• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım yıldönümünüzü kutluyorum. nice yıllara hep beraber girersiniz işallah.

demek kapadı kızın elleriyle:)) sanırsam benim kızım azcık edepsiz hihi

Sizin kız çok edepli çıktı :)))) çok güldüm eliyle kapatmasına :1:

eyeszay; cnm teşekkür ederim :))

walla kızlar edepli mi edepsiz mi bilemicem ama belki o anda edepsiz olaydı azcıkta bizde kesin sonuca varsaydık yanii :)))) ayrıntılı ultrasonda kesin sonucu alırız inş :))

bu arada kızlar dün kontrolden sonra dr.a sordum anne bebek kurslarıyla ilgili nerden yardım alabiliriz die, 6. katta rukiye ebe'ye yönlendirdi bizi...
saolsun rukiye ebe bütün samimiyetiyle anlattı:
her salı perşembe akşam 17:00 - 18:00 arası normal doğuma hazırlık kursları varmış... 20. haftadan sonra eğer doktorun izin verirse ve normal doğum yapmaya karar verirsen katılabiliyormuşsun... dediği şu ki önce doğum yönteminize karar verin yoksa sezeryan yapcaksan bu eğitime katılmanın pek bi anlamı yokmuş... bu eğitim fizik tedavi bölümünde gerçekleşiomuş... bu arada her salı ve perşembe yapılan eğitimler birbirinin aynısıymış...

bide her ayın 2. haftası gibi genel bi hamilelikle ilgili seminer varmış yanlış hatırlamıosam yarım gün süreli, hastane doktorlarının verdiği... onun dışında benim hayalini kurduğum yenidoğan bakımıyla ilgili bi eğitim yokmuş...

İlgilenenlere duyurulur... :)

orda ne varki? merak ettim :9: konunun başını kaçırdım.......

gelişimci, cnm senin için...

slm kızlaarrr :))

dün evlilik yıldönümümüzdü :)) 2. yılı bitirdik... bide böle bi günde 20. hafta kontrolümüz vardı, bebeğimizi de gördük... :))

henüz kesin kız die cinsiyetini öğrenememiştik ama dr her seferinde çıkıntısı yok büyük ihtimalle kız diodu. dün yine sıkıştırdık dr.u cinsiyet konusunda önce miniğimiz bacaklarıyla kapamıştı kendini dr ittire ittire açtırttı bacaklarını ama bu sefer de eliyle kapadı :9: ama doktor yine her zmnki gibi çok büyük ihtimalle kız dedi :))

10 gün sonra ayrıntılı ultrasonumuz var fetal kontrol için...
ayrıntılı ultrasondan 3 hafta sonra da şeker yüklemesi yapılacak yanında kan ve idrar tahlilleri... hayırlısı bakalım...
nice 2lere 20llere inşallah canım:)))
demek tam göstermedi bende cmtsi gidicem inşallah benimkide saklamaz herkes artık cinsiyeti bekliyor :)))
bu arada kızlar dün kontrolden sonra dr.a sordum anne bebek kurslarıyla ilgili nerden yardım alabiliriz die, 6. katta rukiye ebe'ye yönlendirdi bizi...
saolsun rukiye ebe bütün samimiyetiyle anlattı:
her salı perşembe akşam 17:00 - 18:00 arası normal doğuma hazırlık kursları varmış... 20. haftadan sonra eğer doktorun izin verirse ve normal doğum yapmaya karar verirsen katılabiliyormuşsun... dediği şu ki önce doğum yönteminize karar verin yoksa sezeryan yapcaksan bu eğitime katılmanın pek bi anlamı yokmuş... bu eğitim fizik tedavi bölümünde gerçekleşiomuş... bu arada her salı ve perşembe yapılan eğitimler birbirinin aynısıymış...

bide her ayın 2. haftası gibi genel bi hamilelikle ilgili seminer varmış yanlış hatırlamıosam yarım gün süreli, hastane doktorlarının verdiği... onun dışında benim hayalini kurduğum yenidoğan bakımıyla ilgili bi eğitim yokmuş...

İlgilenenlere duyurulur... :)
ooo süper olmuş bende katılıcam muhtemelen perşembe gunlerine :))))du bakim cmt bende sorayım:)))
19-23 haftalar arasında yapılıyor. Ben internette en ideal zamanın 22-23. hafta olduğunu okudum (eğer özel bir durum yoksa, çünkü bazı arkadaşların testleri istenilen değerlerde çıkmadığından onlar 22.haftayı beklemiyorlar tabi; ya da ters giden bir durum varsa bebişin kilo alamaması gibi...)
Benim doktorum benden istemeden ben bir prof.tan randevu almıştım zaten, ayrıntılı ultrason için gelmek istiyorum dediğimde sekreteri hocamız 22.haftanızda bakmayı tercih ediyor, ona göre randevu gününüzü belirleyin demişti. Kendi doktorum da 21. haftada kontrole çağırmıştı, 1 hafta sonrasında ayrıntılı ultrasona girmeni isteyeceğim demişti, ben de çoktan randevumu aldım demiştim :D :D
senin "22.haftanızda bakmayı tercih ediyor" denen dr un atıl mı yoksa aynı replikler banada söylendi de :)) 4 nisanda bende gidiyorum :)))ayrıntılıya :))
İnşallah...dediğim gibi arada bir hareketlenme hissediyorum, ama çok belirgin değil, dışarıdan hissedilemez yani.
benim eşimde hissetti ama çok zayıf daha seyirme gibi dedi
selam arkadaşlar, herkes çoktan tanışıyo sanırım ben yabancı kaldım:26:
ayıpsın sekerim öncesi sonrası mı var :))))sende yazdıkça kaynaşırsın merak etme :)))
selam kızlar bugün kötüyüm :( belim çok ağrıyo ayağımın üstüne zor basıyorum. zaten bel fıtığı vardı bende 3 yıldır çekiyorum ama bugün iyice ağrımaya başladı ayaklarıma vuruyo ağrısı :( ayaklarımın altında yastık uzanıyorum inşallah geçer çünkü sağa sola dönünce bile canım acıyo ...:(:59:
aahhh canım ya çok dikkat et fazla kilo almaman gerek sanırım bide drnun haberi varmı fizik tedavi dr la görüş
şöyle bir konu açtım dilerim faydası olurda birşeylerden haberimiz olur.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-egitim-ucretsiz-seminerler.html#post18298815
eeee süper konu olmuş valla :)))

Off bende dünden beri dr. istemedi ama As düşünsek mi diyorum ama dediğin gibi düşük riski beni korkutuyor. 3' lü şimdi kesin temiz değil mi diye sordum dr. a yani temiz ama 1:500 risk var. Sonuçta risk yok diyemem dedi saolsun iyice pimpirikli yaptı beni bu adam. acaba Detaylı ultrason çözüm olur mu? off!

Bildiğim kadarılla 19 - 24. haftalar arasında ama kimisi 22. hafta en iyi diyor kimisi 20. hafta bende karar veremedim.

Ücretsiz değil ama bir dergide gördüğüm eğitimleri ve adreslerini yazdım.

Sizin kız çok edepli çıktı :)))) çok güldüm eliyle kapatmasına :1:

çok saol canım benim. olsun ücretlileride yazalım tabi. karşılaştırma yapılır uygun olanlar olabilir. çok saol tekrar.

walla kızlar edepli mi edepsiz mi bilemicem ama belki o anda edepsiz olaydı azcıkta bizde kesin sonuca varsaydık yanii :)))) ayrıntılı ultrasonda kesin sonucu alırız inş :))

hehe daha iyi canım ayrıntılı ultrasonda görmek. ben o kadar yanlış çıkan duyduktan sonra ayrıntılı ultrasona kadar kendimi kaptırmıorum.

cnm eline sağlık çok iyi akıl etmişsin...

saol canım bencede iyi olur tutarsa eğer.

Çok yararlı olacak gerçekten, teşekkürler...

saol canım. dediğin gibi yararlı olacak katılım olursa.

nice 2lere 20llere inşallah canım:)))
demek tam göstermedi bende cmtsi gidicem inşallah benimkide saklamaz herkes artık cinsiyeti bekliyor :)))

ooo süper olmuş bende katılıcam muhtemelen perşembe gunlerine :))))du bakim cmt bende sorayım:)))

senin "22.haftanızda bakmayı tercih ediyor" denen dr un atıl mı yoksa aynı replikler banada söylendi de :)) 4 nisanda bende gidiyorum :)))ayrıntılıya :))

benim eşimde hissetti ama çok zayıf daha seyirme gibi dedi

ayıpsın sekerim öncesi sonrası mı var :))))sende yazdıkça kaynaşırsın merak etme :)))

aahhh canım ya çok dikkat et fazla kilo almaman gerek sanırım bide drnun haberi varmı fizik tedavi dr la görüş

eeee süper konu olmuş valla :)))

saol canım bencede lazımdı:))

Eyeszay canım selam, merak ettim seni...

Sen ne yaptın? Eşinle barıştınız mı?

Son düzenleme:

canım daha önce fizik tedavi görmüştüm 2 yıl önce etkisi olmuştu . doktoruma gidince söylicem bi çözüm bulmamız lazım daha 19. haftadayız 3 kilo aldım zaten çok da almadım 58 kiloyum. pek kiloyla alakası yok sanırım dün bir şeyim yoktu çünkü .ağır da kaldırmadım ewdede pek bir iş yaptığım söylenemez eşim sağolsun . sanırım gece farkında olmadan belimi zorlayıp uyudum :(( biraz masajla düzelir inşallah :(

benim oğlum da edepsiz.. her ultrasonda açıyo pipisini hemen.. dr anında görüyo her verdiği resimde okla gösterilmiş pipisi var :)

ben hasta hasta yatarken ne çok şey paylaşmışsınız kızlar.... Çok şükür herkes güzel ve olumlu şeylerden bahsetmiş.. hepiniz adına sevindim... bu arada ben geçen hafta sabah 1000 mg akşam 1000 mg olmak üzere günde 2000 mg lık antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. anca kendime geldim. dr.um penisilin türevi antibiyotiklerin gebelikte zararı olmadığını söyledi... inşallah öyledir..

bir de sizinle uzun zamandır paylaşmak istediğim başka bir konu var. malum benim ikinci gebeliğim. 5 yaşında bir oğlum var benim. oğlum sezeryanla doğmuştu. hani şu sadece anne sütü verin, suya bile gerek yok meselesi var ya kızlar benden size tavsiye doğum yaptığınızda eğer sütünüz hemen gelmezse hiç beklemeden 10-15 ml kadar mama verin. kim ne derse desin dinlemeyin.

oğlum doğduğunda, doğum sonrası muayene eden çocuk dr.u da dahil bana kesinlikle mama verme hep emzirmeyi dene dedi. ama ben sezeryanla doğum yapmıştım ve zaten operasyona aç gittim. bebek doğal olarak da aç doğdu. hani diyorlar ya yeni doğan bebekler 24 saat yok 48 saat aç kalabilir falan...hem sezeryanla doğanlarda hem de normal doğanlarda öyle bir genelleme yapmak hataymış arkadaşlar... 3 kg. ve üzeri doğan bebekler mümkün mertebe çabuk beslenmesi gerekiyormuş. ZAten Normal doğum yapmadığınız sürece, beyin vücudun doğum yaptığını kabul etmeyip süt salgılatacak olan prolaktini yeterli düzeye ulaştırmıyormuş. benim göğüs ucum da yoktu o da ayrı dert bu arada. neyse yaklaşık 3 gün ben dr.ları dinleyip emzirmeye çalıştım oğlumu. yavrum 3 gün boyunca ağladı durdu. sonunda uyuklamaya başladı. biz de galiba bizim dünyamıza alışıyor deyip sevinirken normal olarak 3. gün topuk kanı ve sarılık seviyesi için kontrole götürdük. dr. ne dese beğenirsiniz. bebeğim o kadar aç kalmış ki kanındaki şeker 40 ın altına düşmüş yani hipoglisemi, vücuda yeterli sıvı girmediği için de idrar yapamamış bu da tuz oranını artırmış. yani Allah korusun beyin kanaması riski oluşuyormuş.. 3 günlük sezeryanlıyken o hastanenin koridorlarında kucağımda açlıktan (bizim uyuyor sandığımız meğer baygınlık nöbetleriymiş) kendinden geçmiş bir bebek nasıl koşturdum bilemezsiniz. 3.800 gr doğan oğlum 3. gün 3.300 3 düşmüştü ki dr. a göre normalde kaybetmesi gereken kilonun iki katı fazlasını kaybetmişti. yani bebeklerin doğum kilosunun % 4-5 ini kaybetmeleri normal, daha fazla kilo kayıpları anormal sayılıyormuş...

sonrasında 1 saat içinde bulunduğumuz şehrin en tecrübeli çocuk dr.unu bulduk ve hastaneye yatış yapıp derhal tedaviye başladık. oğlum kendine geldi. yarım saat ara ile 10-15 ml mama verdik, diğer yarım saatte dr. gözetiminde emzirdim. saat başı kan tahlilleri yapılıp açlıktan dolayı fazlaca artmış olan sarılığı da kontrol edildi. bu arada sütüm ancak 5. günün sonunda geldi. ben haziranda doğum yapmıştım ve dr.umuz her gün çay kaşığıyla su da verdi. çok sıcaklarda doğan bebeklere su da veriliyormuş arkadaşlar.

sonuç... yaşadığım o çok kötü günlerden bende oğlumun beslenmesine dair bazı takıntılar kaldı. artık 5 yaşında kendi beğenileri olan ve yemek-tuvalet ihtiyaçlarını rahatlıkla yerine getirebilen bir çocuk olmasına rağmen hala sanki oğlum yeterince beslenemiyor mu acaba diye dert etmeden duramıyorum.

inşallah sezeryanla doğurmazsınız, inşallah sütünüz zamanında gelir ve bebekleriniz benimki gibi aç kalmaz... bu da benim ilk doğum tecrübemdi, bilginiz olsun diye paylaşmak istedim..

mgokberk
Canım yaşadıkların çok kötüymüş gerçekten ama benim de anlatmak istediğim buydu
bana da öyle dediler 3,5 ay sürekli memede emdikce gelir vs zırvası yalan olmayınca olmuyor işte
7/20 rahat memedeydi ve benimde psikolojim bozuldu aldığı kilo da fena olmayınca devam diyorlar ama okadar çok ağlıyordu ki dk da bir emziriyordum sonra mama verdim kendim sonra sonra ağlaması azaldı ama bu seferde alışkanlık kaldı hala da zayıf bebek sağlığı yerinde olsun da napalım...

mgokberk
Canım yaşadıkların çok kötüymüş gerçekten ama benim de anlatmak istediğim buydu
bana da öyle dediler 3,5 ay sürekli memede emdikce gelir vs zırvası yalan olmayınca olmuyor işte
7/20 rahat memedeydi ve benimde psikolojim bozuldu aldığı kilo da fena olmayınca devam diyorlar ama okadar çok ağlıyordu ki dk da bir emziriyordum sonra mama verdim kendim sonra sonra ağlaması azaldı ama bu seferde alışkanlık kaldı hala da zayıf bebek sağlığı yerinde olsun da napalım...

çok haklısın canım... süt meselesi kesinlikle tamamen bünyeyle alakalı bir de. ben sütüm olsun diye neler yiyip içmedim ki... vitamaltlar, stilltea..ler, rezeneler, ısırganlar...... 5. gün sütüm geldi gelmesine de sonra yine azaldı azaldı... oğlumu sadece 3.5 ay güç bela emzirebildim... aylık kontrollerinde az kilo aldığını görünce dr. derhal mama takviyesi dedi.. aynen dediğin gibi, gelmeyince gelmiyor süt.. yapacak bişey yok..

[/I124.şimdi de kamuoyuna faydalı bir iş sunuyoruz efenim: :))))

hele ki benim gibi, bilmediğim güzel çiçektense bildiğim kaktüs olsuncu manyak, her şeyi bilmek isteyen hamileler için dev fırsat flaş flaş flaş.

efenim teknik bilgilerimin çoğunu, alper mumcu'nun pek detaylı -Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com) adresinden edindim. normal doğum kademe kademe nasıl olur, ayrıntılı anlatıyor. ayrıca pek çok hamile sorusunu da yine detaylı cevaplandırıyor.

hafta hafta hamilelik takibini: Hafta hafta gebelik (hamilelik) dnemi belirtileri - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe adresinden yapıyorum. kendi sayfasında da yönlendirdiği sayfalarda da aranılan her tür bilgi bulunabiliyor.

tecrübeli anneler-babalarla bilgi alışverişi, forum sitelerinden: Nurturia Anne ve Babaların Sorularına Cevaplar, Gruplar, Anı Defteri ve Diğer Anne ve Babalarla Sosyalleşme,
bu işi anne'ye yıkan siteleri, site isimlerini pek sevmesek de: Anneler Burada Toplanıyor - www.anneysen.com - Anneysen.com

anne bloglarındansa: Blogcu Anne paranın kazandırdığı her isteğine saygılı doktorlar, hastaneler, bir dolu paraya edinilen doğum eğitim kursları falan bir nebze gerse de gebelik kısmı da annelik kısmı da pek keyifle takip ediliyor. bir çok faydalı bilgiye ulaşılabiliyor.

tamamı güzel, bilgilendirici bir site ama özellikle babalar için yaklaşımlar arayanlar için: http://www.kucukinsan.com/...icle.asp?article_id=2190

ingilizcesi olanlar için her konuda, olmayanlar için özellikle doğum videoları konusunda pek faydalı olan: http://www.babycenter.com/...k_videos&pn=view video ı tavsiye ederim efenim.

olursa şimdi unuttuğum olmuşsa eklerim sonra.
]

selam kizlarrrr,

venus AS sonucun iyi cikmis cok cok sevindim cnm

mgokberk cnm yasadiklarina cok uzuldum, bize iyi bir tecrube oldu ama iyi ki anlattin cnm sagol

kizlar ben de bugun doktora gittim ama sadece tahlil sonucu gostermeye, idrar yolu enf. var ama bakteri uremesi yokmus,
ictigim toz ilac yeterliymis, antibiyotige gerek gormedi doktor, bir de bol su ic dedi

asimi da olsum bugun,
kolum cok agriyor :-(
22 nisanda 2. doz yapilacak

Birşey değil asıl ben teşekkür ederim aldım randevuyu 16 nisan a.

süper canım. benimde 29 unda salı günü randevum:))

Eyeszay canım selam, merak ettim seni...

Sen ne yaptın? Eşinle barıştınız mı?

saol canım. barışmadık ama sonuda aradı. bebeği aldırdığımı sölemiş heralde birileri. şimdi hergün arayıp soruyor pazartesi günüde benimle ayrıntılı ultrasona girmek için gelicek. şimdilik gelişmeler bu kadar:))

Back
X