hakikaten hee))
suslu bebe de bulusuruz artik)
cok guzel cnm, gormustum mothercare'de
gule gule kullanirsin insallahh
kizlar moralim eften puften bi sebepten dolayi cok bozuk,
ogleden beri agliyorum,
is hayati gercekten cok zor.
hatirlarsaniz ben mart basi kanama gecirmistim ve 5 gun rapor vermisti doktor.
sirket benden 5 gun kesti tabi otomatik olarak, sgk da 20 gun sonra bugun yatirdi parami ancak.
o da 3 gun olarak yatirmis.
2 gunluk parami kestiler. sirketteki personelci cocuga soruyorum (ki ayni ofisteyiz ben de mali islerde oldugunm icin , masalarimiz yanyana sayilir ) evet kesiliyor tabi diyor;
sinir oldum,
madem boyle bisey var, soyleseydiniz ben raporu devreye sokmaz, 2 gun sirket hekiminden rapor alir, 3 gunde yillik izin alirdim, maasim da hic kesilmezdi; tam maas alirdim dedim.
ama senin cikarini dusunen nerdeee
normalde bu paraya zerre kadar aciimzdim, ama anne olunca bi baska oluyormus, ben kizima dunya kadar sey alirdim o kesintiyle deyip hayiflanip aglayip duruyorum simdi :-(((
bir de paradan cok gordugum tavira sinir oldum,
ben bu halimde gelip calisiyorum, kizimla ilgili bisuru seyle ilgilenebilecekken burda tum vaktimi geciriyorum, bi 15 dk uzanip dinlenemeden aksam ediyorum ama karsiliginda en ufacik bir olayda bile sirketim benden yana tavir almiyor diye gicik oldum.
yarin birgun , ben bunlar icin mi bebegimi birakip geliyorum hergun psikolojisine giricem sanirim :-((((((
Evet maalesef kesiliyor,işyeri hekiminizin verdiği 2 günlük veya doktordan aldığınız 2 günlük istirahat raporunda kesilmiyor ancak 3 gün ve üzerinde rapor aldığınızda günlük ücretinizin 1/3'ü kadar kesiliyor,eğer hastanede yattığınız için raporluysanız da 2/3'ünü kesiyor sgk.
ogleden beri agliyorum,
sirket benden 5 gun kesti tabi otomatik olarak, sgk da 20 gun sonra bugun yatirdi parami ancak.
2 gunluk parami kestiler. sirketteki personelci cocuga soruyorum (ki ayni ofisteyiz ben de mali islerde oldugunm icin , masalarimiz yanyana sayilir ) evet kesiliyor tabi diyor;
sinir oldum,
madem boyle bisey var, soyleseydiniz ben raporu devreye sokmaz, 2 gun sirket hekiminden rapor alir, 3 gunde yillik izin alirdim, maasim da hic kesilmezdi; tam maas alirdim dedim.
normalde bu paraya zerre kadar aciimzdim, ama anne olunca bi baska oluyormus, ben kizima dunya kadar sey alirdim o kesintiyle deyip hayiflanip aglayip duruyorum simdi :-(((
ben bu halimde gelip calisiyorum, kizimla ilgili bisuru seyle ilgilenebilecekken burda tum vaktimi geciriyorum, bi 15 dk uzanip dinlenemeden aksam ediyorum ama karsiliginda en ufacik bir olayda bile sirketim benden yana tavir almiyor diye gicik oldum.
yarin birgun , ben bunlar icin mi bebegimi birakip geliyorum hergun psikolojisine giricem sanirim :-((((((
Eki Görüntüle 180510 kızlar ben bu arabayı alıcam ınceledım cok guzel cok hafif ozellıklerıde cok guzel ben herkese tavsıye ederım
haklisin cnm, sagollüzülme canım bebğini düşünerek üzülüyorsun ama bu seferde yine onu üzüyorsun...
üzülme arkadaşım..
hepimizin başına geliyor malesef..
hasta da olsam dayanabildiğim kadar dayanıyorum ben de..
ve seni çok iyi anlıyorum...
ama üzülme her durumdan daha önemli bebeğin üzme kendini o üzülmesin
tamam
peppermint;
canım iş hayatında duygusal olmayacaksın. Yani üzülmene değecek bişey yok...
İnsanlar işlerini severek yapmadıkları için, böyle şeyleri atlıyorlar...
Sen bebişini düşün
Az önce bir arkadaş için pasta kestik, yer yemez bizimki tekmeye başladı. Ayy çok hoşuma gidiyor
kesilmesine bisey demiyorum ama sirketim su kadarini yapabilirdi,
ben rapor getirdigimde bak istersen hic bunu devreye sokmayalim zararin olmasin,
sen 2 gun isyeri hekiminden al, 3 gunde yillik izin; diyebilirlerdi.
bi opsiyon sunabilirlerdi
beni sinir eden bunu yapmayislari
---peki biz 16 hafta dogum izninde de mi eksik maas alicaz sgk'dan ??
Canım her türlü raporda 2 gün kesiliyor, ben personelime hep dedim 3 gün rapor almayın 2 gün kesiliyor diye yanında ki arkadaşın gerçekten de uyarabilir di ama belki onun da dalgınlığına gelmiştir.
ogleden beri agliyorum,
sinir oldum,
Canım malesef şirketlerde çalışan kraldan çok kralcı olan bazı gerizeklılar iş yerlerine çanak tuttuğu için senin yaptığın fedkarlıklar zaten yapman gereken şey gibi görüyor .
Üzme böyle şeyler için kendini de bebişini de. Buarada ben de çok merak ediyorum acaba bu doğum izninde nekadar para alıyoruz. Kesinti oluyor mu? Hoş benim zaten kuş gibi birşey elime geçecek. Ben normalde azcık bir fix maaş + baktığım hasta başına para kazanıyorum. Hasta bakmadığım için o fixi de kırparlarsa cebime harçlık vermiş olurlar(( Şuan bir yandan para biriktirmeye ( çünkü çalışmadığım aylarda da ödememiz gereken kredi borçları var.) bir yandan bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bazen çok geriliyorum bu yüzden. Ama sonra gerilerek bebişimi daha çok üzdüğümü farkedip '' herşey olacağına varır'' diyorum :)
Canım her türlü raporda 2 gün kesiliyor, ben personelime hep dedim 3 gün rapor almayın 2 gün kesiliyor diye yanında ki arkadaşın gerçekten de uyarabilir di ama belki onun da dalgınlığına gelmiştir.
iste seninkiler de raporu 2 gun olarak devreye almislar, boylece kesinti olmamis sendenCanım bana doktor 3 gün rapor verdi..İnsan kaynaklarına sordum, ilk gününü vizite izni olarak doldur dedi...
Canım malesef şirketlerde çalışan kraldan çok kralcı olan bazı gerizeklılar iş yerlerine çanak tuttuğu için senin yaptığın fedkarlıklar zaten yapman gereken şey gibi görüyor .
Üzme böyle şeyler için kendini de bebişini de. Buarada ben de çok merak ediyorum acaba bu doğum izninde nekadar para alıyoruz. Kesinti oluyor mu? Hoş benim zaten kuş gibi birşey elime geçecek. Ben normalde azcık bir fix maaş + baktığım hasta başına para kazanıyorum. Hasta bakmadığım için o fixi de kırparlarsa cebime harçlık vermiş olurlar(( Şuan bir yandan para biriktirmeye ( çünkü çalışmadığım aylarda da ödememiz gereken kredi borçları var.) bir yandan bebeğin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bazen çok geriliyorum bu yüzden. Ama sonra gerilerek bebişimi daha çok üzdüğümü farkedip '' herşey olacağına varır'' diyorum :)
Kesinti olmaz herhalde canım... Yoksa bende yanarım yani
Kızlar soru işareti oluştu kafamda. Ben yarın sorarım insan kaynaklarına...
Size de anlatırım sonucu...
iste ccnm bak sen ne guzel uyarmissin;
bizim personelci hep sirket tarafindan bakiyor olaylara,
hatta ben ona birkez soyledim,
personelci dedigin personel tarafindan olaylara bakar falan diye amaa........
iste seninkiler de raporu 2 gun olarak devreye almislar, boylece kesinti olmamis senden
aynen dedigin gibi kraldan cok kralcilar.
gecen de zaten canim sıkıldı; tetanoz asisi+doktor kontrolu icin 1 gun izin aldim; yillik izin yazdi mali isler mudurum.
yerime geldm aklima takildi, actim is kanununu "hamile kadin calisana rutin kontrolleri icin ucretli izin verilir" yaziyor.
aldim kanunu personelciye gosterdim. hicbisey yapmadi, halbuki gidip mali isler md.ne duzelttirmesi gerekirdi
simdi bu cuma yine izin alicam asi+doktor kontrolu icin; bu kez yillik izin yazarlarsa hem gecenki iznimi hem simdikini duzelttiricem
canim hepimizin allah yardimcisi olsun,
bebek sahibi olmak kolaydegil, dunya ihtiyac; hevesliyiz , herseyin en iyisi olsun istiyoruz.
valla bizde esimle dogum masrafi vs icin kenara para atmaya calisiyoruz;
bizim de ev kredimiz vardi 6 sene; 2 senedir oduorduk, biraz da para biriktirmistik, kalan 4 yillik borcu kapattik. borcumuz bitti Allah'a sukur ama elde avucta da birikim, dugun takisi vs ne varsa gitti ..
okudugum kadariyla soyle oluyor;
ornegin brut maasiniz 3000 tl (net 2000 civari )
son 3 aydaki brut maasiniz/ gun sayisi
9000/90= 100
gunluk ucret : 100 tl kabul ediliyor
bunun 2/3 unu veriyormus sgk
100*2/3=66
66*30= 1980 alacaksiniz aylik
zaten 2000 net aliyorduk; onlarin verdigi 2/3 brut uzerinden oldugu icin ayni maasi almis gibi olucaz yani; bisey farketmeyecek
is kanununu biraz arastirdim; yanlis bakmadiysam boyle
Bizimde aynen canım hem ev hem aaba kredisi va. Biz sivriler hiç birikim yapmamıştık. Bir de 2 yıllık kredi aldık 2'si içinde daha mayısta 1 yılı doluyor. Doğum için + 4 ay çalışmadığım sürede ki kredi borcu için para biriktirmemiz lazım . 4 aylık kredi kısmını ayarladık gerçi ama araya bebğin ihtiyaçları girince doğum olayını tamamlayamadık. Doğum ağustos sonu gözüküyor inş. temmuz sonuna kadar çalışabilirsem onuda hallederiz Allah' ın izniyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?