• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
MOTHERCARE Pişik Kremi ve Banyo Ürünlerinde Kanser Yapıcı Paraben Var!

Bebeğim doğduğu zaman bir yakınımız Mothercareden pişik kremi, sabun, banyo köpüğü, şampuan ve losyondan oluşan bir set hediye etmişti. Biz doğal ürünleri (zeytinyağı sabunu) tercih ettiğimiz için bunları hiç açmadık, sadece pişik kremini kullandık.

Paraben denen maddeyi ve bunun kanser yaptığını yeni öğrendim. İnternette pek çok güvenilir kaynak, sırf ürünlerin raf ömrü uzasın diye kullanılan parabenin ergenliği erken başlattığını ve kanser yapıcı etkisi olduğunu anlatıyor (meme kanseri olan kadınların % 60'ında tümör memenin koltuk altına en yakın beşte birlik dilimindeymiş, bu tümörlerin içinde paraben bulmuşlar ve koltukaltına sıkılan deodorantlardan geçtiğini düşünüyorlar).

Bizim mothercare pişik kremine bir baktım ki içinde tam 5 çeşit paraben varmış (butylparaben, ethylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben!)! Aynı setteki diğer ürünleri kontrol ettim onların da hepsi paraben kaynıyor!

Böyle bir madde hiçbir yerde kullanılmasın ama hele bebek ürünlerinde, bebeğimin cildine nüfuz eden pişik kreminde böyle bir maddenin ne işi var? Kanser yaptığına dair en ufak şüphe bile olsa ben bunu bebeğime sürmek istemem ve kutuda bu konuda hiçbir uyarı yok! Ben tesadüfen öğrendim, pek çok insanın haberi yoktur bundan, olsa da zaten bu ürünler içindekileri ancak aldıktan sonra görebileceğimiz bir set halinde satılıyor. Ben beş ay boyunca bebeğimin cildine kanser yapıcı bir krem sürmüşüm, bunu kim telafi edebilir? Bunun hesabını kim verecek?!

cnm böle bi bilgi var ama ne kadar doğru bilmiorum içindekileri bi oku:41:

Arkadaşlar evet kesinlikle parabensiz ürünleri tercih edin. Ben kimya doçenti bir arkadaşımın uyarısı üzerine 2 yıldır aldığım ıslak mendillerin kremlerin kesinlikle paraben içermemesine özen gösteriyorum.Bebeğimin ürünlerinde de aynı hassasiyeti gösterdim. Bunun yanısıra BPA yı duymayan varsa onu da hatırlatmak isterim arkadaşlar BPA sız ürünleri tercih edin lütfen.

ya bu arada doğum esnasında sıkıntı yaşayan erranmış erran ne oldu bebişinin bacağı nasıl ankarada ne dediler:26:

Canım bebeğimin ayağındaydı problem. Posteromedial Bowing diye bir rahatsızlık.Fakat doğum esnasında gerçekleşen bir durum değildi.Anne karnında 20.haftadan sonra oluşan bir durummuş.ve çok nadir görülüyormuş 250.000 de bir. İlk zamanlara göre baya iyiye gidiyor ama asıl sonuç,yani ameliyat gerekip gerekmeyeceği 6.ayda belli olacak. Dualarınızı bekliyorum,inşallah kendiliğinden düzelir,,,

merhabalar kızlar.ama sizlere küsüm ben bişeyler söylediğimde kimse cevap yazmıor.bende sizler gibi yalnız kaldım 4ay aradan sonra.annem gitti zaten üzgünüm:5: :5:neyse oğluşumu uyuttum.ya kızlar ben easy uygulayamıorum.yani rutin olayını oturttuk ama yatağında uyutamıorum.illa kucak istior.bide bağırmayı öğrendi kucağa almazsam avaz avaz bağırıor.ağlıor kıyamıorum.kucağa aldığım gibi kütt uykuya dalıor.napcam bilemiorum.artık en geç 10da uyutuorum.en azından dinlenmeye vaktimiz oluor.
annemin gitmesine üzülsemde bir yandanda iyi oldu.eşim hiç sorumluluk almıordu.şimdi kaldık kör ayvaz.mecbur bakor artık.ayrıca hepinize ii hafta sonları.:3: :3: :3:
hııı birde bende üzretsiz izne ayrıldım eylüle kadar oğluşuma bakıcam.ohhhh rahatladım valla çalışcam diye üzülüordum:1: :1:
ya 4 ay kalmış işte daha ne ağlıyon kız sen, benim yanımda hiç kalan olmadı.. :5: hastanede 1 gece kaldım,ki berbat bir sezeryan geçirdim, ameliyathaneden 6 saat sonra çıktım düşün.. eve geldin bebe kucağımda kalakaldım.. herşeyi kendi kendime öğrendim ki bu ilk bebeğim.. ama çok şükür halimize, çook çoook şükür ki her şeyi başardık oğlumla birlikte.. herşey yoluna giriyo, heç korkmaaa..
cnm sen anen yıne ıyı kalmş valla. bnmkı 10 gun kaldı, 11. gun de bebek bana kaldı....:53::53::53:
sen şimdi çoğu seyi annendn öğrenmşndr ama bn hep kendı kendıme oğrndm. ılk gunler be de annemn arkasından cok uzlmştm. ilk gunler hep ağlmştm. ama şimdi bebgmle birlkte oldgm için cooooook mutlym. üzülme annen 4 ay kalbıldyse yıne gelir.

hemm biz burdayz bakkkkkkkkkk. birbrmze destk olyrz. easy ye gelnceeeeeeeee.............. biraz sabır ve pe etmemk gerekyr. bebgnle o şeklde mutlu ısen prb. yok ama bence braz gec yatyr. yatma ssatnı daha erkee cekmeyı tavsye ederm:40:

ya şu easy konusunda bi karşıklık var galiba,konusu geçmişken bişey açıklayayım, kitabı okumayan arkadaşlara..
şimdiiii; easy bir rutin, sadece bebeğinizin düzenli saatlerde beslenmesini ve uyumasını sağlıyor..amaaa bir uyutma yöntemi değildir arkadaşlar, easy "yedir oynat uyut" der ama çocuğu uyutma görevi farklı bişey.. kitapta kesinlikle ama kesinlikle bebeklerinizi beşiğinde yalnız bırakıp ağlatmayın der.. bu durum bebeğin anneye olan güvenini yıpratırmış..
bebeklerimizi beşiğinde uyumaya alıştırmak için yatır kaldır diye bir başka yöntemden bahseder kitap.. oda şudur;
bebeği uyumaya hazırlayıp( altını değiştirmek, banyo yaptırmak, kulağına fısıltıyla konuşmak, saçını okşamak,emzik vermek............ vs. gibi şeyler olabilir, bebeğinize göre siz ayarlıyonuz) beşiğine yatırıyoruz..
ağlamaya başlarsa, hemen kucağımıza alıyoruz, susar susmaz tekrar yatırıyoruz, zaman kaybetmemek lazım ki bebek ne yapmaya çalıştığımızı anlasın.. yani sustuğunda kucakta tutmaya devam etmemek lazım.. yatırdığınızda sırtına pat pat yapabilirsiniz, şşşş diyebilirsiniz sürekli sakinleşmesi için ki çok işe yarıyo.. bu şekilde sakinleşip uykuya geçene kadar yatırıp kaldırıyorsunuz..
ben bu yöntemi ilk uygulamaya başladığımda sadece 2 kez bu yatır kaldırları yaptım, 3. kezde yatır kaldır yapmama gerek kalmadı, çünkü beşiğine yatırınca ağlamadı.. hemen zınk diye uyumuyodu, bi yarım saat mırıl mırıl konuşuyo, sonra sesi kesiliyo, bide bakıyom uyumuş.. 2. gün alışmıştı bile.. hiç zorlanmadım, ama ilk yapışlarınızda yani bebek ağlarken çok sabırlı ve inançlı olmak lazım, çünkü insanın içi acıyo her ağladığında.. ama öyle uzun uzun ağlatmıyoruz sakın yanlış anlaşılmasın, beşiğe doğru eğildiğimde ağlıyodu mesela , hiç yatırmadan kaldırıyodum yine sussun diye.. yani ağlatmak kesinlikle yok, karıştırmayalım.. ama ilk yapışta 10 kezde yatır kaldır yapabilirsiniz, 20 de 50 de 100 de.. kitapta öle örnekler var ki 3 saat yatır kaldır yapıyolarmış.. ben ilk yapışımda yarım saat sürdü, daha kısa ve daha uzun da olabilir,bilginize..
şimdi easy nin bir uyutma yöntemi olmadığını anladık demi arkadaşlar.. easy nin uyut kısmında yatır kaldır yöntemini kullanabilirsiniz..
birde easy yi bebeğinizin ihtiyaçlarına göre programladığınızda ki bunu zamanla hissettirecek size bebeğiniz, geceleri uyanmıyor.. Emir' i 4 saatlik rutine geçirdiğimden beri gece uyanmıyor, sabah 6- 6;30 gibi uyanıp emip uykuya devam ediyor 10- 10;30 kadar..
meselaaa, şöyle bir örnek vereyim daha iyi anlayabilirsiniz..
Emir 3 saatlik easy programındayken, gündüz çok kısa uykular uyumaya başlamıştı 45 dak 1 saat. gece uyanmaması gereken saatlerde de uyanmaya başlamıştı.. 12de, 3te, 6da,9 da uyanırdı, ara saatlerde de uyanmaya başladı yani, mesela2 de 4 te falan.. yani uykusu iyice düzensizleşmeye başladı.. bu 3 saatlik programın easynin ona yetersiz kaldığına bir işaretmiş.. programını 4 saate çıkardım, artık gündüz 2 şer 3 er saat uyuya 2 kez.. gecede uyanmıyo sabah 6 ya kadar mışıl mışıl.. bikaç günde hemen düzene girdi 4 saate çıkarınca..
inşallah kafanızı daha çok karıştırmamışımdır arkadaşlar, inşallah yardımcı olabilmişimdir.. kitabı alıp okusanız aslında daha iyi olur, çok detaylı anlatılıyor herşey.. sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım daha çok.. ok..

aaa erranmıymış, yaa.. e niye sormadık, tüh burdaydı.. bak üzüldüm şimdi, kızda demiştir kimsenin aklına gelmedi sormadılar diyee.. :14::14:

Tubacım olur mu öyle şey.Hiç öyle düşünmedim.Nerden aklınıza gelecek,herbirimiz öyle şeylerle uğraşıyoruz ki, bazen bazı şeyler atlanabiliyor doğal olarak,,

bunlarda benim cimcime kizim ve tatli oglusum

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: aman aman aman bu ne cici kız böleeee. böle mi olcak bzm cimcimelerde:52::52::52:

ikisi de co k tatlı maşallah cnm . bin kere maşallh. tü tüü tü tüü:1:

allah sağlık sıhhat versinnnn.

evet resim gönderrmeyen arkidişlerrrrrrrrrrrrr.

hala ne beklıyrsunuzzzzzzzzzzzzzzzz.

Canım bebeğimin ayağındaydı problem. Posteromedial Bowing diye bir rahatsızlık.Fakat doğum esnasında gerçekleşen bir durum değildi.Anne karnında 20.haftadan sonra oluşan bir durummuş.ve çok nadir görülüyormuş 250.000 de bir. İlk zamanlara göre baya iyiye gidiyor ama asıl sonuç,yani ameliyat gerekip gerekmeyeceği 6.ayda belli olacak. Dualarınızı bekliyorum,inşallah kendiliğinden düzelir,,,

canım ya umarım ameliyata gerek kalmadan halledilir, ama ameliyatta olsa sonuçta çözümü olan bir rahatsızlık çok şükür tedavisi var.. dualarım seninle arkadaşım, inan dua ediyorum, seni hatırlamasam da :17: kızın için hep dua ediyorum.. Allah biran önce şifa versin canım inşallah..

Tubacım olur mu öyle şey.Hiç öyle düşünmedim.Nerden aklınıza gelecek,herbirimiz öyle şeylerle uğraşıyoruz ki, bazen bazı şeyler atlanabiliyor doğal olarak,,

yok tatlım ya ben çok yakın bir zamanda arkadaşlara sormuştum, ayağında problemi olan kimin bebeğiydi, hep dua ediyom ama kim olduğunu hatırlamıyom, hatırlayan var mı diye.. kimse çıkaramadı seni, problemi herkes hatırlıyoda senin bebişte olduğunu çıkaramadık.. üstüne sen geldin geri topiğe, sen olduğunu bilmiyoz ya, sormadık hiç.. kendime kızdım ben, hem merak ediyon hem kızı kaçırdın bAk diye, saolsun gamzecim geçmişi kaıştırırken bulmuş senin olduğunu, ondan yani..

erran çok geçmiş olsun, allah şifalar versinde tez zamanda atlatın. inşallah ameliyat gerekmeden düzelir bebekken. benim kızımda da doğuştan kalça çıkığı vardı, ameliyatsız askılarla bebekken tedavi edilmişti ama çok üzülüp, korkmuştuk, seni anlıyorum dualarım seninle allah kolaylık versin.

çooook gecmiş olsn arkadasım. inş. tez zamanda iyileşir bebeğin. hiç kafana takma. yani ameliyatla duzelecekse hiiiiiiiç önemli degll. hatta bi bakarsın kendılıgnden bıle duzelir allhn izniyle. tekrardan acıl şifalar dılıyrm. ve de bebeğini cooook opyrm:54:

$DSC03336.webp
alın işte alın bakın bakiim.. bu da benim sıpam... :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

yok tatlım ya ben çok yakın bir zamanda arkadaşlara sormuştum, ayağında problemi olan kimin bebeğiydi, hep dua ediyom ama kim olduğunu hatırlamıyom, hatırlayan var mı diye.. kimse çıkaramadı seni, problemi herkes hatırlıyoda senin bebişte olduğunu çıkaramadık.. üstüne sen geldin geri topiğe, sen olduğunu bilmiyoz ya, sormadık hiç.. kendime kızdım ben, hem merak ediyon hem kızı kaçırdın bAk diye, saolsun gamzecim geçmişi kaıştırırken bulmuş senin olduğunu, ondan yani..

Ayy canlarım benim ya, ne güzel birbirini hiç tanımayan kalplerimizle birbirimiz için üzülüyoruz,seviniyoruz, özlüyoruz...Gerçi ben size karşı mahçubum pek takip edemiyorum. Başka benim gibi bebeğinde ya da kendisinde bir sıkıntısı olan arkadaş var mıydı?İnşallah yoktur.Bir de yazın İzmir' geldiğimde tanışmak istiyorum en azından orda olanlarla. Ama şuanda karadenizdeyim :(

Ayy canlarım benim ya, ne güzel birbirini hiç tanımayan kalplerimizle birbirimiz için üzülüyoruz,seviniyoruz, özlüyoruz...Gerçi ben size karşı mahçubum pek takip edemiyorum. Başka benim gibi bebeğinde ya da kendisinde bir sıkıntısı olan arkadaş var mıydı?İnşallah yoktur.Bir de yazın İzmir' geldiğimde tanışmak istiyorum en azından orda olanlarla. Ama şuanda karadenizdeyim :(
izmir mi, niye izmiT değilde hep izmir:47::47::47:

erran çok geçmiş olsun, allah şifalar versinde tez zamanda atlatın. inşallah ameliyat gerekmeden düzelir bebekken. benim kızımda da doğuştan kalça çıkığı vardı, ameliyatsız askılarla bebekken tedavi edilmişti ama çok üzülüp, korkmuştuk, seni anlıyorum dualarım seninle allah kolaylık versin.

çooook gecmiş olsn arkadasım. inş. tez zamanda iyileşir bebeğin. hiç kafana takma. yani ameliyatla duzelecekse hiiiiiiiç önemli degll. hatta bi bakarsın kendılıgnden bıle duzelir allhn izniyle. tekrardan acıl şifalar dılıyrm. ve de bebeğini cooook opyrm:54:

Çok teşekkür ederim arkadaşlar iyi dilekleriniz için.Allah evlatlarımızla imtihan etmesin hiçbirimizi,

Eki Görüntüle 364996
alın işte alın bakın bakiim.. bu da benim sıpam... :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Ya ben bu bebişi ısırmak istedim ama şimdi nolcak ,maşallahh 41 kere yavrum benim

Ya walla tubacım sorma,İzmir ama sözde,İzmirin de yüzünü gördüğüm yok pek. Bu sene yıllık iznimi Ağustosta kullanıcam İzmirli arkadaşlar buluşmayı Ağustostan önce yapmayın lütfen. Bir de arkadaşlar hepinizin bebişleri çok tatlı maşallah. Yeğenlerim gibi hissediyorum resmen :) Himmelcim çok şeker resimler koymuşşun Allah nazardan saklasın. Geçmişi fazla okuyamıyorum arkadaşlar geçmişi okurken burdan geri kalıyorum, atladığım arkadaşlar olursa lütfen kusura bakmasınlar,

ay ben yerim o cimcimeyi, o ne işve o ne cilve.. kız himmel bu kız büyüdüğünde erkek kardeşiyle çok didişirler haberin ola, çocuğu yer bitirir bu kıskançlıktan.. yani oğlun kızını kıskanacak erkeklerden büyüdüğünde.. amaaaann ne tatlılar... oğlunada maşşaallaah küçük adam resmen.. büyümüşte küçülmüş sıpa.. ya ne tatlı, önce bir kız, ardında bi erkek bebek.. tam hayellerimdeki gibi.. kısmetime oğlum önce geldi, iyiki de geldi.. çok şükür.. hepimizin bebişlerinee maşşaaalllaaahh.. Allah nazarlardan saklasın..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Allah bağışlasın himmelcim ikisi de çok tatlı maşallah. Arkadaşların dediği gibi oğlan küçük adam kız da tam bir cimcime.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: aman aman aman bu ne cici kız böleeee. böle mi olcak bzm cimcimelerde:52::52::52:

ikisi de co k tatlı maşallah cnm . bin kere maşallh. tü tüü tü tüü:1:

allah sağlık sıhhat versinnnn.

evet resim gönderrmeyen arkidişlerrrrrrrrrrrrr.

hala ne beklıyrsunuzzzzzzzzzzzzzzzz.
Cok tesekkürler fistiklar,ama kizimin bebklik resimlerini görseydiniz biterdiniz.Bir ara bebk güzellik yarismasina resmini göndermistim ajanstan teklif gelmisti ama yurtdisindayim diye kabul etmemistim:)))))))))))))

Eki Görüntüle 364996
ayyyyyyy yerim ben onu,cok seker masaallah.Kizlar baktigim bütün resimlere okudum üfffffledim nazar filan degmez merak etmeyin :1:

Back