• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

biberona nasıl alıştırabilirim tavsiyesi olan varmı acaba ? 24 ağustos doğumlu oğlum 71 cm 8800 gr.ben herşeyi veriyorum desem yeridir yemek olarak.2 haftadır pazarları balık bile yiyor :) ama biberon vermek istiyorum gece çok uyanıyor sanırım sütüm tok tutmuyor her kalkışında emiyor.biberonla mama vermek istiyorum ama almıyor bir türlü...

Farklı markaları deneyebilirsin canım,bizimkine avent aldık,nuk almıştık beğenmedi sonra chicco nun kauçuk başlıklı olanını aldı,bir de uyurken vermeyi dene,yani acıkıp uyanmadan uykuluyken alabiliyorlar bazen,ama bu bebişler sandığımızdan daha akıllı,yutmuyorlar hiçbişeyi:20:

evet bikaç marka denedim ama acaba aptamilin tadınımı sevmedi diyede düşünüyorum.ama suyuda içmiyor biberonla.bu gece yapabilirsem uykuda deneyeceğim umarım alır teşekkürler tavsiyelerin için :)

Bu arada aile hekimi demir verdi ama zaten kabız olduğu için kullanmaya başlamadım.ilk oğlumda da vermemişlerdi kullanmamıştım.Doktoru demir veren varmı başka acaba kullanıyormusunuz ? 8 damla kullan dedi günlük (tadı çok kötü ayrıca )

Herkese merhaba
Aranıza yeni katıldım ...uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve çok faydalı şeyler öğrendim ...benimde 26 Ağustos doğumlu bir kızım var ilk çocuğumuz ve doğal olarak herşeye yabancıyız ... ilk zamanlar çok okuyup araştırırdım ama atık biraz akışına bıraktım çünkü bi yerde okuduğunuzu başka yerde tam aksini savunuyorlar neyi uygulayacağımı şaşırıyordum artık kendi bildiğim gibi ve deneyimli arkadaşlarımdan öğrendiklerimi aklıma yatarsa uyguluyorm.... :)))

kızımın 6. ay kontrolünde 9100 gr idi boyuda 69 cm biraz tombiş gidiyoruz ama olsun böyle çook tatlıı :))) mart başında ek besinlre başladık, bu zamana kadar hep emzirdim önce püre meyveler ve sonra sebze çorbası ve yoğurt...bizmkinin yemek konusunda hiç problemi olmadı (MAŞALLAHHHHH) artık düzenimizi oturttuk sabah 7. 7.30 gibi kalkıyor keyfine göre emziriyorum istemezse zorlamıtorum eğer emdiyese 8.30 gibi aptamilin kaşık mamalarından veriyorum (3 kaşık mama 60 cc su)sonra 10 gibi 90 cc devam sütü ya da sabah emmediyse emziriyorum ve yarım saat sonrda meyvesini cam rendeden geçirip veriyorum...ilk günden beri hep pütürlü verdiğim için kızım böyle yemeye alıştı :)) sonra uyutuyorum genelde 1 saat uyuyor kalktığındada biraz oyalayıp sonra yine emziriyorum ve 2 gibi çorbasını veriyorum....Çorbamızda patates havuç balkabağı pirinç ya da irmik kullanıyorum bu hafta brokoliye başlıcam haftayada kereviz düşünüyorum .... sonrasında 4-5 gibi yoğurt yediriyorum ve 7 gibi tekrar emzirip 8.30 gibi yine kaşık mamamsı veriyorum vee hooppp gece uykusuna geçiyoruz ...9 gibi uyumuş oluyor eme geceleri çok sık uyanıyor 2 saatte bir emmek istiyor ...bu arayıuzatabilsem çok iyi olacakk... bunun dışında hareketli başını kaldırması felan gayet iyi artık sürekli yerde oynuyor oyun halısına bırakıyorum orada pynuyor...

Şu ara en çok takıldığım şey anakucağında sallayarak uyuması bundan nasıl kurtulabilirim ??? nasıl kendi kendine uyumayı öğretebilirimmm fikri olan var mıı ???? :))

Bu arada aile hekimi demir verdi ama zaten kabız olduğu için kullanmaya başlamadım.ilk oğlumda da vermemişlerdi kullanmamıştım.Doktoru demir veren varmı başka acaba kullanıyormusunuz ? 8 damla kullan dedi günlük (tadı çok kötü ayrıca )

Biz kızım doğduğundan beri demirir kullanıyoruz size yenimi verdi doktor....genelde ilk günden beri kulandırıyorlar yani çevremde hep öyle duyuyorum...

bizde geçen ay kan damlasına başladık ... onda geç kalmışız mesala ...

biberona nasıl alıştırabilirim tavsiyesi olan varmı acaba ? 24 ağustos doğumlu oğlum 71 cm 8800 gr.ben herşeyi veriyorum desem yeridir yemek olarak.2 haftadır pazarları balık bile yiyor :) ama biberon vermek istiyorum gece çok uyanıyor sanırım sütüm tok tutmuyor her kalkışında emiyor.biberonla mama vermek istiyorum ama almıyor bir türlü...

bu bebişler herşeye yavaş yavaş deneyerek alışıyorlar valla yılmadan her gün azar azar gündüzleri mama vererek alıştırmayı deneyebilirsin avent en iyisi bence dr browns lardanda kullandım ikiside iyi ..ben kızıma emziği 3 ayda alıştırdım parmak emmesin diye her an tetikde bekliyordum :))) biberonuda ilk günden beri sütümü sağıp kullandığım için zorluk çekmedik... herkes biberon verme seni emmez dediler ama kotrollü verince bişey olmuyor...

bu arada gece biberonla mama veririrm uzun süre uyur diye düşünme ben çok denedim eğer alıştıysa yine aynı saatlerde kalkıyorlarrrr ...

benim oğlumdada kaka problemi var ek gıdaya geçeli 1 hafta oluyo birgün yapıyo birgün yapmıyo 6.ayda 10 kiloydu.ama galiba bu kabızlığın nedeni ferrum demir damlası .bebeğim kıpkırmızı oluo kaka yaparken bide hep hoppalada kaka yapıyo buda yeni çıktı tuvalet köşesi:))

maşallah sayfamız bu gün çok hareketli :) uzun zamandır böyle değildi,
ya benim kızım birşeye alerji oldu ama ne olduğunu bulamadık, görseniz bütün yüzü bir anda kızarıyor kızarıklıklar şişiyor ve kaşınıyor, bir saat sonra hiç birşey kalmıyor, dr muhtemelen gıda alerjisi dedi ( gerçi dr görmedi 2 defa öyle oldu ikisindede dr gidene kadar geçti ) ama düşünüyom düşünüyom farklı bişey vermedim sadece yumurtanın miktarını biraz arttırdım önceden fınfık kadar veriyordum gün aşırı 2 gün önce biraz fazla verdim badem kadar falan, artık deneyeceğiz bakalım ne umarım geçici bişeydir
ek gıdalar konusunda da herkes farklı bişey diyor artık biraz bildiğimiz gibi yapacağız, benimki yeni bişey tattığında önce sevmiyor, birkaç denemeden sonra yemeye başlıyor çorba için 10 gün uğraştım :)

selam kızlar:10:

çorba tarıflerı gelmış tesekkurler
kabız olan arkadaslar corbanıza kabak koyun ve 1 yemek kasıına yakın zeytınyagı super etkılı tavsıye ederım

ben patates havuç kabak rendelıyorum bır-ıkı yaprakta ıspanak bır tutam pirinç cevızden bıraz kucuk kıyma hepsini haslayıp cok az blendrlyorum ama puturlu bırakıyorum ve zeytınyagı 1 su bardagına yakın ıçıyor bugun corba gec kaldı uyudu çunku :(

bıde saat 9 da uyuyor dıyen arkadasın bebegıne kocaman bır masallah:nazar:

benımkını 11 den sonra zor uyutuyoruz

Biz kızım doğduğundan beri demirir kullanıyoruz size yenimi verdi doktor....genelde ilk günden beri kulandırıyorlar yani çevremde hep öyle duyuyorum...

bizde geçen ay kan damlasına başladık ... onda geç kalmışız mesala ...

Monovit 3 - devit3 doğumdan beri kullanıyoruz benim dediğim kan damlası .ama sanırım herkes kullanmaya başlamış 6. aydan bu yana .kabızlıktan korkumdan veremiyorum ne yapsam ki...

Kızlar bişey sorucam bu 6.ay kontrolünde idrar tahlili istedi doktor tabi biz alamadık.Sizdende istedilermi alabildinizmi.Yapıstırmalı bişey verdiler ama kız çocuğu olduğu içinmi ne zor oluyor alamadık.

bizden böyle bişey istemedi dr, ama biz 3 aylıkken vermiştik çok zor oluyor bide psikolojikmidir nedir yapmıyor çocuk yada yapıyor dışarı akıyor :) biz 3 saat bekleyip eve gelmiştik, ben o poşetlerden fazladan aldım hastaneden ertesi gün evde denedim yaptı yapınca doğru hastaneye çünkü yarım saat içinde verilmesi lazım, nasıl koşmuştum yetişeyim diye :)
eyer hastane çok uzak değilse sende öyle yap, evde bide çocuk daha rahat oluyor bide poşeti biraz dibe doğru yapıştır yapınca anlarsın biraz duraklıyorlar, konsantre olur gibi :) biz bide hastanede beklerken o kalabalıkta bide su çiçeği kapmıştık aman dikkat et, eğer bebeğin bir şikayeti yoksa dr kendi,de istemiş olabilir bazen fazla para kazanmak için gereksiz tahliller isteye biliyorlar

bu bebişler herşeye yavaş yavaş deneyerek alışıyorlar valla yılmadan her gün azar azar gündüzleri mama vererek alıştırmayı deneyebilirsin avent en iyisi bence dr browns lardanda kullandım ikiside iyi ..ben kızıma emziği 3 ayda alıştırdım parmak emmesin diye her an tetikde bekliyordum :))) biberonuda ilk günden beri sütümü sağıp kullandığım için zorluk çekmedik... herkes biberon verme seni emmez dediler ama kotrollü verince bişey olmuyor...

bu arada gece biberonla mama veririrm uzun süre uyur diye düşünme ben çok denedim eğer alıştıysa yine aynı saatlerde kalkıyorlarrrr ...

teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Monovit 3 - devit3 doğumdan beri kullanıyoruz benim dediğim kan damlası .ama sanırım herkes kullanmaya başlamış 6. aydan bu yana .kabızlıktan korkumdan veremiyorum ne yapsam ki...

cnm bızde ferrum basladık 6. aydan ıtıbaren gunde 5 damla kabız olmadı şükür ıhmal etme corbasına fazla zeytınyagı koyup dengelersın

selam kızlar:10:

çorba tarıflerı gelmış tesekkurler
kabız olan arkadaslar corbanıza kabak koyun ve 1 yemek kasıına yakın zeytınyagı super etkılı tavsıye ederım

ben patates havuç kabak rendelıyorum bır-ıkı yaprakta ıspanak bır tutam pirinç cevızden bıraz kucuk kıyma hepsini haslayıp cok az blendrlyorum ama puturlu bırakıyorum ve zeytınyagı 1 su bardagına yakın ıçıyor bugun corba gec kaldı uyudu çunku :(

bıde saat 9 da uyuyor dıyen arkadasın bebegıne kocaman bır masallah:nazar:

benımkını 11 den sonra zor uyutuyoruz

öğlen sadece kabak irmik ve zytinyağlı çorba verdim umarım işe yarar.yanında yoğurtla beraber.bu arada siz kan damlası veriyormusunuz bebeğinize?

teşekkürler begüm şimdi gördüm mesajınızı.bende başlayayım o halde biranevvel kan damlasına :)

teşekkürler begüm şimdi gördüm mesajınızı.bende başlayayım o halde biranevvel kan damlasına :)

ver tabı canım cunku artık cok emmedıklerı ıcın ıhtıyacları oluyor

suan kabak havuc patates pirinç ve kıymalı corbam pısıyor uyanınca zeytınyagı koyup verıcem

eger yıne kabız olursa balkabagı dene oda cok ıyı kaka yaptırıyor ben sabah elmasının ıcıne kattıyorum bıraz masallah gunde 3- 4 mıçıyo benım oğluş :1:

senınle aynı gun bebeklerımız benımkı anca 8 kılo oldu ama gelısımı ıyı dıyo dr daha fazlası kof olur aynen devam dedı oyle cok tombiş degıl

Teşekkürler tavsiyelerini uygulıcam .Maşallah oğluşuna hem gelişimide gayet iyi bencede fazlası kof olur kilo iyi bişi değil.afiyet olsun bebişine ellerine sağlık annesi :)

bebekyemeklerim adı atında bır sıte var orda bırsuru tarıf var arkadaslar bı gozatın derım

bizden böyle bişey istemedi dr, ama biz 3 aylıkken vermiştik çok zor oluyor bide psikolojikmidir nedir yapmıyor çocuk yada yapıyor dışarı akıyor :) biz 3 saat bekleyip eve gelmiştik, ben o poşetlerden fazladan aldım hastaneden ertesi gün evde denedim yaptı yapınca doğru hastaneye çünkü yarım saat içinde verilmesi lazım, nasıl koşmuştum yetişeyim diye :)
eyer hastane çok uzak değilse sende öyle yap, evde bide çocuk daha rahat oluyor bide poşeti biraz dibe doğru yapıştır yapınca anlarsın biraz duraklıyorlar, konsantre olur gibi :) biz bide hastanede beklerken o kalabalıkta bide su çiçeği kapmıştık aman dikkat et, eğer bebeğin bir şikayeti yoksa dr kendi,de istemiş olabilir bazen fazla para kazanmak için gereksiz tahliller isteye biliyorlar

Genel kontrol için istedi bişey yoktu.Hatta doktor çok beğendi artık böyle sağlıklı bebekler gelmiyor dedi.Bizde eve geldik zaten yapıştırdık ya düzgün yapamadık yapınca çıktı.Kaldı zaten artık bişeyide yoktur inşallahta.Senin bebişede geçmiş olsun çok zor olur o ya kaşınıp durur diyemezde nasıl geçtimi şimdi.

ver tabı canım cunku artık cok emmedıklerı ıcın ıhtıyacları oluyor

suan kabak havuc patates pirinç ve kıymalı corbam pısıyor uyanınca zeytınyagı koyup verıcem

eger yıne kabız olursa balkabagı dene oda cok ıyı kaka yaptırıyor ben sabah elmasının ıcıne kattıyorum bıraz masallah gunde 3- 4 mıçıyo benım oğluş :1:

senınle aynı gun bebeklerımız benımkı anca 8 kılo oldu ama gelısımı ıyı dıyo dr daha fazlası kof olur aynen devam dedı oyle cok tombiş degıl

Canım bu kıymayı nasıl katıyorsun direk içinemi kavruluyormu.Birde hergün koyuyormusun.

Back