O hastaneyi bende düşündüm çünkü o da evime yakın sayılır; Sultançiftliğinde oturuyorum. Ama doktorumu değiştirmek istemiyorum sonuçta doğumumu başkasının ellerinde geçirmektense yıllardır tanıdığım biriyle yapmak daha iyi olur,nazımı çeker :84:
23. haftaya kadar ayrıntılı yaptırman gerekiyormuş canım benn 21+3üm beni daha çağırmadılar şeker testine
canım sen annesin sanırım. biz daha anne adayıyız. allah izin verirse ağustosta anne olucaz biz. ondan daha mama sandalyesine gelmeden çok şey var alacağımız:)) sen tecrubeli olarak ilk neler almamız gerektiğini bize öneride bulunabilirsin belki.
evet cnm o...bende çarşamba günü hem kendi dr uma hemde perinatoloji uzmanına muayene olucam inş soru çıkmaz..geçen hafta görülen bişi yoktu ama bakalım uzman ne diyecek..
benim dr um yaklaşık 1.5 aydır renkli foto veriyo kızlar siz almıyomusunuz?
benim dr.umda hem renkli foto hemde cd veriyor...
geç bir cvp oldu ama size tavsiyem son ana birsey bırakmayın. çevrenizdekiler daha erken de dese aldırmayın hazırlayın çantanızı çünkü her an sürpriz yapabiliyorlar. kızım 36 haftalık doğdu mesela. yıkanacak ütülenecek hersey bitmiş olmalı 7 ay bittiğinde bence. hem ağırlaşınca iş yapmak ve alışveriş de zorlaşyor ki ben toplamda 3,5 kilo aldığım halde bunu söylüyorum.
doğumdan hemen sonra göğüs ucu çıkarcı (göğüs ucum vardı ama ilk süt çok az geliyor ve değerli olduğu için pompayla ziyan olur) ve göğüs kalkanı (yara olmasını önlüyor) çoook işime yaradı. kıyafet çok almayın hemen küçülüyor deselerde ben sonradan çok almak zorunda kaldım çünkü kusmuktu kakaydı derken yıkayıp kurutana kadar sıkıntı oluyor, 3 full hastane çıkışı vardı sonradan 5li olanlardan 4-5 tane daha aldık. bir de ağız bezi inanılmaz çok gidiyor. bebek bezi stoklamadım hiç ona rağmen 1 ve 2 numaralardan yarımşar paket kaldı elimde, çok çabuk numara atlıyorlar.
veee şuna da hazırlıklı olmak lazım, lohusa dönemi çok hassas oluyor insan ve 3 ay oldukça zor geçiyor. o minik insanın tamamen anneye muhtaç olduğunu düşününce hersey kolaylaşıyor ama :)
aklıma ilk gelenler bunlar, sorularınız olursa fırsat buldukça seve seve cevaplarım...
Ben kısmetse İst. Avrupa Şafak Hastanesinde doğum yapacağım;çünkü daha önce de söyledim ya kayınvalidem bir jinekoloğun özel muaynehanesinde çalışıyor hemşire. Doktorumuz yabancı değil yani abla diyorum zaten :) o hastaneye gidiyor doğum ve ameliyatlara evi de hemen hastanenin yanında. Doktora ücret ödemeyeceğiz hastane içinse 600-700 arası bişey öderiz belki onda da indirim yaparlar daha mutlu oluruz
evet arkadaşım sen en iyisi hastane çantasında olması gerekenleri liste olarak yazda not alalalım..sana zahmet olmazsa:)senin gibi tecrübelere ihtiyacımız var..bide kaçırdımmı bilemiyorum doğum hikayeni anlattınmı anlatmadıysan anlat lütfen..ve birde doğumdan önce korktuğun kadar varmıymış..2.doğumda daha azmı yoksa çokmu korkarsın..biraz meraklıyım kusura bakma:):)
kısmet değilmiş cnm...az önce eşimle görüştümde bizim o hastaneye gidebilmemiz için en az 3 araç gerekmiş benim listemden çıktı malesef oysa çok beğenmiştim
benimde dr um foto ve cd kaydı yapıyor.benim dr.umda hem renkli foto hemde cd veriyor...
ama burada çoğu arkadaş renkli foto almıyomuş
merhaba kızlar
canım çok sıkkın
dr dan geliyoruz. güya ayrıntılı için gitmiştik plesanta çok aşağıda ve bu tehlikeli bir durummuş 2 hafta sonraya randevu verdi, umarım o zaman kadar yukarı çıkar biraz dedi. bide doğru dürüst bişeye bakmadı bu kafası bu bacağı bu kolu bu kalbi dedi, normalde bunlaru zaten her ultrasonda görüyoruz ki. ayrıntılıya giden arkadaşlar bilgi verebilirmi biraz, çünkü ben ayrıntılıda bütün organlara bakulıyor diye biliyordum..
bendede 15.haftalarda vardı ve birde kanamaya sebep olmuştu çok zor günler geçirdim
ama dr um bebek byüdükçe yukarı çıkacak korkma dinlen dedi ve aynen öylede oldu
ben bahçelievler kocasinandayım bana tavsiye edebileceğiniz hastaneler varmı yakın olan bana hanımlar
eşim 4 ayönce orda ameliyat oldu...hastane evine yakın mı?
merhaba kızlar
canım çok sıkkın
dr dan geliyoruz. güya ayrıntılı için gitmiştik plesanta çok aşağıda ve bu tehlikeli bir durummuş 2 hafta sonraya randevu verdi, umarım o zaman kadar yukarı çıkar biraz dedi. bide doğru dürüst bişeye bakmadı bu kafası bu bacağı bu kolu bu kalbi dedi, normalde bunlaru zaten her ultrasonda görüyoruz ki. ayrıntılıya giden arkadaşlar bilgi verebilirmi biraz, çünkü ben ayrıntılıda bütün organlara bakulıyor diye biliyordum..
cnm tam 21 haftalik olucam yarin
21-23. haftalarda yapiliyormus zaten
ben bagdat caddesi fetus'a gidicem.
260 tl
bir de birseye dikkat edin kizlar;
ayrintili ultrason diyince bazi hastaneler evet bizde var diyorlar ve normal kadin dogum uzmani yapiyor;
ama 2.duzey ultrason diye sorun ve perinatoloji uzmaninin yapmasi gerekiyor bunu..
yoksa kendi doktorunuz da bakar
2.duzey ult.un ozelligi perin.uzmanlarinin yapmasiymis,
benim doktorum buna dikkat et demisti
gebelik.org'da da yaziyor
kızlar merhaba nasılsınz?birkaç gündür giremedim, özledim sizleri ..ben ailemin yanına geldim nihayet 1 hafta ailemleyim ..görsenız bir sürü şey örmüş hepsi birbirnden güzel kardeşimde alt açma minderi ve çoraplar almş bir sürü çok tatlılar kocamıda özlüyorum bir taraftan keşke oda olsaydı yanımda
Canım sen yinede bunları doktoruna danışıyorsun değilmi? Kullandığın omega-3 ün miktarı mı düşükte sabah akşam 2 ' şer tane vermiş? Biz günde 1 tane öneriyoruz balı hiç yemeyen kişilere.
Vaaayyy anne git dediyse sorun yok o zaman. Dün yazdıklarımı geri aldım yuttum :)))) Gözün aydın. Geri gelecek misin peki?
Canım zaten istifrağ etmişsin birşey olmaz korkma.
Çok doğru söylüyorsun. Ben şimdiden kendimi buna motive ediyorum. Kim ne yaparsa yapsın duymayacağım ama çok canımı sıkan şeyleri ( tutabilirsem kendimi) krmadan söylemeye çalışacağım.
Canım çok saol söylediğin için. :))) Tüm ürünlerde mi acaba?Akşam iş çıkışı hemen gidip bakayım. Zaten termilalin yanında, OIradan da İstanbul' a gelirim . Umarım yarın çok yağışlı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?