- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #38.081
canım sanada geçmiş olsun pike olayına hala devam ediyormusun bilmiyorum ama acayip alışkanlık yapıo benim arkadaşın koca kız hala pikede sallanmak istiyo dikkat et bizde bazen ayakta salııyoruz yada beşikte ama onlar en azından tek başına yapılabiliyor pike icin 2. biri lazım zor iş yani:)
arkadaslar benm kızım daha yeni yattı. aksamdan beri durmaksızın ağladı. onu hiç böyle ağlarken görmemiştim. sanki bir yeri fena halde agrıyor da öyle can yakıcı bir sekilde agladı durdu. elleri titriyordu aglamaktan. bir de gün boyınca hiç emmedi. gögsumu aldıkca aglıyordu. ve göğüs ucumu damağı ıle sıkıyordu cok ısrar edince. ben de sağıp dolaba kaldırdığım sutlerden içirdim. durmadan ellerini sapur supur yıyor sinirli sinirli. onu hc bugune kadar boyle görmedm. allahtan esim çok sakin. yoksa ben hiç dayanamıyorum:-( acaba kullağı mı agrıor? kulak agrısı belirtileri neler? bilen arkadaslardan yardım istiyorum. cok korkuyorum emmeyi bırakır diye:-( :-(
canım 2 hafta önce benim oğlan da öyleydi emmeyi reddediyordu sağıp da verince içiyordu ya da yatarak emzirdiğimde neden öyle oldu bilmiyorum 2 gün sürdü bizde kulak ağrısından şüphelenmiştik ama yatarak verince emiyordu arada ondan kulağının ağrımadığına kanaat getirdik. o hafta annemdeydik fırsatını buldum diye süt sağıp çarşıya çıkmıştım 2-3 gün üst üste acaba ondan biberona alıştı kolayına mı geliyor diye düşündüm. Ben de mecbur olmadıkça yine olur diye biberon vermemeye çalışıyorum artık. herneyse geçti çok şükür üzülme seninki de geçer büyük ihtimal
Canim doktor bize burun tikanikligina ve atese bagli kulagi agriyordur dedi ama oglum tam ememesede ac olunca emiyor,onun icin arkadasin dedigi gibi agziyla ilgili problem olabilir.Bu arada sagdigin sütleri emebiliyor mu,sütede bagli olabilir cünkü,sütten bisey dokunmus olabilir mesela.(aklina getirme ama hamile filan degilsin degilsin insaallah süt acirmis derler o zaman,sadece bir fikir tabiki.)
himmelcim çok geçmiş olsun tatlım, senin bu oğlun nie iyileşmedi ki yaa.. kıyamam ben miniğe.. ah bide dertlerini anlatabilseler.. canım benim ya, valla çok üzülüyom böle burnu tıkalı olduğu için ememeyen bebeklere.. ah canım benim, inşaallah en kısa zamanda iyileşir minik.. kolay gelsin canım..Canim doktor bize burun tikanikligina ve atese bagli kulagi agriyordur dedi ama oglum tam ememesede ac olunca emiyor,onun icin arkadasin dedigi gibi agziyla ilgili problem olabilir.Bu arada sagdigin sütleri emebiliyor mu,sütede bagli olabilir cünkü,sütten bisey dokunmus olabilir mesela.(aklina getirme ama hamile filan degilsin degilsin insaallah süt acirmis derler o zaman,sadece bir fikir tabiki.)
canım kulak ağrısını bilmiorum ama 2şey aklıma geldi.biri ağzının içi pamukçuk olmuş olabilir mi?ozaman ememez ya acıkmıştır belkide.birde benim oğlumda dişetlerini kaşıor ellerini agzına sokupta.bebek hemşiresi bir arkadaşım diş çıkartabilir heran dedi.belkide öle bir ağrıdır.allah sabır versin,yavrunada şifa versin işllhh
MerhabA sevgili anneler.. Su an o gelişme ataklarından birini sancılı bı sekilde atlatmaya çalıştığımızdan bı turlu nete girip yazamiyorum herkese kolay gelsin. Sıkıntılı bebisler e de gecmis olsun..
kızlar ya ben şu emzik olayından fena rahatsızım benim kızım tamamen alışkanlık yaptı vermek istemiyorum artık ama o olmadan uyumuyo direk ağzını açıyo uykusu gelince memeyi istiyo napcam nası bıraktırcam gaz sancısı bitene kadar emsin demiştim geçti sayılır şimdi devam ettirirsem diş çıkarma döneminde hep ağzında tutcak napsam ya oy oy ....
Slm bende forumu Okuyan ancak çok yazamayanlardanım... Benim oğlumda memeyi almak istemiyor gün icinde değişiyor bir alıyor bir almıyor..kucağımda memeye tutunca bağırıyor ben sorunu çözdüm gazı varken kesinlikle almıyor 3.aya kadar alıyordu bu ay gazı varsa asla almıyor vadende gazı ciksada almıyor ben kucağımda ayağa kalıyorum memeyi ağzına getirip bir saga bir sola sallıyorum o sekilde alıyor sakinlesince oturuyorum emmeye devam ediyor...
ayne cnm benm kız da oyle. emme pozizyonunda bağırıyor. ben de öyle yaptgnda ayakğa kalkıp kucağmda sallayarak emzryrm. gun gectkce agrlaşyr ne yapcz böyle blmyrm?
3 ay 1 haftalıkken başladı kabarmaya, şuan hala diş görünmüyo, ama damağı çok şiş kıpkırmızı.. elimi sürmüyom ağzını açınca bakıyom, parça parça gibi sanki damağı bi garip yani, ama sanki acıtırmıyım ki diye elimi sürmüyom.. huysuzlaştı, mesela ben onu kucağımda 2 dak piş pişlerdim hemen uyurdu, bugün tam 1 saat kucağımda pişpişledim anca uyudu, ne yatıyo ne kalkıyo sürekli mız mız mız.. öle bağıra çağıra ağlamsı da yok, keyifsiz işte, naz yapıyo sıpa.. bende onu rahatlatmaya çalışıyom işte, şuan uyuyo çok şükür, şimdi uyanınca yine keyfi yerinde olacak muhtemelen..cnm ya oglun diş etnı patltırken ne gibi değişiklikler oldu. damaklarıda belirti var mıydı? bir de ne kadarlıkken patlattı?
kolay gelsin canım, bu günlerde geçecek, sabır sabır sABIR..MerhabA sevgili anneler.. Su an o gelişme ataklarından birini sancılı bı sekilde atlatmaya çalıştığımızdan bı turlu nete girip yazamiyorum herkese kolay gelsin. Sıkıntılı bebisler e de gecmis olsun..
sanırım yine benim dertleşme zamanım geldi.belki hatırlıyosunuzdur.ben sağlık problemi nedeniyle göğüs küçültme opersayonu geçirdim.sütüm yetmedi oğluma o nedenle mama takviyesiyle büyüyo oğlum.ama bu günlerde oğlum çok iştahsız.aç kalmya nasıl dayanıyo anlamış değilim.gece meme için uyanıyo ama fazla emmeden ya da fazla mama almadan geri yatıyo.sabah 8e kadar aç.gün içerisinde de yamediği saatler yine oluyo.yavaş yavaş ek gıdaya geçmeyi de düşünmüyo değilim hani.biraz daha zaman gçsin,drla da görüşeyim yavaş yavaş geçiş yapacaz gibi görünüyo.umarım atlatırız bu dönemi.
kaynanamla kayınbabam kış boyunca bende kalıyolar.sanırım katlanabilme gücüm,sabrım buraya kadar.kaynanam devamlı çocuğa bişeyler alıştırma peşinde.ayağında sallıyodu uyutmak için.çocuk uykuya dalsa bile ayaklarını çekmiyodu.1 söyle 2 söyle tık yok.çocuk bu sefer ayağından indirince uyanmaya başllıyo.baktım olacağı yok.aldım çocuğu artık sen uyutma dedim.oğlum şimdi kendi başına yatıyo başını okşuya okşuya oğlum uykuya dalıyo.sırf ona bırakmamak için ücretsiz izne ayrılacam 2yıl.hergün onlara yemek derdi.her yemeği yemezler.neyse ya çok konuştumm.annelik zor ama eğlenceli,zevkli.onlarla uğraşmak daha da zor,stresli,sıkıntılı.
eskiye dpğru okudum da hamile olan varmış sanırım.allah yardımcıısı olsun.
diş çıkarmaya da gelince.benim oğlum 2elini birden ağzına sokuyo ve üstü baaşı yaş.1buçuk aydır böyle.önlük takıyorum devamlı.ne zaman diş çıkaracak diye bekliyorum...
öpüyorum bebeklerinizi.allah hepimize kolaylık versin.ve bana dua edin kaynana kayınbaba derdinden kurtulayımmmm
ya bu arada senin niye çizelgen yok, sıpanın doğum tarihini yaz da oğluna da bi çizelge yapalım.. ok..
canım benim sıpa yusuf deniz.7.11.11
çok sağol canımm.içime atmiyorum ben.kocama patlıyorumm.tek dertlenen ben olmuyayım diye.o da biraz strese girsin değil mii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?