• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar nerdesiniz?bayramamı ötürdünüz bebeişlerinizi:72::9::emir_bebek:ben çok sıkıldım evde:52:

ozaman en iyisi çalış bizde hem çalışıp hem sarabiliyoruz yani kadın dedğin böyle olur :))))
şeker canım labaratuara gidiyosun aç kanını alıyolar sonra şekerli su içiyosun (glikoz yüklemesi yapılıyo) 1 saat sonra bi daha kan alıyolar ve sende şeker varmı yokmu anlaşılıyor :))

doktorum bana aç gelmene grek yok dedi şeker için

dün gidip okulla görüştüm kızlar ve pazartesi başlıyorum inşallah bu arada dün akşam biraz başım dönündü ayaklarımın altına yastık koyup uzandım ama bi anda belimin sol tarafına sanki bıçak girdi ve bacağım komple tutuldu allahtan eşim yanımdaydı o kadar canım acıyoduki bacağımı oynatamıyorum bi yandan çığlık atıyorum acıdan sizce bu neden oluyo eşim bacağımı yukarı doğru oynattı birazda sanki belim yerine gelmiş gibi oldu resmen felç gibiydi çok korktum ya:50:

kızlar bu arada doktorum ısrarla göğüs ucu sorunları için Bella B nipple nurture butter kullanmamı öneriyor...hamileliğin son aylarında kullanııma başla dedi...ben de nette bakınıyorum...
56gr.ürün 34 L.civarında satılıyor eczanelerde de...alıcam galiba bunu...
BELLA B NIPPLE NURTURE BUTTER 56gr-Emzirme Öncesi ve Sonrası Kullanım İçin Silmeyi Gerektirmeyen Gögüs Ucu Çatlak Kremi-Amerikalı doktorların tavsiyesi...
Bileşimi: Shea Butter, Organik Zeytinyağı, Soya Fasülyesi Gliseridleri, Organik Avokado Yağı, Tocopherol(Antioksidan), Kakao Tohumu Yağı, C Vitamini, Mango Ekstresi

Kullanım Alanları: Hamileliğin son aylarında ve emzirme döneminde; göğüste oluşabilecek aşırı hassasiyet, göğüs ucunda oluşabilecek çatlakların önlenmesine ve oluşmuş göğüs ucu çatlaklarının tedavisine yardımcı ve besleyici bakım kremi. Emzirme öncesi silmeyi gerektirmez.

Kullanım Şekli: Hamileliğin son aylarında önleyici olarak sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, emzirme döneminde ise her emzirme öncesi ve sonrası, silmeden kullanılabilir.

Etkisi ve Özellikleri: Organik bileşenlere sahip olup, petrol, lanolin ve paraben içermez. Göğüs bölgesindeki kuruluğu ve irritasyonu yatıştırmaya, oluşabilecek göğüs ucu çatlaklarını önlemeye, oluşan göğüs ucu çatlaklarının ise tedavisine yardım eder. Bebeğin göğüsten tiksinmesine neden olmaz. Emzirme öncesi silmeyi gerektirmez.

dün gidip okulla görüştüm kızlar ve pazartesi başlıyorum inşallah bu arada dün akşam biraz başım dönündü ayaklarımın altına yastık koyup uzandım ama bi anda belimin sol tarafına sanki bıçak girdi ve bacağım komple tutuldu allahtan eşim yanımdaydı o kadar canım acıyoduki bacağımı oynatamıyorum bi yandan çığlık atıyorum acıdan sizce bu neden oluyo eşim bacağımı yukarı doğru oynattı birazda sanki belim yerine gelmiş gibi oldu resmen felç gibiydi çok korktum ya:50:

hayırlı olsun canım..ayrıca geçmiş olsun...bıçak saplanmalrı oluyo bazen....acaba kramp gibi bişeymi girdiki?

Kas krampları ve kol bacak ağrıları ellerde uyuşmalar
Gebelik sırasında kol ve bacaklarda uyuşmalar ve kramplar çok sık yaşanır. Gebelerin büyük bir kısmı bu değişiklikten çok şikayetçidir. Bu değişikliğin en önemli sebebi kan kalsiyum seviyesindeki değişikliklerdir. Sonuçta kas krampları olarak klinikte karşımıza çıkar. Ellerde uyuşmaların bir diğer sebebi ise el bileğinde sinir liflerinin sinir kılıfı içinde sıkışması ve sonuçta uyuşma, his kaybı , duyu değişikliği gibi bulguların ortaya çıkmasıdır. Carpal tünel sendromu olarak bilinir. Gebelik süreci veya sonrasında şikayetler çok fazla artarsa cerrahi müdahale gerekebilir.

Çözüm: Kalsiyumdan zengin gıda alımı ilk seçenek olmalıdır. Günlük 1lt kadar süt ve süt ürünü eşdeğeri almak 1 gr kalsiyum alımını sağlayacaktır. Eğer Süt alımında sorun varsa bu durumu kalsiyum içeren ilaçlar ile takviye etmek mümkündür.
bende de sanırsam Carpal tünel sendromu var...tüm belirtiler var...canımı sıkıyor...bazen sol elimle bişeyin kapağını bile açamıyorum düşünün:(
hamilelik öncesi hafif bişiler vardı ama şu an coşmuş durumda:(:(:(
umarım cerrahi müdahaleye gerek kalmaz...:18:

Kas krampları ve kol bacak ağrıları ellerde uyuşmalar
Gebelik sırasında kol ve bacaklarda uyuşmalar ve kramplar çok sık yaşanır. Gebelerin büyük bir kısmı bu değişiklikten çok şikayetçidir. Bu değişikliğin en önemli sebebi kan kalsiyum seviyesindeki değişikliklerdir. Sonuçta kas krampları olarak klinikte karşımıza çıkar. Ellerde uyuşmaların bir diğer sebebi ise el bileğinde sinir liflerinin sinir kılıfı içinde sıkışması ve sonuçta uyuşma, his kaybı , duyu değişikliği gibi bulguların ortaya çıkmasıdır. Carpal tünel sendromu olarak bilinir. Gebelik süreci veya sonrasında şikayetler çok fazla artarsa cerrahi müdahale gerekebilir.

Çözüm: Kalsiyumdan zengin gıda alımı ilk seçenek olmalıdır. Günlük 1lt kadar süt ve süt ürünü eşdeğeri almak 1 gr kalsiyum alımını sağlayacaktır. Eğer Süt alımında sorun varsa bu durumu kalsiyum içeren ilaçlar ile takviye etmek mümkündür.
bende de sanırsam Carpal tünel sendromu var...tüm belirtiler var...canımı sıkıyor...bazen sol elimle bişeyin kapağını bile açamıyorum düşünün:(
hamilelik öncesi hafif bişiler vardı ama şu an coşmuş durumda:(:(:(
umarım cerrahi müdahaleye gerek kalmaz...:18:

canım korkma bişi olmaz inşallah yüreğini ferah tut üzülmeki bebekte üzülmesin

ya bişi itiraf edeyim ben hiç bi ilacı kullanmıyorum ne demir hapı ne vitamin ilaç içince hastalanıyorum midem bulanıyo bebişime zararı olurmu diyede aklım çıkıyo işin açığı

canım kullanırsanmı kullanmasanmı zararı olur diye sordun? canım kullansan iyi olur..midem bulandı ama kullandım yinede...ben bak demir hapı..coraspin...kalsiyum..şekr hapı kullanıyorum...bebeğim için kullanıyorum..dr.a söyledinmi hiç...

Back
X