Dualarımız Seninle Canım Bol Şans Darısı Bana İnşallah :kedi:
canım geldim şimdi..kesemizi gördük şükür..herşey yolunda..kalp atışı için 2 hafta sonra gideceğim.darısı senin başına canım
Arkadaşlar, hepimiz çok endişeliyiz biliyorum ama sakin olmaya çalışmalıyız.. elimizden geldiğince iyi şeyler düşünmeliyiz.. Çünkü bu işin sonu yokk şimdi bir doktora gitsek de kalp atışlarını duysak diyoruz.. sonra 2li testimiz iyi çıksın, ense kalınlığı normal olsun, 3 lü test iyi çıksın, amniyosenteze gerek kalmasın, amniyosentez yapılcakca aman sonucunda iyi çıksın, şeker yükleme testi iyi çıksın, bebeğin gelişim haftasıyla uyumlu olsun, erken doğum olmasın, doğum şekli, doğum yapılacak yerin seçimi, bi de doğumdan sonrası var.. yani diyeceğim o ki, bundan sonra hepimizi bekleyen bir sürü aşamalar var.. umarım hepimiz için herşey yolunda gider.. ama çok panik olup bebeklerimizi strese sokmayalım.. (hoş bu dediğimi be yapabiliyo muyum bilmiyorum ama yine de yazayım dedim.. Allahın izniyle herşey güzel olucak.. Annelik o kadar güzel bişi ki, anne olduğumdan beri allah isteyen istemeyen (ender de olsa asla anne olmak istemeyenler de olabiliyo) herkese versin diyorum.. çünkü onu bir kez koklayınca istememek mümkün değil...
Beslenme konusuna gelince, önceki hamileliğimde çok dikkat ettim bu konuya.. bol süt ve meyve, her sabah haşlanmış yumurta, bol sıvı.. kilo aldıran ve zararlı şeylerden uzak durdum. çay, kahve kola ağzıma almadım.. tabi bulantı döneminde hariçç.. ozaman ne yesem çıkarıyordum.. özellikle sütü son 2 ay günde 3 bardak içiyordum.. şimdi de başladım, haftaya bulantılarım başlarsa içemem diye.. ayrıca bol ceviz, fındık, kuru kayısı, kuru üzüm yemiştim öncesinde..
rezuacım çok haklısın ama insanın elinde olamıyor sanırım..ben bugünleri görmek için çoık bekledim..ödüm kopuyor o yüzden ama dediğin gibi stresin de bir faydası yok..senin deneyimlerini dinlemek isterim. ben de dediğin şekilde besleniyorum şu an..
canım hemen sor doktora..progesteron desteğine başlayabilir.Ben inşallah Mayıs ayında doğum yapacağım. İki gün önce öğrendim hamile olduğumu. Yalnız biraz tedirginim. Üç beş damla kan geldi dün. Bir de kahverengi leke. Düşük tehlikesi olmaz inşallah. Bir iki gün içinde doktora gideceğim.
çılgınkız güzel haberlerini bekliyoruz canım.
baharnazcım sağol, güzel haberlerle geldim..kesemizi gördük..tek bebeki bebeğin büyüyeceği kesecik de oluşmuş..şükür şimdilik hersey yolunda
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bugün doktora gitmeye karar verdim :)
hah süpeer. haberdar et bizi de.
Öncelikle dont panic lütfen..yerimseniben
Genelde bulantılar 6. haftadan itibaren başlıyor diye biliyorum, seninki erken başlamış da olabilir, başka bir nedene de bağlı olabilir.. Benim de adetimi beklediğim günlerde sancım fazlaydı, şimdi çok az yok gibi nerdeyse.. ben ce korkulcak bir durum yok.. Kan testine gelince ben geçen hafta salı kanda betahcg baktırdım. sonucunu da aldım. bi de 48 saat sonra yani perşembe günü de baktırdım ama henüz sonucunu alamadım .. 2 katına çıkması gerek diye biliyorum.. İstersen 48 saat arayla kanda betahcg baktır, ama doktora gideceksen yakın zamanda çok gerekli değil. ultrasonda herşey belli olur zaten.. ben anca 17 eylülde gidebilcem, o zamana kadar çok var diye kan testini yaptırdım..
Çılgınkız arkadaşım, hayırlı haberlerle dön inş.. bakalım bebişin nasılmış, keseyi görürsünüz büyük ihtimal, ama kalp atışları için erken sanki..
evet tatlım..kalp atışı için erkendi..kesemizi gördük..çok teşekkür ederim ilgin için
Merhaba kızlar. bizde gittik doktora kese göründü. 15 gün sonraya randevu verdi kalp atışlarını görmek için. İnş sağ salim görürüm. KMKM kalp atış için erken değil mi?
KMKM nin belki erken döllenmedir..bir de ultrason aleti çok çok iyi olunca da duyulabiliyormuş bazen