• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

aldınız mı canım sonuçları ultrasonda normal çıkınca genelde kan sonucu da normal çıkıyor.

Malesef bende ultaronda 3 mm çıktığı için kan testi yapmadı dr. çünkü kan testi de fazla çıkıcak dedi...
O yüzden kan sonucu ile ilgili pek bilgim yok...

Evet canım yaaa katılım çok az....

Ilk gelenler unuttular galiba gelmeyi listede çok kişi var ama 3-4 kişi sürekli geliyor.:5::5::5:

arzum moralini bozma peki bu aşamadan sonra ne yapacaksın doktor ne söyledi??:59:
Benim kan tahlillerinin sonuçlarını eşim gösterdi dün ben işten çıkp gidemedim ama değerler gayet normal demiş ek olarak magnezyum vermiş onu kullanacam bundan sonra

Doktorlar 12 haftada görüyorlar cinsiyetleri ama temkinli olmak için 16 haftaya kadar bekliyorlar...

Allahtan o konuda benim doktorum iyi gördüğü zaman söylüyor. Benim 12 haftada söylemişti.

arzum moralini bozma peki bu aşamadan sonra ne yapacaksın doktor ne söyledi??:59:
Benim kan tahlillerinin sonuçlarını eşim gösterdi dün ben işten çıkp gidemedim ama değerler gayet normal demiş ek olarak magnezyum vermiş onu kullanacam bundan sonra

Canım o süreçten sonra genetik olup olmadığına bakıldı.. Allahtan genetik değilmiş doktor bebeğin şanssızlığı dedi.. Bir daha tekrarlama riski bi insanın kafasına yıldırım düşme ihtimali ne ise o dedi.

1 ay korunma vermişti onu tamamladık.. Bakalım kısmet o zamanlar üzülmüştüm ama şimdi iyiyim canım çok sağol..

Ama ikili testten sonra pek sorun çıkmıyor...

Bi tek ben bi daha hamile olduğum zaman ikili üçlü test yapılmayacak direkt aminosentez yapılacak...

Son düzenleme:
Allah gönlüne göre versin canım benim:61: Inşallah herşey gönlüne göre olur folik asit kullanmaya başla bence o zaman

hayırlısı olsun ne zaman belli olur bizim bebeklerin cinsiyeti bu arada ikili testi ne zaman yaptıracaksın ?

Amin canım..Ben 18-19u gibi gideceğim doktora o zaman zaten 12 haftalık oluyor ve ikili test yaptırırız sanırım..Ama cinsiyet o zaman belli olmaz daha diye düşünüyorum bence bir kaç hafta daha beklemek gerekir ama hayırlısı bakalım :)
Senin ne zaman dr muayenen..?

Amin canım..Ben 18-19u gibi gideceğim doktora o zaman zaten 12 haftalık oluyor ve ikili test yaptırırız sanırım..Ama cinsiyet o zaman belli olmaz daha diye düşünüyorum bence bir kaç hafta daha beklemek gerekir ama hayırlısı bakalım :)
Senin ne zaman dr muayenen..?

bana doktor 18-23 arası ikili test yaptır sonra kontrole gel dedi ama doktorumu değiştiryorum ayın 14 ünde başka doktora muayneye gidicem bakalım o ne diyecek. ona göre hareket edicem artık

bana doktor 18-23 arası ikili test yaptır sonra kontrole gel dedi ama doktorumu değiştiryorum ayın 14 ünde başka doktora muayneye gidicem bakalım o ne diyecek. ona göre hareket edicem artık

Kafana göre mi yaptırıp gidecekmişsin..? İlginç bir demeç olmuş :D
bilmiyorum bakalım benim 12 hafta bitiyor gttiğimde ne diyecek ben doktorumdan çok memnunum :)

arzum çok özel olabilir ama senin bebeğin ne den ölmüştü.canını sıktıysam şimdiden özür dilerim

yok canımcım önemli değil... ikili test yapılacaktı o gün ultrasonda dr ödem gördü yani bebeğin vucudu 3 toplamış ense kalınlığı oluyor bu aslında ama sadece ensesinde değil tüm vucudunda 3 mm di. 3 mm de risk grubunda...

Daha sonra riskli gebeliğe yönlendirdi bizi 2 gün sonra tekrar ultrasona girdim 6 mm olmuştu ödem..

Yani ikili test yapmadan gördüler...

Bu süreç içinde çok dr a gittik hepsi alınması yönünde karar verdi.. Aminosentez yapıldı hücre üremedi. Tabi bu arada 4 aylık oldu...

En sonunda alınma kararı aldık. Alındığı zaman 17 mm ödem olmuştu artık.Çünkü dr 6-7 aylıkken anne karnında ölür yada doğduğunda yaşamaz dediler...

Daha sonra patolojiye gönderdiler kromozom bozukluğu çıktı yani down sendronu ama ileri derecede :43:

böle işte o zaman üzülmüştük ama allah sabrını veriyor...

Son düzenleme:
yok beni dışarı yönlendirdi ultrason dışarda olcakmış 220 tl diyorlar gönderdiği yer, kan tahlilini aynı gün hastaneye gidip vericekmişimoda 70 tl falan birde muayne parası 70+20 90 bayağı kazıklıyor yani.. normalde doktorlar ultrasonu kendi bakıp kana yönlendiriyormuş hemen.saçma bi doktor zaten. değiştiriyorum onun için. 14ünde başka doktora gidicem

yok beni dışarı yönlendirdi ultrason dışarda olcakmış 220 tl diyorlar gönderdiği yer, kan tahlilini aynı gün hastaneye gidip vericekmişimoda 70 tl falan birde muayne parası 70+20 90 bayağı kazıklıyor yani.. normalde doktorlar ultrasonu kendi bakıp kana yönlendiriyormuş hemen.saçma bi doktor zaten. değiştiriyorum onun için. 14ünde başka doktora gidicem

Bazı doktorar dışarı bir yere yönlendiryor işte tıp merkezi falan tahliller için ordan prim yada indirim alıyorlar..Aman dikkat et öylelerine prim verme..

yok beni dışarı yönlendirdi ultrason dışarda olcakmış 220 tl diyorlar gönderdiği yer, kan tahlilini aynı gün hastaneye gidip vericekmişimoda 70 tl falan birde muayne parası 70+20 90 bayağı kazıklıyor yani.. Normalde doktorlar ultrasonu kendi bakıp kana yönlendiriyormuş hemen.saçma bi doktor zaten. Değiştiriyorum onun için. 14ünde başka doktora gidicem

çok pahalıymış gerçekten iyi bi doktor bulursun umarım zaten her ay ultrasona giriyoruz ense ölçümüne neden ayrı para alıyoki çok saçma:52:

aslında bazı doktorlar almıyor sadece gebelik muayene alıyorlar ama bazıları da ikili test tarama kodu atında para istiyor herkes farklı..

kizlar merhaba yine ben sohbetlere katilamiyorum ama yazilanlari okuyorum size bir sorum var. doktorada sormaya unutuyorum. ben bazen laptopla ugrasirken laptopu kucagima aliyorum. acaba bunun bi zarari var midir bazen unutuyorum napiyim ? :26:

kizlar merhaba yine ben sohbetlere katilamiyorum ama yazilanlari okuyorum size bir sorum var. doktorada sormaya unutuyorum. ben bazen laptopla ugrasirken laptopu kucagima aliyorum. acaba bunun bi zarari var midir bazen unutuyorum napiyim ? :26:

şu an bende aynı durumdayım ama uzun süre olmazsa iyi olur. hele internetin kablosuzsa radyasyon açısından zararlı oluyormuş. ben bu yüzden evde laptopu fazla kullanmamaya çalışıyorum iş yerindeki bigisayar masa üstü oluğu için genelde orda işlerimi hallediyorum.

tamam tahlilleri anladım da, ultrason derken neyi kast ettin canım zaten her dr a gişimizde ultrasonda bebişe bakmıyor mu? ben şimdiye kadar hep iki haftada bir dra gittim.sadece tahlil ve muayane parası veriyorum.

tamam tahlilleri anladım da, ultrason derken neyi kast ettin canım zaten her dr a gişimizde ultrasonda bebişe bakmıyor mu? ben şimdiye kadar hep iki haftada bir dra gittim.sadece tahlil ve muayane parası veriyorum.

bende onu anlayamadım zaten..Ultrasonla zaten her gittiğimizde bakılıyor ultrason parası ayrıca neden o kadar fazla onu anlamadım?

buarada günaydın en güzel anne adayı ve aday adayları :21::nazar:

Back