gaz olabilir ıkınması,benimkide olmuştu öyle
Aslında oda olabilir çocuk gece bile ağlayarak uyanıyor gazını zorla çıkartıp rahatlıyor hemen uykuya dalıyor.Daha yeni böyle olmaya başladı geçer inşallah.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gaz olabilir ıkınması,benimkide olmuştu öyle
Arkadaşlar bugün bizim doktor kontrolümüz vardı, tam 6 aylık olduk..4 tane aşı oldu bebeğim, çok ağladı yavrucak..benim de biraz moralim bozuldu..bebeğim 6.5 kilo ve boyu 65 cm. Boyu çok güzel uzamış ama kilosu çok iyi değil malesef.. Aslında ek gıdalara da geçtik ve oldukça güzel yiyiyo..ama çok hareketli maşallah acaba bu yüzden mi kilo alamıyor? Doktorumuz kilosu biraz düşük ama bu aydan itibaren ek gıdaların kalorisini artıracağız dedi..Her çeşit çorba ve sebze yemeği verebilirsin dedi.
Sizce bebeğimin kilo alımını nasıl artırabilirim?
canım benım oğlumunda boyu uzun bıraz masallah kılosu 6750 bıze doktor oyle zayıf deıl dedı bugun ebede ole dedı bız ısrar edınce doktor toz karbonhıdrat yazdı eczaneden aldık gunde uc kere corbasına meyva suyuna karıstır dedı karıstırdıgın seylerın tadını falanda bozmuyo mama deıl doktor yazdı sende sor ıstersen bı
Arkadaşlar bugün bizim doktor kontrolümüz vardı, tam 6 aylık olduk..4 tane aşı oldu bebeğim, çok ağladı yavrucak..benim de biraz moralim bozuldu..bebeğim 6.5 kilo ve boyu 65 cm. Boyu çok güzel uzamış ama kilosu çok iyi değil malesef.. Aslında ek gıdalara da geçtik ve oldukça güzel yiyiyo..ama çok hareketli maşallah acaba bu yüzden mi kilo alamıyor? Doktorumuz kilosu biraz düşük ama bu aydan itibaren ek gıdaların kalorisini artıracağız dedi..Her çeşit çorba ve sebze yemeği verebilirsin dedi.
Sizce bebeğimin kilo alımını nasıl artırabilirim?
karbonhidratlara ağırlık vererek artırabilirsin,mısır nişastası,buğday nişastası,yulaf unu,pirinç ununu kullan vereceğin tariflerde,ama tabi bunlar yoğun olduğunda kabızlık yapabiliyor o yüzden zeytinyağını da ihmal etme.Sırf bunlardan yapılan mamaları vermek de doğru değil kof kilo yapar sadece ama bunları sebze çorbalarında,meyve püresinde kahvaltısında kullanabilirsin,yani hem vitaminlerini alıcak hem de kalorili beslenecekl
Benim kızım 5.Ayında 8.250iydi perşembe gün aşısı var kontrole gidicez.Bizimkide fazlamı alıyor ne çok merak ediyorum ne kadar oldu
öyle düşünme yaa daha başlangıç bu bilemeyiz seçermi seçmezmi. benimkide seçerse de bişey diyemem kendim 16 yaşına kadar sebze yemeklerini yemedim:))
meyve püresini sevdi benimki tatlı elma tabi:) ama yoğurtla karıştırdım yemedi sevmedi yoğurdu,genede püskürmedi yüzüme yavrum suratını buruşturarak azcık yemeye çalıştı.çok şekerdi ya.çorbalarıda bizimkilerden yiyo brokoli yayla falan nanesiz yağsız tabi.yiyo dediğim 1-2 çorba kaşığı anca,kaşığa yabancı daha çocuk.bebe bisküviside başlıycam,bugün olmadı ama bakıcı ona bıraktığım sütle yapabilir.ama acıkıp meme isteyince direk alıp emziriyorum bişey hazırlayana kadar:)aklıma gelip hazırlanırsam verdim bi iki bişey.yoğurt ve su içmede sorun yaşıycaz gibi görünüyo bakalım,daha bunun kabızlığı, ishali var(işimiz çok velhasıl
Ay maşallah diyelim kızına nazar değmesin..Neler yediriyorsun, işin sırrını bize de söyle arkadaşım..
6 aylık bebek kilo aralığı; en az 5400 gr- en fazla 9200 gr(netten baktım) bu sınırlar arasındaki bebekler normal kabul ediliyor. Yani seninki de normal merak etme. Ama biz biraz ortalamanın altında kalıyoruz, o yüzdn üzülüyorum..
Kardeş benim kızda öksürüyor götürünce doktorlar birşeyi yok diyorlar. Bebeğim büyük insan gibi öksürüyor. Ihlamur ve her sabah bir çay kaşığı andız pekmezi ile geçirmiştim geçen ay. Yine hastalandı. Ben çok giydiriyorum annem az giydiriyor ondan mı oluyor artık bilmiyorum yine öksürttük çocuğu. Bide internette okumuştum balla karabiberi karıştırıp sırtına sürünce iyi gelirmiş denemiştim. Ondan mı geçti bilmiyorum. Çok üzülüyorum minnacık öhö öhö geceleri en çok öksürüyor. Doktorlara kalsa birşeyi yok. Geçen gittiğimizde Augumentin vermişti toplatılan yasaklanan ilaç bende vermedim o ilacı. Ayva yaprağı kaynatıyormuş astımı olanlar. Dün akşam elma kabuğu ve ayva yaprağı kaynattım. İNŞALLAH iyi gelir. Kocakarı ilaçlarını doktora sormadan kimse uygulamasın yinede.
ben,mki meyve püresi yemiyor, enterasan alan parçalayıp ağzına koyarsam yiyor ama büre yaparsam yemiyor :), benim kız yoğurdu yiyor, daha doğrusu erken yani daha önceleri verdiğim şeyleri yiyor, yeni şeyleri reddediyor, örneğin rezene ıhlamur nane içiyor ama adaçayı kuşburnu içmiyor, yoğurt yiyor ama çorba yemiyor ne bileyim biraz tuhaf inşallah alışı diğerlerinede çok ısrar etmek istrmiyorum hepten reddeder diye
neyse şu anda ek gıdadan daha önemli bir sorunumuz var kızım bronşit olmuş, çocuk bir aydır hasta 3-4 güne bir sesi kısılıyor hafif hafif öksüroyor her defgasında dr götürdüm ve her defasında hafif enfeksiyon geçer dediler çocuğun gögsünde hırıltı var diyom dinliyorlar yok diyorlar, ve tuhaf olan her defasında değişik drlara götürdüm, neyse hafta sonu iyice kötülede aynı çocuk resmen zor nefes alır hale geldi alıp acile gittik film falan çekti dr ve dedi iltihaplanma var akciğerlerde dedi buna bağlı olarak gazda çok dedi biraz oksijen verdiler çocuğa alıp eve geldik. çok korkuyorum inşallah iyileşir, ama ben çok kızdım dr lara o kadar ısrar etmeme rağmen her defasında biey yok deyip eve gönderdiler, siz çocuklara dikkat edin.
Kardeş benim kızda öksürüyor götürünce doktorlar birşeyi yok diyorlar. Bebeğim büyük insan gibi öksürüyor. Ihlamur ve her sabah bir çay kaşığı andız pekmezi ile geçirmiştim geçen ay. Yine hastalandı. Ben çok giydiriyorum annem az giydiriyor ondan mı oluyor artık bilmiyorum yine öksürttük çocuğu. Bide internette okumuştum balla karabiberi karıştırıp sırtına sürünce iyi gelirmiş denemiştim. Ondan mı geçti bilmiyorum. Çok üzülüyorum minnacık öhö öhö geceleri en çok öksürüyor. Doktorlara kalsa birşeyi yok. Geçen gittiğimizde Augumentin vermişti toplatılan yasaklanan ilaç bende vermedim o ilacı. Ayva yaprağı kaynatıyormuş astımı olanlar. Dün akşam elma kabuğu ve ayva yaprağı kaynattım. İNŞALLAH iyi gelir. Kocakarı ilaçlarını doktora sormadan kimse uygulamasın yinede.
çok geçmiş olsun ya geçte olsa teşhis koydular yani zahmet olmuş(ilk bebeğimiz diye evham yaptığımızımı sanıyolar acaba. halbuki annenin yorumu önemli olmalı çocuğun sıkıntısını anlamada ama dinleyen kim.tez zamanda geçer inşallah
Bebeklerine ek gıda veren anneler,günlük menüleriniz ne şekilde?mesela hergün yoğurt veriyormusunuz?ya da hergün sebze çorbası?benim kızım anne sütü alamıyor,5 buçuk aylıktan bu yana devam sütü alıyor,günde kaç öğününü devam sütü vermeliyiz acaba?gece zaten devam sütü alıyor ama gündüz de vermelimiyim bilemiyorum?
Bebeklerine ek gıda veren anneler,günlük menüleriniz ne şekilde?mesela hergün yoğurt veriyormusunuz?ya da hergün sebze çorbası?benim kızım anne sütü alamıyor,5 buçuk aylıktan bu yana devam sütü alıyor,günde kaç öğününü devam sütü vermeliyiz acaba?gece zaten devam sütü alıyor ama gündüz de vermelimiyim bilemiyorum?
Benim kızımın menüsü şöyle;
Sabah 8' de kahvaltı (120 cc devam maması içine tahıllı ballı kahvaltı maması,peynir,pekmez,yumurta sarısı ekliyorum)
11 gibi meyve suyu veya püresi
12.30' da çorbası ( sebze, tarhana,mercimek,vb)
15.30' da bir kase evde mayalanmış yoğurt
18.00'de 120 cc devam maması (ama devam mamasını içmek istemiyor bugünlerde, ben de içmezse içinde bisküvi ezerek kaşıkla yediriyorum)
22.00' de pirinç unu muhallebisi yedikten sonra uyuyor.
Gece sıkı sık uyanıyo ama mama verdiğimde içmiyor, ben de su veriyorum ama her zaman onu da içmiyor..
Bizim menümüz böyle ama kızım yine de sadece 6.5 kilo, acaba eksik mi kalıyo bişeyler..??