kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))
Kızlar,
Hangi arkadaştı unuttum, jokerin indirim broşürünü görmüştü, haftasonu bakacağım ürünler var diye.
Sanıyorum bundan bahsediyordu:
JOKER - MAXITOYS / Bahar Şenliği
Avantajlı fiyatlar var bayaa:))
:))) canim kolay gelsin sanaaa aynen bende 3 senedir gidip geldikce annem her seferinde biseyler göndermeye calisiyo 3 senedir bitiremedi yanii :))) insan kirmak istemiyo ama kullanmicagi seyler de evde fazlaliktan baska bisey yapmiyo bakalim ben simdi gittigimde neler vericek bana almam icin cok meraktayim :)
efsung cnm inş sonucun güzel çıkar benimde bu hafta kontrolüm var 20.haftamdayım..dr um bana önce ben bakıcam burada sonrada diğer dr umuza yönlendiricem seni dedi bende neden 2 kere bakılacak onu çözmüş değilim acaba eşim tarafındanmı torpilliyim anlayamadım...
peppermint cnm bende cybex topaz travel baston setini almayı düşünüyorum netten çok hoş göründü bana gidip bide canlısını görüp karar vereceğim...
eyeszay kız annen sana şimdi veriyo onları biz evlenirken topladık geldik ya o zamandan beri onlar oraya bunlar buraya geçinip gidiyoz,evim ne kadarda çok büyük olsa yer bulamıyorum çoğunu düğünden sonra götürdümde rahatladım...
Arkadaşlar toplamda 4.5 kilo aldım doktor çok almışsın yürüyüşe başla dedibende iyi gidiyor diye seviniyordum. neredeyse diyet listesi verecekti
63 ile başladım şimdi 67,5 olmuşum.
Birde bebek ters dedi başı yukarıda ayakları aşağıdaymış, bunu söylemesi için 22+1 gün daha çok erken değil mi ? Sanki fıldır fıldır dönüp duruyor gibi geliyor bana, dünden beri alarmdayım normal doğum istiyordum şimdi kabus gibi oldu sezeryan fikri .
Ne zamana kadar dönmüş olması lazım
çok moralim bozuk
kızlar ben sekiz kilo aldımmm. tipim göstermiyo ama yinede çok endişeleniyorum sanki ilk beş ay için çok fazla gibi. sizcede öyle değil mi.ve her geçen gün artıyo kilom.
Benim arkadaşımın abisi-yengesi doktordu, araştırmacıdırlar da;biberonda kesinlikle philips avent demişlerdi.
Ben avent alacağım.
kaç gündür giremiyorum hafta sonu malum gezmekten elim değmedi pzt okula gittim son ders izin aldım laylaylom atıl yuksele detaylıya gidiyoruz eşimle ha bu arada kaçtır yazıyorum ev alıcaz alıyoruz vs. diye en sonunda pazar gunu kara verdik evi almaya ama hemen teslim değil 20 ay sonra neyse pzt eşim ev işleri ile falan uğraştı malum kredi cırt ğırt işleri tam hallolmadı benim bordrom falan gerekmiş neyse saat 6 da atıldaki randevumuza gittim 5.30 gibi ordaydık trafik olur diye acele etmişz 6.15 geçe bizi adılar dr cum sağolsun süper babacan çok iyi bir adam psikolojimizi çok iyi anladığını düşünüyorum kuzucugumuzu inceliyoruz o tamam bu tamam su tamam bayaa uzun bir check listi var ordan o söylüyor çok güzeel falan diye hemşiresi tik atıyor eşimle bende heyecanlıyız tabii ağzımız kulaklarımızda aval aval ekrana bakıyoruz burna geldik uğraştı biraz tam ölçemedi bidaha denedi neyse sonra döneriz dedi diğer organlara devam ettik o tamam bu tamma süper çok iyi derken tekrar burun hadi kuzum göster falan diyor dr bende yavrucum hadi bakalım göster dr amcana diyorum neyse ölçtü falan ama dr tatmin olmadı bu arada ben panik olmiim diye sakinleştirioyr beni nyese birazdan tekrar döndük burna ölçtük ama maalesef kuzumun burnu haftasına göre kısa biraz 21+1 de gittim normalde 5.5 olmalı imiş amam bizimki 2.5-3.0 aralığında değerler çıkıyor
sonra açıkladı dünyada burunla ilgili araştımalr varmış bazı ırklarda burun kısa olurmuş onu falan söyledi ama tr de böyle bir çalışma veri yokmuş burun kısalığı hiç birşeyde olmayabilirmiş ama down sendromu belirtisi de olabilirmiş tabii tutamadım kendimi gözlerimden süzüldü dr üzdümmü seni diyor adamın işi bu yani bend euzuluyorum siz üzülünce diyor ondan sonra bunu anlamaın yolu amniyo dedi
(ki detaylıya başlamadan önce benim dr falan tanıdığından 3lü 4lü istememsini çoktakdir etti boşuna gereksiz amniyolara sebep oluyor dedi yani amac kesinlikle amniyo yapmaya çalışmak değil)
neyse işte bu burun kısalığı hiç bişeyin belirtiside olmayabilir bir kromozom anomaliside olabilir ama kromozom anomalisini destekleyecek başka hiç bişey yok 2lim iyi v.s.v .s
istersen ismaille (kendi dr um ) konuş ondan sonra istersen amniyo yaparız yok dersen de sen bilirsin ama ben öneririm dedi
bend ehemen yapalım dedi zaten 30 sn liş iş dedi bide araştırmalarımldan atıla çok güveniyordum kendisine sempati duydugum için hiç tereddüt etmedi hemen olsun dedim bana neler olacagını anlattı labaratuar kapanmıştı onun sahibini arda amniyotik sıvıyı bu gece dolapta muhafaza edip sabahtan eşimin teslim edecegini ailenin onayı olduğunu kendiside onaylıyormu diye sordu hersey ok lendi eşime isteseniz kalabilrisiniz dedi ama eşim hiç bir zaman bana yapılan mudehalelelri izleyemiyceğini söylediğinden aynen topukladı dayanmaz ziira biliyorum neyse iğne ile girildi bende ekrandan izliyorum çok can yakıcı bişi değildi sadece sıvıyı çkerken basıç hissettim bide psikolojik olarak bebeğimi düşündüğümden ona rahatsızlık verdiğimizden huzursuz omuştum neyse sıvı alındı sırıngalara baktım ismimi kontrol ettim sonra dr (venüs de bahsetmişti )fish var dedi 1 günde sonuç alırsınız %98-98.9 kesin sonuç veriyormuş fish fishde herşeyi istemedi dr trizomi 13-18 ve 21 e bakılacak
neyse tam sonuçta 2 hafta sonra çıkacak atıl drmuz tekrar kontrole de gelmemizi istedi 3 hafta sonra onada kontrole gidicez
velhasıl dünden beri yaşadıklarım bunlar ama moralim bozuk değil bişey çıkacağını düşünmüyorum içimde öyle bir his yok zaten eşimin burnuda çok uzun değildir kayınvalidemin daha da kısadır hatta
ve eşimin zekasıda takdire şayandır yani :)
burada sizleri okurken benimde başıma gelirmi ne yaparım ne zor falan derdim hatta bazen bencillik yapıp bebeğini kaybedenleri yazıyorlardı ya ilk zamanlar aman moralimizi bozuyorlar derdim ama şuan aileme söylemiyorum sadece eşim ve ben ve bebişimin teyzesi biliyor sizede anlatmak istedim ama gerçekten içimde kötü duyular yok ne yaparıım ben sorusu kafamda hiç dolaşmıyor kısacası
dün eve geldiğimizde o kadar yorulmuştum ki resmen sızdım yani kendimi çok kasmışım tabii şimdi fizh sonucumuz yarın saat 11 de çıkacak bakalım bakalım ne olacak :))
herkes kendine iyi baksın kendini güldürsün bebeklerimizin ihtiyacı var zira sağolsun kızım da dünden beri bana destek olurcasına anneyanındayın dercesine tekmelerini sıklaştırarak iyiyim sinyallerini yolluyorum annesi yer o minik cimcimesini bebeğim benim seni o kadar seviyorum ki başına bişey gelmesine katlanmam heralde yavrukuşum benim :)) bak gene ağladım gerke yok yaaa güzel şeylere odaklan bebiimi parka götürmek denize gitmek yürüyüşüne hayran kalmak ilk dişini merakla beklemek saçlarına takacağım tokların hayalini kurmak ... bunlarla ilgileniim dimi ...:)))
hahahahah bununla baş etmenin yolu yok çeyizde aynı sıkıntıyı yaşadım halada devam ediyoor napalım idare ediyoruz arada birde patlamlar olmuyo değil :)))kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))
sağol canım bencede sorun çıkmayacak :)) benim kızım fındık burunlu sadece :))efsung cnm inş sonucun güzel çıkar benimde bu hafta kontrolüm var 20.haftamdayım..dr um bana önce ben bakıcam burada sonrada diğer dr umuza yönlendiricem seni dedi bende neden 2 kere bakılacak onu çözmüş değilim acaba eşim tarafındanmı torpilliyim anlayamadım...
peppermint cnm bende cybex topaz travel baston setini almayı düşünüyorum netten çok hoş göründü bana gidip bide canlısını görüp karar vereceğim...
eyeszay kız annen sana şimdi veriyo onları biz evlenirken topladık geldik ya o zamandan beri onlar oraya bunlar buraya geçinip gidiyoz,evim ne kadarda çok büyük olsa yer bulamıyorum çoğunu düğünden sonra götürdümde rahatladım...
Bence hiçbir şey çıkmayacak o amniodan. İçini rahat tut diyecem ama zaten senin de içinde kötü bir his olmadığına göre sorun yok. Benim dr. açıklamıştı o da aynısını söylemişti burunla ilgili tr. de herhangi bir çalışma olmadığı için ben bakmıyorum demişti. Bi de burun çıkıntısı olmaması sorun demişti. ufak yada büyük farketmezmiş down send. lu bebeklerde hiç burun çıkıntısı olmazmış.
Yarın bize mutlaka haber ver.
canim bayildim buna yaa. yaa bebeconfort die bi araba var görüntüsü fena deil gibi duruo ama neden ucuz bu araba böle. almayi düsünen bi bilgisi olan falan varmi?
ben izmirdeyim, ama senin dediğin mtk şu otoban üzeri olan bir outlet olmasın. karabağlar çıkışlıydı galiba. bu arada, dükkanlar arıyorsa, kemeraltında barış bebe ve karşısında çok güzel bebek dükkanları var. kızlarağasının orda zaten bir sürü oda süsüyle bebek şekerleri var. bide aliağa menderes hattı üzerinde kocaman bir bebek dükkanı var. galiba Hello baby olması gerekiyor. sonra forumda mothercare var, zara var ve Agorada bir kaç dükkan var. ama en güzeli, kipa çiliye giden bir otoban varya, o otobandan çıkınca o kadar çok bebek mağazaları varki. arabayla giderken fark ettim. bebek mobilya dükkanları bakacaksan karabağlar-gaziemir yoluna git istemediğin kadar mobilyacı var. ben bu kadarını biliyorum. seninde bildiğin varsa haber verirmisin:)
burada da hep avent kullaniliyor. ama dikkat edin bpa olmasin, butun bpa li urunler turkiye gibi gelismekte olan ulkere gönderilmis cunku.
bu arada hastaneye biberon göturmeye gerek var mi yaaa? gerci ben mumkunse hic biberon kullanmamayi dusunuyorum ama hastanede gerekli olur mu acaba diye dusundum simdi.
ay zaten gözlerim ağrıyordu...şimdi tamamen iptal oldu...yazdıklarınızı okuyacam diye kastım gene...ama olmaz ki bu her gün her gün
biz çok yorulduk bugün malum ders artı kurs
arada kaçırdıklarım olabilir...
emotion ayrıntılın güzel geçmiş sevindim...
efsung canım çok fazla takıp da bebişine de yansıtma bişiler...bence herşey yolunda...güzel haberlerini bekliyoruz canımcım
eyeszay yazdıklarını okuyunca evlenmeden önce annemin bana şunu da al bunu da al işkencesi geldi aklıma...nasıl bi ruh halinde olduunu tahmin ediyorum...onu üzmemek adına he hee diyip bi çok şeyi aldım ama hepsi şu an bazalarda hurçlarda kullanılmamak üzere bekliyor ihihihi:)
bu arada davetiye isteyen arkideşlere yolladım davet...
ayyy bu akşam işim var çoookkk....pzr günü toplantı kesinleşti...sınavları okuyup bitirmem şart...birsürü evrak işi varrrrrrr...imdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat...
kaçtık biz...see yaa
efsung , cnm yaşadıklarını okurken napardım die düşündüm ve senin bu pozitif haline hayran kaldım... ama en doğrusunu yapıosun, benim içimden de bi ses herşeyin yolunda olduğunu sölüo... senin tatlı kızın belliki babasına benzemiş :)) inşallah yarın güzel hbrlerini alıcaz, dualarımız seninle...
eyeszay, ben de evlenirken çeyizdir fln die birrr sürü şey vermeye kalkmıştıı... bayaa kavgalar çıkmıştı bunlarla ilgili, seni çok ii anlıorum... ama ben bayaa sert bi şekilde tavrımı koyup sadece beğendiklerimi ayırmıştım içinden... gerçi bana kalsa onlarda gereksizdi sor kullandınmı die 40 yılda 1 :)) ama gönlü kırılmasın iştee.. anneler bölee, bizim de zamanımız gelio daha ii anlıcaz onları şimdiden sonraa :))
yaaa ama ben gereksiz seyi evde hiç sevmeyen biriyim. bide ben çok uzağa gidicem yani bebeğin daha luzumlu seylerini alicaktim simdi napicam bu kadar seyle hiç bilmiyorum. bosanmaya kalkarsak bide yandim:))
Canım bende Jokerden bebeconfort lolla aldım bikaç gün önce, anakucağıyla beraber indirimli 870 TL ödedik. broşurde sadece araba 699 tl görünüyor. biz aldığımızda extre indirim günüydü sanırım iyi fiyata aldık yani. kullanışlı güzel bir araba.
haklısın cnm ama naapcaksın emir büyük yerden :))) amann Allah korusun, boşanma fln ağzına bile alma şekerimm... zaten zor barıştınız, hepimiz dualarla seferber oldukk :)) peki sen babanla olan meseleyi hallettinmi hani "babam pek onaylamıo bu durumu" demiştin yanlış hatırlamadım dimi??
kizlar bu arada annem beni gerçekten deli edicek. allahaskina bana bi söleyin ben napiyim. simdi esim ve ailesi gelicek ya buraya. iste ben arabayla gelin demistim bebeğe aldiğimiz seyleri götürürüz diye. o zamana kadar baya biseyler alirim diye düsünüyordum. neyse annem simdi çikardi bütün çeyizimi. bunuda al sunuda al diye tutturmaya basladi. hani hepsine istemiyorum diyemedim. o kadar çok sey vardiki çünü. yani düsünün bi misafir gelir diye namaz seccadesi ve basörtüsü bile verdi. kim gelicek bana namaz kilan athinada. ama hadi millete gösteririm bu bizim kültürümüz falan diye aldim. tuttu bana yok bilmemneden diye bisürü gecelik verdi misafirlere verirmisim. hadi onlarida aldik. 40 tane havlu bornoz. tuttu dantelden perde ve mutfak takimi gibi bisi yapmis onlarida verdi bisey diyemedim. sora bisilerin üzerine koymaya danteller vermeye kalkti dedim anne bunlarin modasi geçti istemem. basladi aman aman ben buna ne kadar göznuru döktüm bilmemne. ki kullanmicam. gideceğim yerde istanbul değil yani. sora bebek seylerine geçti. su patiği anneannen bu patiği babaannen diye bisürü patik hirka. bi kismi hiç beğenmediğim renkler. güzel olanlari aldim tabi. sonra çikardi bana islenmis kundaklar. anne kundakmi var simdi dedim. biyere serersin al dedi. islenmis kol bezleri. güzel bebek elbiseleri vardi benimmis ben giymisim çok güzel diye saklamis. gerçektende çok güzellerdi onlari aldim. yikadik makinede hiç lekede kalmadi. zibin vardi bisürü onlarida aldim. bana alt değistirme biseyi dikmisler oda güzeldi renkleri onuda aldim. herseyede dantel islemisler. sora bide tabi çember tülbent falan vardi bi bavul. allahtan onlari al demedi. hatira diye kaynanana görümcene bilmemne götür dedi. anne görümce neki dedim:)) hiç bilmiyorum bunlarida. neyse aldim. sora dedim anne bu tülbentler bi bavul. bizim ailede çember takan. kapali bi kisiye rastlamadim daha ama bi bavul çember onlarin çeyizinde bile yoktur senin amacin neydi bunlari toplarken dedim. iste bunlar ceyizde yayilirmis eski adetlerinde kizin çok çeyizi var derlermis. göstermelik dedi. bide sünnet olunca sünnet düğününde bütün çeber süsleriyle yatak yapilir ondan konulur dedi. onu hatirliorum truvali benim annem yapiolar öle. neyse iste aman göz nuru aman o anneannenin aman bu bilmemkimin diye diye annem bana bi kamyon dolusu çeyiz verdi bunlari götürmemi istiyor. napicam ben bunlarla arkadaslar. kocaman dedğim evimin bütün dolaplari dolucak vallahi. acaba evin fotolarini gösterip büyük dedim diyemi bu annem çikardi bunlari anlamiorumki. adetler bilmemne diyerekten bu kadin bu hamile halimle bana kina gecesi yapip bide gelinlik giydirmesin simdi:)) panikteyim arkadaslar...:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?