ben yaptırmayı düşünüyorum.. bu hastalık çok fena çocuk kaptığında ishal ateş kusma hepsi oluyo sonra ailenin tüm fetlerini geziyo Allah korusungeçenlerde bizde doktora gitmiştik doktorumuz çok gerekli bir aşı olmadığını söyledi bizde yaptırmadık...
arkadaşlar aranızda doğum kilolarını vermeye başlayan varnı bende tık yok halabu durum beni çok raahatsız ediyo yaa
evet 3. ayda aşı yok rota var onuda doktorumuz ağızdan damla şeklinde ben yapıcam dedi.
kızlar, uzun süreden sonra uğramış oldum. burada artık kimse kalmamıştır diye düşündüm meğer daha face geçmeyen varmış.
bakıyorum, rota aşısı gündemde. yaptırdım ama iyi mi kötü mü ettim bilemedim. ilerde bakacaz artık. fakat pahalı bir şeymiş. hele sadece ağızdan verildiğinde içimden bu kadar mı dedim.
ama doktorum ve aile hekimi yap dediler, bende yaptım. sonra kayınpederimle konuşurken, kendisi doktor oluyor, hiç gereği yoktu dedi. artık, kimi dinleyeceğimizi bilemedim
sessizlikkkkkkk......:26:
ben şu emzirme ve uykusuzluk yüzünden durmadan veriyorum ama sağlıksız bir şekilde veriyorum. hele gece ağustos annelleriyle muhabbet edince baya baya geç yatıyorum, ee 3 saat sonra kız uyanıyor, ondan günde 3-4 saat uykuyla duruyorumarkadaşlar aranızda doğum kilolarını vermeye başlayan varnı bende tık yok halabu durum beni çok raahatsız ediyo yaa
Bende yarın saglık Ocağı'na aşıya gidecektim 5 li karma 3 ay arka arkaya diye hatirliyorum
arkadaşlar aranızda doğum kilolarını vermeye başlayan varnı bende tık yok halabu durum beni çok raahatsız ediyo yaa
niye gerek yokmuş bikeçım sordunmu yada sorarmısın? ben gerekli diye düşünüyorumda... birde ne kadar bu aşı?
canım, benden 160 aldılar ama ben bilmiyordum meğer asıl fiyatı 145miş kızlar dediler. bide eczanedende sipariş edilebiliyormuş, o zaman ne kadar geldiğini bilmiyom. zaten onu kendinde yapabilisrsin. kayınpederim dediği, siz zaten bebeğe çok dikkat ediyorsunuz, yani kapması zor diyor. ama oldkuki, kaptı sonuçta çocuk, ne yaptığı ne yediği arada kontrol edemzsin o zaman ishal olup vücudu direnç kazanır çünkü bu aşı grip aşısı gibi bir şeymiş. bide aşıyı yaptırsanda bebek kesinlikle ondan sonra hastalanmıyor diye bir şey yok sadece daha rahat atlatıyormuş. zaten devlet gerek görseydi bunuda öbür aşılarla yaptırırdı. bide bunu veren firma ha biri doktorları yurt dışına gönderen bir firmaymış, ondan çoğu doktor eşantiyonlar veya yurt dışına gidebilmek için annelere önerip duruyorlar. bunları hepsini kendisi dedi. zararı var mı diye sorduğumda, zararı yok dedi sadece parasal zararı var:) bu kısmıda ben dedim:) ben yaptırdığım için 2yide yaptıracağım ama daha önce bu konuşmayı yapsadık belki yapmazdımniye gerek yokmuş bikeçım sordunmu yada sorarmısın? ben gerekli diye düşünüyorumda... birde ne kadar bu aşı?
Bende geldım neler oluyor burda?
dünki dediğin, kim ki o?Bu arada dünki arkadaş geldimi kk ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?