2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar, kizim 3050 gram dogdu. 1. ay 1350 gr, 2. ay ise 1200 gr aldi. simdi 3. ayimizi doldurmaya 5 gun kaldi ama kizim sadece 480 gr almis gorunuyor. yine ayni sekilde emziriyorum, 2-3 saatte bir. sutum de var. tek fark daha once yalanci emzik almiyordu, son 1,5 aydir aliyor, ama onu da cok sIk vermiyorum. ve son bir aydir A, C, ve D vitamini takviyesi yapiyoruz doktorumuzun onerisi ile. bir sonraki doktor randevumuz da 12 aralikda. gorunuste zayif bi bebek degil. canim cok sIkIldI bu duruma. ne yapsam ki? benim ki biraz gazli bi bebek, cok siddetli olmadigi icin de bi sey kullanmadim sadece masaj. hafifledi son bir aydir. sizlerde boyle bir durumu olan var mi?

Ben siteye üye olalı çok olmadı ama bende oğluşumu tanıtayım. ismi kadir, 10 ağustosta 2000 gram doğdu. ilk ay 1300, ikinci ay 1000 ve üçüncü aydada 500 gram aldı. Benimde moralim çok bozuldu. Herşeyden önce son ay sürekli ağladı ve tam ememedi gazı çoktuve benim sütümde azaldı geceleri çok sık uyandı kilo alımının durduğu belliydi.,
Gaz için aktardan aldığın rezene ve anasonu 2 bardak kaynamış suya atıp demleyip 3-4 kaşık veriyordum. Dr umuz hergün 90 cl verebilirsin rezene çayını dedi ki hakikaten çok işe yaradı 6 gündür kullanıyoruz ve daha kucağa alırken gazını çıkarıyor hiç zorlanmıyor. Ki madem çok gazı çok bebişini ağlatma rezene dene derim

Kilo alımımıza dr düşük dedi ki 700 gramın altı bebeğin doymadığının göstergesidir dedi. Ya gazdan yiyemiyordur, ya sütünğz azdır yadasütün kalitesi. Zira dr protein, yumurta, balık, tavuk , et ,sebze yemezsenz sütün kalitesi az olur ve bebek yine düşük kilo alır dedi. ve yine bize günde iki defa 90+90 cl mama vermemezi söyledir. Oğlum mama almadı tıpkı 8 yaşındaki kızım gibi zira oda almamıştı bizde kalıtsal galiba mama, biberon vs almamak. Ama arı nın pirinç ununu aldım su ile gayet akışkan bir şekilde yapıp içine bir iki damla zeytinyağı damlatıp veriyorum. İlk gün biraz zorlandı ama alıştı 5-6 günde kilo alımında gözle görünür fark oldu. 4 aydada ek gıdalara başlamamız gerekecekmiş.

Bide kaka yapımının az olmasıda doymadığının göstergesi olur günde sayıca çok yapabilir ki benim oğlum 4-5 defa yapıyordu ama miktar azdı ve çok zorlanarak yapıyordu, zorlanmasıda bağırsakların boş olmasından itici gücün olmamasından kaynaklı yani yine doymamasından kaynaklı bir sorunmuş.

Allah kolaylık versin sıkma canını dr una sor istersen...

bu mesajı yorulmadan yazan arkadaşa çok teşekkürler geceleri sık uyanma ve kilo alımı azalması biz de de başladı ayrıca 3 günde bir zorla kaka yapıyo yani benm zorumla bu aralar mama vermeyi kesmiştim demek hepsi ondan mış çok sağol oğlumu bi daha aç bırakmayacağımm....

benim bebeğimde kakasını 5 günde bir yapıyordu tanıdık bir ebe ya sütün çok yağlı yada bağırsakları tembel demişti. zeytinyağı veya badem yağı içiriyormusun dedi bende hayır dedim günde bir çay kaşığı ikisinden birinden ver dedi bende badem yağı verdim bebeğin gelişmesi içinde faydalı olduğunu duymuştum verdikten sonra 3 günde bir yapmaya başladı ama bu zamana kadarda ayşe nevamın poposu çatlamışşimdilerde ise biogaiayı kullanıyorum günde birkaç kez yapıyo...

arkadaşlar tanıdığın birinden duymuştum bebek büyüdükçe kilo alımıda azalıyormuş ne kadarı doğru bilemem ama..

Aranızda rota aşısı yaptıran var mı? Malum geçen senelerde çok görülen bir hastalıktı ikinci çocuğu olanlar dha iyi bilir:)

Birde sünnet yaptırmayı düşünen yada yaptıranları merak eidyorum ben hala düşünmekteyim...

aysesen cok tesekkur ederim ayrintili mesajin icin. sen diyince aklima geldi ki bu ay ben pek yedigime dikkat etmedim, hep gecistirdim, bi kac kez migrenim tuttu, hatta bi gun boyunca halsizlikten basim dondu, esim ilgilendi bebisimizle, ben sutum yine de geldigi icin kalitesi aklima bile gelmedi. evet kakasi da azalmisti diger zamanlara oranla. zaten cok zor cikariyo bizimki. rezeneyi de denedim simdi, bakalim inshallah ise yarar. gazindan dolayi da cok verimli ememiyo aslinda ama bastan beri boyle diye bisey yapmamistim. yediklerime de dikkat edecegim, inshallah almaya baslar tekrar. olmazsa mamayi denerim muhtemelen.

bu arada biz rota virus asisini yaptirdik 2 aylikken diger asilarla birlikte. ama onu digerleri gibi bacagindan vurmadilar, siringanin ucu olmadan hemsire bebisin agzina mama verir gibi verdi. sanirim 4 aylikken tekrarlanacak ayrica.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…