canim bayildim buna yaa. yaa bebeconfort die bi araba var görüntüsü fena deil gibi duruo ama neden ucuz bu araba böle. almayi düsünen bi bilgisi olan falan varmi?
kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))
kizlar kuyruk sokumu agrisi icin oneriniz var mi?
Kızlar bu da benim listem nasıl sizce?
günaydın güzel anneler
listeyi çok iyi yapmışsınız elinize sağlık
en azından unutmayacağız önemli şeyleri
tırnak makasında ayşe öner mothercare den önermişti
şimdiye kadar kullandığım en iyi makas demişti
birde mermerşahi tülbent önermişti bebeği yıkarken kullanılabilir,
birisi bebeği kucağına almak isteyince kullanabilir demişti
bugün bizim detaylı ultrasonumuz var fazla heyecan yaptım 5,30 dan beri bebikimle ayaktayız
dualarınızı esirgemeyin
sementa sana da gunaydin cnm,
gorunmuyosun, ne var ne yok?
gozdemmm idrarimi tutunca benim de kasiklarima acayip agri giriyor,
benim de idrarda bakteri uremesi cikmadi ama yine de enfeksiyon var sanirim
doktor su icmen cok onemli dedi, gunde 2 lt su ic ve tuvalete git ki idrar yollari devamli temizlensin dedi
göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo canım hiç merak etme şurda 2-3 hafta sonra sen de görürsün
inşallahhhhhhhh sağlıkla
kizlar dun aksam atladik joker magazasina gittik esimle,
epey bisey aldim
phlips avent biberon 125ml BPA free-0-6 ay
nuk emzik-silikon 0-6ay
nuk emzik-latex 0-6 y
bebek tarak-firca seti
burun aspiratoru
arzum bebbe nem ve sicaklik olcer (odasi icin) --siz de nem olcer almaya ozen gosterin kizlar
lansinoh gogus kremi
" gogus pedi
" temizleme mendili (kendim icin aldim bunu, hastane de gerekir diye )
chicco bakim cantasi
(icindekiler: pudra, bebe yagi, sampuan, sabun, pisik kremi, islak mendil)
unuttugum bisey var mi emin degilim ama hepsi 172 tl tuttu
ama 20 tl puan verdiler; bi daha ki alisverisimizden dusecekler
biraz cok tuttu gibi ama bebegimin de epey ihtiyacini almis oldum
bir de oyun parki begendik, bonbebe; jokerin kendi ithalati imis, kampayaya girmis, 99 tl.
gayet de guzel,
digerlerinden bi farki yok
rengi yoktu, cmr. getirecekler, esim gidip alacak
+60 tl yatak
yatak viskolet mi, sunger mi olmali sizce ??
Günaydınnn güzeller
listeler çok güzel olmuş kızlar elinize sağlık henüz bi patik bile almamış biri olarak çok işime yarıycak yoksa kendimi kaybetcem herhalde herşeyi toplu alırken..
Buarada ben uyku sorunu yaşamaya başladım kızlar, gece kaç kez kalkıyorum, dön dön, özellikle sola yatıcam diye uğraş.. Bi de ayağıma çok kötü kramp girdi yarım saat kıvrandırdı daha önceleri de olurdu ama uzun sürdü bu sefer.. Bu kadarına dayanamıyosam nası normal doğum düşünücem ben zaten sezeryana yatkınım ya.. Neyse çok erken de mi düşünmek için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?