2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğluşumda 17 ağustos doğumlu,geçen hafta doktordaydık, 10 kilo 74cm idi...tombişiz azcık ama boyumuzda uzun olunca çok belli olmuyor...:)

benım oğluşumda 24 ağustos doğumlu 8 kılo 70 cm

kızlar yaptığınız çorbaların tariflerını yazarmısınız lutfen

Biz 5 buçuk aylıkken,doktorun önerisiyle başladık sebze çorbalarına,ilk olarak kabak,havuç ve patatesi önermişti,bu sebzelerin sindirimi daha kolaymış bebekler için.

Bu doktorların hepsi farklı söylüyor.Biz geçmi kaldık acaba başlatmadı daha.Öğle akşam veriyorsun demi canım.

bende yeni başladım sayılır çorbalara, gerçi çorba desem daha doğru olacak :)
yarım yada bir tane tam küçük patates, bir küçük havuç, bir yada bir buçuk tatlı kaşığı irmik ve su, önce patates ve havuçları soyup, yıkayıp küçük küçük doğruyorum su kayup biraz kaynatıyorum, ardından irmiği koyup biraz daha kaynatıyorumsonra blendırdan geçiriyorum, içine bir çay kaşığı kadar zeytin yağı yada yarım çay kaşığı tere yağı koyup karıştırıyorum ve afiyetle yiyoruz, bu gün irmikle beraber 2-3 yaprak ıspanak koydum o daha güzel oldu

broki ve küçük bir patates rendesi kaynatıyosun içne bir çay kaşığı zeytin yağı ya da tere yağı bayılıyo benimki tabi havuçlu pataes irmik ona 4. ayda başladık biz ıspanak için 7. ayı bekle dedi mercimek verdim hafta sonu bayıldı tabiş tuzssuz baharatsız salçasız bizimki neverirsen yiyo sabah ları dakahvaltı peynirli cici berbli pekmezli yumurtalı(1 çay kaşığı)

bu arada hala kak sorunu olan var mı bilmem ama portakal suyu birebir dr da çekinmeden her meyvenin suyunu ver dedi mandalina havuç elma tabi mevsimine göre bu arada benmki 23 ağustos doğumlu 6. ay kontrolümüzde 8.5 kilo 69 cm çıktı

benim oğlumda en son 6,5 aylıkken 9200 gr dı boyu da 70,5 cm.
biz herşeyi yiyoruz maaşallah yemekle sorunumuz yok...
Bu arada kefiri araştırdınızmı kızlar bebeklere verilmez diye düşünüyorum...

Kızlar bişey sorucam bu 6.ay kontrolünde idrar tahlili istedi doktor tabi biz alamadık.Sizdende istedilermi alabildinizmi.Yapıstırmalı bişey verdiler ama kız çocuğu olduğu içinmi ne zor oluyor alamadık.

kabızlık problemine mi portakal suyu önerdi doktorunuz benim bebeğimde 1 aydır çok katı yapıyor.tavsiyeleriniz varsa alayım lütfen çok zorlanıyor çünkü oğlum...

biberona nasıl alıştırabilirim tavsiyesi olan varmı acaba ? 24 ağustos doğumlu oğlum 71 cm 8800 gr.ben herşeyi veriyorum desem yeridir yemek olarak.2 haftadır pazarları balık bile yiyor :) ama biberon vermek istiyorum gece çok uyanıyor sanırım sütüm tok tutmuyor her kalkışında emiyor.biberonla mama vermek istiyorum ama almıyor bir türlü...

Bu doktorların hepsi farklı söylüyor.Biz geçmi kaldık acaba başlatmadı daha.Öğle akşam veriyorsun demi canım.

Ek gıdaya başlama zamanıyla alakalı sanırım canım ya,yani biz anne sütü alamadığımız için 4,5 aylıkken ek gıdaya başladık tabi çorbaya da o yüzden erken başlattı doktorumuz,ama artık ver bence,hem genelde sebze çorbalarını seviyor bebekler anladığım kadarıyla,tatsız,tuzsuz şeyler ama,mesela biz hiç zorlanmadık gibi,sadece patatesi sevmiyor kızım onun dışında hemen hemen verdiğim tüm sebzeleri yiyor gibi,ama sebze çorbası vereceğim zaman biraz fazla acıktırıyorum onu yoksa reddedebiliyor,ben öğlen veriyorum,öğlen veremediysem de akşam veriyorum günde bir defa

portakal suyunun kabızlığa iyi geldiğini ben de duymuştum ama denemedim hiç,bir kez vermiştim çok gaz yaptı,bir de anında pişik oldu poposu ama sanırım kabızlığı için vermem gerekecek,benim kızım da çok zorlanıyor kakasını yaparken,o kadar zeytinyağı da katıyorum yaptığım şeylere ama nafile gene kabız gene kabız,genetik galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…