• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaslar merhaba,musade ederseniz bi soru sormak istiyorum..bende eylül annesi olucam insallah,siz tecrubelisiniz bugun sabahtan beri her ayaga kalktıgımda acayip yumurta akı gibi bi sıvı geliyor ama bu diger akıntılarımdan cok farklı zaten son gunlerde yogun olur akıntı bunu biliyorum ama bu ccok farklı surekli sanki kucuk tuvaletimi kacırıyorum sanıyorum, ped koydum hasta pedi nerdeyse bugun doldu okadar yani..ne dersiniz bi akıl verin bana..cumartesi pazar sümüksü kalın tıkac gibi olan sey geldi,kasılmalarım var ama agrılı diil..noluuuur bi cevap verin.canım sıkıldı....

Korkulacak bır sey yok bosuna endıselenme sadece dogumun yaklasmıs anladıgım kadarıyla Nişan denen sey gelmıs senden oda dogumun yakınlastıgını gosterıyor doktorunla ırtıbata gec bence

merhaba kızlar

cocuklu hayatı kotaramıyorum ben yaaa hep bıseyler eksık artık ıyıce sınırlerım bozuk bırılerıne muhtac olmak ıyıce delı edıyo benı
hele kı bugun bunu sole yapsak dedıgımde hep bı bahane bulan yada bana zaman ayırmayan cevreme
offf bende alısıcam elbet cocuklu hayata ama ne bılım
tabıkı eskısı gıbı olmayacak hıcbıosey
mesela cocuk dogdugundan berı ınadına gıbı esım hep gec gelıyo mesaıde :(((((((
bıde yakınıyo süreklı adam gıbı yemek yapılmıyomus
adam gıbı yemek yıyemıyomuss eve gelıncede bı oyuna bunamıs onu oynuyo pcde yada cepte yada tv de maç izliyo
malum lig basladı futboldan da nefret ettım
galıba herseyden nefret ettım :((((((((((((
daha saclarımı kestırıp boyatıcam
ağda durumunu soylemıyorum bıle bacaklar almıs basını gıdıyoo
ya ne bılım bugun acayıp sıkıldım

cocugu bırakıp markete kasaba falan gıttım bugun kostur kostur o bıle ısgence

vala sizlere hayranım hem cocuk hem ev hem net süpersınız kızlar ben yazdıklarınızı bıle okuyamıyorum

bunalıma mı gırıyom ben neee :50::50:

Canım lutfen bunları kendıne tekrarlama sureklı olumlu ve guzel seyler dusun hepimiz emin ol aynı seylerı hergun olmasa bile yasıyoruz bazen hayattan kocalarımızdan herkezden nefret edip eve tıkılmamıza sebep olan bebeklerimize bile kızabiliyoruz ama sonra hersey geciyor inan bebekler buyudukce rahatlıcaz 3 aydan sonra hersey kolaylasıcak kendini kotu hissettiğin anlarda bebegine sarıl op kokla sukret sağlıklı bir yavrun oldugu için ..bunların hepsi gecici sıkıntılar ..bebegini emzirirken film izle .tv ye bak asla kendini yatak odası tuvalet arasına mahkum etme arkadasını kahveye cagır malum hepimiz su anda dısarıya cıkmakta zorlanıyoruz...bunların hepsi geride kalıcak emin ol....sen yanlız değilsin

evet en azından anne sutu alıyor cok sukur ben hıc veremedımb ır gun bıle o yuzden herseyı cok takmamak lazım bu seferbunalır ınsan

evet arkadasım sana katılıyorum benımde emerken cok problemlı ıkınıyo kıpkırmızı oluyo gerı ıtıyor ama bugun bırsey kefettım kucagımdapıspıs yapıp hafıf sallıyarak verınce 75 ccyı ıkınsada o sekılde bı anda bıtırdı cok mutlu oldum:) sanırım hepsının bırseyı var ne ıstedıgını bulmak lazım.benım bugun kemoterapı vardı ona almaya gıttım dun kızım ıshal kusma ates oldu sabaha kadar uyumadım aklımda bugun ondaydı hala hasta yarında gıdıcem aklım cocuklarda kalıyor ama herseyde bı hayır vardır

ıhhh hıc aldırma derım ben ıkı cocugumda gece gunduz gezdım cok dusundugun olurmus o yuzden hıc kafana takma

cnm ya sen sımdı bunalmıssın o yuzen hersey sana daha cok batıyor emınım esın eskıdende oyun oynar mac ızlerdı sımdı senın bu hassas durumun daha cok gozune batmasına neden oluyor.bırde bız bayanlarda ılk zamanlar begenılmeme duygusu oluyor.eskıden daha zayıftım yok tektık basbasa kalıyorduk .sımdı hepsı ust uste toplandı sanıyorsun artık sana deger vermıyor ve hayat hep boyle suruecek sende hep oyle kalcan ama emın ol oyle dedgıl.ılk bebegımde bende sen gıbıydım ıyıcedekendımı salmıstım hatta cguzaman tartısmalarımız oluyordu ılgısızsın dıyordum .cunku en ufak hareketı batardı bana.nezamankı kendıme bakmaya kıloya vermeye bebekle hayatı ıdare etmeye basladım hersey eskısınden guzel oldu.ılkınde bole bı tecrubem oldugu ıcın ıkıncıde olmayan saclarımaragmen dogumdan ıtıbaren degısık peruk sekıllerı zayıf gosteren kıyafetler yanı hersey bıraz beyınde bıtıyor emın olnasıl dusunursen oyle gelısıyor hayatın .vakıt yaratmak senın elınde.benım ıkı cocugum var ve hergun hastaneye gıdıp gelıyorum.ustelık yanlızım evımın ıslerını gunduzlerı aksama anca bıtırıyom cocuklardan yınede hep derlı topluyum hem dusunsene hareket etmek daha ıyı hızla gıder kılolar benım tek avantajım yemegım sırketten gelıyor.aksamları cocukalr uyuyunca bacaklarımı alıyorum.vs yapılması gereken ıslerımı gece bazen 4 vazen ınan 5 e kadar yapıyorum.sırf bakımlı olmak ıyı olmak kalıtelı yasamaya calısmak bunalmamak ıcın.ıskence olarak gorme mutluluk duy sen bı annesın varmı daha otesı ne harıka bı duygu dusunsene.dedım ya hasassaslık hat sayfa olunca senın yasadıklarını yasıyor ınsan.ama kalk sırkelen bak sımdı kalkıp sacıma maske yapıcam.sonra coukların karnı doycak sonra utum var vs vs ama hayat cok guzel :)

çok taktır ettim seni super anneeeeee brawo hepimize ornek olmalı senin tavrın

TEMMUZ ANNELERİNDEN BİR ARKADAŞ BULMUŞ SAĞOLSUN BENDE KOPYALADIM...

Süt için huzur, uyku ve su

Yanlış inanışlar hayatımızın her döneminde olduğu gibi annelikte de yaygın. Birçok anne, sütü artsın diye gereksiz yere tatlı ve komposto yiyerek kilo alıyor. Emzirme, anne sütü ve bebek bakımı konusunda sorularımızı yanıtlayan Dr. Kadir Tuğcu ise "Annenin sütü su içerek, uyuyarak ve yüksek moralle artıyor" diyor.

Annenin sütü olması için ne yapması gerekir?

ınsan memesi inek memesi yapısında değildir, bu nedenle uzun süreli süt biriktirmez. Çocuk emmeye başladığı anda süt yapılır. Nasıl gözyaşı ağladığımız zaman akıyorsa, yani bir yerde toplanmıyorsa süt de böyledir. Süt hücrelerinden anında süt yapılır ve bebek emdikçe de gelir. Süt olayı tamamen psikolojiktir.

kadının yerli yersiz üzüntülerle dolmamış olması gerekir. Niyet de önemli. Annenin bebeğini emzirmek istemesi önem taşır.

Birçok anne lohusalık döneminde komposto, bol şekerli meyve suları içerek veya tatlıyla süt miktarını artırmaya çalışıyor. Bu mümkün mü? Süt yapan yiyecek var mı?

Süt yapıcı gıda diye bir şey olmaz. Süt yapıcı diye annelere zorla içirdikleri veya yedirdikleri şeylere dikkat ederseniz, hepsi susama isteği uyandıran maddelerdir. anne bunları yiyince bol bol su içme arzusu hisseder. Bol bol su içince de süt miktarı artar.

Yani keramet helva, tatlı, soğan, pekmez veya kompostoda değil bunları yedikten sonra hararetten dolayı içtiği sudadır.

Küçük göğüs ve süt
'Küçük göğüslü kadının sütü olmaz' deniyor, doğru mu?

Bu da yalandır. Göğüsün büyüklüğü, memenin ucu veya şekliyle sütün akışı ve gelişi değişmez. Memesi küçük kadından gürül gürül süt gelebilir.

Sütün kalitesi yemeğe göre değişir mi? Et, karides, meyve, sebze yiyenle ekmek ve çorbayla beslenen anne arasında süt farkı olur mu?

Sütün kalitesi hiçbir zaman değişmez. ıyi beslenen anne ile kötü beslenen anne arasında süt kalitesi açısından fark olmaz. Ancak iyi beslenen anne kendisine fayda sağlar, kötü beslenen annenin zararı kendisinedir. Çünkü süt yapmak için belli miktarda mineral vücuttan alınır. Bu minarellerin vücutta az ya da çok olması, kalan miktarın anneye yetip yetmediği meselesine bakılmadan vücut aynı miktar minerali anneden süt için

alır. Yani zarar anneye olur.

Ancak sütün kalitesi aylara göre değişir. ılk aylarda gelen süt farklıdır, bir ay sonra, iki ay sonra, altı ay sonra gelen süt farklıdır. ışte bu nedenle mamaların da bir ay, iki ay, üç ay ve sonrası için farklı tipleri yapılmıştır.

Mesela prematüre doğum yapmış bir kadının sütü ancak prematüre bebeğe iyi gelir. Onların sütü normal doğum yapmış bir annenin sütünden çok farklıdır. Yoksa annenin yediği içtiği ile hiçbir ilgisi yoktur. Fakir kadının da zengin kadının da sütü aynıdır.

Gazın ilacı hareketAnnelerin diğer bir korkulu rüyası da gaz yapıcı gıdalar. Annenin yediği şeylerden gaz bebeğe geçer mi?

Gaz yapıcı gıdalar annenin bağırsağında gaz yapar. Hiçbir zaman annenin bağırsağında oluşan gaz, kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden de çocuğa geçmez. Bu tamamıyla bir uydurmadır ve hurafedir.

Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar.

Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter.

Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.

Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.

Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...

Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.

Peki gazı iyi çıkmayan çocuk ne yapar?

Gazı çıkmayan çocuk annesine üç tane haberci gönderir. Çok hıçkırık tutar, emerken karnından gurul gurul sesler gelir ve aşağıdan çok gaz çıkarır. Rahatsız olan bebek, ağlayarak annesinden intikamını alır.

Gazı önleyen ilaçlar var mı?
Midede bağırsakta oluşmuş havayı yok edecek bir ilaç yeryüzünde henüz bulunmamıştır. Bu iş için rezene ve benzeri pek çok otlar kullanılır. Bunların en büyük özelliği potasyum elementinden zengin olmalarıdır. Potasyum da bağırsak hareketlerini artırır. Bağırsak hareketleri artınca da çocuğun gazını alttan çıkarması kolay olur. Ama oraya gelene kadar gaz yine ağrısını ve sancısını çocuğa yapmış olur.

Nasıl gaz çıkarılır?
Çocuğun gazını çıkarmak için poposunun hemen üzerine belinin altına elle masaj yapmak ve rutin hareketlerle vurmak gerekir. Çocuğun canının acımaması için elin iç kısmının kullanılmaması, ele yay şekli verilerek içeride hava biriktirip yastık görevi yapılması önemlidir.

Bebek doydu mu?
Doyduğunu nasıl anlarsınız, ağlama açlık işareti mi?

Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapacaktır ve içmeyecektir.

ıkincisi idrar sayısı günde dörtten fazla olacaktır. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvık olmasıdır. Bunlar varsa çocuk iyi besleniyor demektir.

Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kakalar yapacaktır. Lüzumundan fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapacaktır. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez.

ıshal harici yeşil kaka yapan çocuk 'çok yemek yiyor' anlamına gelir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşacak ve bebek ağlayacaktır. Bu durumu çözmek çok daha zordur. Çünkü gaz çıkarmak iyi gelmeyecektir

Emzirmenin süresi var mı?
Yeni doğan bir bebek genellikle bir memedeki sütün yarısını üç dakikada, diğer yarısını da yorulduğu için beş dakikada içer. Yani sekiz dakikada bir memedeki sütü bitirir. Diğer yarısına da 10 dakika dersek arada bir gaz çıkardıktan sonra ikinci memeye geçersek bu çocuk için yeterli.

Fakat zamanla anneler bir öğün bir göğüsten diğer öğün diğer göğüsten meme verebilir.

Ama bu herkes için geçerli değildir. anne ile bebeği arasında farklı zamanlamalar oluşabilir.

Kucağa alınan çocuk hep kucak ister mi?

Bu da eskilerden gelen bir hurafedir. Bebek kucağa tabii ki alınacaktır. Özellikle de ilk aylarda hem gaz sorunu hem bebeğin duygusal gelişimi açısından bebeğin buna ihtiyacı vardır.

Kucağa almanın alışkanlık yaratıcı hikâyesinin kökeni Osmanlılara kadar uzanır. Gelinle kaynana o dönemlerde aynı evi paylaşırdı. Gelin sürekli çocuğu kucağına alıp dolaşınca da işler kaynanaya kalırdı. ışte bu nedenle de, gelin çocuğu kucağına alıp işleri aksatmasın işler de kaynanaya kalmasın diye kaynanalar bu yalanı uydurdu! Bir de 'Çocuk sonra kucağa alışır' sözü eklenip olay süslenince bu yanlış kanı yıllar boyunca sürüp gitti.

super bir yazı.....bende ınanmıyorum yediğinin içtiğinin sute karıstıgına cunku kana karısıyor yedıklerın evet hamılelıkte bu gecerlı ama emzırırken degil bence

kızlar bebeğim hırıltılı nefes alıyo ve arada bir de öksürüyo ne yapmalıyım cok üzülüyorum.sanıırıım hasta oluyo.doktor bize iki saat mesaede dün gittik o zaman böyle şeyler yapmıyodu genel kontrole gitmiştik.sizce ne yyapmalıyım.

günaydın arkadaşlar

geçen haftadan beri bebeğimle hastane yollarında kaldık.kabızlığı için gittik.bir sürü kan tahlili idrar tahlili istendi.tabi aynı gün çıkmıyo sonuçlar,bigün de sonuçları almaya gittik.sonuçlar çıkınca doktor bide karın ultrasonu çekelim dedi.hadi onun için de pazartesiye randevu verdiler.sonra kalça ultrasonu ayrı gün artık gına geldi hastaneden.bide koca hastane aşağı in yukarı çık oraya git buraya git.çocukla tek basıma mahvoldum yaa kaç gündür.dün karın ultrasonunu çektirdim.doktora götürdüm bakması için ayrıyetten çocuk polikliniğine randevu lazımmıs başka güne kaldı yine.nefret ettim hastaneden.Allah kimseleri düşürmesin,düşenlerinde yardımcısı olsun.

merhabalar...bebeğimin 3 gündür gaz sancısı var ayrıca 2 gündürde tuvaletini günde 1 kere zor yapabildi dün öğlen doktora götürdük biogaia diye bir ilaç verdi doktor aranızda kullanan varmı? dün gece acile gittik lavman yaptılar bebeğime ama bugün sabah durum yine aYNI sayılır ilacı verdikten sonra rahatladı biraz şimdi kucağımda zor yazıyorum siz ne kullanıyorsunuz gaz sancıları için cevap verirseniz çok sevinirim

Esteda ve Gelisimci, Facebook icin tesekkurler.:71:

Venus, sut ile ilgili bilgiler icin cok tesekkurler. Bebeginin mamayi 1 saatte yemesi cok uzun, o arada uyuyor olmasin??? Yada mama miktari fazla mi geliyor o yuzden mi oyalaniyor, kaka durumlari nasil? Bol sut ben de istiyorummmmmmm.

yaa aslında çok değil hatta az bile ama yiyemiyor.kilo alımı iyi demek ki yetiyor diyorum bi yandan.kaka durumumuz iyi bizim şükür.ama dün ve ondan önceki gün köpüklü kka yaptı.bol gazı olan bbekler böyle arada gaz atıyorlarmış.gün boyunca hiç kaka yapmayıp belli bi satte paçalarına kadar kokulu ve köpük köpük kaka yapıyo yazık.soluğu banyonun lavobosunda alıyoruz. :)) daha önce kırkı çıkacağı zamanda yapmıştı.bu sefer korkmadım.bol sütler gelsin inş....hepimize...

yok kemoterapıye 21 gunde gıdıyorum kan tahlıllerı fılan oluyordu onlara gıdıp gelıyordum.bugun son kemoydu.yarından ıtıbaren hergun gıdıcem radyoterapı ıcın

geçmiş olsun cnm..Allah kolaylıklar versin...

arkadaslar merhaba,musade ederseniz bi soru sormak istiyorum..bende eylül annesi olucam insallah,siz tecrubelisiniz bugun sabahtan beri her ayaga kalktıgımda acayip yumurta akı gibi bi sıvı geliyor ama bu diger akıntılarımdan cok farklı zaten son gunlerde yogun olur akıntı bunu biliyorum ama bu ccok farklı surekli sanki kucuk tuvaletimi kacırıyorum sanıyorum, ped koydum hasta pedi nerdeyse bugun doldu okadar yani..ne dersiniz bi akıl verin bana..cumartesi pazar sümüksü kalın tıkac gibi olan sey geldi,kasılmalarım var ama agrılı diil..noluuuur bi cevap verin.canım sıkıldı....

hala doğurmadıysan :) hemen draaa koşşşş

kızlar bebeğim hırıltılı nefes alıyo ve arada bir de öksürüyo ne yapmalıyım cok üzülüyorum.sanıırıım hasta oluyo.doktor bize iki saat mesaede dün gittik o zaman böyle şeyler yapmıyodu genel kontrole gitmiştik.sizce ne yyapmalıyım.

günaydın arkadaşlar

geçen haftadan beri bebeğimle hastane yollarında kaldık.kabızlığı için gittik.bir sürü kan tahlili idrar tahlili istendi.tabi aynı gün çıkmıyo sonuçlar,bigün de sonuçları almaya gittik.sonuçlar çıkınca doktor bide karın ultrasonu çekelim dedi.hadi onun için de pazartesiye randevu verdiler.sonra kalça ultrasonu ayrı gün artık gına geldi hastaneden.bide koca hastane aşağı in yukarı çık oraya git buraya git.çocukla tek basıma mahvoldum yaa kaç gündür.dün karın ultrasonunu çektirdim.doktora götürdüm bakması için ayrıyetten çocuk polikliniğine randevu lazımmıs başka güne kaldı yine.nefret ettim hastaneden.Allah kimseleri düşürmesin,düşenlerinde yardımcısı olsun.

merhabalar...bebeğimin 3 gündür gaz sancısı var ayrıca 2 gündürde tuvaletini günde 1 kere zor yapabildi dün öğlen doktora götürdük biogaia diye bir ilaç verdi doktor aranızda kullanan varmı? dün gece acile gittik lavman yaptılar bebeğime ama bugün sabah durum yine aYNI sayılır ilacı verdikten sonra rahatladı biraz şimdi kucağımda zor yazıyorum siz ne kullanıyorsunuz gaz sancıları için cevap verirseniz çok sevinirim

ben gaz için bebeğimin karnına sıcak havlu koyup masaj yapıyorum o zaman rahat rahat çıkarıyor.bide kucağıma alıp gezdiriyorum popo kısmı boşta kalınca daha rahat çıkarıyo.

ben gaz için bebeğimin karnına sıcak havlu koyup masaj yapıyorum o zaman rahat rahat çıkarıyor.bide kucağıma alıp gezdiriyorum popo kısmı boşta kalınca daha rahat çıkarıyo.

sadece sıcak havlu koymadık onun harici herşeyi yaptık ama bakalım bide onu deneyelim çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

burun tıkanıklığı olabilir.bizimki de burnu tıkadığında aynı şeyleri yapıyor.azı hep açık.öksürüyor.burun tıkanıklığını açmayı deneyin bence

biogaia bende ıse yaramadı bız metsıl kullanıyoruz nıspeten yardımcı oluyor 1 çay kaşıgı rezeneyi mılupa rezene markası 1 cay bardagı ılık suda erıtıp 4 kasık verıyorum gunde 4 kez baya ıse yarıyor

canım korkma, muhtemelen gaz sancıları arttıgı için emerken sorun cıkıyodur, baksana herkesde aynı sorun var zaten:) o kusması da midesindeki gaz yüzünden oluyodur muhtemelen, eğer gazı çoksa o şekilde şiddetli çıkıyodur ağzından...burnundan da gelebiliyomuş bebeklerin, onda sorun yok bence...dualarım sizinle ama bence minik kuzu gayet sağlıklı :)

saol teyzesiii dün öğlen itibariyle kusmalarımız geçti:)) bugün 1 aylık doktor kontrolümüz vardı herşey yolunda dedi doktor :nazar: kusma sızıntı şeklindeyse önemli değil ama öğürerek bulantıyla kusma olursa muhakkak takip gerekirmiş aklınızda olsun devam ederse idrar tahlili yapılacak idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş bugün de daha kusmadı şükür:)

benimde son günlerde çok oldu öyle akıntım ama günlük ped kullanıyordum hasta pedi fazla geldi bana normalde fazla oluyor ama hasta pedini dolduracak kadarsa bi doktorunu ara derim için de rahat etsin...

cnm görümcem kullandı çok memnun kalmış, benim kızım da 5 gün yapamadı dün derece ile yaptırdık ama bizde hiç sancı yok yani rahatsız gibi değil senin anne sütümü mamamı cnm

canım bizim de hep gazımız var doktor zinko verdi milupa rezene aldık kullanıyoruz arkadaşım biogaia kullanmış çok memnun kalmış biz de aldık biogaia fena değil gibi ama bizim kız heeepp gazlı malesef

canım bizim de hep gazımız var doktor zinko verdi milupa rezene aldık kullanıyoruz arkadaşım biogaia kullanmış çok memnun kalmış biz de aldık biogaia fena değil gibi ama bizim kız heeepp gazlı malesef

canım geçmiş olsun benim oğlumda kaka yapamıyo:((( gaz için zinko kullanıyoruz bizde

günaydın arkadaşlar

kabızlık cnm doğduğundan beri mi var acaba kaç günde yapamıyor çok aplıyormuydu bizimki de 5 gün yapmadı ama öyle ağlama sızlama olmadı

Back