teşekkür ederiz canım şimdi senin için tarttım 5 kilo geldi
hehe sağol canım benim kız o kadar olmamıştır daha 4kg. anca:)) Nasıl tarttın ki? Özel bir tartı mı var yoksa beraber mi çıktınız tartıya
evet aslında çıkarmak lazım doktora gittiğimde sorayım bakalım suya gelince bazen rezene veriyorum..benim doktorum hava çokçok sıcak olmadığı sürece suya gerek yok dedicanım artık 90 a cıkartmak lazım değilmi. genelde 60 yetmıyor benim ac göze:)) 2-2.5 saatte bırde istiyor inatla.
bu arada su verıyormusunuz? bana vermek lazım gıbı gelıyor kabız olmasın dıye
günde 10 kez değiştiriyorsam 7 sinde sürüyorum nivea pişik kremini..şükür pişik olmadan o sıcakları atlattık..uni baby ıslak pamuk kullanıyorum bir dekızlar bebişlerinize her bezini değiştirmede pişik önleyici krem sürüyomusunuz.ben neredeyse sürekli kullanıyorum kullanmayınca hemen kızarmaya başlıyo.doktor da sadece pişik olunca kullan vajinada yapışıklık yapar dedi.siz ne kullanıyosunuz?
maşalllahhhhh pek de güzelsiniz ayol darısı başımıza
zeytinyağı bi kere verdim pek hoşlanmadı benim ki...süt sağan arkadaşlar bakın ne öğrendim. makına neden bitiriyormus sutu. (elle sağmada aynı)
süt sağmanın da bır usulu varmış meğer, mesela bebek süt gelsede gelmesede emermış.
o yuzden sağma işlemi yaparken sütün artması ıcın(yanı beyne emziriyor sinyalının gitmesi için) süt gelsin gelmesin en az 15 dk sağmak gerekıyormus. ve mutlaka duzenlı olarak 3 saatte bır sağılması gerekıyormus , anca bu duzenle sağma işlemi yapılırsa hem sut bebek emıyormus gibi çoğalırmıs.
nekadar enteresan dımı.
ya o değilde ben mamaya zeytin yağı koyan varmı aranızda. benım basıma cok ılgınc bır olay geldı anlatayım hemen :)
hafta sonu kuzene yatılı gıttık, tabı mama vıtamın hersey aldım yanıma. neyse kız acıktı ben mamasını yaptım. aman allahım kıyamet koparttı, ama hem ağlıyor hem acayıp bı sekılde soylenerek ıcıyor mamasını ama zorla.
alla alla dedım sağlam bır gaz sancısı var galıba. neyse oyle boyle bıtırdı mamasını. bu arada bıberona bakıyorum tıkanmamısta, çunku tıkanıncada aynı tepkıyı verıyor. neyse bı sekılde doyurup uyuttum kızı, sonra baktımkı zeytın yağı koymamısım unutmusum. bır sonrakı uyanmasına tekrar mama yaptım bu sefer yağlı, e hıc bısey yokmus gıbı cuk cuk cuk emdı uyudu sorunsuz. eh dedım bu kız zeytın yağı tadını cok sevmış.
bıraz once de , aceleden yıne yağ koymayı unutmusum. baktım aynı tepkıyı verıyor, bıberon yıne tıkalı değil:)
60 cc nın 30unu zorla oye ıctı, kalan 30una koydum bır ıkı damla yağ, anamm sankı hıc bısey olmamıs gıbı cuk cuk ıcıp uyudu.
bu kız benım gozumu korkutmaya basladı arkadaslar. bıde bebekler bıseye alışmaz ılk 5 ay derler, nasıl alışmazmıs ya, mama stoğu yaptığımız yetmıyormus gıbı bırde zeytınyağ stoğumu yapıcaz. es kaza evde yağ bıtse yandık yanı. yada mısafırlığe gıderken yanımızda goturmeyı unutsak falan, hoş her evde zeytın yağı bulunmuyorkı. offf dırek emseydı ne olurdu sankı, ne ısıtma derdı varrr, ne sterıl etme derdı var bıberonları, masrafsız zahmetsız:)))
evet yorumlarınızı beklıyorum googlede arattım ama benzer bır durum bulamadım, aranızda varmı zeytınyağlı maam veren? bı deneyebılırmı yağsız vermeyı?????
canım ben sürekli uğraşıyorum su ile..yani cezvede kaynatıp bekliyorum ılıyınca biraz termosa döküyorum özellikle gece tam ılık ayarlayıp yatıyorum soğutma derdi olmasın diye..dediğin gibi ne vardı emseydi cok cokefsung canım ben sterilazör almamıştım ama bırdahakı ay almayı planlıyorum, kaynat kaynat nereye kadar.
şimdilik iyice yıkayıp iyice kaynatıyorum canım. kaynatmadan dolayı dr bravns bıberonun ıcındekı sarı yuvarlak plastık olan kısım bıraz yamuldu :)
kızlar bu arada yenı oğrendım doğrumudur aslında kauçuk bıberon ucları kaynatılmazmıs. onların ayrı dezenfektan sıvıları satılıyormus ve soğuk suyla kullanılıyormus. bu doğrumu yaw? benım chicco nun ucları kaucuk. sankı soldular biraz :)
aslında en ıyısı cam biberon almak lazım. at makınaya tamam.
kızlar sız mama suyunu nasıl yapıyorsunuz yaw. ben her aksam kaynatıp termos a koyuyorum. sabaha kadar ve hatta öğlene kadar soğumuyor. ama gece onu biberona koyup musluğun altında soğutucam diye anam ağlıyor, arkadan ciyakkk ciyakk efektleriyle. komşularda diyordur ne gaddar ana ağlatıyor uşağı, halbukı anlamazlarkı dertten.
kızlar bızım doktor zeytın yağını besın takvıyesı olarakta verıyoruz, içinde anne sütüne çok çok yakın mineraller var dedi. hiç çekinme hatta bir yemek kaşığına kadar çıkabilirsin rahat ol dedi. (ben ağır gelir diye düşünmüştüm)
şimdide netten arastırdımda gercekten doğruymuş, dünya çapında besin takvıyesı olarak verılıyormus, tabı zeytınyağının kıymetını bılen ulkelerde.
efsung canım ben sterilazör almamıştım ama bırdahakı ay almayı planlıyorum, kaynat kaynat nereye kadar.
şimdilik iyice yıkayıp iyice kaynatıyorum canım. kaynatmadan dolayı dr bravns bıberonun ıcındekı sarı yuvarlak plastık olan kısım bıraz yamuldu :)
kızlar bu arada yenı oğrendım doğrumudur aslında kauçuk bıberon ucları kaynatılmazmıs. onların ayrı dezenfektan sıvıları satılıyormus ve soğuk suyla kullanılıyormus. bu doğrumu yaw? benım chicco nun ucları kaucuk. sankı soldular biraz :)
aslında en ıyısı cam biberon almak lazım. at makınaya tamam.
kızlar sız mama suyunu nasıl yapıyorsunuz yaw. ben her aksam kaynatıp termos a koyuyorum. sabaha kadar ve hatta öğlene kadar soğumuyor. ama gece onu biberona koyup musluğun altında soğutucam diye anam ağlıyor, arkadan ciyakkk ciyakk efektleriyle. komşularda diyordur ne gaddar ana ağlatıyor uşağı, halbukı anlamazlarkı dertten.
zarpdenız canım nasıl içiriyorsun suyu?
ben kaşıkla verdım bıberonla verdım,ıkısınıde tukurdu cıkarttı gerı.
çağreyı mesela 100ml suya bır çay kaşığı pekmez koymakta buldum ama acaba oda doğrumu. yanı pekmezde şeker yok nasılsa dıye ıcım rahat. ama nasıl alıştırdın suya cok merak edıyorum. ve nekadar verıyorsun gunde. ben o 100ml suyu gun ıcınde kısa kısa ıcırerek bıtıttırıyorum bırde rezene verıyorum tabı gun ıcınde 100ml kadar.
acaba rezene su yerıne gecermı? sonucta dr lar her nekadar su vermeyın gereksız desede bence verılmesı lazım. susuzluktan ölen cok bebek var allah korusun yada hastaneye düşen.
bu doktorların zaten bır dediğini diğeri tutmuyor o yuzden cok fazla guvenemıyor ınsan.
dun mesela bır forumda okudum. kızın kayınpeder dr muş. ve gelınıne sormus su vermeyı ıhmal etmıyorsun dımı dıye ki anne sutu de alıyormus bebek.
teşekkürler canım mevlütün bitmesine yakın önce gülsuyu ve çikolata ardından bebek şekeri sonrada büyüklere pakette yemeni kız çocuklarına pembiş toka erkek çocuklarına mendil sonrada poğça ve meyve suyu dağıtıldı. allah kabul etsin inşallah
Eki Görüntüle 255673 Eki Görüntüle 255676 Eki Görüntüle 255674 Eki Görüntüle 255675
kullanıpta memnun kaldığımız yada kalmadığımız seylerı yazalım kızlar.
bebiş yarım saat once gaz sancısıyla ıkınarak uyandı. epey uğrastım cıkmadı gazı.
hemen bır ölcek nurse haveys şurup verdım 20 dk sonra resmen zort seslerı gelmeye basladı:) hala geliyor ve kızın suratında zorlanma ıfadesı yok ancak kendı kendınden korkup dudağını büküyor bazen:))))))
zinco da kullandım oda fena değil ancak bukadar etkılı değil.
ıkısıde full bıtkısel.
en fazla o kadar uyuyor zaten ondan sonra kendi uyanıyor ama 5 saat uyumadan önce de altı yedi kere emmiş ve 4 saat kadar uyanık kalmış oluyor kendi uyku düzenini oluşturmaya başladı bile yani ne zaman uyanacağını ne zaman uyuyacağını az çok tahmin edebiliyorum
5 saat uyuma gece uykusu olmalı saat kaç gibi gece uykusuna başlıyor?
ay nazar deydı yawwwww.
miraç için mama yaptım hem zamanı geldı hemde ağladı, yok anam yemıyor, yanı ıkı fırt cekıp zırlıyor, alla alla dedım acaba mamadanmı tıksındı, gittim bebelac yaptım o conformılden daha sekerlı ya belkı dedım onu yer, yok onuda yemedı, oyle zırlaya zırlaya uyudu. anne yureği işte aç uyudu yawrum ne yapıcam ben yahu(((
canım bende market zeytınyağı kullanıyorum aslında eşimi gonderdım al dıye hanı kom.... marka falan alır dıye dusundum ama hic adı duyulmamıs bısey almıs gelmıs. markettekı adam tanıdık o onermıs, bu daha saf demıs. krıstal markamı ne hıc duymadım.
100ml dolduruyorum ama gun ıcınde azar azar ıcıyor her mamanın ardından, yanı tek seferde değil. ve mama yıyısıde gayet ıyı canım, 1.5-2 saatte bır en az 60 en cok 90 yıyor kafasına gore. 2 hafta- 4 hafta arası zten 90 yazıyor kutunun uztunde ama benımkı 3 saat bekleyemıyor o yuzden 2 saatte 60 verıyorum genelde.
şimdi hadı gel bakalım mama sorunuyla uğraş ,insallah gecede aynı problemı yasatmaz bana. galıba benım kız değişik tatlara uyuz oluyor, bu gun emzığıne bır damla pekmez damlattım ya acaba onumu ıstıyor tekrar yoksa nurse hav. şurubu bıberonla verınce onu mama sandıda ondanmı ıstıyor offf cok zor yaaa. bosuna dememısler bebeklere ek bısey vermeyın dıye. gercı ac olsa uyumazdı dımı hemen . dizimde ıkı salladım hemen gıttı gozler.
amin inşallahmaşallah biz de cmt. yaptık.. hayırlara vesile olur inşaallah..
nurayturhan gercekten ıkınız de cok guzel olmussunuz melek gıbı..maşallah
teşekkürler canımcanım ikinizde çok güzel olmuşsunuz hayırlı olsun.bizde bu pazar yapıcaz inşallah
çok tatlıaşallah oyuncak bebek gibi
sağol canımMasallah sosise....Allah kabul etsin.
maşalllahhhhh pek de güzelsiniz ayol darısı başımıza
sen ?
kızlar face de konuşuyo musunuz beni eklicektiler eklemediler bu işlerle de kim ilgileniyo anlamış değilim gerçi
süt sağan arkadaşlar bakın ne öğrendim. makına neden bitiriyormus sutu. (elle sağmada aynı)
süt sağmanın da bır usulu varmış meğer, mesela bebek süt gelsede gelmesede emermış.
o yuzden sağma işlemi yaparken sütün artması ıcın(yanı beyne emziriyor sinyalının gitmesi için) süt gelsin gelmesin en az 15 dk sağmak gerekıyormus. ve mutlaka duzenlı olarak 3 saatte bır sağılması gerekıyormus , anca bu duzenle sağma işlemi yapılırsa hem sut bebek emıyormus gibi çoğalırmıs.
nekadar enteresan dımı.
ya o değilde ben mamaya zeytin yağı koyan varmı aranızda. benım basıma cok ılgınc bır olay geldı anlatayım hemen :)
hafta sonu kuzene yatılı gıttık, tabı mama vıtamın hersey aldım yanıma. neyse kız acıktı ben mamasını yaptım. aman allahım kıyamet koparttı, ama hem ağlıyor hem acayıp bı sekılde soylenerek ıcıyor mamasını ama zorla.
alla alla dedım sağlam bır gaz sancısı var galıba. neyse oyle boyle bıtırdı mamasını. bu arada bıberona bakıyorum tıkanmamısta, çunku tıkanıncada aynı tepkıyı verıyor. neyse bı sekılde doyurup uyuttum kızı, sonra baktımkı zeytın yağı koymamısım unutmusum. bır sonrakı uyanmasına tekrar mama yaptım bu sefer yağlı, e hıc bısey yokmus gıbı cuk cuk cuk emdı uyudu sorunsuz. eh dedım bu kız zeytın yağı tadını cok sevmış.
bıraz once de , aceleden yıne yağ koymayı unutmusum. baktım aynı tepkıyı verıyor, bıberon yıne tıkalı değil:)
60 cc nın 30unu zorla oye ıctı, kalan 30una koydum bır ıkı damla yağ, anamm sankı hıc bısey olmamıs gıbı cuk cuk ıcıp uyudu.
bu kız benım gozumu korkutmaya basladı arkadaslar. bıde bebekler bıseye alışmaz ılk 5 ay derler, nasıl alışmazmıs ya, mama stoğu yaptığımız yetmıyormus gıbı bırde zeytınyağ stoğumu yapıcaz. es kaza evde yağ bıtse yandık yanı. yada mısafırlığe gıderken yanımızda goturmeyı unutsak falan, hoş her evde zeytın yağı bulunmuyorkı. offf dırek emseydı ne olurdu sankı, ne ısıtma derdı varrr, ne sterıl etme derdı var bıberonları, masrafsız zahmetsız:)))
evet yorumlarınızı beklıyorum googlede arattım ama benzer bır durum bulamadım, aranızda varmı zeytınyağlı maam veren? bı deneyebılırmı yağsız vermeyı?????
arkadslarr benım oğlum 2-2bucuk saatte uyanırdı ılk 10gun sımdı 1bucuk saatte bır uyanıp emmek ıstıyor hatta mumkunse memede uyumak ıstıyor bende yalancı memeyı verıyorum yoksa hep emmek ıstıyor e doğal olarak fazla geldıgınden cıkarıyor.3 haftalıgız kaç dk emmesı yeterlıdır sızce.benım kı 10 dk faal emıp uyuyakalıyor uyurken mememı cekeyım dıorum busefer tekrar yalancı memeymısım gıbı emmeye devam edıp 2 cekıp duruyor.heralde 10 dk da doyuyor dıyıp yalancı memeyı verıp yatırıyorum.1bucuk saat sonra yıne uyanıp emmek ıstıyr.
3 HAFTALIK BEBEGIME 10 DK YETERLI MI SIZLERINKI DE BOYLEMIYDI KIZLAR? ılk zamanlr ben uyandırırdm emzırmek ıcın 2saatı gecer uyanmazdı smdı 2 saatı zor buluyoruz:)
canım, bende islak mendillerden uni baby kullanıyorum. aslında şimdilik sorun çıkmadı ama islak mendilleri pek önermedikleri için daha çok yıkamaya tercih ediyorum. sonra zaten bebek yağını sürüyorum.canım ben sadece pamuğu ıslatıp sılıyorum arada bırde zeytın yağı suruyorum , hiç kızarmadık şükür. ıslak mendıllerde pişik yapıyormuş.
o para olayını annem banda uygulamıştı. tabi bizim rus kuruşları kullarak. çokda işe yarıyor. ama bizim kızın göbeği zaten içerde olduğundan bu para koyma olayına baş vurmadık:) pişik kremi için. bende nivea markasından aldım ama pekde sürmedim çünkü çocuk doktorumuz ancak pişik olduktan sonra kullanmamızı önerdi ve çok az mitarda, tabi güzelve yadirerek yoksa vajina bölümünde toplanıyormu.Canım benim bildiğim öle kendi kendine içeri girmiyor, onun için göbek bağı yapıyorlar. Hatta 10 kuruştu sanırım onu temiz bir beze sarmalayıp göbeğin üstüne koyup onun üstünden ince bir kuşakla bağlıyorlar göbeğini kemer gibi. Bir zararı yok yani sende dene bence. Seneler önce yeğenimde olmuştu fırlamıştı dışarı resmen bu şekilde geçti.
Ben sürüyorum canım, sonuçta nemli tutmasını sağlıyor, tüm gün kapalı... Bize eve gelen hemşire kullandığın pişik önleyici krem çinko içermesin o pişiği tedavi etmek içindir demişti bir de zaten vajinaya sürmemen gerek canım, sadece poposuna özellikle makat çevresine ve kanarlara doğru. Vajinaya gelmeyecek şekilde de apış aralarına.
ben doktorun tavsiyesiyle her emzirmeden sonra bir kaşık su veriyorum. bizmki pek sevmiyor (yüzü ekşitiyor) ama ne yapalımzarpdenız canım nasıl içiriyorsun suyu?
ben kaşıkla verdım bıberonla verdım,ıkısınıde tukurdu cıkarttı gerı.
çağreyı mesela 100ml suya bır çay kaşığı pekmez koymakta buldum ama acaba oda doğrumu. yanı pekmezde şeker yok nasılsa dıye ıcım rahat. ama nasıl alıştırdın suya cok merak edıyorum. ve nekadar verıyorsun gunde. ben o 100ml suyu gun ıcınde kısa kısa ıcırerek bıtıttırıyorum bırde rezene verıyorum tabı gun ıcınde 100ml kadar.
acaba rezene su yerıne gecermı? sonucta dr lar her nekadar su vermeyın gereksız desede bence verılmesı lazım. susuzluktan ölen cok bebek var allah korusun yada hastaneye düşen.
bu doktorların zaten bır dediğini diğeri tutmuyor o yuzden cok fazla guvenemıyor ınsan.
dun mesela bır forumda okudum. kızın kayınpeder dr muş. ve gelınıne sormus su vermeyı ıhmal etmıyorsun dımı dıye ki anne sutu de alıyormus bebek.
tanıdık yöntemevdeki tartıya önce kendim çıktım sonra kızımla birlikte çıktık
canım, allah kabul etsin. maşallah kızına. bizde geçen perşembe mevlüdümüzü yaptık. herşey güzel geçmişti sadece 4-5 gün kızımızın boyutuna göre elbise seçmekte baya bir zorlandık ama mevlüt gününde bulduk yoksa asıl yıldızımız civıldak civaldak kalacaktı. fırsat olunca bende hem yaptığım yastıkları, tepsileri , hem de kızımızı mevlüt kıyafetiyle ekleyeceğm
canım, ilk zamanlarda bende ebemin bana söylediği gibi yapmaya çalıştım. kızım uyusa bile her 2 saatte uyandırıp emzirmeye çelıştım ama nafilen. boşu boşuna kızı uykudan ettim. kendi kendi bırakınca kız daha çok emiyor ondan sonrada da güzelce uyuyor. yani kıza göre davrandığımda 10- 15 dk sorunsuz emzirtiyoruz. yani bazen insanın dediklerini hepsini yapmayacaksın. bazen kendinde ayarlabiliyorsun.arkadslarr benım oğlum 2-2bucuk saatte uyanırdı ılk 10gun sımdı 1bucuk saatte bır uyanıp emmek ıstıyor hatta mumkunse memede uyumak ıstıyor bende yalancı memeyı verıyorum yoksa hep emmek ıstıyor e doğal olarak fazla geldıgınden cıkarıyor.3 haftalıgız kaç dk emmesı yeterlıdır sızce.benım kı 10 dk faal emıp uyuyakalıyor uyurken mememı cekeyım dıorum busefer tekrar yalancı memeymısım gıbı emmeye devam edıp 2 cekıp duruyor.heralde 10 dk da doyuyor dıyıp yalancı memeyı verıp yatırıyorum.1bucuk saat sonra yıne uyanıp emmek ıstıyr.
3 HAFTALIK BEBEGIME 10 DK YETERLI MI SIZLERINKI DE BOYLEMIYDI KIZLAR? ılk zamanlr ben uyandırırdm emzırmek ıcın 2saatı gecer uyanmazdı smdı 2 saatı zor buluyoruz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?