızçem...
Oğlumun bebekliğini hatırlıyorumda kızımın yanında melake kalıyor yaww bu kız çok nazlı
Zehracım bilemiyorum vallahi şimdiden böyle olursa ilerisini düşünemiyorum:))))kızlar çok tşk ederim.Eğrilik derken şöyle diz kapağından itibaren o şeklinde tabiri caizse futbolcu bacağı(keyfim yerine geldi ya dalgaya alıyorum şimdi)Ben önce farketmemiştim bir bacağında daha fazla var içe basıyor diye ortopediste götürmüştüm o dr. söyledi Allah korusun raşitizimli çocuklarda öyle oluyormuş.O da 2 yaşına kadar bekleyelim ama mutlaka çocuk dr.unuzla deviti görüşün d vitamini eksikliğinden de kaynaklanabilir demişti.Onun için dr.umuza götürdük kemik yaşı falan bakılınca çok korktum ama şimdilik korkulacak bişey yokmuş.
Bizde Aptamil devam sütü kullanıyoruz.Kahvaltıyı hala bulamaç yediriyorum çünkü ayrı ayrı yiyince peynir yemiyor sıpam.
Hande bıldırcın yumurtasını soracaktım dr.a unutmuşum sen nasıl veriyorsun haşlayıp mı.Dr.unuza danışarak mı verdin.
Bilmiyorum canım ama bu kız istisna sanırım :))) yaramazlığı çok yok ama çok nazlıyız :)))Tomurcuk82 aslında kız bebekleri daha sakin oluyor diyorlar ama her çocuk bir olmuyor. Gece nasıl içiriyorsun canım kaşıkla sütü zor olmuyormu? Yoksa gece içmiyormu? Bende kahvaltısını karışım veriyorum benimkide yumurtayı yemek istemiyor yumurtanın beyazını nasıl veriyorsunuz arkadaşlar?
Abimiz yiyor bıldırcın yumurtası ama kızçeme denemedim.. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam 1 bıldırcın yumurtası 4 tane yumurtaya eş değermiş...farkedilmeyecek gibi demekki hiç kafana takma içini rahat tut geçeceğine inan...
doktora sordum canım bıldırcın yumurtasını verebilirsin ,faydalı dedi
haşlayıp tamamını eziyorum kahvaltısına minicik bişey zaten
ballı sütü soran oldumu çok faydalı diyolar ya çocuklara
sütlerinin içine azcık koysak iyi olurmu kiii
Yaramazlık konusununda abimizde hakkını veriyor kızçemde arkasından geliyor:)banada herkes erkeklerin daha fena olduğunu söylüyor:) benimkini görünce tasdiklenmiş oluyor da
aslında hepsi ayrı bir karakter kız erkek farketmiyor demek ki
Zehracım bilemiyorum vallahi şimdiden böyle olursa ilerisini düşünemiyorum:))))kızlar çok tşk ederim.Eğrilik derken şöyle diz kapağından itibaren o şeklinde tabiri caizse futbolcu bacağı(keyfim yerine geldi ya dalgaya alıyorum şimdi)Ben önce farketmemiştim bir bacağında daha fazla var içe basıyor diye ortopediste götürmüştüm o dr. söyledi Allah korusun raşitizimli çocuklarda öyle oluyormuş.O da 2 yaşına kadar bekleyelim ama mutlaka çocuk dr.unuzla deviti görüşün d vitamini eksikliğinden de kaynaklanabilir demişti.Onun için dr.umuza götürdük kemik yaşı falan bakılınca çok korktum ama şimdilik korkulacak bişey yokmuş.
Bilmiyorum canım ama bu kız istisna sanırım :))) yaramazlığı çok yok ama çok nazlıyız :)))Tomurcuk82 aslında kız bebekleri daha sakin oluyor diyorlar ama her çocuk bir olmuyor. Gece nasıl içiriyorsun canım kaşıkla sütü zor olmuyormu? Yoksa gece içmiyormu? Bende kahvaltısını karışım veriyorum benimkide yumurtayı yemek istemiyor yumurtanın beyazını nasıl veriyorsunuz arkadaşlar?
Abimiz yiyor bıldırcın yumurtası ama kızçeme denemedim.. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam 1 bıldırcın yumurtası 4 tane yumurtaya eş değermiş...farkedilmeyecek gibi demekki hiç kafana takma içini rahat tut geçeceğine inan...
Yaramazlık konusununda abimizde hakkını veriyor kızçemde arkasından geliyor:)banada herkes erkeklerin daha fena olduğunu söylüyor:) benimkini görünce tasdiklenmiş oluyor da
aslında hepsi ayrı bir karakter kız erkek farketmiyor demek ki
Günaydın Arkadaşlar bişey soracaktım oğlum 5 dk yerinde durmuyor devamlı hareket halinde otururken bile üzerime çıkmaya çalışıyor hep birisi onunla ilgilensin hep bişeyler istiyor(kumanda-mouse-telefon)oynamıyorda atıyor hemen sizinkiler nasıl oturup kendi kendilerine oyun oynuyorlarmı? Nasıl davranmalıyız bu çocuklara ya şaşırdım
farkedilmeyecek gibi demekki hiç kafana takma içini rahat tut geçeceğine inan...
Günaydın canım; şu sıralar bizde öyleyiz..Birde benim kızçe emekleme olayını yaşından sonra çözdü şu sıralar girmediği delik kalmıyor herşeyi eline alıp tadına bakmak istiyor:))) Sadece abimizle oyun oynuyoruz bu aralar oda en fazla 10 dk.Zor zamanlarındayız ..biraz daha sabır:))Günaydın Arkadaşlar bişey soracaktım oğlum 5 dk yerinde durmuyor devamlı hareket halinde otururken bile üzerime çıkmaya çalışıyor hep birisi onunla ilgilensin hep bişeyler istiyor(kumanda-mouse-telefon)oynamıyorda atıyor hemen sizinkiler nasıl oturup kendi kendilerine oyun oynuyorlarmı? Nasıl davranmalıyız bu çocuklara ya şaşırdım
günaydın cnm
Benim oğlumda aynı anlattığın gibi 1 dakika yerinde durmuyor kendi kendine oyuncaklarıyla oynamıyor çok nadir arabalarıyla oynar oda toplasan 5 dk.kayı geçmez.Genelde hep biyerleri karıştırır tam keşfetme zamanları onun için çok meraklılar ben genelde biyerleri karıştırdığında üstüne basa basa hayır diyorum ama takmıyo bile beni.Son zamanlarda biyerleri karıştırırken ben hayır diyerek ona doğru koşarsam hemen kaçıyor sıpa.Çok tatlı oluyorlar insan kıyamıyor da.Nasıl davranmam gerektiğini bende bilmiyorum.Birde bizim ananemiz çok şımartıyor ilk torun ya.Dediği olmadığı zaman yerlere yatıp ağlıyor.Bende şaşırdım ne yapacağımı.
Günaydın canım; şu sıralar bizde öyleyiz..Birde benim kızçe emekleme olayını yaşından sonra çözdü şu sıralar girmediği delik kalmıyor herşeyi eline alıp tadına bakmak istiyor:))) Sadece abimizle oyun oynuyoruz bu aralar oda en fazla 10 dk.Zor zamanlarındayız ..biraz daha sabır:))
Yaramaz damadım benim:)))