- 13 Temmuz 2007
- 1.239
- 4
- 681
efsung canım 3 yudum ılık süt iç soğuğa yakın oda mideye çok iyi gelir.
Onuda bir deneyeyim :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
efsung canım 3 yudum ılık süt iç soğuğa yakın oda mideye çok iyi gelir.
Kizlar aklima geldi simdide 20. Hafta tam yolumuzun yarisi farkindamisiniz![]()
evet tam yolun yarısı canım sen ne öğretmenısın öğlecimisin canım bende öğleciyim
ben anasınıfı öğretmenıyım
Matematik lisede :))
yaa benim akıntım çok abartı boyutlardaydı bikaç gündür...bi de açık renk değildi....sarıya döndü...koku yoktu ama bi on gün önce felan acayip kaşıntı vardı...dün akşam hafif sancım oldu gibi ,bi de bel ağrısı felan...aaa dedim yeter...gidiyoruz...acile gittik işte...kızlar bu arada dün akşam acilde ilk defa NST ye bağlandım...bebişimin sağlığıyla ilgili kontrol esnasında...bugün ilaçlarımı aldım...başlayacağım...akşama fitil...offffffffffff....Bu sabah okudum geçmişi, sabah sabah işe başlayamadan duygulandım çok... Eşleri ile sorunu olan arkadaşlar, yine de bebeklerinizden vazgeçmemişsiniz. Ne kadar şanslı bebekleriniz var. İletişiminizin çok kuvvetli olacağına eminim.
Geçmiş olsun canım, harekeli bebişinizi görünce rahatlamışsınızdır. Vajinit teşhisini alttan muayene ile bakınca mı koydular?? Benim her daim akıntım var, ama hamile kaldığımdan beri. Arada bir kaşıntı da oluyor, ama sürekli değil. Ben de çok üstünde durmadım açıkçası. Senin akıntıdan başla şikayetin var mıydı, vajinitle ilgili??
kizlar,
cnsiyet ogrenemeyen hippy ve benden baska kaldi mi???
Kizlar aklima geldi simdide 20. Hafta tam yolumuzun yarisi farkindamisiniz![]()
yaa benim akıntım çok abartı boyutlardaydı bikaç gündür...bi de açık renk değildi....sarıya döndü...koku yoktu ama bi on gün önce felan acayip kaşıntı vardı...dün akşam hafif sancım oldu gibi ,bi de bel ağrısı felan...aaa dedim yeter...gidiyoruz...acile gittik işte...kızlar bu arada dün akşam acilde ilk defa NST ye bağlandım...bebişimin sağlığıyla ilgili kontrol esnasında...bugün ilaçlarımı aldım...başlayacağım...akşama fitil...offffffffffff....
bu cts renkliye gircem,ayrıntılı artık göstermesse....kalkıp göbek atcem ,huzursuz etcem onu ihihihi:)
ayyy şaka bi yana 20 haftada hala öğrenemedik kızlar farkındaysanız ihihihih
güzel dilekleriniz için sağolun ..bu arada...ben izinizle brokoli çorbası yapmaya gidiyorum ihihihhi,,seee yaa![]()
bebek hareketlerini hisseden arkadaslar , tam olarak nerde hissediyorsunuz bu hareketleri, gobek hizasinda mi, daha asagida mi, nerde???
bebek hareketlerini hisseden arkadaslar , tam olarak nerde hissediyorsunuz bu hareketleri, gobek hizasinda mi, daha asagida mi, nerde???
Ya kızlar ben de tedirginlik başladı. Karnım büyümedi hala, internette haftalık gelişimlere bakıyorum. 20. haftada rahmin tepe noktası göbek hizasında olur diyor, benim göbek hala göbek deliğimin altında. Hareketleri de daha hissedemiyorum ya bebeğe birşey mi oldu demekten kendimi alamıyorum, sanki bebek kilo almıyor ya da amniyon sıvısı yeterli miktarda artmadı da ondan karnım hala böyle gibi. Doktor ters birşey söyleyecek diye çok korkuyorum:18:
çok üzüldüm canım. gerçekten hamilelğime kadar hep kadın olmanın çok şanslı bişey olduğunu düşünen nadir kişilerdendim. hiçbir ilişkimde olmayacak bişey için üzülmedim fazladan kimseye değer vermedim.haketmiyorsa biri 1 snmi fazladan vermedim. beni kıranları arkama bakmadan sildim geçtim. hep bu cesaretimdendi istediklerimi almam. ilk defa bu kadar çaresizim. o kadar üzüyor ki beni o güçlü insan olup seni asla affetmeyeceğim diyip silip hayatımdan geçememek. ilk defa erkek olmanın kolay olduğunu düşündüm hayatımda. hamilelik en ihtiyacın olduğu an. şimdi yoksa sora neden olsun diyorsun bazen. ama yinede mecbursun bi yandanda. bilmiyorum
randevun ne zaman bir şey yoktur ama evhamlarından kurtulmak için en kısa zamanda git doktora benim göbek üzerinde hissediyorum
3 gün sonra randevum var.
My Little Sunshine, test sonucunuz iyi ve detayli ultrasonda normal ise kendinizi AS icin cok endiselendirmeyin bence. Eger bizde test ve detayli ultrasonda herhangi bir anormal durum saptansaydi AS yaptiracaktik, % 5 riski de var. Eger AS yapilacaksa bence tecrubeli bir doktorun yapmasi her zaman tercih edilmeli. Bu testler ultrasonlar o kadar stress yapiyor ki anlatamam, Allah hepimizin yardimcisi olsun, saglikli saglam bebeklerimiz olsun.:13:
kızlar bugün sizden uzak kaldım...okulda çok huzursuzdum bugün...aşırı derecede akıntım ve bel ağrım oldu...bi ara karnımda ağrı gibi bişi oldu...eve geldiğimde dayanamayıp doktorumu aradım ...eşim de izin aldı 1 saat erken geldi ...apar topar acile gittik kontrole...kendi doktorum yoktu ...nöbetçi bir doktor vardı ama çok ilgilendi sağolsun...bebişimizi görene kadar çatladık meraktan...vajinal ve üstten muayene oldum...çok şükür rahimde sorun yoktu...plasenta da baya iyi yerleşmiş...bebişimizi de baya hareket halindeyken görebildik teyzoşları...yalnız vajinit olmuşum...hamilelik öncesi de olmuştum,bir kullanımlık fitil ve 4 günlük antibiyotik kullanacağım...bebişime bişi olmasıını göze alamam...neyseki B kategorisi ilaçlar...gebelikte kullanımları varr...umarım çözüm alırım da rahatlarım...akıntınız yoğun olursa lütfen ihmal etmeyin canlar, emi??? cts de ayrıntılıya gitces....bu arada gene göstermedi bizimkiişte böyleeeeeee.....hadi biz yatalım şimdi....iyi geceler
eyeszay teyzesi...bu haftasonundan beri kıpırdanmaları hissetmeye başladım sanırsam![]()
kızlar bişi sorucamm..şu anakucakları var ya bebekler onu ne kadar zamana kadar kullanıyor..
ben az önce taffy baby de abktım nette.çok güzellerdi salıncaklı hemde bende salıncaklı olsun isityorum ama en fazla 6 ay yada 9 aya kadar kullanılıyomuş..normalde böylemi yoksa salıncaklı olduğu için miki??? cbilemedim..bi bakın oraya çok şekerler...
kızlar bakın yeni yazanlar olmuş bursadan. bizimde var bursadan arkadaşlarımız okuyun. bedava eğitim veren yerler varmış bi arkadaşında eğitim merkezi varmış istediğiniz soruyu sorun demiş. onada sorabiliriz olmadı online eğitim verir bize hehe:)
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-egitim-ucretsiz-seminerler.html#post18298815
Ya kızlar ben de tedirginlik başladı. Karnım büyümedi hala, internette haftalık gelişimlere bakıyorum. 20. haftada rahmin tepe noktası göbek hizasında olur diyor, benim göbek hala göbek deliğimin altında. Hareketleri de daha hissedemiyorum ya bebeğe birşey mi oldu demekten kendimi alamıyorum, sanki bebek kilo almıyor ya da amniyon sıvısı yeterli miktarda artmadı da ondan karnım hala böyle gibi. Doktor ters birşey söyleyecek diye çok korkuyorum:18:
Bugün ne okuduysam beni gözyaşlarına boğdu, sanırım fazlasıyla duygusal bir gün geçiriyorum. Gayet zor bir karar almışsın ve bugünlerini ondan ayrı geçiriyorsun. Bazen hüzünlenmen, bazen çaresizliğe kapılman, bazen onu arayıp yanında olmasını dileğini söylemek, bunların hiçbiri seni üzmemeli. Ben gayet güçlü bir kadın görüyorum yazdıklarını okuduğumda, yaşadıklarının hepsi normal çünkü sen de insansın ve her zamankinden daha duygusal bir annesin. Tıpkı kendi annen gibi doğru olanı yaptığını düşünüyorum, çocuğunun yanındasın ve onun mutlu olması için önce senin ve eşinin mutlu olmasını gerektiğini biliyorsun. Kararından ve kararlı duruşundan dolayı seni kutluyorum. Zor olan doğacak bebeğine rağmen bu karalı duruş, sorunları çözmeden teslim olmamaktır zaten. Sana yakın bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum, yeni evliler ve çocuk bekliyorlar. Doğum kontrollerinde eşi yanındadır, beli ağrıdığında masajını yapar ve destek olur, ultrason kontrollerinde eşinin elini tutar, canı bir şey çektiğinde market market dolaşıp bulmaya çalışır ama geri kalan zamanları hep tartışmayla geçer, en az 15 günde bir ciddi kavgaları olur sonra konuşmadan tek bir özür ile barışır ve mutlu mesut hayatlarına devam ederler. Kimse(eşim ve ben hariç) o ciddi kavgaları(tartışma diyemiyorum artık düpedüz kavga) bilmez, etrafa mutluluk tablosu çizmeye devam ederler. Aslında bir taraftan mutlular, ikisi de gerçekten çok iyi insanlar. Ama çözülmeden, üzerini örterek hayatlarına devam ettikleri sorunlar birikiyor, birikiyor... Böylesi daha mı iyi? Çok daha kötü örnekler de vardır eminim. Bence insan bebeği için bencil davranmalı ve sorunları çözmeden hayatına devam etmemeli. Kendine mutlu bir hayat kuramadığı evliliğini sürdürmemeli. Çok uzun yazdım biliyorum ama hayatının genelinde mutlu bir insan olduğunu düşünüyorum ve sorunları çözmeden yeniden birleşme kararını almayacak kadar güçlü olduğun için de seni kutluyorum. Belki de dışarıdan konuşmak kolaydır ama umarım günün birinde benzer sorunlar yaşarsam, gerektiğinde ayrılma kararını alacak kadar cesur davranabilirim. Hayatım boyunca çok üzülsem bile doğru olduğuna inandığım şeyleri yaptım ve sonunda mutluluğu yakaladım, çocuğum olsa bile aynı kararlılıkta yürüyen bir kadın olabilmeyi diliyorum :) Nasıl insanlara hakettiklerini veriyorsak, insanlar da bize hakettiğimiz gibi davranmak zorundalar ve son olarak taviz tavizi doğrurur....
Sana moral vermek için yazdım aslında ama zaten karışık olan aklım umarım senin de aklını karıştırmamış, aksine mutlu olmana neden olmuştur. Mutlu olmak için yaşamanı diliyorum...