kızlaar merhabaa...
emir uyuyorken bir girip bakayım size neler yapıyorsunuz diye, birşey dikkatimi çekti.. herkes çocuklara bir vitamin veriyor.. tek sebebi iştahsızlıkları mı? ya ben emire en son vitamin verdiğimde 9 10 aylık falandı.. hiç birşey kullanmıyoruz biz.. acaba bizde mi bir eksiklik var, bu vitaminleri kullanmak mı gerekiyormuş ki, doktorumuz bize hiç birşey vermedi.. uzun zamandır da gitmedik çok şükür hastalık falan olmayınca.. şimdi sizi okuyunca aklıma takıldı, bende doktorumuza gidip bir sorsam mı acaba diye.. eğer sizin kullanmada ki tek sebebiniz iştahsızlık ise, bize gerek yok da..
Emir normalde iştahlı çünkü, sadece diş çıkaracağı zaman bir hafta kadar yemez, dişi patlatınca yemeye yine başlar. açıkçası ben o bir hafta 10 günüde hiç dert etmiyorum ve zorlamıyorum da.. bence sizde çok üstelemeyin arkadaşlar, daha soğutmayın çocukları.. annelik işte içimiz rahat etmiyor, sizi çok iyi anlıyorum ama yapacak da bişi yok, yemiyorlar sonuçta, biz kendi kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz.. eylemcim kızıyorum falan demişsin ya, bende ilk zamanlar öyleydim ama ne denediysem yok yemiyor.. bende bıraktım kendi haline.. eline bir meyve veriyorum, hem onu kemirirken dişlerini de kaşımış oluyor, hemde az da olsa vitamin alıyordur diye düşünüyorum.. özellikle dolaptan çıkarıp öyle veriyorum soğuk soğuk, bir hoşuna gidiyor ki sormayın.. onu elinde bir saat yemeye uğraşırken zaten ısınıyo da..
Şu inatçılık konusunda da nasıl yapman gerekiyor hiç bilmiyorum dilek.. sanırım çocukların doğasında olan birşey bu.. Emirin hiç öyle inatçılığı falan olmadığı için ben hiç bu konu üstüne düşünmedim açıkçası.. kardeş var mı bilemiyorum ama belki de onu bir oyun grubuna katmak iyi gelebilir.. kalabalık bir arkadaş ortamında paylaşmayı öğrenebilir.. yani bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi daha kolay şimdi.. çünkü hala çokta lafla sözle onlara birşeyler öğretmek mümkün değil, tecrübe ederek, görerek çok daha kolay öğreniyorlar..
bu arada emir tam annesinin oğlu oldu.. temizlik yapıyor benimle.. ben toz alırken onada bir bez veriyorum mecburen yoksa benimkini bırakmıyor, benim sildiğim yerlerin üstünden bide o geçiyor.. banyoda da bizim yerler siyah, çok su lekesi olduğu için ben sürekli küçük bir havlu bulunduruyorum kurutmak için. bugün ben lavobayı, küveti falan yıkarken yere su damlamış, bi baktım havluyu almış eline yeri siliyo..
o kadar şirindiki anlatamam size.. beni sürekli bunları yaparken gördüğü için oda öğrenmiş, dediğim gibi herşeyi görerek anlıyor ve öğreniyorlar..
birde biz tuvalet eğitimine başladık artık, en azından kaka için. çünkü emir kaka yapınca sürekli bezini çekiştiriyordu, çıkarmaya çalışıyordu. rahatsız oluyor yani.. bende kaka yapacağını anlayınca hemen oturtuyorum onu, hemen yapıyo.. sonra kalkıp el sallıyoruz vedalaşıyoruz kakamızla ve ayrılıyoruz.. daha 2 gün oldu, arada altına yapıyor ben farketmeden ve hemen gelip bezini gösteriyor, hemen değiştiriyoruz.. sanırım bu iş olacak gibi.. darısı başınıza inşallah..
yine çok yazdım sanırım, kısa keseyim..
öpüyorum hepinizi..