- 5 Haziran 2021
- 4.916
- 20.863
- 258
- Konu Sahibi annabelica
- #1.701
Evet canım normal o kanama olmadıkçaKızlar kasık ağrısı yaşayan varmı. Sol tarafımda sürekli ağrı var şiddetli değil ama zaman zamam rahatsız ediyo
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım normal o kanama olmadıkçaKızlar kasık ağrısı yaşayan varmı. Sol tarafımda sürekli ağrı var şiddetli değil ama zaman zamam rahatsız ediyo
Coraspirin lekelenme yapıyormuş canım benim doktorum kullan ama lekelenme olursa korkma coraspirin yapar dedi ondan onu kesip progestan vermistirSelamlar, bence de doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar. Benim daha önce 1 düşüğüm olmuştu yani kalbi durmuştu 5-6 ay geçtikten sonra özel bir hastanede doktora görünmüştüm tekrar gebelik olduğunda kan sulandırıcıya başlarız demişti sonra hamile olduğumu öğrendiğimde, o doktor olmadığı için aynı hastanede başka bir doktora gittim, doktor kan sulandırıcı felan bişey demeyince ben dedim hocam böyle böyle o doktor bana böyle demişti dedim ondan sonra coraspin yazdı. İki hafta sonra kahverengi lekelenmem oldu, tekrar gittim aynı doktora, kanama alanı yok yeni bir kanama da değil hiçbir sorun yok bazen böyle olabilir dedi ama coraspirini bırak dedi progestan verdi. Yani bir sorun yoksa neden bıraktırıyor? Düşük tehdidi yoksa neden progestan veriyor? İleride düşük olursa ben coraspirini kestim progestan verdim demek için bence, siz de de böyle bir durum olmuş gibi, ayrıca özel hastane diye belitmemin sebebi, özel hastanelerde de aynı problem oluyor maalesef
Bende yürüyordum her gün yarım saat bu süreçten önce. Bu süreç olunca biraz daha dinlenerek geçirmek istiyorumÖyle mi?? Ne güzel, aslında ben yürüyüş çok severim çok da yaparım, henüz yeni olduğu için gebeliğim, çıkmıyorum o yüzden. Ama dediğin gibi biraz zaman geçsin başlarım ben de canım.
Ama bak senin doktorun kullanmaya devam ettirmişCoraspirin lekelenme yapıyormuş canım benim doktorum kullan ama lekelenme olursa korkma coraspirin yapar dedi ondan onu kesip progestan vermistir
Henüz çıkartma derecesine gelmedim ama bulantı sabahları var genelde ve yogun oluyor sadece limon kolonyası kokluyorumYani ben de çok tuhaf ne yesem ne içsem çıkartıyorum su bile midemde 20 dk kalmıyor yendiğim içtiğim
Benimde iki düşükten (bir 6 biri 8 haftalık) sonra testlerden bişey çıkmamasına rağmen bunda hem iğne hem coraspin verdi sonra aynen sizin gibi lekeler başladı hatta bazısı kırmızıya yakın ama kanamı alanı yoktu bulamadılar. Şimdi coraspini bırak iğneye devam diyor ve Progestan kullanıyorum. Azalıyor ama asla bitmiyor bu telaş beni mahvedecekSelamlar, bence de doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar. Benim daha önce 1 düşüğüm olmuştu yani kalbi durmuştu 5-6 ay geçtikten sonra özel bir hastanede doktora görünmüştüm tekrar gebelik olduğunda kan sulandırıcıya başlarız demişti sonra hamile olduğumu öğrendiğimde, o doktor olmadığı için aynı hastanede başka bir doktora gittim, doktor kan sulandırıcı felan bişey demeyince ben dedim hocam böyle böyle o doktor bana böyle demişti dedim ondan sonra coraspin yazdı. İki hafta sonra kahverengi lekelenmem oldu, tekrar gittim aynı doktora, kanama alanı yok yeni bir kanama da değil hiçbir sorun yok bazen böyle olabilir dedi ama coraspirini bırak dedi progestan verdi. Yani bir sorun yoksa neden bıraktırıyor? Düşük tehdidi yoksa neden progestan veriyor? İleride düşük olursa ben coraspirini kestim progestan verdim demek için bence, siz de de böyle bir durum olmuş gibi, ayrıca özel hastane diye belitmemin sebebi, özel hastanelerde de aynı problem oluyor maalesef
Ohh afiyet olsun:)) ben şuanda midemin şişliğinden zor nefes alıyorum ama hala ne yesem diye düşünüyorum. Geçer herhalde bunlardaYahu bende de aşırı çarpıntı var kalbim yerinden çıkacak gibi akşam üstü uyumuşum uyumadan önce kocaman simidi nutellayla gommusum hiç hatirlamiyorum eşim işten gelince uyandım bı baktım her yer kırıntı şuursuzca yemek yiyorum karnım sürekli aç ve çarpıntı rahatsız ediyor
Ben bulantılar 3 gündür başladı ama iyi oldugum zaman ne kadar yiyebilir sem yiyorum ayrıca 4 kilo aldım bir aydanBen acayip bir iştah artışı yaşıyorum arkadaşlar ya? Ama öyle böyle değil? Çok şükür şimdilik bulantım yok inşallah da olmaz da bu kadar yemek yemek de normal değil, önceden az miktarda günde 2 öğün yiyen ben, şimdi 5-6 öğüne çıktım, aralarda yediğim atıştırmalıkları da saymıyorum.
Şimdiden 2 kilo almışım, bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo dert değil, verilir ama kendimi de frenlemem lazım.
Hani o yeme isteği varya , hani aç değilsin ama ne yesem diyorsun.Hıh işte o anda Neler yapabilirim? Öneriniz var mı?
Aç kalmak çarpıntı artırıyor birde gebelik tede oluşuyor bildigim ama yinede ihmal etmeden doktora görğm benceYahu bende de aşırı çarpıntı var kalbim yerinden çıkacak gibi akşam üstü uyumuşum uyumadan önce kocaman simidi nutellayla gommusum hiç hatirlamiyorum eşim işten gelince uyandım bı baktım her yer kırıntı şuursuzca yemek yiyorum karnım sürekli aç ve çarpıntı rahatsız ediyor
Ya canım valla Allah sana sabır versin bence düzgünüyle karşılaşmamışsın daha. Benim testlerde tertemiz ihtiyaç yok ama bebek beslenemiyor belli ki deyip iğne başlattı açıkçası ben ovulasyondan beri kullanıyorum çünkü embriyo oluşurkende ihtiyaç olabiliyormuş. Ben perinatologla devam ediyordum evet dediğin doğru faktör 2 ve 5 dışında pek önemsemiyorlar protein s ve C de önemli dedi hiç sorun çıkmadı şükür ama bana önceden başlattı şimdi lekelere rağmen bırakmam taraftarı değil sadece coraspini bıraktırdı. Sen hemen çok iyi bi perinatolog bul boşver kafanı da karıştırma çok doktorlaYa bende kendimi igne kullanacagima oyle odaklamistim ki. Yani benimde kafam karisti. Benimde bu testi yaptirmis olmama sasirdilar. Ve yani bende hep senin gibi düşündüm neden baslamiyorlar zarari var mi yok mu diye düşünüyorum sonra bakiyorum bazi dr.lar hamileligi duyar duymaz hemen baslayalim diye giriyor konuya bazıları temkinli. Benim en acilinden özel bir doktor bulmam lazim devlettekilerle bu is yürümeyecek. Kalp atisindan itibaren ozelde takip edilcem. Ve anladigim perinatologlar bir tık mesafeli duruyor gibi sulandiriciya. Bugun hematoloji doktoru da ama dedi ki bu risk dedi kanama da yasayip olumsuz birsey olursa yine sorumluluk o dr.un oluyor zor bir kadar dedi.
Ben iki doktora gidiyorum başka şehirdeki vermişti coraspin bulundugum şehirdeki değiştirmedi biraktirmadi da uyardı geçti sor canım ihmal etme pıhtılaşma çok sıkıntılı bı durum gercektenAma bak senin doktorun kullanmaya devam ettirmişkahverengi olduğu için eski bir kanamaya ait dedi coraspinden olduğunu sanmıyorum. Yarın kontrolüm var bakalım soracağım tekrardan coraspine başlatacak mı merak ediyorum:)
Ohh afiyet olsun:)) ben şuanda midemin şişliğinden zor nefes alıyorum ama hala ne yesem diye düşünüyorum. Geçer herhalde bunlarda
Canım tebrik ederim sağlıkla gelsinKızlar benim kahverengi lekelenmem devam edince bugün doktora gittim. Bu durumdan dolayı vajğnal ultrason ile baktı, bebeği gördük, kalp atışı duyduk. Progestan başladı, 3 hafta sonra gel dedi, bir sorun olursa da hastaneye gel dedi.annabelica listeye ekleyebilirsin canım. Beklenen doğum tarihini söylemedi, kasım sonu dedi, ben de sormayı unuttum
burdan bir arkadaş doktora gidince yaz demişti, haftamız aynı diye, ama kimdi unuttum, mesajı da bulamadım
![]()
Geçen biryerde okumuştum zaten genellikle 6 ve 8. Haftalarda oluyormuş ve iki sebebi varmış biri bebekteki anomalilik diğeride annedeki pıhtılaşma, sizin genetik testlerde bişey çıkmadıysa pıhtılaşmadandır onunda çözümü var zaten inşallah buradaki herkesin sizin de sağlıklı hamileliği olur. Ben de ilk başka çok endişelendim hatta doktor sendeki bu endişe geçmeyecek sanırım haftalık gel sen de rahatla dediBenimde iki düşükten (bir 6 biri 8 haftalık) sonra testlerden bişey çıkmamasına rağmen bunda hem iğne hem coraspin verdi sonra aynen sizin gibi lekeler başladı hatta bazısı kırmızıya yakın ama kanamı alanı yoktu bulamadılar. Şimdi coraspini bırak iğneye devam diyor ve Progestan kullanıyorum. Azalıyor ama asla bitmiyor bu telaş beni mahvedecek
Bı yandan da sevindiriyo ama hamilelikten diyorum demekki bı terslik yok bebişim benimle diyorum mutlu oluyorum ne bilimAç kalmak çarpıntı artırıyor birde gebelik tede oluşuyor bildigim ama yinede ihmal etmeden doktora görğm bence
Annemle eşimi de delirttim eve ultrason cihazı almaktan bahsediyor artıkGeçen biryerde okumuştum zaten genellikle 6 ve 8. Haftalarda oluyormuş ve iki sebebi varmış biri bebekteki anomalilik diğeride annedeki pıhtılaşma, sizin genetik testlerde bişey çıkmadıysa pıhtılaşmadandır onunda çözümü var zaten inşallah buradaki herkesin sizin de sağlıklı hamileliği olur. Ben de ilk başka çok endişelendim hatta doktor sendeki bu endişe geçmeyecek sanırım haftalık gel sen de rahatla dediama sonra düşündüm benim yapabileceğim hiç bir şey yok, olacağı varsa oluyor maalesef zaten ihtimallere karşı tedbirimizi alıyoruz o yüzden telaş yapmamaya çalışın ben öyle yapmaya karar verdim
Annemle eşimi de delirttim eve ultrason cihazı almaktan bahsediyor artık![]()
Ağrıdan sonra kanama başladı canım progestan iğne oldum şuan ağrım yok ama iğne bacağıma çok ağrı yaptı ağrıların biri gidiyo biri geliyo maşaAllahEvet canım normal o kanama olmadıkça