• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kas krampları ve kol bacak ağrıları ellerde uyuşmalar
Gebelik sırasında kol ve bacaklarda uyuşmalar ve kramplar çok sık yaşanır. Gebelerin büyük bir kısmı bu değişiklikten çok şikayetçidir. Bu değişikliğin en önemli sebebi kan kalsiyum seviyesindeki değişikliklerdir. Sonuçta kas krampları olarak klinikte karşımıza çıkar. Ellerde uyuşmaların bir diğer sebebi ise el bileğinde sinir liflerinin sinir kılıfı içinde sıkışması ve sonuçta uyuşma, his kaybı , duyu değişikliği gibi bulguların ortaya çıkmasıdır. Carpal tünel sendromu olarak bilinir. Gebelik süreci veya sonrasında şikayetler çok fazla artarsa cerrahi müdahale gerekebilir.

Çözüm: Kalsiyumdan zengin gıda alımı ilk seçenek olmalıdır. Günlük 1lt kadar süt ve süt ürünü eşdeğeri almak 1 gr kalsiyum alımını sağlayacaktır. Eğer Süt alımında sorun varsa bu durumu kalsiyum içeren ilaçlar ile takviye etmek mümkündür.
bende de sanırsam Carpal tünel sendromu var...tüm belirtiler var...canımı sıkıyor...bazen sol elimle bişeyin kapağını bile açamıyorum düşünün:(
hamilelik öncesi hafif bişiler vardı ama şu an coşmuş durumda:(:(:(
umarım cerrahi müdahaleye gerek kalmaz...:18:

gerek kalmaz inşallah canım..sıkma canını:54:

canım kullanırsanmı kullanmasanmı zararı olur diye sordun? canım kullansan iyi olur..midem bulandı ama kullandım yinede...ben bak demir hapı..coraspin...kalsiyum..şekr hapı kullanıyorum...bebeğim için kullanıyorum..dr.a söyledinmi hiç...

söyledim ve kızdı bana doğumda kansız kalırsan nolacak dedi şekere daha hiç bakmadık bile ölçüm yapılmadı kasılmaları söylesem kesin kalsiyumda verir ama ben demedim napıcam bilmiyorum işte:44:

dün gidip okulla görüştüm kızlar ve pazartesi başlıyorum inşallah bu arada dün akşam biraz başım dönündü ayaklarımın altına yastık koyup uzandım ama bi anda belimin sol tarafına sanki bıçak girdi ve bacağım komple tutuldu allahtan eşim yanımdaydı o kadar canım acıyoduki bacağımı oynatamıyorum bi yandan çığlık atıyorum acıdan sizce bu neden oluyo eşim bacağımı yukarı doğru oynattı birazda sanki belim yerine gelmiş gibi oldu resmen felç gibiydi çok korktum ya:50:

Arkadasimin da geceleri bacagina kramp giriyordu(ben kramp kalsiyum eksikligi diye biliyordum) ama doktoru magnezyum vermisti. Gerci o kalsiyum ilaci falan da aliyor...

söyledim ve kızdı bana doğumda kansız kalırsan nolacak dedi şekere daha hiç bakmadık bile ölçüm yapılmadı kasılmaları söylesem kesin kalsiyumda verir ama ben demedim napıcam bilmiyorum işte:44:

canım dr. gerek görüyorsa kullanmalısın...bana dr. dün dedi kramplar oluyormu dedi..bende gecen gün hafif oldu ama şiddetli değil dedim..olunca haber ver magnezyum vericem dedi...yani verse onuda kullancam..

bu ayrıntılı ultrasonda çıkan sonuçları yazıyorum kızlar sizce nasıl bi yorumlayın bana
BPD:50MM (19HF+6G)
FL:35MM (20HF+5G)
AC:142MM (18HF+5G)

TAHMİNİ AĞIRLIK:337 GR

EDD:01/09/2011

doktora gittiğim tarih 11.04.2011

benim bebeğim çokmu küçük yani haftasıyla uyumlu değilmi:43:

Ilac alamiyorsan dogal yollardan almaya calis ama eksiklik durumunda hem sen hem bebegin zarar gormez mi? Kalsiyum eksikligi su an gorunuste hicbir seye neden olmuyormus gibi geliyor ama ileride kemik erimesi yasayacagiz. Bebek kalsiyum ihtiyacini kemiklerimizden aliyor nasilsa... Demir eksikligi de kansizliga neden olur...

canım dr. gerek görüyorsa kullanmalısın...bana dr. dün dedi kramplar oluyormu dedi..bende gecen gün hafif oldu ama şiddetli değil dedim..olunca haber ver magnezyum vericem dedi...yani verse onuda kullancam..

ben ilaç içmekten tiksindim artık ya ağzıma bile koyunca hapı çıkarasım geliyo yatmadan önce içeyim artık

bu ayrıntılı ultrasonda çıkan sonuçları yazıyorum kızlar sizce nasıl bi yorumlayın bana

Ben sonuclari pek anlamiyorum ama zayif bir bebek de olabilir, onemli olan gelisiminin geri olmamasi, onu da doktor bilir... Benimki 18+3te 219gr idi.

Ben sonuclari pek anlamiyorum ama zayif bir bebek de olabilir, onemli olan gelisiminin geri olmamasi, onu da doktor bilir... Benimki 18+3te 219gr idi.

doktor gelişimi çok iyi diyo ama ne bileyim ben çok huysuzlandım ya pazartesi bi doktoramı gitsemki belki kızımıda görürüm:64:

Ne guzel yaaa istediginiz zaman ultrasona girebiliyorsunuz... Insallah sonuclar da iyi cikar :)

bugün benim itiraf günüm anlaşılan arada bi doktora gitmek için bahanede uydurmuyo değilim yani yoksa eşim götürmüyo ultrasonun zararı olursa bebeğe falan diye ama şu bel ağrısı için galiba gidicem inşallah ikna edebilirim eşimi

kaç haftalıkkken gittin canım

kızlar sizin bebişlerin kiloları ne kadar
benimki en son çarşamba ölçüldü 476 gr dı
nette araştırıdm 470 olması gerekiyo 6 gr fazlası var kızımın :1:
canım ben gerçi yazmıştım ama yine yazyım..dün dr.a gitmiştik..kilosu 725 gr. boyu 33 cm olmuş...
kız senin dr boyu ölçebiliyomuki
boy ölçümleri doğru sonuç vermiyo artık diye benim dr ölçüm yapmıyo..
bende haftasına göre netten bakıyom
ben ilaç içmekten tiksindim artık ya ağzıma bile koyunca hapı çıkarasım geliyo yatmadan önce içeyim artık

cnm ne olursa olsun o ilaçları içmen gerek...yada çoooook iyi ama çok iyi beslenmen gerek
ben demir hapı içtiğim halde kansızım,hapın yanısıra yiyeceklerden de faydalanmaya çalışıyorum bol bol et tüketmeye dikkat ediyorum,balıkla aram yok cevizde sevmem
burada bi arkadaş semizotu önerdi onuda pişirmeden soğuk meze tarzında yapıp yiyorum böylece vitaminide kaybolmuyo...
böle yöntemler bulman gerek cnm
ayrıca ilaçları içmediğini dr un la paylaşman lazım.

bugün benim itiraf günüm anlaşılan arada bi doktora gitmek için bahanede uydurmuyo değilim yani yoksa eşim götürmüyo ultrasonun zararı olursa bebeğe falan diye ama şu bel ağrısı için galiba gidicem inşallah ikna edebilirim eşimi

cnm şunuda bil ultrason su dalgalarıyla çalıştığı için hiç bi zararı yok
ben hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren her hafta gittim
hareketlerini hissetmeye başlayınca 15gnde bire çıkardım
ama bebeğimin aşağıda olmasından sebep şimdi yine her hafta gitmeye özen gösterecem...
bel ağrısı içinde dr um bana fazla ayakta kalma dedi o elbet olacak dedi

Back
X