Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    11
3lü rakamlı kilolarla doğuma gidenlere şaşıyordum insan nasıl 40-50 kilo alır diyordum şimdi anlıyorum çok rahat şişilebiliyor :) diyetisyeni zorunlu tutacak gibi benim doktor, mantıklı ama benim bu ara elim kolum kalkmıyor ki diyetisyenin istediği gibi yemekleri nasıl yapçam onu düşünüyorum
Şu an kendinizi kasmayın bence. İlk trimester zorlu bir süreç, açıkçası benim şu an amacım temel ihtiyaçlarımı karşılamak ve günlük hayatıma devam edebilmek. Ekstra bir yük çok zor.

Ben acayip bir iştah artışı yaşıyorum arkadaşlar ya? Ama öyle böyle değil? Çok şükür şimdilik bulantım yok inşallah da olmaz da bu kadar yemek yemek de normal değil, önceden az miktarda günde 2 öğün yiyen ben, şimdi 5-6 öğüne çıktım, aralarda yediğim atıştırmalıkları da saymıyorum.🫣🫣
Şimdiden 2 kilo almışım, bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo dert değil, verilir ama kendimi de frenlemem lazım.
Hani o yeme isteği varya , hani aç değilsin ama ne yesem diyorsun.🙃 Hıh işte o anda Neler yapabilirim? Öneriniz var mı?

merhaba, doktor benden CMV IGG - CMV IGM - Toksoplazma IGG - Toksoplazma IGM - Rubella IGG - Rubella IGM Tam idrar tahlili ve idrar kültürü tahlili istedi , sizlerden de istedi mi acaba ?
Rutin tahliller bunlar, ben ilk gebeliğimde yaptırmıştım, bugün yine istedi doktor, kan verdim. Bazı hastalıklara karşı aşınız bağışıklığınız var mı diye bakıyorlar.

Kızlar benim kahverengi lekelenmem devam edince bugün doktora gittim. Bu durumdan dolayı vajğnal ultrason ile baktı, bebeği gördük, kalp atışı duyduk. Progestan başladı, 3 hafta sonra gel dedi, bir sorun olursa da hastaneye gel dedi. annabelica annabelica listeye ekleyebilirsin canım. Beklenen doğum tarihini söylemedi, kasım sonu dedi, ben de sormayı unuttum 😒 burdan bir arkadaş doktora gidince yaz demişti, haftamız aynı diye, ama kimdi unuttum, mesajı da bulamadım ☺️

Ben acayip bir iştah artışı yaşıyorum arkadaşlar ya? Ama öyle böyle değil? Çok şükür şimdilik bulantım yok inşallah da olmaz da bu kadar yemek yemek de normal değil, önceden az miktarda günde 2 öğün yiyen ben, şimdi 5-6 öğüne çıktım, aralarda yediğim atıştırmalıkları da saymıyorum.🫣🫣
Şimdiden 2 kilo almışım, bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo dert değil, verilir ama kendimi de frenlemem lazım.
Hani o yeme isteği varya , hani aç değilsin ama ne yesem diyorsun.🙃 Hıh işte o anda Neler yapabilirim? Öneriniz var mı?
Henüz kilo almadım ama bende bir haftadir böyle haz duyarak yemek yediğimi hissediyorum. Ne yesem sanki dünyanın en güzel yiyeceği gibi ve çok çabuk acıkıyorum. Çok şükür bende de henüz bulantı vs. yok

Protein ağırlıklı beslenebilirsiniz. Daha uzun süre tokluk hissi sağlar. Mesela ara öğün olarak kuruyemiş meyve yiyebilirsiniz. Kefir ile smoothie’ler yapabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar.

Kızlar benim kahverengi lekelenmem devam edince bugün doktora gittim. Bu durumdan dolayı vajğnal ultrason ile baktı, bebeği gördük, kalp atışı duyduk. Progestan başladı, 3 hafta sonra gel dedi, bir sorun olursa da hastaneye gel dedi. annabelica annabelica listeye ekleyebilirsin canım. Beklenen doğum tarihini söylemedi, kasım sonu dedi, ben de sormayı unuttum 😒 burdan bir arkadaş doktora gidince yaz demişti, haftamız aynı diye, ama kimdi unuttum, mesajı da bulamadım ☺️
Çok sevindim canım progestanin mutlaka yardımı olacaktır lekelenmeler için. Kalp atışı duymana çok sevindim ♥️🥰 kaçinci haftadasin listeye o şekilde yazayım

Evet canım çok küçük şuan benimde öyle çarşamba günü görünür mü bilmiyorum 1500 olur değer tahminimce
Kuzum benim bugün 1108 çıktı doktor 2000 civarı görülür ama 3000lerde daha net görürüz dedi perşembe gideceğim
Canim naptin gittin mi doktora
Kuzum gittim bugün ama tabi kese görünmedi çok erken olduğu için perşembe gideceğim tekrar 🤗 sen ne durumdasın

Henüz kilo almadım ama bende bir haftadir böyle haz duyarak yemek yediğimi hissediyorum. Ne yesem sanki dünyanın en güzel yiyeceği gibi ve çok çabuk acıkıyorum. Çok şükür bende de henüz bulantı vs. yok
Aynen ben de tam o durumdayım, özellikle canımın çektiği bir şeyse, hani reklamlarda gözlerini kapatarak , keyif alarak yerler ya bir şeyleri, aynı o moda giriyorum.🙂 Allah'tan kilo olarak 53le başladım, umarım çok kilo almam.

Protein ağırlıklı beslenebilirsiniz. Daha uzun süre tokluk hissi sağlar. Mesela ara öğün olarak kuruyemiş meyve yiyebilirsiniz. Kefir ile smoothie’ler yapabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar.
Teşekkür ederim, gerçekten kuruyemiş falan aklıma gelmemişti, iyi fikirler deneyeceğim sağolun.

Aynen ben de tam o durumdayım, özellikle canımın çektiği bir şeyse, hani reklamlarda gözlerini kapatarak , keyif alarak yerler ya bir şeyleri, aynı o moda giriyorum.🙂 Allah'tan kilo olarak 53le başladım, umarım çok kilo almam.
Aaa aynı kilolardayız 😅 valla aynı durumdayız tam anlattığın gibi. Almazsın bence biraz daha hamilelik otursun da yürüyüşe başlarız

Aaa aynı kilolardayız 😅 valla aynı durumdayız tam anlattığın gibi. Almazsın bence biraz daha hamilelik otursun da yürüyüşe başlarız
Öyle mi?? Ne güzel, aslında ben yürüyüş çok severim çok da yaparım, henüz yeni olduğu için gebeliğim, çıkmıyorum o yüzden. Ama dediğin gibi biraz zaman geçsin başlarım ben de canım.

Merhaba, 5+2 deyim, aslında benim randevum perşembeydi, ama dayanamadım bugüne aldım. Ve bugün keseyi gördüm.🧿🙂
Haftaya kan testlerimi yaptırıp tekrar gidicem, umarım gerisi de sağlıkla gelir.
Canım ben senin için listeye 4+4 kese yazmışım ama başkasına yazacakken mi sana yazdım acaba. Düzelteyim mi onu 5+2 yazıyorum 🙂

Çok sevindim canım progestanin mutlaka yardımı olacaktır lekelenmeler için. Kalp atışı duymana çok sevindim ♥️🥰 kaçinci haftadasin listeye o şekilde yazayım
Aslında 6+3 bugün ama doktor 7 hafta ile uyumlu dedi, o da sanırım erken döllenmeden, geri çekti sat’ı. 6+3 yazalım bence, çünkü kendi doktorum sat’a göre gidiyor.

Bugün yaşamadım ama gelen önerileri söyleyeyim uygulamak isterseniz, kahve çok iyi geliyor günde bir kahve kafein baş ağrısına iyi geliyor ve magnezyum alacağım
Teşekkür ederim gündüz kahve de içmiştim ama galiba açlık ve susuzluktan oldu biraz ceviz badem yiyip su içince yarım saat sonra kendiliğinden geçti çok şükür tekrarlarsa doktoruma danışıp bende magnezyum desteği alayım en iyisi

Ya bende kendimi igne kullanacagima oyle odaklamistim ki. Yani benimde kafam karisti. Benimde bu testi yaptirmis olmama sasirdilar. Ve yani bende hep senin gibi düşündüm neden baslamiyorlar zarari var mi yok mu diye düşünüyorum sonra bakiyorum bazi dr.lar hamileligi duyar duymaz hemen baslayalim diye giriyor konuya bazıları temkinli. Benim en acilinden özel bir doktor bulmam lazim devlettekilerle bu is yürümeyecek. Kalp atisindan itibaren ozelde takip edilcem. Ve anladigim perinatologlar bir tık mesafeli duruyor gibi sulandiriciya. Bugun hematoloji doktoru da ama dedi ki bu risk dedi kanama da yasayip olumsuz birsey olursa yine sorumluluk o dr.un oluyor zor bir kadar dedi.
Selamlar, bence de doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar. Benim daha önce 1 düşüğüm olmuştu yani kalbi durmuştu 5-6 ay geçtikten sonra özel bir hastanede doktora görünmüştüm tekrar gebelik olduğunda kan sulandırıcıya başlarız demişti sonra hamile olduğumu öğrendiğimde, o doktor olmadığı için aynı hastanede başka bir doktora gittim, doktor kan sulandırıcı felan bişey demeyince ben dedim hocam böyle böyle o doktor bana böyle demişti dedim ondan sonra coraspin yazdı. İki hafta sonra kahverengi lekelenmem oldu, tekrar gittim aynı doktora, kanama alanı yok yeni bir kanama da değil hiçbir sorun yok bazen böyle olabilir dedi ama coraspirini bırak dedi progestan verdi. Yani bir sorun yoksa neden bıraktırıyor? Düşük tehdidi yoksa neden progestan veriyor? İleride düşük olursa ben coraspirini kestim progestan verdim demek için bence, siz de de böyle bir durum olmuş gibi, ayrıca özel hastane diye belitmemin sebebi, özel hastanelerde de aynı problem oluyor maalesef

Back
X