• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cevaplarınız için teşekkür ederim ben de okumuştum aslında tvde de izlemiştim 500gr altında alırsa çocuk doktor gerekli görürse mama öneriliyormuş.ama yine de doktorun öyle demesi moralimi bozdu 15 gün içinde 500gr aldır deyince panikledim .3 saatte bir yarım saat emzir dedi.ben eski düzenimde devam etmeye çalışırken bi de bunu mu uygulasam derken düzenimiz şaştı daha kötü oldu.aşı da bebeğimde ateş yaptı 2 gün pek istekli emmiyo :(

Şu doktorlara sinir oluyorum valla...Yarım saat emzir demekle oluyo sanki..Kimin bebeği her seferinde yarım saat emiyo?? Ya da her 3 saatte bir emiyo...Baze uyuyo 4 saatte bir emiyo bazen 2 saatte bir..Bazen yarım aat emiyo,bazen 10 dk...Emme süresini nasıl arttırabiliriz ki?? Kontrol onlarda..Bu arada 700 g kilo artışını bende normal biliyorum...Strese sokma kendini boştan yere....

slm kızlar herkez güzel güzel büyütüyo bebişlerini maşallah hepimize artık çok vaktimiz yok heralde kimse yok buralarda çoğuda faceye kaymış arada bakıyorum neler yazmışınız diye ama yazmıyodum uzun zamandır bende 9 kasımda 3 ayımız dolucak inş herşey çok güzel ve yolunda gidiyo ayy iyiki doğurmuşum ballı kızlarımı:))) herkee iiyi geceler kolaylıklar diliyorum bb

Bebişlerimiz aynı gün doğmuş:))

Şu doktorlara sinir oluyorum valla...Yarım saat emzir demekle oluyo sanki..Kimin bebeği her seferinde yarım saat emiyo?? Ya da her 3 saatte bir emiyo...Baze uyuyo 4 saatte bir emiyo bazen 2 saatte bir..Bazen yarım aat emiyo,bazen 10 dk...Emme süresini nasıl arttırabiliriz ki?? Kontrol onlarda..Bu arada 700 g kilo artışını bende normal biliyorum...Strese sokma kendini boştan yere....

Bebişlerimiz aynı gün doğmuş:))

bizimde 9 kasımda 3 ayımız doluyor senle aynıydık gözdemmmmmm hatırladınmı beni:)

2 gün önce 2.ay kontroline gittik kızımın aşıları da yapıldı.700 gr almış doktor yeterli bulmadı 15 gün sonra kontrole çağırdı 15 içinde 500 gr almazsa mamaya başlayacağız dedi.ben de şaşırdım istemiyorum mama vermek .sizin bebeklerinizin kilosu nasıl ,endişelendirdi doktor beni

canım bizde 2. ay kontrolümüze gittiğimizde günlük 21 g aalmıştı ve doktor en alt sınırda kilo almış biraz dkkat
et dedi çünkü 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlarmış.
bende çok üzülmüş ve endişelenmiştim.
geceleri benim kızım emmiyor uyuyordu ondan mı diye zorla emzirmeye başladım.
gündüz zaten sürekli memede aceba sütümmü yetmiyor dedim çünkü su içmeyi azaltmıştım
doktorumuz mama falan demedi ama ben bbiberon alsa günde 1-2 kere vermeyi düşünüyorum ama
almıyor malesef.
cuma günü 3. ay kontrolümüz bende merala beliyorum kaç gr aldığını.

benim ki iki ayda 2 kiloya yakın aldı. 22 ekimde gittiğimde 5650 idi.benimki de az emmeye başladı. 10 dk da bırakıyor.korkyorum kilo almayacak diye ama çenesi güçlenmiştir çabuk emiyordur diyorlar.

Benim oğlum sanırım biraz kilolu, 70 günlükten 6300kg olmuştu. Ayda bir kilodan fazla alıyor , zaten bacaklar boğum boğum oldu. Süt vermeyi azaltmayı da düşündüm ama bebek kendine ihtiyacı kadar emer, demek ki ihtiyac duyuyor diyerek istediği kadar vermeye devam ettim. Gündüzleri çok sık hatta bazen yarım satte bir emmek istiyordu, gece 2 saatte bir... Dün gece rüyasında 3 kez çığlık atarak uyandı , bu da bizi çok şaşırttı . Sonrasında emdi ve uyumaya devam devam etti. Boyu biraz kısa kilosuna göre , uç aylık su an boyu da 60 cm.

Artık kahkahalar atıyor gündüzleri, gülücüklerde karşılık veriyor bana konuştuğum zaman. Işıklı ve sesli oyuncakları gördüğünde uçacakmış gibi hızlı hızlı hareket edip çok seviniyor, sesler çıkarıyor, konuşuyor adeta. Dönencesi de onu heyecanlarımdan bir diğer oyuncak. Bir de gariptir arı şeklindeki oyuncaklara bayılıyor. 3 aya uygun pek fazla oyuncak bulamadım aslında....

Bu arada basının arkası düz gibi olmaya başlamıştı, maalesef yan yatırmıyorum ne yapıp edip düz donüyor ve uyumaya öyle devam ediyordu. Düzeltmeyi engelleyen yastık aldım ise yarayacak mı hiç bir fikrim yok, doktora da danışmadan aldım açıkcası :( umarım ise yarar daha kötü olmaz.

merhabalar güzel anneler bebeklerinizi kucağınıza aldınız gözünüz aydın , ben 2012 şubat-mart annesi olucam inşallah sizler gibi bu güzel duyguyu dahada yaşayacağım

sizlere sormak istediğim birşey var, İSTANBUL ANADOLU YAKASI CENTRAL HOSPITAL DR. BAŞAK SEL'e giden var mı? 2012 mart anneleri olarak yaklaşık 6 kişi gidiyoruz ama bu aralar hepimiz onda doğum yapmış birilerini bulmaya çalışıyoruz, aranızda Başak Sel'de doğum yapmış tanıdığı olan veya yorumları okuyan var mı?

geçenlerde bizden bir arkadaşın canını çok sıkmışta doğum hakkında bizide bir endişe aldı...

msj atan olursa veya 2012 mart annelerine bilgilerini paylaşan olursa çok çok mutlu oluruz...

tam herşey düzeldi sanmıştım:(kimyon ve gaz ilacı ikilisinin yine başa döndük ya..sabah 7,5 ta uyudu. sinirlerim mahvoldu.durmuyor da ne yapacağımı şaşırdım.ağladı hep sabaha kadar!!!ne gazmış anlamadım.yediklerime dikkat etmesem neler olacak çok merak ediyorum..dayanamıyorum ya:(

Benim oğlum sanırım biraz kilolu, 70 günlükten 6300kg olmuştu. Ayda bir kilodan fazla alıyor , zaten bacaklar boğum boğum oldu. Süt vermeyi azaltmayı da düşündüm ama bebek kendine ihtiyacı kadar emer, demek ki ihtiyac duyuyor diyerek istediği kadar vermeye devam ettim. Gündüzleri çok sık hatta bazen yarım satte bir emmek istiyordu, gece 2 saatte bir... Dün gece rüyasında 3 kez çığlık atarak uyandı , bu da bizi çok şaşırttı . Sonrasında emdi ve uyumaya devam devam etti. Boyu biraz kısa kilosuna göre , uç aylık su an boyu da 60 cm.

Artık kahkahalar atıyor gündüzleri, gülücüklerde karşılık veriyor bana konuştuğum zaman. Işıklı ve sesli oyuncakları gördüğünde uçacakmış gibi hızlı hızlı hareket edip çok seviniyor, sesler çıkarıyor, konuşuyor adeta. Dönencesi de onu heyecanlarımdan bir diğer oyuncak. Bir de gariptir arı şeklindeki oyuncaklara bayılıyor. 3 aya uygun pek fazla oyuncak bulamadım aslında....

Bu arada basının arkası düz gibi olmaya başlamıştı, maalesef yan yatırmıyorum ne yapıp edip düz donüyor ve uyumaya öyle devam ediyordu. Düzeltmeyi engelleyen yastık aldım ise yarayacak mı hiç bir fikrim yok, doktora da danışmadan aldım açıkcası :( umarım ise yarar daha kötü olmaz.

bizimki de eğer uykusunu almışsa gülücükler atıyor. dönenecesine de koyduğumuzda iki gündür çığlık atıyor seviniyor..bacaklar zaten hiç durmuyo sürekli kıpır kıpır heyecandan ama 15 dk yı geçmiyor tabi sıkılıyo hemen.ya benimki de düz yatmıyo armut gibi olacak kafası..gerçi yastıkla desteklemem lazım düz yatması için.korktum boğulur diye çok kusuyor çünkü ama artık başlamam lazım sanırım.yoksa armut olacak...bir de bizimki ıslık çalınmasını seviyor.ama hafifi yüzüne üfleyerek çalındıpında babasına çok gülüyor öyle:D

bizimki de eğer uykusunu almışsa gülücükler atıyor. dönenecesine de koyduğumuzda iki gündür çığlık atıyor seviniyor..bacaklar zaten hiç durmuyo sürekli kıpır kıpır heyecandan ama 15 dk yı geçmiyor tabi sıkılıyo hemen.ya benimki de düz yatmıyo armut gibi olacak kafası..gerçi yastıkla desteklemem lazım düz yatması için.korktum boğulur diye çok kusuyor çünkü ama artık başlamam lazım sanırım.yoksa armut olacak...bir de bizimki ıslık çalınmasını seviyor.ama hafifi yüzüne üfleyerek çalındıpında babasına çok gülüyor öyle:D

gercı önceki mesajınla alakalı olacak ama gaz ilacı olarak biogaia yı arastır istersen, diğer gaz ilaçlarından farklı, içinde bağırsakta olması gereken bazı probiyotik bakteriler varmış ve bitkisel. belki gaz problemini çözmez(diğer gaz ilaçları bebeği uyuttuğundan ilacın iyi geldiğini düşünüyoruşuz) ama sağlıklı bağırsak gelişimi için öneriliyor.

ıslık olayını deneyeceğiz bizde :) eminim hoşuna gider, bizimki de çok haraketli... bacakları kıpır kıpır ama uyurken falan kendine çekerek uyuyor, bacakları genelde karnına çekik pozisyonda inşallah bir sorunu yoktur.

bu aralar hapşırmasına çok gülüyoruz, önce aaa diye bir çığlık 10 sn sonra hapşırık geliyor :)

merhabalar güzel anneler bebeklerinizi kucağınıza aldınız gözünüz aydın , ben 2012 şubat-mart annesi olucam inşallah sizler gibi bu güzel duyguyu dahada yaşayacağım

sizlere sormak istediğim birşey var, İSTANBUL ANADOLU YAKASI CENTRAL HOSPITAL DR. BAŞAK SEL'e giden var mı? 2012 mart anneleri olarak yaklaşık 6 kişi gidiyoruz ama bu aralar hepimiz onda doğum yapmış birilerini bulmaya çalışıyoruz, aranızda Başak Sel'de doğum yapmış tanıdığı olan veya yorumları okuyan var mı?

geçenlerde bizden bir arkadaşın canını çok sıkmışta doğum hakkında bizide bir endişe aldı...

msj atan olursa veya 2012 mart annelerine bilgilerini paylaşan olursa çok çok mutlu oluruz...

canım ben orda doğum yaptım hatta burdan bir arkadaşımzda. biz çok memnunuz doktorumuzdan doğumumuz sezeryan oldu ama ne acı ne bişey aynı gün ayaktaydık. bence başak hn gitmeyle çok güzel bi karar vermişsiniz. başak hn melek gibi bi kadın resnen sinirleri alınöış hep güleryüzlü. doğumdan çok korkuyodum ama bei çok rahatlattı hatta ameliyat sırasında bile hep yanımda benimle hep konuştu. ben herkese tavsiye ettim. zaten beni görenler burdan başka yerde doğum yaptırmayız diyolar. doğumdan sonra 2 gün kaldık tüm personel çok ilgiliydi.ctesi doğum yaptım pazar günü başak hn izinli olduğu halde ziyaret etti tüm hastalarını.

merhaba arkadaşlar, ben inş. mart annesi olacağım ve medipol hastanesine gidiyorum doğumu da orda yapmayı düşünüyordum ancak bebeğin aşıları işitme testi ve annenin tahlilleri gibi bir takım şeylerin fiyatın dışında olduğunu öğrendim. medipolde doğum yapan varsa bu fiyatlar hususunda bilgilendirebilir mi ne kadara çıktı doğum ücreti? şimdiden teşekkürler...

tam herşey düzeldi sanmıştım:(kimyon ve gaz ilacı ikilisinin yine başa döndük ya..sabah 7,5 ta uyudu. sinirlerim mahvoldu.durmuyor da ne yapacağımı şaşırdım.ağladı hep sabaha kadar!!!ne gazmış anlamadım.yediklerime dikkat etmesem neler olacak çok merak ediyorum..dayanamıyorum ya:(

canım bbeğin kaç aylık bilmiyorum ama gaz olayı insanın canını çok sıkıo, çok
üzülüyorsun.
benim kızım 3 aylık hala deva ediyor, yedim olmadı, yemedim yine olmadı
öyle böyle büyüyecekler ama
en iyi çözümü biogia ilacında aldım,
düzenli kullanınca gerçekten rahatlıyorlar.
ben kullandım farkı gördüm.
tamamen düzelmiyor ama rahatlatıyor en azından.
lütfen canını sıkma bi dert bitiyor biri başlıyor,
benim kızımda biberon almıyor, aralıkta işe başlayacağım,
babanesi bakacak şimdiden çok kötü oluyorum, onu bırakınc NASIL
olucam bilemyorum...

gercı önceki mesajınla alakalı olacak ama gaz ilacı olarak biogaia yı arastır istersen, diğer gaz ilaçlarından farklı, içinde bağırsakta olması gereken bazı probiyotik bakteriler varmış ve bitkisel. belki gaz problemini çözmez(diğer gaz ilaçları bebeği uyuttuğundan ilacın iyi geldiğini düşünüyoruşuz) ama sağlıklı bağırsak gelişimi için öneriliyor.

ıslık olayını deneyeceğiz bizde :) eminim hoşuna gider, bizimki de çok haraketli... bacakları kıpır kıpır ama uyurken falan kendine çekerek uyuyor, bacakları genelde karnına çekik pozisyonda inşallah bir sorunu yoktur.

bu aralar hapşırmasına çok gülüyoruz, önce aaa diye bir çığlık 10 sn sonra hapşırık geliyor :)

biogaia yı bizde kullandık o da işe yaramadı bizde:S benimkide esnemesine sinir oluyor esneyince ağlıyor:D

canım bbeğin kaç aylık bilmiyorum ama gaz olayı insanın canını çok sıkıo, çok
üzülüyorsun.
benim kızım 3 aylık hala deva ediyor, yedim olmadı, yemedim yine olmadı
öyle böyle büyüyecekler ama
en iyi çözümü biogia ilacında aldım,
düzenli kullanınca gerçekten rahatlıyorlar.
ben kullandım farkı gördüm.
tamamen düzelmiyor ama rahatlatıyor en azından.
lütfen canını sıkma bi dert bitiyor biri başlıyor,
benim kızımda biberon almıyor, aralıkta işe başlayacağım,
babanesi bakacak şimdiden çok kötü oluyorum, onu bırakınc NASIL
olucam bilemyorum...

bebek 2,5 aylık biogaia da fayda etmedi:(çözümü yok:(ya başkasına bırakmak çok kötü aklın kalacak hep:(

kızlar ben hala adet olmadım bebişim 3 aylık.

adet gören varmı doğum sonrası?

benimki 2,5 aylık ben bebeğin 40 çıktıktan 1 hafta sonra oldum.hatta ikinciye bile oldum şimdi:D annemin bir arkadaşı 6 ay sonra olmustu. değişiyor demek ki kişiye göre...

benimki 2,5 aylık ben bebeğin 40 çıktıktan 1 hafta sonra oldum.hatta ikinciye bile oldum şimdi:D annemin bir arkadaşı 6 ay sonra olmustu. değişiyor demek ki kişiye göre...

ben de 40ından on gün sonra olur gibi oldum ama bidaha olmadım
emziriyorum,prolaktin engel oluyormuş diyorlar
sen emziriyormusun
ben sadece anne sütü veriyorum

benim kızım şu aralar çok az emiyor geceleri 6-7 saat emmediği oluyor emme süreside kısa drya sordum annesini seven bebek gece uyur emmez dedi ama kızım gündüzleride az emiyor,ağlamıyoda ne yapacağımı şaşırdım sizin tecrübeniz varmı başınıza geldimi

Back