• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

geçenlerde bizde doktora gitmiştik doktorumuz çok gerekli bir aşı olmadığını söyledi bizde yaptırmadık...
ben yaptırmayı düşünüyorum.. bu hastalık çok fena çocuk kaptığında ishal ateş kusma hepsi oluyo sonra ailenin tüm fetlerini geziyo Allah korusun :(

arkadaşlar aranızda doğum kilolarını vermeye başlayan varnı bende tık yok hala:( bu durum beni çok raahatsız ediyo yaa :(:(

ben vermek istiyorum ama iştahımın maşallahı var :(

kızlar, uzun süreden sonra uğramış oldum. burada artık kimse kalmamıştır diye düşündüm meğer daha face geçmeyen varmış.
bakıyorum, rota aşısı gündemde. yaptırdım ama iyi mi kötü mü ettim bilemedim. ilerde bakacaz artık. fakat pahalı bir şeymiş. hele sadece ağızdan verildiğinde içimden bu kadar mı dedim.
ama doktorum ve aile hekimi yap dediler, bende yaptım. sonra kayınpederimle konuşurken, kendisi doktor oluyor, hiç gereği yoktu dedi. artık, kimi dinleyeceğimizi bilemedim

kızlar, uzun süreden sonra uğramış oldum. burada artık kimse kalmamıştır diye düşündüm meğer daha face geçmeyen varmış.
bakıyorum, rota aşısı gündemde. yaptırdım ama iyi mi kötü mü ettim bilemedim. ilerde bakacaz artık. fakat pahalı bir şeymiş. hele sadece ağızdan verildiğinde içimden bu kadar mı dedim.
ama doktorum ve aile hekimi yap dediler, bende yaptım. sonra kayınpederimle konuşurken, kendisi doktor oluyor, hiç gereği yoktu dedi. artık, kimi dinleyeceğimizi bilemedim

niye gerek yokmuş bikeçım sordunmu yada sorarmısın? ben gerekli diye düşünüyorumda... birde ne kadar bu aşı?

arkadaşlar aranızda doğum kilolarını vermeye başlayan varnı bende tık yok hala:( bu durum beni çok raahatsız ediyo yaa :(:(
ben şu emzirme ve uykusuzluk yüzünden durmadan veriyorum ama sağlıksız bir şekilde veriyorum. hele gece ağustos annelleriyle muhabbet edince baya baya geç yatıyorum, ee 3 saat sonra kız uyanıyor, ondan günde 3-4 saat uykuyla duruyorum

Bende yarın saglık Ocağı'na aşıya gidecektim 5 li karma 3 ay arka arkaya diye hatirliyorum

3. ayda aşı yok dedi bizim hemşiremiz sağlık ocağında.. sadece kilo boy takibi için geleceksin dedi.. kendi doktorumuz ise rota yapıcam dedi.. ama emin olmak için sağlık ocağını bir arayıp sorarsın ;)

valla ben doğumdan sonraki günler fena kilo verdim ama sonra aldım birden iştahım arttı ve doymak nedir bilmiyorum Allah sonumu hayır eylesin :)
ben yatıyorum kızlar iyi geceler..

niye gerek yokmuş bikeçım sordunmu yada sorarmısın? ben gerekli diye düşünüyorumda... birde ne kadar bu aşı?

Benim doktorum ve yeni bebek büyütenler çok tavsiye ettiler ben yaptirdim 2 doz 2 ayda yapılıyor her doz 150 tl ben büyük kizimdada 5 li karma aşıları ozel yaptırmıştım o zaman kimi gerek yok dedi ama şimdi devlet yapıyor bence bunuda yakında ücretsiz yapacak piyango bize vurdu

feyzamm şu anda vermen gereken kaç kilon var? ben doğumdan sonra 3 kilo aldım hamilelik kilolarıyla birlikte şu anda vermem gereken 10 kilom varr yaaa amannn :(

canım, benden 160 aldılar ama ben bilmiyordum meğer asıl fiyatı 145miş kızlar dediler. bide eczanedende sipariş edilebiliyormuş, o zaman ne kadar geldiğini bilmiyom. zaten onu kendinde yapabilisrsin. kayınpederim dediği, siz zaten bebeğe çok dikkat ediyorsunuz, yani kapması zor diyor. ama oldkuki, kaptı sonuçta çocuk, ne yaptığı ne yediği arada kontrol edemzsin o zaman ishal olup vücudu direnç kazanır çünkü bu aşı grip aşısı gibi bir şeymiş. bide aşıyı yaptırsanda bebek kesinlikle ondan sonra hastalanmıyor diye bir şey yok sadece daha rahat atlatıyormuş. zaten devlet gerek görseydi bunuda öbür aşılarla yaptırırdı. bide bunu veren firma ha biri doktorları yurt dışına gönderen bir firmaymış, ondan çoğu doktor eşantiyonlar veya yurt dışına gidebilmek için annelere önerip duruyorlar. bunları hepsini kendisi dedi. zararı var mı diye sorduğumda, zararı yok dedi sadece parasal zararı var:) bu kısmıda ben dedim:) ben yaptırdığım için 2yide yaptıracağım ama daha önce bu konuşmayı yapsadık belki yapmazdım

Back