selam arkadaşlar
benim oğluşum yuvarlanmaya bı basladımmı durduramıyoruz top gıbı hıc durmadan dönuyor dun corbasını alıyım dıye mutfaga gıttım dondugumde odadan hole cıkmıs
kollarından tutunca astronot gıbı yuruyor çok komık
ben emzırıyorum yarım saat sonra verıyorum ek gıdaları yoksa emmıyor kıyma bu hafta baslıycam daha vermedım
kahvaltı vermıyorum 10.30 gıbı emzırıyorum 11 de meyve sonra uyuyor uyanınca 12.30 13 gıbı uyanıyor yıne emzırıyorum saat 14.30 uyuyor 30 dkkadaruyanınca emzırıyorum sonra corbasını verıyorum akşam 5te yıne bı sekerleme yapıyor 30 dk gıbı uyanınca yıne emzırıyorum bız yemek yerken yoğurdunu verıyorum gece 8 gıbı yıne sekerleme uykumuz 10 da gece kaşık maması sonraaaa artık 12 mı olur 1 mı olur zoorrrrrla uyutuyorum saatlerını degıstırmeyı cok denedım ama bır turlu olmadı gece de 2 defa kalkıyor yıne emzırıyorum çile bülbülüm çile yani ama o ıyı olsunda razıyım dıyorum napayım
sanırım günde 4 kere uyuyor
aynı bizim önceki düzen
ben şuan uykusunu 3e düşürdüm ve sabah ne olursa olsun 9 9buçuk ağlasada uyandırıyorum gecede 11 12 dedimmi kendi bayılıyor uyumak için..9 9buçukta kaldırıyorum kahvaltısını yediriyorum 11:30da uyuyor uyanınca çorba uyumasına yakın 3.30 4 sıraları 90cc mama 5 6 arası meyve yada yoğurt uyumasına yakın 90cc mama8de tekrar şekerleme ve uyanında kaşık maması gece 11 12 dede 120 cc mama ve tatlı uykular...
sabaha karşıda 5 6 sıraları mama o kadar..
sende uykusunu 3e düşür bak o zaman daha erken uyuyacaktır
benim kız dönmüyo arkadaşlar.sırtüstü yatmaktan gayet memnun:))yana döndürmeye çalıştığımda geri sırtüstü yatmak istiyo.emekleme deniyoruz onu biraz yapıyo poposunu kaldırıp topuklarına destek verirsem biraz gidiyo.acaba bu tür konularda normal gelişimini mi beklemek lazım yoksa egzersiz falanmı.başını tutması daha önemliymiş onu yapamasa sorun olma ihtimali var sürtünmede geç olabilir yada hiç olmayabilir.ama dönmemesi sorunmu bilemiyorum kafak karışık.kucağımızda oturuyo kendide destekle oturuyo oturmayı seviyo ama onun dışında fazla deneme yapmıyorum.zaten işten gel süt sağ emzir çorba ver evdekilere yemek yap,bunları yorgunluk ve az uykuyla yap başka bişeye zaman kalmıyo gibi
aynen beni anlatmışsın. geceleri artık saatte bir kalkıyorum.gündüz uyutmayım desem çok mız mız oluyor. başka bir topikte rezene içirince güzel uyur diye okudum ama daha denemedim.bi yöntem bulursan söyle lütfen.benim kızımda geceleri bana nöbet tutturuyor, saatte bir kalkıyor bazen emzirip uyutuyorum bazen kucağımda sallayarak, eskiden 2 saatte bir kalkardı, şimdi yani yaklaşık 3 haftadır saatte bir kalkıyor, gündüz 2 kere uyuyor biz sabah 8 gibi kalkıyoruz uyanınca emziriyorum, emzirdikten bir saat sonra yoğurt veriyorum 10:30 gibi uyuyor, 11:30 yada 12 Gibi yine kalkıyor bu defa çorba veriyorum daha sonra 14:30 gibi emzirip uyutuyorum, 16 gibi kalkıyor uyanınca meyve yada yorurt veriyorum akşam 8 gibi 60 cc mama veriyorum daha sonrada 9 gibi emzirip uyutuyorum, işte o saatten sonra 1 saat arayla kalkıyor sabah tamamen uyanana kadar, gündüz uyutmuyayaım diyrum bu defada ağlamaktan bitap düşüyor uykusu gelince çok ağlıyor, varmı bildiğiniz bir yöntem
normal gelisimde bebeklerin bu aylarada sirtustunden yuzustune ve tersini yapmasi gerekirmis ama bu biraz pratikle alakali. biz de dogru duzgun yuzustu hic yatirmiyorduk agliyor diye. doktorumuz mutlaka gunde en az 4-5 kere yuzustu yatirin dedi, kaslarinin calismasi icin onemliymis. boyun kol kontrolu ve emeklemeye yardimci oluyormus. en baslarda hic sevmiyordu ama simdi nesesi yerindeyken koydugumuzda biraz duruyor, geri geri gidiyor, yon degistiriyor. henuz sirtustune donme olayini ise cok yapmadi-iki kez.
teşekkürler yorumlarınız için pratik yapmayı bende deneyim o zaman.dün gece çok yorgundum çalışan bebekli birine niye hafta içi misafirliğe gelirler anlamam:) ama başım dönerekte olsa kızımla ilgilendim biraz,bizimkide geç uyuyo zaten yatırdım başını daha güzel kaldırdı geçen günlere göre tv ye bakmak için:)sürtünmeyede uğraşıyo debeleniyo,başını fazla tutamadı koydu yere tabi:)bu halleri çok komik,bi de gülüyo değişik bişey başardım der gibi.tembel olduğunu yüzüne vurmuyorum tabi aferin diyorum seviniyo garibim,kuzeni döne döne evi turluyomuş haberi yok:)
uyku konusuna geçmişsiniz bizimde gece uykusu 12 den önce olmuyo anası kılıklı diyorum çocuğa ama başka türlü yapamıyoruz.gün içinde fazl uyuyo istediği zaman uyuyo,bu konuda düzen koymayı doğru bulmadım ben,zaten uykusu gelince başka şansımız yok ee e diyo mızmızlanıyo.işten gelip yemek yaparken babaannesine veriyorum anında uyutmaya başlıyo kadın,uyanacak gibi olursada sallıyo uyanmadan 3 saat uyuyo bazen,oyuncaklarını veriyorum yanına oynasın anne diyorum uyumak istedi benden ninni istedi diyo başlıyo ninniye,kadın çocuğu uyutmanın iyi bişey olduğunu düşünüyo sen işini rahat yap diyo.ben yapayım o da oynasın bişeyler yapsın gece uyur,durmaz zannediyo çocuk halbuki kucağa gidicem demez bişey istemez çocuk elindeki bişeyle bi saat oynar.anlatamadım.bakıcıyada çorbalara başlamasını söylüyorum veriyorum sabah çorba yemedi diyo anne sütü daha önemli onu verdim diyo.tamam ver yemezse ama deneyelim alışsın,ben süt sağmayı azaltayım yavaş iş yerinde sağayım gelince sağmayım artık emzireyim sadece zor oluyo.kolayına geliyo kadının heralde biberona sütümü koyup vermek 3 aydır öyle gitti.3 çocuk büyüttü ya nasıl büyüttüyse öyle yapmak istiyo,bi de komşusu geliyo arada çorba tarifi veriyo biliyorum ben tarifleri yavaş yavaş başlıyoruz şuan dedim ama..ayy çok konuştum:) bi de sizlere özendim ya evde olup çocuğa bi düzen kurmak ne güzel olurdu.benim bi haftasonum var ondada kaynana bişey der diye yanında denemiyorum yeni bişey yedireceksem.bıraksam uyutuyo bırakmasam evin işi kalıyo,eşim ev işleri bana kalıyo hep dedi geçen kırıldım isteyerek yardım ettiğini zannediyodum.ama ben yetişemiyorum ki herşeye,bi de bu baş dönmesiyle bu tempo uykusuzluk,her gece 3-4 kere acıkmadığı halde uyanıyo çocuk özlem gideriyo benimle ve memeyle sanırım:)
aynen beni anlatmışsın. geceleri artık saatte bir kalkıyorum.gündüz uyutmayım desem çok mız mız oluyor. başka bir topikte rezene içirince güzel uyur diye okudum ama daha denemedim.bi yöntem bulursan söyle lütfen.
Desenizew çalışırken çocuk bakmak çok daha zor, ben şuan ücretsiz izne ayrıldım ve bu halimle bilşe çok zorlanıyorum, kızım kucaktan inmek istemiyor, odadan çıktığım an yayğarayı basıyor, biz memleketten uzağız akrabalar hep uzak bakaıda hemen bulamadık o yüzden bir kaç ay böyle olacak bakıcı bulana kadar.
Bence bakıcını ek gıda konusunda ikna et ona kolay geliyordur mama yada süt vermek. ek gıda konusunda geç kaılrsan ileride daha çok zorlanırsın, biz bir kaç haftadır başladık buna rağmen ben bile geç kaldığımı düşünüyorum, çevremdekiler genelde geç başlayan çocukların ileride yemek konusunda problemli çocuklar olduklarını söylüyorlar, bizimkide ikl yediğinde derreti bir çok şeyi ama ben ısrar etmiyorum yemediği zaman 4-5 gün sonra tekrar deniyorum ve çoğu zaman ikici yada üçüncü denemede yiyor.
bu kaynana yanında ek gıdaya geçememk sorununu bizde yaşadık güya o kadar çocuk büyütmüşler, ama nasıl büyütmüşler bilmiyom valla, biz ocak ayının sonunda memlekete gittik ben normalde o zamanlar yoğurt ve meyva suyuna başlamıştım ama kaynana söyleniyor diye vermedim, 10 gün sonra döndük geldik baktım çocuk yemek istemiyor yoğurdu hadi baştan başla, niye çekiniyorsak biz bu kaynanalardan bu kadar,
neyse sıkma canını herkesin durumu aynı yok koca iş yapar mızırdanır, yada nasıl kaytaracam diye düşünüp duru , yok kaynana kaynana söylenir çok bilir ama hiç bişey yapmaz hep senden bekler , bazen sen yapıncada hoşnut olmaz, biz uykusuz kalırız çocuğu düşünürüz, yetemiyoruz diye üzülürüz, yok yemek yok temizlik yok misafir, bu arada çocuk hasta olur, uyumaz mızırdanır, ama kimse bizi düşünmez, ayyy neyse bende çok konuştumen iyisi takmamak galiaba ama bilmiyorum başaran varmı :)
takmayıver evet eşimin kaynanamla ilgili söylendiğimde hep dediği şey.bizimle yaşıyo ama hasta bacaklarına fazla basmıyo çocuğu komşuya baktırıyorum 4 kat merdiven çıkıp iniyorum sürekli başım dönüyo bu arada dr.a gidicem bi ara.geliyorum kaynana kapıdan çocuğu almaz tutamazmış düşürürüm diye korkar.bizimki ek gıdalara geç başladım diye söyleniyodu onun ek gıda anlayışı yemeklerin suyu falan:)ne demekse yemeğin salçalı suyunu niye vericeksem,arada diyo fazla karışmamaya zorluyo kendini bizimle yaşıyo ben çalıştığım halde yerinden kımıldamadan diye,biraz söylediklerini dinlediğimi düşünse başlıyo buna sürtünmeyi öğret,yavaş yavaş tülbent yap bak kızın var falan saçma sapan:)ahh gülebilsem cidden.kendi anneme öf anne diye diye konuşturmayan ben bişey diyemiyoz şimdi saygıdan başkasının annesine,çok pişmanım bi de anne olunca galiba anneme dediğim bütün öfflerden,sen beni sevmiyosunlardan kadın hiç bakmasa karnında taşıdı uykusuz kaldı 6 çocuk baktı..
bak bu düşüncende yanlız değilsin, bende şimdi çok üzülüyorum bazen anemi üzdüm diye, dediğin gibi insan sonradan daha iyi anlıyor annesinin değierini ben ilk evlendiğimde fark ettim, aneme aslında çoğu zaman boşuna kızdığımı,kırdığımı bide eşimin annesine verdiği değeri görünce galiba birazda eşim annesinin karşısında gık demez, sadece o değil bütün kardeşler öyleler, en ufak bişeyde annemizi niye üzelim diyor, bende aptallığıma yanayım diyorum, milletinki annede bizm ki neyse.
çocuk konusundada ben ilk çocuğu dr götürdüğümde ne demişti biliyormusun, etrafındaki herkes herşey konusunda ( yani bebekle iligili )sana fikir verecek öneride bulunacak, ama sen doğru bildiğini ve dr söylediğini yap demişti. şimdi düşünüyorumda çok haklıymış adamcağız. hani bazı insanlar hiç kimseyi umursamaz herşeye gülüp geçerler ya işte öyle olabilmeyi çok ama çok isterdim...
Kızım artık dönüyor ama sadece sırtüstü yatarken yüzüstü dönebiliyor ve öyle kalıyor sonra başlıyor ağlamaya,çeviriyorum ve bir kaç saniye sürmeden tekrar dönüyor,ve gene önce gülüyor,hoşuna gidiyor dönmek ama sonra gene ağlıyor ki beni çevirin diye:)),of offf offffff bu ne kadar sürecek böyle
benim kızımda 15 ağustos doğumlu geçenlerde yüzüstü yatarken iki kere döndü,sırt üstü yatarken hiç dönmede daha:44::44:
yattığı yerden kafasını falan maşallah güzel kaldırıyo
doğduğundan beri de kafasını gayat güzel tartıyoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?