• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm bızde ferrum basladık 6. aydan ıtıbaren gunde 5 damla kabız olmadı şükür ıhmal etme corbasına fazla zeytınyagı koyup dengelersın

ferrumu sağlık ocağı 4.aydan sonra verdi kullanıyoruz,ama arada kaçamak yapıyorum vermiyorum tadı kötü değdiği yerden lekesi çıkmıyo,anne sütünü alıyo hem bebeğim yoğunlukla belki bazen vermemekle bişey olmaz.kabızlık yapmadı bizdede.ama dün kabızdı ilk defa kızım,verdiğim 4-5 kaşık brokoli çorbasından oldu sanırım,zaten ara sıra çorba veriyorum daha yeni yeni başka bişeyden değildir

demir ılacını sutten gelen demır bırsure sonra yeterlı gelmediği için veriyorlar zaten
tabkı verıp vermemek tercıh meselesı ama bence tadı kötu deyıp vermemek olmamalı
bende sutum olduğu ıcın erken verılen ek gıdalara karsıydım fakat 6. ayda baktımkı gercekten nekadar sut olsada doymuyo bebeğim meyve sebze puresı veya corba yoğurt ve gece maması verıyorum zorlamıyorum yediği kadar gerı kalan zamanlardada emzırıyorum
herkes tabıkı dr unu dınlıyor çunku hepımızın bebeklerı farklı bunyeye sahıp burada fıkırlerımızı ve uyguladıklarımızı paylaşıuoruz ama bırımızın doğrusu dığerının doğrusu olmayabılır

[B][/B]
Günaydın anneler ve bebişleri bugün nasılsınız?kahvaltılar nasıldı ? Sayhan bugün sabah banyo yapıp peynir yumurta ekmek ve salatalık yedi portakal suyu ile.Şimdi uyuyor Sayhan Hoca :1:

[B][/B]
Günaydın anneler ve bebişleri bugün nasılsınız?kahvaltılar nasıldı ? Sayhan bugün sabah banyo yapıp peynir yumurta ekmek ve salatalık yedi portakal suyu ile.Şimdi uyuyor Sayhan Hoca :1:

gunaydın :10:

bebeğine kocaman bir :nazar:

ben yıkamaya korkuyorum dunden berı hapsuruyor bıde burnu nefes alırken hırhır edıyor atesımıız yok ama anlamadım acaba kalorıfer mı kurutuyor bızım bıle burnumuz tıkanıyor ne yapsam bılemedım :18:

Tekrar günaydın tüm bebeklere maşallah.Bir hafta olmuştu banyo yapmayalı Sayhan.Havalar ısınmaya başlıyor artık daha sık yıkarım.Sayhan'ında hapşuruğu hatta öksürüğü oluyor ama banyo iyi geliyor bence.Çekinme yıka rahatlar bebeğin bence.Gün içinde burnuna serumfizyolojik damlatmak da iyi geliyor.Kaloriferli evler malum dediğin gibi.

demir ılacını sutten gelen demır bırsure sonra yeterlı gelmediği için veriyorlar zaten
tabkı verıp vermemek tercıh meselesı ama bence tadı kötu deyıp vermemek olmamalı
bende sutum olduğu ıcın erken verılen ek gıdalara karsıydım fakat 6. ayda baktımkı gercekten nekadar sut olsada doymuyo bebeğim meyve sebze puresı veya corba yoğurt ve gece maması verıyorum zorlamıyorum yediği kadar gerı kalan zamanlardada emzırıyorum
herkes tabıkı dr unu dınlıyor çunku hepımızın bebeklerı farklı bunyeye sahıp burada fıkırlerımızı ve uyguladıklarımızı paylaşıuoruz ama bırımızın doğrusu dığerının doğrusu olmayabılır

evet ben de öyle biliyorum anne sütündeki demir bir süre sonra yeterli olmuyormuş bebekler için,biz de 4.ayda başladık demir damlasına,hatta benim kızım anne sütü alamadığı mama aldığı için damlanın miktarını biraz eksik tuttu doktorumuz çünkü mamalarda daha fazla miktarda demir varmış anne sütüne göre

gunaydın :10:

bebeğine kocaman bir :nazar:

ben yıkamaya korkuyorum dunden berı hapsuruyor bıde burnu nefes alırken hırhır edıyor atesımıız yok ama anlamadım acaba kalorıfer mı kurutuyor bızım bıle burnumuz tıkanıyor ne yapsam bılemedım :18:

Bizim minik de öyleydi,buhar makinesinden sonra rahatladı,tavsiye ederim canım,bize de bebişimize de ii geldi

benim meleğim de yumurta,peynir,devam sütü,bebe bisküvisi,pekmez ve bir çay kaşığı zeytinyağından oluşan kahvaltısını yaptıktan sonra banyo yaptı ve şimdi uyumamak için dirense de gözler kapanıyor:25:

canım su soğuk uflıyenlerdenmı makıne marka vermek serbestmı bılmıyorum ama ne kullanıyosun

evet soğuk buhar makinesi,biz arzumunkini almıştık,memnunuz,gece yatarken açıyorum sabaha kadar çalışıyor,hatta bazen gündüz de açıyorum,evdeki nemin %45-55 arası olması gerekiyormuş,derecesi de var onun,kalorifere su koymak falan bu dereceyi sağlamıyor,tavsiye ederim

mnsb saol canım baktım şimdi netten 2 tane var akşama gıer bakarız böle olmıycak çunku yazık hırhır butungun

bısey daha sorcam soğuk ufluyorya odayı soğutmuyormu?

mnsb saol canım baktım şimdi netten 2 tane var akşama gıer bakarız böle olmıycak çunku yazık hırhır butungun

bısey daha sorcam soğuk ufluyorya odayı soğutmuyormu?

oda sıcaklığında bir değişiklik olmadı canım,çünkü odada bir gösterge bulunduruyorum her zaman ısıyı ve nemi gösteren ısıda bir değişiklik olmadı,zaten makineyi kalorifere yakın bir yere koydum,bebişin yatağına uzak,ama iyi geldiğine eminim çünkü benim kendimin kronik sinüzitim var ve gece burnum tıkanırdı hırıl hırıldım bu sene bebiş sayesinde ben de rahatladım kızım da:))

benim meleğim de yumurta,peynir,devam sütü,bebe bisküvisi,pekmez ve bir çay kaşığı zeytinyağından oluşan kahvaltısını yaptıktan sonra banyo yaptı ve şimdi uyumamak için dirense de gözler kapanıyor:25:

oohhh afiyet olsun maşallah.Uyusunda büyüsün ...Sayhan uyandı şimdi öğlen tavuksuyu şehriye vermeyi düşünüyorum :56: Dün verilen tavsiyeler işe yaradı bugün rahat kaka yapıyor.Muz - kivi,kabak çorbası zeytinyağlı,portakal suyu hepsini verdim artık hangisi işe yaradıysa :1: teşekkürler tavsiyeler için

herkese merhabalar, benim kızda bir haller var valla bu gün ne denediysem yemedi, yoğurdu çok sever ağzına koymadı, elma suyu denedim onuda içmewdi, suyu bile zorla içirdim :(
biz daha kahvaltıya başlamadık birkaç güne kadar başlmayı düşünüyorum, kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz yani devam sütü beyniri ymurta hepsini karıştırıp mı veriyorsunuz yoksa ayrı ayrımı yani hepsinden parça parça mı?

Bende daha kahvaltıya başlamadım 7.ayında artık kahvaltı çorbaya başlarız.Ama nasıl olcak bakalım peşinden koşturup durucaz yemesi için. Siz kendiniz yıkayabiliyormusunuz bebişleri ,emeklemeye başlayan varmıbu arada benimkinde daha yok bişey.

herkese merhabalar, benim kızda bir haller var valla bu gün ne denediysem yemedi, yoğurdu çok sever ağzına koymadı, elma suyu denedim onuda içmewdi, suyu bile zorla içirdim :(
biz daha kahvaltıya başlamadık birkaç güne kadar başlmayı düşünüyorum, kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz yani devam sütü beyniri ymurta hepsini karıştırıp mı veriyorsunuz yoksa ayrı ayrımı yani hepsinden parça parça mı?

bıldığım kadarıyla arkadaslar karıstırıp verıyor
ben ayrı ayrı vermek taraftarıyım bızde haftaya baslıycaz

Bende daha kahvaltıya başlamadım 7.ayında artık kahvaltı çorbaya başlarız.Ama nasıl olcak bakalım peşinden koşturup durucaz yemesi için. Siz kendiniz yıkayabiliyormusunuz bebişleri ,emeklemeye başlayan varmıbu arada benimkinde daha yok bişey.[/

tum mamalarını mama sandalyesınde yedırıyorum akşamları bızımle sofraya oturuyor pasam nasıl alıstırırsan öyle gıder canım
bıde önce onu yedıreyım aradan cıksın mantığını asla gutmemek lazıım
yıgenlerımın bı tanesınıne yemek yenıcegı zaman sofraya tabak konur bızle beraber sırayla beslenır yada örtusunu alır oturur yere yer krakerını fılan dıgerı ıse arkasından tabakla kosulur kapı arkasında koltuk arasında agzına sıkıstırılıyor yanı alıstırmaya baglı canım
zorlamıycaz ıstemıyosa vermıycez yoksa cok ugrasırız

bu arada benım pasa topac gıbı yuvarlanıyor ayaklarından desteklersek göbusuyle ılerlıyor ama hala dişimiz patlamadı :(

Bende daha kahvaltıya başlamadım 7.ayında artık kahvaltı çorbaya başlarız.Ama nasıl olcak bakalım peşinden koşturup durucaz yemesi için. Siz kendiniz yıkayabiliyormusunuz bebişleri ,emeklemeye başlayan varmıbu arada benimkinde daha yok bişey.[/

tum mamalarını mama sandalyesınde yedırıyorum akşamları bızımle sofraya oturuyor pasam nasıl alıstırırsan öyle gıder canım
bıde önce onu yedıreyım aradan cıksın mantığını asla gutmemek lazıım
yıgenlerımın bı tanesınıne yemek yenıcegı zaman sofraya tabak konur bızle beraber sırayla beslenır yada örtusunu alır oturur yere yer krakerını fılan dıgerı ıse arkasından tabakla kosulur kapı arkasında koltuk arasında agzına sıkıstırılıyor yanı alıstırmaya baglı canım
zorlamıycaz ıstemıyosa vermıycez yoksa cok ugrasırız

bu arada benım pasa topac gıbı yuvarlanıyor ayaklarından desteklersek göbusuyle ılerlıyor ama hala dişimiz patlamadı :(

Doğru diyorsun arkadaşım artık bizde alıştırcaz bakalım nasıl olucak.Bizim dişler beşinci ayında çıkardı şimdi o ikicik dişiyle sırıtıp duruyor çok güzeller ya allahım hepsini nazarlardan korusun:nazar:

Back