efsung yaşadıklarını çok iyi anlıyorum canım, çok geçmiş olsun, inşallah bir şey yoktur. seninkine benzer birşey ben de yaşadım dün ama benim fazla seçeneğim yok şu an. dün ayrıntılı UGS için tıp fakültesine gittim, dr. önce ikli ve üçlü testlerimi görmek istedi sonra da "dr. un sana amniyo önermedi mi, ben olsam bu sonuçlarla seni doğru amniyosenteze gönderirdim" dedi. sonra da olan olmuş artık 23. haftadasın amniyo zamanın geçmiş dedi. benim durumumdakilere sadece "kordosentez" öneriyorlarmış ama o da riskli ve amniyosenteze göre daha karmaşık bir prosedür olduğu için kararı aileye bırakıyorlarmış. şaşırdım kaldım... ayrıntılı ultrasınum çok şükür iyi ama kalbini incelerken iki hafta sonra tekrar görmek istiyorum kalbi dedi. 25 haftalık olduğunda daha iyi görebileceğim yerler var dedi. kadına ısrarla bir problem olup olmadığını sordum.. halimi düşünebiliyor musunuz... gayet iyi dedi dr., inşallah herşey yolundadır... ben artık kendimi de kızımı da Allah'a havale ettim.
diyeceğim o ki sen en azından kısa bir süre sonra inşallah güzel bir haber alacaksın ve için rahatlayacak. benim kordosentez yaptırma niyetim olmadığına göre doğuma kadar herşeyin iyi olması için dua etmekten başka çarem yok. lütfen sizler de dua edin...
eyeszay şöyle bir topluca geçmişe baktığımda gördüm canım, senin adına çok sevindim.. eviniz hayırlı olsun.. herşeyden önemlisi artık beraber yaşayacaksınız.. bu arada annelerin kayınvalidelerin verdiği o gereksiz çeyizliklerin acısını çok çekmiş birisi olarak söylüyorum ki daha en başından "hayır-istemiyorum" demeyi ben başaramadım. 6 yıldır evliyim ve fırsat buldukça, bana göre çoğu gereksiz ama etrafta meraklıları olduğu için onlara dağıt dağıt bitiremedim...:))) en son 3 tane saten ve işelemeli yorgan verdim de yatağımın altındaki bazamda kendime yer açabildim..:)))
aklıma gelmişken
tırnak makasını bizim kullandığımız gibi olan tırnak makasları yerine normal makas gibi olanlardan alırsanız daha rahat oluyor bir de mutlaka bebek törpüsü alın kestikten sonra törpülemek gerekiyor
bir de çıtçıtlı body olarak ilk birkaç hafta için hem önü hem altı çıtçıtlı bodylerden alırsanız giydirmek kolay olur sanırım sadece sevi bebe de var ilk doğduklarında kafalarından giydirmek zor oluyor sanırım zıbın body diye satılıyor ama hastane çıkışındaki zıbınlar gibi değil altı da önü de çıtçıtlı
kizlar kutuphaneden aldigim bir kitabi kaybettim(aslinda odamdan kayboldu ve ben hic hatirlamiyorum ) ve simdi en az 200 ytl ceza ödemem lazimkitabi hatirliyorum ama odamda olmamasina hicbir anlam veremiyorum sorumsuz muyum yoksa
hmm bu hic aklima gelmemisti :) dogru söyluyorsun giydirmek zor olur. hastane cikisi icin birkac tane alttan citcitli body aldim ama boyun kisminda da citcit olmasina dikkat etmemistim sanirim kullanamam onlari. Dusununce gercekten kafa kismi kucucuk, yeni dogmus bebege giydirmek cok zor olur
BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK İHTİYAÇLARI
BANYO İÇİNNo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 yalancı emzik ve emzik kutusu
2 dişlik
3 tırnak makası Bebedor Safety 1st
4 tarak ve fırça Yumuşak olanı
5 bakım çantası
6 ilaç kaşığı Bebedor silikon kaşıkları 10-17tl
7 kulaktan ölçme termometre Braun 73-118tl Markaya göre değişiyor
8 burun aspiratörü Ağızdan olanı Otribebe 11tl Pompalı olanı, Chicco, Burun damlaları
9 göbek bağı bandı
10 ıslak mendil Unibaby pamuk+su 6tl Huggies
11 temizleme havluları
12 ağız bezleri
13 alt değiştirme örtüsü CanBebe kullan at
14 steril pamuk toplar
15 gazlı bez
16 bebek deterjanı ve sabunu Dalin yumaşıtıcı, Dalin deterjanı, Roxy matik Yumoş Yumaşıtıcı, Hacışakir
17 kulak çubuğu
18 bebek bezi Prima, Prima Premium Care Huggies, Molfix Prima Premium Care ilk aylar için
19 pişik kremi Bepanthene, Sebamed, Mothercare sudocream, Popolin krem
BESLENME ARAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Bebek küveti ve filesi SeviBebe 3 pozisyonlu, Bebefox Küvet filesi 20 tl.,7 tl. Baby jem File kışın kullanışlı olmuyor
2 banyo süngeri Yumuşak lifler Baby dor, Doğal banyo süngeri,
3 bornoz
4 bebe şampuanı , sabunu ve losyonu Nivea, Sebamed Dalin,
SEYEHAT İHTİYAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Biberon Dr.Brown, Aventin, Nuk Dr. Brown gaz çıkarmasına yardımcı oluyor
2 Biberon emzikleri Aventon, Nuk damaklı Sebze-meyve emzikleri Kauçuk başlıklı daha çok tavsiye edildi
3 emzirme minderi Sevy Baby 17tl,56 tl
4 mama tabağı ve kaşığı Bebedor silikon kaşıkları
5 mama sandalyesi Chicco Polly, Kraft 4 tekerlikli olsun ve ilerdeki aylarda alınmalı
6 aptamil mama ne olur ne nolmaz çocuk aç kalmasın
MOBİLYA VE ODA İHTİYAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Kanguru
2 Oto koltuğu
3 Ana kucağı Chicco do-re-mi
4 Bebek çantası
5 bebek arabası
ANNE İHTİYAÇLARINo Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Karyola veya beşik
2 yatak
3 yastık
4 gardırop
5 şifonyer
6 yorgan ve nevresim takımı
7 cibinlik
8 dönence
9 oda temometresi
10 battaniye
11 pike
12 halı
13 gece lambası
bu listede venus 43'ün yaptığı listesini alt yapısı olarak kullandım. uzun süre yüklemeye çalıştım ama düzgün bir şekilde olmamıştı ancak şimdi düzgün yükleyebildim.umarım kullanışlı gelir. sizden gelen yorumlardan ve ayrıca araştırarak yavaş yavaş boşluklarıda doldurmaya çalışacağım:)No Ürünler Önerilen Fiyat Önerilmeyen Açıklama
1 Hijyenik kadın pedi
2 Göğüs pedi Nuk standart, Bebedor Lansindon Bazılar Bebedoru çok büyük bulmuşlar
3 Emzirme sütyenleri
4 Loğusa külodu
5 Göğüs pompa seti Elektrikli Madela Swing 150-300tl Manuel
6 Meme ucu kremi Lansinoh, Mustela, Lierac, Pregnacare
7 önden açılan pijama ve gecelik
8 terlik
9 çorap
10 atlet
11 hırka ya da yelek
12 toka-tarak
13 diş macunu diş fırçası
14 kağıt havlu
15 normal havlu
16 ruj-rimel-allık
17 eşofman altı - tişört
18 fotoğraf makinesi -kamera
Peppermit dediğin gibi yaptım yine tam olarak olmamıştı, meğer başlıkları ayrı tutmak gerekiyormuş ama senin sayende bir şekilde ekleyebildim:) sagol bu arada.
kizlar kutuphaneden aldigim bir kitabi kaybettim(aslinda odamdan kayboldu ve ben hic hatirlamiyorum ) ve simdi en az 200 ytl ceza ödemem lazimkitabi hatirliyorum ama odamda olmamasina hicbir anlam veremiyorum sorumsuz muyum yoksa
bebişler gece uyanmalarına hazırlıyor kızlar çok normal vücut alışacak ki o günler geldiğinde fazla zorlanmayalım
kütüphane devlet kütüphanesi mi? bende ortaokulda falan bir kitabı geri iade etmeyi unuttum ama cezayı bırak arayan bile olmamştı..bu şekilde sıkı bir takip olması iyi olmuş devlet adına.. bence ya evdedir, işte bıraktğına eminsen biri almş olmasın
bölumde kitaplar ortak kullaniliyor aslinda, birbirimizin odasina girebiliyoruz sonucta ama alan kisi ben bunu almistim diyor sonradan, bana kimse bir sey demedi. evde degil, kesin bir sekilde kaybettim. okulun kutuphanesinden almistim, icime dert oldu, bosu bosuna en az 200 ytl ödeyecegimbir de sorumsuz damgasi yiyecegim, kitap kaybedilir mi hic oooffff offff icime dert oldu ama önemli degil öderim degil mi :) kafama takmayayim degil mi :)
sağolun kızlar.. Doktor kontrolum cmt doktoruma söyleyeyim. Sağolsun söylemezsem bişey vermez. Hem riskli gebelik uzmanı hem bütün doktorlardan daha rahat herşeyi doğal süreç olarak görüyo. Belki gerçekten de ööleee ...
Benim de bugün bildiğin kalçam ağrıyordu....Okula zor gittim..Bide tuvaletimi biraz tutuyum hemen kasıklarım ağrıyoİdrara bakıldı bişey yok...Sizlerde de var mı?
canım bence ödemene gerek kalmadan çıkacak ortaya..muhakkak biri almştırda neden söylemiyorki alırken..
aynı durum bende var... azıcık tutsam tuvaletimi yaparken sancılar içindeyim, bende endişeleniodum bi tek bende mi var die acaba içim rahatladı şimdi kızlar...
Kızlar anne ihtiyaç listesine süt arttırıcı çayı da eklemek istiyorum. Hastanede de bol bol içmek lazımmış, gerçekten de sütün artmasını sağlıyormuş. Stil tee diye geçiyor;Humana'nın ki iyiymiş.
aynı durum bende var... azıcık tutsam tuvaletimi yaparken sancılar içindeyim, bende endişeleniodum bi tek bende mi var die acaba içim rahatladı şimdi kızlar...
okudugum kitapta biz gece uyandigimiz icin bebekler de öyle alisiyor ve gece uyanan cocuklar oluyorlarmis(yani baslarda zaten emzirmek icin kalkmak gerekiyor da daha ileri sureci kastettigini dusundum ben), mesela sabahlari erken uyanan bir annenin bebegi de ileride erkenden uyaniyormus, gec yatan bir annenin bebegi de ileride gec uyuyan, erken yatmak istemeyen bir bebek oluyormus. ben geceleri hic olmasa 2 kez kalkiyorum, bazen 4-5 oluyor(yatmadan kendimi tutamayip su icmissem) kalkmasam da aralarda dönup duruyorum bazen uykuya dalamiyorum, dalinca kalkip tuvalete gidiyorum, bazi aksamlar karnim ve kasiklarimda agri oluyor o uyutmuyor, bazen stresten uyuyamiyorum... bu yaziyi okuyunca cok endiselenmistim, benim yuzumden uyku sorunu ceken bir cocuk olacak diye. yatmadan kitap okumaya calisiyorum, yorulunca uykuya daliyorum, gec saatte su icmemeye gayret ediyorum ama mecbur kalkiyorum yine, bunun cozumu yok ki
bu caydan alacak misiniz? zararli olmasin ? ben su icmek sut uretimi icin yeterli diye biliyordum bir de sik sik emzirmek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?