• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Doğum Sonrası Saç
Dökülmesi
Önemli Noktalar
• Doğum sonrası saç dökülmesi kalıcı bir saç dökülmesi değildir
• Saç derisinde normal olarak yaklaşık 100 bin saç teli büyür ve hergün
genellikle 50 ila 200 saç teli dökülür
• Hamilelik sırasında hormon düzeylerindeki artış saçların normalden
daha fazla büyümesine yol açar
• Doğum yaptıktan sonra hormon düzeyleri normale döner ve iki üç ay
sonra, üç ila altı ay boyunca aşırı saç dökülmesi olur
• Saçların büyümesi, dökülmeye başladıktan sonra üç ila altı ay arasında
normale dönecektir
• Doğum sonrası saç dökülmesi her hamilelikte olabilir
Doğum sonrası saç dökülmesi nedir?
Birçok kadın hamileliğin ardından saçlarının döküldüğünü farkedecektir.
Hamilelik sırasında artan hormonlar deride ve vücudun birçok yerinde
değişikliklere yol açmaktadır. Artan hormonlar, saçın, yaşam döngüsünde
büyüme aşamasına girmesini sağlarlar. Birçok kadın hamileliği sırasında
saçlarının gürleştiğini farkedecektir.
Bebeğin doğumundan sonra, saç tellerinin çoğu büyümez ve iki ya da üç ay
sürecek olan bir dinlenme aşamasına girer. Saçın yaşam döngüsü yeniden
başladığında, saçlar büyüme aşamasına girecek ve eski saçlar hemen
dökülecektir. Dökülen saç miktarı, bazılarında az, bazılarında çok olmak üzere
kadından kadına farklılık göstermektedir. Eğer, kadında bu konuda kalıtsal bir
yatkınlık varsa, doğumdan sonra saçları çok daha fazla dökülebilir.
Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle iki ila üç ay sürer ve daha sonra
saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hemilelik öncesi
durumuna geri döner.
Nasıl tedavi edilir?
Doğum sonrası saç dökülmesi için herhangi bir tedavi uygulanması gerekmez.
Bu, hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle saçın yaşam
döngüsünde oluşan geçici bir durumdur.
Saçları aşırı fırçalama, kolaylıkla dökülmesini sağlayacak ve normalde iki ya
da üç ay sürebilen dökülme sürecini hızlandıracaktır. Bu durum saçlara hiç bir
şekilde zarar vermez. Vitamin almanın ya da baş derisini özel ilaçlarla
ovmanın hiç bir yararı olmayacaktır. Bazı kadınlarda her hamileliğin ardından
saç dökülmesi görülür.

evt baya ihmal ettn bizi doll beni hatırlamadın ben sana topiğin bekçisi olark herkes hakkında bilgi vereyim senemgy kızını emzirio işe başladı kızı hatta bırakmak istemio maş:nazar: kubi galiba kayınvalidede pek giremio:1: himmel ve cantugba yarın cvp yazar onlar burda erranda yeni dönmeye başladı aramıza hoşgeldn tekrardan yeni arkadşlar geldi cok renkli bi topiğiz artık bizi ihmal etme:43::43:

:43::43::43: çok gelmek istiyorum ama nasip olmuyo kaynanam çok hasta baktırıyo kendini belinde sinir sıkışması varmış ameliyat olucak zor dönemden geçiyoz sıkıntıdan sütümde azalma oldu bazen hep gidiyo:43::43: ama ek bişey vermedim yeni giddik doktora 7200 çıktı kilosu doktor normal dedi ama bana göre az :43: görünüşü tombiş bir çocuk neyse kızlar acill çıkmam lazım :43::43:

Selam kizlar,herkese güzel haftasonu dilerim.Dün oglusumu attim arabaya yürüdüm baya,Aksamada esimin amcasinin kizinin oglunun dgmgünü vardi oraya gittik.Aman nazarlar degmesin kasim bebislerimize bayildiiiim walla cok seker cikmis resimler,bizde koyalim bari oglusumun resmini.

saol cnm bilgi için cok geçmiş olsun ya inş atlatırsın

cnm hem bebişne hem sana geçmş olsn. tez zamanda ıyıleşrsnz umarmmm. anne kendını hasta ednce hersey bityr. hersey onun elne bakyr çunkuuu. ben hasta olunca havuc suyu ıcyrm hemen ayağa kalkıyrm

grip salgını varmıs etrafta laf aramızda..saracoglu grip olacak gibi hissettiğinizde burnunuza tuzlu suyu vakumla hızlıca cekin diyo..ben öölee yapıyorum atlatıyorum diyo aman haa..
gecmiş olsun bu arada...

Hepiniz çok sağolun kızlar.Ama ben hala iyileşemedim.Minoset içmezsem ateşim hemen 38'e çıkıveriyor.Grip değil faranjit olmuşum.İnşallah Pazartesi gününe iyileşmiş olurum.Okula gideceğim çünkü.:50::50:

:119: :119: :119: :119:

günaydınnn...kızlar bugün çok enerjiğim, uzun bir aradan sonra ilk kez oğlum 12, 3 ve 6 da uyandı sadece, uykumu çok iyi aldım, bu sistemi uygulayan anneler kız ne güzelmiş. eşimde kahvaltı hazırladı keyfime diyecek yok.dün çok kaynatmışsınız, şöyle bir baktım hızlıca, gamze kızın çok tatlı maşallah allah nazarlardan saklasın, choragmus çok geçmiş olsun canım. unuttuğum birileri varsa kusura bakmasın. bugün kızımla alışverişe gidicez, oğlana babası bakacak. akşama misafir gelecekti onlarda yarın gelecekmiş. akşama görüşürüz...

hepinizin bol sütü,o sütü içecek iştahlı uslu bebekleri olsun emi.öptüm hepinizi bol sütlü günler...:16: :16: :16: :16: :16: :16:

:43::43::43: çok gelmek istiyorum ama nasip olmuyo kaynanam çok hasta baktırıyo kendini belinde sinir sıkışması varmış ameliyat olucak zor dönemden geçiyoz sıkıntıdan sütümde azalma oldu bazen hep gidiyo:43::43: ama ek bişey vermedim yeni giddik doktora 7200 çıktı kilosu doktor normal dedi ama bana göre az :43: görünüşü tombiş bir çocuk neyse kızlar acill çıkmam lazım :43::43:
geçmiş olsun cnm canını sıkma sütün gtmez merak etme sen takma hem kilosu gayet normal fırsat buldukça bekleriz biz burdayız:9:
Selam kizlar,herkese güzel haftasonu dilerim.Dün oglusumu attim arabaya yürüdüm baya,Aksamada esimin amcasinin kizinin oglunun dgmgünü vardi oraya gittik.Aman nazarlar degmesin kasim bebislerimize bayildiiiim walla cok seker cikmis resimler,bizde koyalim bari oglusumun resmini.

resim beklioruz himmel iki kardeşi beraber koy kızını cok seviorum cok tatlı bi ögrencime benzetiyorum:16:
:119: :119: :119: :119:

günaydınnn...kızlar bugün çok enerjiğim, uzun bir aradan sonra ilk kez oğlum 12, 3 ve 6 da uyandı sadece, uykumu çok iyi aldım, bu sistemi uygulayan anneler kız ne güzelmiş. eşimde kahvaltı hazırladı keyfime diyecek yok.dün çok kaynatmışsınız, şöyle bir baktım hızlıca, gamze kızın çok tatlı maşallah allah nazarlardan saklasın, choragmus çok geçmiş olsun canım. unuttuğum birileri varsa kusura bakmasın. bugün kızımla alışverişe gidicez, oğlana babası bakacak. akşama misafir gelecekti onlarda yarın gelecekmiş. akşama görüşürüz...

hepinizin bol sütü,o sütü içecek iştahlı uslu bebekleri olsun emi.öptüm hepinizi bol sütlü günler...:16: :16: :16: :16: :16: :16:

saol cnm ii alışverişler senin bebişinde resmini beklioruz:52:

canım ya Allah kolaylık versin, gönlüne göre versin, şifa versin, baktırana da vicdan versin.. :50:

ya ben geldim kimse kalmamış.. anca uyandım ben yine, yetişemiyorum sizin bu sabah sohbetlerinize.. neyse, gününüz aydın olsun, hastalara şifa olsun, dertlilere deva olsun.. güzel bir ctesi geçirmenizi dilerim, biz oğluşumla birazdan dışarı çıkacağız, uyanmasını bekliyorum, gidip babasını da alıp gezeceğiz.. grşrz ciciş bebelerin cici anneleri..

Son düzenleme:
günaydın tüm annellere ve tatlı bebişlere& resmler koyulmuş yaradana kurban olduğum nazlardan saklasın çok tatlılar 100 kere maşşallah:nazar:resimleri koymuşsunuz ama çok korkarım allah kem bakan gözlerden saklasın. Hasta olan arkadaşlarada şifa versin. Bizde annaneye gitmek istiyoruz ama ablamızı ik

na edemiyoruz bu arada öğretmen çoktu aramızda deyilmi kızımda kızımda marmarada edebiyat öğtmeliği 1. Sınıfta okuyo edebiyat öğretmeni olupta atanan varmı aranızda

Son düzenleme:
günaydın tüm annellere ve tatlı bebişlere& resmler koyulmuş yaradana kurban olduğum nazlardan saklasın çok tatlılar 100 kere maşşallah:nazar:resimleri koymuşsunuz ama çok korkarım allah kem bakan gözlerden saklasın. Hasta olan arkadaşlarada şifa versin. Bizde annaneye gitmek istiyoruz ama ablamızı ik

na edemiyoruz bu arada öğretmen çoktu aramızda deyilmi kızımda kızımda marmarada edebiyat öğtmeliği 1. Sınıfta okuyo edebiyat öğretmeni olupta atanan varmı aranızda
denis maşallah üni.ye giden ve küçük bir bebeğin daha var .kızının o kadar büyük olduğunu bilmiyordum maşallah.
resim yükleyen arkadaşlarımızın bebekleri ne tatlı maşallah allah nazarlardan saklasın.ilerleyen dönemde biz de yükleyelim inş.gamze toka bile bağlamış ...

merhabalar kızlar.ama sizlere küsüm ben bişeyler söylediğimde kimse cevap yazmıor.bende sizler gibi yalnız kaldım 4ay aradan sonra.annem gitti zaten üzgünüm:5: :5:neyse oğluşumu uyuttum.ya kızlar ben easy uygulayamıorum.yani rutin olayını oturttuk ama yatağında uyutamıorum.illa kucak istior.bide bağırmayı öğrendi kucağa almazsam avaz avaz bağırıor.ağlıor kıyamıorum.kucağa aldığım gibi kütt uykuya dalıor.napcam bilemiorum.artık en geç 10da uyutuorum.en azından dinlenmeye vaktimiz oluor.
annemin gitmesine üzülsemde bir yandanda iyi oldu.eşim hiç sorumluluk almıordu.şimdi kaldık kör ayvaz.mecbur bakor artık.ayrıca hepinize ii hafta sonları.:3: :3: :3:
hııı birde bende üzretsiz izne ayrıldım eylüle kadar oğluşuma bakıcam.ohhhh rahatladım valla çalışcam diye üzülüordum:1: :1:

merhabalar kızlar.ama sizlere küsüm ben bişeyler söylediğimde kimse cevap yazmıor.bende sizler gibi yalnız kaldım 4ay aradan sonra.annem gitti zaten üzgünüm:5: :5:neyse oğluşumu uyuttum.ya kızlar ben easy uygulayamıorum.yani rutin olayını oturttuk ama yatağında uyutamıorum.illa kucak istior.bide bağırmayı öğrendi kucağa almazsam avaz avaz bağırıor.ağlıor kıyamıorum.kucağa aldığım gibi kütt uykuya dalıor.napcam bilemiorum.artık en geç 10da uyutuorum.en azından dinlenmeye vaktimiz oluor.
annemin gitmesine üzülsemde bir yandanda iyi oldu.eşim hiç sorumluluk almıordu.şimdi kaldık kör ayvaz.mecbur bakor artık.ayrıca hepinize ii hafta sonları.:3: :3: :3:
hııı birde bende üzretsiz izne ayrıldım eylüle kadar oğluşuma bakıcam.ohhhh rahatladım valla çalışcam diye üzülüordum:1: :1:
üzülme o
yöntemde bende hiç başarılı olamıyorum olsun bi şekilde okadar çabuk büyüyorlarkl bütün bu yorgunlukarı unutup gülücez@hep birlikte bu hallerimize

Denis maşallah, ikisi büyümüş, deniz de kolayca büyür inşallah.hepsi hayırlı evlatlar olsun. Deniz sizin eve renk katmıştır şimdi.telden yazıyorum girerim yine

Back