2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

az önce eşimle görüştümde bizim o hastaneye gidebilmemiz için en az 3 araç gerekmiş benim listemden çıktı malesef oysa çok beğenmiştim

benim hastane koşuyolunda canım...anadolu yakası sana tamamen ters
bu arada benim ayrıntılım da 20+3 de olmuştu... benim kıs da bi hafta önden gidiyor...doktorum ona pek takılma dedi...ben 10 kilo almışım yandım kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :84:

geç bir cvp oldu ama size tavsiyem son ana birsey bırakmayın. çevrenizdekiler daha erken de dese aldırmayın hazırlayın çantanızı çünkü her an sürpriz yapabiliyorlar. kızım 36 haftalık doğdu mesela. yıkanacak ütülenecek hersey bitmiş olmalı 7 ay bittiğinde bence. hem ağırlaşınca iş yapmak ve alışveriş de zorlaşyor ki ben toplamda 3,5 kilo aldığım halde bunu söylüyorum.
doğumdan hemen sonra göğüs ucu çıkarcı (göğüs ucum vardı ama ilk süt çok az geliyor ve değerli olduğu için pompayla ziyan olur) ve göğüs kalkanı (yara olmasını önlüyor) çoook işime yaradı. kıyafet çok almayın hemen küçülüyor deselerde ben sonradan çok almak zorunda kaldım çünkü kusmuktu kakaydı derken yıkayıp kurutana kadar sıkıntı oluyor, 3 full hastane çıkışı vardı sonradan 5li olanlardan 4-5 tane daha aldık. bir de ağız bezi inanılmaz çok gidiyor. bebek bezi stoklamadım hiç ona rağmen 1 ve 2 numaralardan yarımşar paket kaldı elimde, çok çabuk numara atlıyorlar.
veee şuna da hazırlıklı olmak lazım, lohusa dönemi çok hassas oluyor insan ve 3 ay oldukça zor geçiyor. o minik insanın tamamen anneye muhtaç olduğunu düşününce hersey kolaylaşıyor ama :)
aklıma ilk gelenler bunlar, sorularınız olursa fırsat buldukça seve seve cevaplarım...

selamm kizlar.umarim herkesler iyidir.bugun kontrolum vardi.23+2 gunluk bebegim ama 3 hafta onde gidiyor cok iri dedi doktor yarin yapmam icin seker testi verdi.ben 5 kilo aldim 66 kiloyum suanda benimle ayni durumda olan varmi acaba sekermi var bende :18::18:

merhaba kızlar

canım çok sıkkın
dr dan geliyoruz. güya ayrıntılı için gitmiştik plesanta çok aşağıda ve bu tehlikeli bir durummuş 2 hafta sonraya randevu verdi, umarım o zaman kadar yukarı çıkar biraz dedi. bide doğru dürüst bişeye bakmadı bu kafası bu bacağı bu kolu bu kalbi dedi, normalde bunlaru zaten her ultrasonda görüyoruz ki. ayrıntılıya giden arkadaşlar bilgi verebilirmi biraz, çünkü ben ayrıntılıda bütün organlara bakulıyor diye biliyordum..

evet arkadaşım sen en iyisi hastane çantasında olması gerekenleri liste olarak yazda not alalalım..sana zahmet olmazsa:)senin gibi tecrübelere ihtiyacımız var..bide kaçırdımmı bilemiyorum doğum hikayeni anlattınmı anlatmadıysan anlat lütfen..ve birde doğumdan önce korktuğun kadar varmıymış..2.doğumda daha azmı yoksa çokmu korkarsın..biraz meraklıyım kusura bakma:):)

eşim 4 ayönce orda ameliyat oldu...hastane evine yakın mı?

:) en kısa zamanda liste gönderirim şimdi kızım kucağımda uyuyor... doğum hikayemi yazmadım ama kısaca birden suyum geldi ve tek başıma hastaneye gittim 1 saat sonra sezeryana girdim. hem soğukkanlı olmaya çalışıyordum ama şok olmuştum tir tir titriyordum doğumda bile. epidural oldum doğum sancısının ne demek olduğunu bilmiyorum, ilk hafta biraz zor oluyor kalkmak ve yatmak o kadar. ama 2. olursa hiç korkmam artık, zaten kucağına alınca dünya bambaşka oluyor :) bence doğumda korkulacak birsey yok, sadece ilk olunca neyle karşılasaağını bilmemek insanı korkutuyor...

az önce eşimle görüştümde bizim o hastaneye gidebilmemiz için en az 3 araç gerekmiş benim listemden çıktı malesef oysa çok beğenmiştim
kısmet değilmiş cnm...

canim bana da ayrintilida doktor plesanta asagida dedi öyle deyince sordum yani tehlikeli mi diye paniklemistim cünkü ama bana tehlikeli bisey olmadigini söyledi tabi senin ne kadar asagida benim ne kadar asagida bilemicem de takma o kadar kafana bildigim kadariyla plesanta asagida olunca normal dogum yapamiyosun galiba ama emin degilim bu dedigimden iyice arastirmak lazim doktorlara sormak lazim ayrintilida bütün organlara bakilmasi gerekiyo tabi canim benimkinde bütün organlari inceledi

arkadaşlarrr:92: şubat ayında bu gruptaki annelerle buluşma düzenlendi..ozaman hem azdık hemde sanırım hava soğuk olduğundan sadece 3 kişi toplandı..bende ogün hastaydım..yine böyle bi toplanma düzenlesek....tanışsak.. negüzel olur...ne dersiniz?:82::81:

kızlar merhaba nasılsınz? birkaç gündür giremedim, özledim sizleri..ben ailemin yanına geldim nihayet 1 hafta ailemleyim..görsenız bir sürü şey örmüş hepsi birbirnden güzel kardeşimde alt açma minderi ve çoraplar almş bir sürü çok tatlılar kocamıda özlüyorum bir taraftan keşke oda olsaydı yanımda

benim doktorum ayrıntılı için 25.haftayı bekleyelim dedi.herşeyi olussun vs gibi bişeyler dedi.hepsi değişik seyler söylüyor ya.bende 2 haftadır göremiyorum özledim bebişimi
bu arada ayrıntılı için radyolohi bölümünden randevu alacaksın dedi. (ayrıntılıyla 4 boyutlu ultrason aynı şey mi?)

ailen nerde? nerelere gittin öyle...

Canim dr um biliyor bisi demedi ama bir daha sorarim yine bana da cok geldi bu kadar ilac omega 3 de seven seas kullaniyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…