2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

valla tablolar süper olmuş biliyosunuz kaçırmıştım listeleri falan şimdi bugunkü çalışma alanım bu listeler olacak :))

sağol canım dün eşimin bir arkadaşı var elif onun anlattıklarını aktarayayım sizede işçimiz rahatlasın
elifin ilk gebeliği 39 yaşında oluyor aynen benim gittiğim dr a atıla gidiyor böbrek boyutları farklı bu down sebebi olabilir istersen amniyo yapabiliriz diyor elif amniyo istemiyor ve kızı gayet saglıklı sorunsuz sonra 41 yada 42 de 2. hamileliği tabii ki yaş büyük unsur yine atıla gidiyor yine amniyo down olayları elif yine yaptırmıyor oğlu suan 6-7 aylık sorunu yok
ayrıntılı için gittiğimiz drlar perinatalog olduklarında herşeyi incelemek ve söylemek onların işi açık açık söyluyorlar diye düşünüyorum hiç bir seyi riske atmak istemiyorlar
yani ben amniyo yaptırmasam içim rahat etmeyecekti o yüzden yaptırdım kızımla ilgili bir sıkıntı olduğunu gerçekten hiç düşünmüyorum ogün muayene sırasında tabii ki panikledim ama düşündükçe içim daha rahat sakın canını sıkma canım bak elife 39 yaşında down olabilir diyorlar amniyo fırsatı varken yaptırmıyor ve sua n gerçekten sorun yok sunu unutma ki sorunlu bir bebek olsaydı su zamana kadar gelme ihtimali gerçekten düşük bunu unutma canını da sıkma öpüyoruz sizi :))))
benim sonuçlar dah çıkmamış aradım hala üzerinde çalışıyorlarmış onların armasını bekliyorum ama haber yazarım size de :)))

bende 2'li testleri , amniyo falan yaptirmadim acaba yaptirmali miydim derken bir arkadasim sunu anlatti:
is yerinde calisan bir kizin ablasi 2'li , 3'lu yaptiriyor ama doktorlar amniyo da yaptirmalisin bir terslik var gibi diyorlar. amniyoya giriyor sonuclarda bir bozukluk var ama ne oldugunu bilmiyoruz diyorlar ama bir farklilik var diyorlar. kiz butun hamileligini aglayarak gecirmis. sonuc: sasi bir bebek o da yasi ilerleyince gecmis zaten. simdi gayet saglikli bir cocukmus. tabii bunun tersi de olabilirdi, bilemeyiz ki. doktorlar hicbir seyi riske atmamak ve icimiz rahatlasin diye o testleri oneriyor sanirim ama beklerken gecen surec yipratici olabiliyor. bencede bebegin gayet saglikli olacak, insallah cok da mutlu olursunuz. kafana hic takmaman en dogrusu, o senin kucuck minicik bebegin sonucta :) endiseyle basina gelecekleri beklemektense sevgiyle buyumesi cok daha iyi. bence cok dogru dusunuyorsun, sevgi dolu hissetmeye devam etmeni diliyorum :)

banyo kuveti, kovasi vs alirken dikkat edelim kizlar

Plastik ürün alırken çok dikkatli olmalıyız.Çünki plastik ürünler orijinal malzemeden yapılabildiği gibi hurda malzemeden de yapılabilir.Hurda plastik çöpten,…,her yerden çıkarılmış olabilir.Ve bazı mikroplar basım sırasında ölmemiş olabilir.Bu nedenle plastik ürünleri alırken açık renk olanını almaya özen gösteriniz.Siyah,laciver gibi koyu renklerden uzak durunuz.Aldığınız ürünü ışığa tutunuz.Eğer mevcut rengin içinde farklı renkler görüyorsanız(örneğin mavi içinde ,ışığa tuttuğunuzda sarı,kırmızı vs.renkler varsa) bu plastik hurdadır.Almayınız.

bu arada su sevi bebe 3 pozisyonlu kuvet nasi bisey, nerde bulunur

nette bulamadimm

söylediklerine kesinlikle katılıyorum canım çok yakın bir tanıdığımızın şahidiyim . kızın hamileyken bebeğine kesinlikle down sendromu teşhisi kondu ve doktorların ısrarla aldırmasını söylemelerine kulak asmadı hamileliği kabus gibiydi . ama şuan oğlu 4 yaşında ve o kadar akıllı bir çocukki maşallah.
sonuçlarını bekliyoruz merakla içini hep ferah tut tatlım ...

kitapta sayfalarca huzurlu bir hamilelik gecirmenin, bebegi kabullenmenin ve firsat buldukca sevmenin etkisini anlatiyor. butun örnekleri arastirma sonuclarindan vermis ama tabii ki istisnalar olabilir geceleri uyanmalarinin tek etkeni de annenin hamileliginde gece uyanmasidir diyemeyiz. ama her sey birbirine bagli sonucta. kelebek etkisi gibi. geceleri kalkmasi kendisini guvende hissetmedigi icin olabilir, kucucuk cocugun da kendini guvende hissetmemesi gayet normal bence, yavas yavas asilabilecek bir sey. ama tabii ki de tek neden annenin gece uyanmalari degildir ama arastirma sonuclarina göre etkisi var diyor kitapta.

mesela bu sabah okudugum bir paragraf beni cok sasirtti:
bir grup bebek secerek, hemsirelerden 10 gun boyunca her saat basi bebeklerin basini 5dk boyunca oksamalarini istiyorlar. elbette ki bir hemsire kendi annesinin yerini tutamaz, sonucta gözlemliyorlar ki baslari oksanan bebekler, oksanmayan bebeklere göre daha fazla kilo aliyor ve daha hizli sagliklarina kavusuyorlar. Tabii ki de tek basina bebeklerin baslarini oksarsaniz bebekler iyilesir demek dogru olmaz :) ama etkisi var demek istiyor. ayni sekilde rahat uyumamizin de bebeklerin ilerideki uyku duzenlerine etkisi oldugunu anlatiyordu. ben anladigim bicimde size aktarmaya calisiyorum ki sevgi dolu bebekler yetistirelim. mesela tabii ki bebegimin basini oksarim ama bebekle bag kurmada bu kadar etkili oldugunu okumak icimi rahatlatttigi ve beni mutlu ettigi gibi sizleri de mutlu eder dusuncesiyle paylasmistim ama belki de dogru aktarmis olmuyorum parca parca yazinca ve herkes kendi okumalidir.

kitap: dogmamis bebegin gizli yasami.

Benim de iki kardeş tanıdığım ikisine de dediler ve ikiside yapmadı ikisinin de çocukları büyüyor biri 5 biri de 2 yaşında sadece biraz hiperler o kadar....

amniyo yaptirmis miydi canim? amniyo kesin sonuc veriyor diye dusundugum icin soruyorum yoksa bilgim yok yeteri kadar.
down sendromu teshisi konan bir bebegin de saglikli olma ihtmali varsa, bebegi aldirmaya karar vermek cok ciddi bir karar demek ki benhic dusunmedim bebegimi aldirmayi, insallah hayirli bir evlat olur.

bu caydan alacak misiniz? zararli olmasin ? ben su icmek sut uretimi icin yeterli diye biliyordum bir de sik sik emzirmek...

Yok canım hiç bir zararı yok, bitki çayı çünkü. Doktorlar öneriyor.

3 pozisyonlu küvet değil canım file
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo File/Minder - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

ama bir arkadas 3 pozisyonlu kuvet daha saglikli diye yazmisti sanki. hatta o kadar konusuldu ki ben file istiyordum(abimlerde görmustum bebek hemen kenarina tutunuyordu :) hosuma gitmisti ondan almak istiyordum) ama vazgectim, hata resmine bile bakmadigim halde 3 pozisyonlu kuvet almaya karar vermistim. hangisi daha iyi simdi?

Yok canım 2 li 3 lü de sorun var deyip amiyoyu yaptırmamışlardı bizimkiler...
Yoksa amiyo kesin sonuç onda downlu ise öyle çıkar diye biliyorum ben

Herkesin kendi fikri ama bence süngerler kurutması sorun olur içinde bakteri kalır gibi geliyor ben fileyi bir güzel yıkıyorum yeri geldiğinde çamaşır suyu da döküyorum hem bazen kakada yapabiliyor sünger temiz olmazmış gibi geliyor...

canım hangi ara aldın bu kadar şeyi..güle güle kullanın

Canım inanmayacaksın ama 12. haftayı atlatıp düşük riskin geçti diyince dr. deli gibi alışveriş yaptım ama şuan tıkanmış vaziyetteyim. Diğer bir dünya alınması gereken şey var ve ben liste yapmış olmama rağmen birçok şeye karar veremiyorum.Bunları aldım ama gerisi gelmiyor. :))

Hayırlı olsun, güzel günlerde kulsan bebişin bu aldıklarını. Ya bir de yatak için her yerde ayrı bir şey yazıyor. En son okuduğum bir dergide yumuşak olmasın sert yatak alın diyordu :44:

ben daha hiiiiiç birşey almadım (( bir mendil bile..

Kızlar bu da benim listem nasıl sizce?
kızlar, ne güzel bir sürü şey almışsınız. eşim askerden gelene kadar ben çatlayacağım galiba. hemencik gidip herşey alasım geliyor

tamam, gördeklerimi hepsini aklımda tutmaya çalışırım. zaten o e-bebek dükkanı gördükten sonra ilerisinde olmalı,galiba:26:
kızlar giyimdede zaranın bebek kıyafetleri çok tatlı ya..ama online satışı yok malesef
evet, bende geçenlerde forumda gezerken zaraya girmiştim, çok güzeller ve tatlı şeyler var. ama ilk aylar değil daha çok 3-9 ay arası için almak daha mantıklı geldi bana. bu arada elbiseler sanki oyuncak bebek için hazırlanmış

kızlar, çok çok geçmiş olsun. bu arada, başka doktorada baktırsan aslında. doktordan doktora değişiyor.
istersen, sen yine bekle belki ortaya çıkar. bide benim kitaplığım arkası açık olduğu için arada kitaplarım arkaya düşünüyor. öyle bir kitaplığın varsa arkayada bir bak

aynı durum bende var... azıcık tutsam tuvaletimi yaparken sancılar içindeyim, bende endişeleniodum bi tek bende mi var die acaba içim rahatladı şimdi kızlar...
bende de var. bende hep idrar yolumda sorun mu var düşünüyordum ancak bir gün sonra geçiyor
kızlar, tavsiye ettikleriniz hepsini ekliyorum listeme. sdhkn tırnak makasıyla ilgilide baya yararlı bilgiler verdi. listemde değişikler yapıp sonra yine eklerim sayfaya. bu arada ben izmirdeki bir kaç bebek dükkanında bakarken hepsinde bu 3 pozisyon sevi bebe çıktı, file yerine çok kullanışlı. fileden daha iyi, çünkü file bebeği suyun üstünde hep tutuyormuş buda kışın bebeğin üşümesine sebep olabilir. ancak bu 3 pozisyonlu hep suyun içinde tutuyormuş. zaten bebeği 3 farklı pozisyonda da yatırabilirsin

eveeeeeeeet laboratuarın dr u aradı gözünüz aydın sonuçlarınız teiz inşallah diğer sonuçlarınızda öyle çıkar dedi :)))
ben biliyodum zaten :)))
ama yine de bu haber beni çok mutlu etti gözlerim doldu hemen eşimi arayamadım ayni :))havalara uçuyorum diyebilirim gerçekten hiç birimizin bebeklerimizin bişeyi yok ben size söylüyorum bakın:)))))))
ev aldık deöiştim ya okadar beğendim ki eve canı gönülden doyasıya sevinmemiştim artık rahat rahat sevinebilirim

aahhhhhh canlarııım hepinizede teşekkür ediyorum bir akrabam bir yakın arkadaşım kadar destek olup yanımda oldunuz :))))

oleeeeeeyyyyy elllleeeer havayaaaa :))))

ben daha hiiiiiç birşey almadım (( bir mendil bile..

bende de bu listedekilerin hiç birisi yokkk :) ama olsun iş paraya bakıyor canlarım acele etmeyelim daha sonra eşlerimiz yakınlarımz bile bizim için alabilirler bide su diş kaşıma ıvır zıvırlarına erken değilmi listede eklide ?

kızlar sevi bebenin kalitesi yumuşaklığı nasıl sizce.hepsiburada da çeşit çeşit tulumlar var almayı düşünüyorumda.aranızda yakından inceleme fırsatı olan oldu mu?

Ama şöylede birşey var bebişin vücudundan çıkanlarında içinde yüzmüş oluyor tüyler filan kıyafetlerin pamukçukları bizde bile zararlı suyun içinde oturmamız...

gözünaydin canimmm :)) cok sevindim eminim ki diger sonuclarin da temiz gelicek ayyy ne güzel haber bu yaaa :)) icim acildi dogrusu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…