2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım artık 90 a cıkartmak lazım değilmi. genelde 60 yetmıyor benim ac göze:)) 2-2.5 saatte bırde istiyor inatla.
bu arada su verıyormusunuz? bana vermek lazım gıbı gelıyor kabız olmasın dıye
evet aslında çıkarmak lazım doktora gittiğimde sorayım bakalım suya gelince bazen rezene veriyorum..benim doktorum hava çokçok sıcak olmadığı sürece suya gerek yok dedi
günde 10 kez değiştiriyorsam 7 sinde sürüyorum nivea pişik kremini..şükür pişik olmadan o sıcakları atlattık..uni baby ıslak pamuk kullanıyorum bir de
maşalllahhhhh pek de güzelsiniz ayol darısı başımıza

zeytinyağı bi kere verdim pek hoşlanmadı benim ki...

canım ben sürekli uğraşıyorum su ile..yani cezvede kaynatıp bekliyorum ılıyınca biraz termosa döküyorum özellikle gece tam ılık ayarlayıp yatıyorum soğutma derdi olmasın diye..dediğin gibi ne vardı emseydi cok cok

canım ne marka zeytinyağı veriyosun sen ?

Ben suyu cezvede kaynatiyorum, bittikce yenisini yapiyorum. Genelde su sogumus oluyor, biberona koyduktan sonra mamayi karistirip bunu sicak su dolu bir kasenin icine biraz oturtuyorum mama ilimis oluyor oyle veriyorum. Bize direk sicak suya mamayi koyup haslamayin dediler bana da mantikli geldi ama ilk zamanlar hastanede oyle yapilmisti bende eve gelince bu sefer suyu sicak koyup kasenin icine kuru buz koyarak sogutuyordum, muslugun altinda sogutmak uzun is gercekten... Uzak bir yere gidilecegi zamanda termosa sicak su koyup, buyuk biberona da kaynamis sogumus su kayuyorum, mama yapacagim zaman ikisini esit miktarda biberona koyup mamayi oyle yapiyorum dogal ilik oluyor, tavsiye ederim.

Suyu bebekler icin olan ozel kasikla veriyorum. Bize doktor her mamadan sonra 3-5 kasik verin demisti. Kizim 13 Temmuzda dogdu, Egedeydik ve feci sicakti, simdide Dubaideyiz yine sicak ve hep sicak olacak, o yuzden ben suyu ihmal etmiyorum. Ama bu aralar rezene veriyorum, o zaman su vermiyorum. Biberonla daha cok hava yutuyor su icerken ama bazen disaridayken mecbur kaliyorum. 100 ml.cok degil mi? Toplam gunde ne kadar mama veriyorsun? Biz 1.5-2 saat arayla 60cc mama yiyoruz, bugun ilk defa bir ara 90 cc yedi, inanamadim. Suyu yada rezeneyi bu kadar verirsen gunluk alacagi mama miktarini etkileyebilir diye dusundum.

Masallah sosise....Allah kabul etsin.

Nurse harveysi hic kullanmadim ama Zinco ilk zamanlar kullanmistim hala duruyor. Bizde hem kakayi civitti hemde gazini cikartirken aci icinde cikardigindan ben birakmistim o zaman. Simdi Om-X kullaniyoruz ama oda bitmek uzere ve Turk mali burada bulamayacagim icin buradakilerden deneyecegim. Nurse'i deneyebilirim.

Patricia, Zeytinyagini gunde bir kac kez mamasina karistiriyorum, sorunsuz iciyor belki farkina bile varmiyor, sizma market zeytinyagi kullaniyorum maalesef.

Son düzenleme:
arkadslarr benım oğlum 2-2bucuk saatte uyanırdı ılk 10gun sımdı 1bucuk saatte bır uyanıp emmek ıstıyor hatta mumkunse memede uyumak ıstıyor bende yalancı memeyı verıyorum yoksa hep emmek ıstıyor e doğal olarak fazla geldıgınden cıkarıyor.3 haftalıgız kaç dk emmesı yeterlıdır sızce.benım kı 10 dk faal emıp uyuyakalıyor uyurken mememı cekeyım dıorum busefer tekrar yalancı memeymısım gıbı emmeye devam edıp 2 cekıp duruyor.heralde 10 dk da doyuyor dıyıp yalancı memeyı verıp yatırıyorum.1bucuk saat sonra yıne uyanıp emmek ıstıyr.
3 HAFTALIK BEBEGIME 10 DK YETERLI MI SIZLERINKI DE BOYLEMIYDI KIZLAR? ılk zamanlr ben uyandırırdm emzırmek ıcın 2saatı gecer uyanmazdı smdı 2 saatı zor buluyoruz:)

ay nazar deydı yawwwww.
miraç için mama yaptım hem zamanı geldı hemde ağladı, yok anam yemıyor, yanı ıkı fırt cekıp zırlıyor, alla alla dedım acaba mamadanmı tıksındı, gittim bebelac yaptım o conformılden daha sekerlı ya belkı dedım onu yer, yok onuda yemedı, oyle zırlaya zırlaya uyudu. anne yureği işte aç uyudu yawrum ne yapıcam ben yahu(((

canım bende market zeytınyağı kullanıyorum aslında eşimi gonderdım al dıye hanı kom.... marka falan alır dıye dusundum ama hic adı duyulmamıs bısey almıs gelmıs. markettekı adam tanıdık o onermıs, bu daha saf demıs. krıstal markamı ne hıc duymadım.

100ml dolduruyorum ama gun ıcınde azar azar ıcıyor her mamanın ardından, yanı tek seferde değil. ve mama yıyısıde gayet ıyı canım, 1.5-2 saatte bır en az 60 en cok 90 yıyor kafasına gore. 2 hafta- 4 hafta arası zten 90 yazıyor kutunun uztunde ama benımkı 3 saat bekleyemıyor o yuzden 2 saatte 60 verıyorum genelde.

şimdi hadı gel bakalım mama sorunuyla uğraş ,insallah gecede aynı problemı yasatmaz bana. galıba benım kız değişik tatlara uyuz oluyor, bu gun emzığıne bır damla pekmez damlattım ya acaba onumu ıstıyor tekrar yoksa nurse hav. şurubu bıberonla verınce onu mama sandıda ondanmı ıstıyor offf cok zor yaaa. bosuna dememısler bebeklere ek bısey vermeyın dıye. gercı ac olsa uyumazdı dımı hemen . dizimde ıkı salladım hemen gıttı gozler.

5 saat uyuma gece uykusu olmalı saat kaç gibi gece uykusuna başlıyor?

cnm telaşlanma aç olsa uyumaz belki o an sancı girdi ondan uyandı sende normal uyanışı diye mamaya dayandın
bu nursa markalı gaz ilacından memnunmusunuz?

maşallah biz de cmt. yaptık.. hayırlara vesile olur inşaallah..
amin inşallah

nurayturhan gercekten ıkınız de cok guzel olmussunuz melek gıbı..maşallah
canım ikinizde çok güzel olmuşsunuz hayırlı olsun.bizde bu pazar yapıcaz inşallah
teşekkürler canım
çok tatlıaşallah oyuncak bebek gibi
Masallah sosise....Allah kabul etsin.
sağol canım

maşalllahhhhh pek de güzelsiniz ayol darısı başımıza
sen ?

inşallah
sizde koyun fotolarınızı

bende makinayla sagiyorum bir haftadan fazladir hic bir cogalma soz konusu bile degil 5 saatde bir onar dk sagiyorum sadece 20ml cikiyo bebegim de zorla 2 dk emiyor oda aglaya zirlaya sanirim benim sutum cogalmayacak
bende mamasina zeytin yagi koyuyorum canim ama ben gunde bir defa en fazla iki defa koyuyorum artik alismasin diye yoksa hep zeytinyagina ihtiyac duyar kakasina yapabilmek icin

bana hemsireler 2saatde bir 8 dk emmesi yeterli demistiler ama tabi benim kizi emzirmek ne mumkun

Kızlar ve minikler, hepinize merhaba. uzun süredir sizle görüşemiyorum ve inanın sizi o kadar çok merak ettim ki. bizde dün son misafirlerimizi gönderdik. pazar günüde annemle babamla gittiler. sonunda eşim ben ve kızımız yalnız kalabildik. bu anı tam 2 aydır bekliyordum:):) aslında annem burdayken baya bir yardımı dokundu bana ama insan yinede bazen yalnız kalmaya ister. bundan sonra büyüh ihtimal daha sık sık sizle olacağım.
gelelim bize:) önceden anlattığım gibi kızımızın sarılık veya emzirme sorunu çıkmadı, umarım çıkmazda. kızım belli saat aralıklarıyla uyanıp emiyor, gazını çıkartıyor sonra yine uyuyor. gazı çıkmadığı bazı zamanlarda oluyor, o zamanda kızım alttan gazlarını çıkartmaya başlıyor hemde ne biçim:78: pişik konusunda da sadece bir ara kızaracak gibi oldu ama nivea pişik kremiyle iki kullanmayla önledik. geçen hafta da sağlık ocağına gittim, ebem neler kullandığımı sorunca bende bebek yağın üzerine pudra yaptığımı söyledim. oda bana pudrayı kullanmamayı önerdi. meğer pudra bir tabaka oluşturarak bebeğin infeksiyon kapmasını sağlyormuş. yani heberiniz olsun. bir haftadırhiç pudra kullanmadım ve kızımın popası gayet fıstık gibi duruyor:)
sonra kızımızın yüzünde sivilce gibi şeyler oluştuğunu gördüm. ilk başta isilik zannederken sonra doktorun söyleyişiyle benden olan hormonların kızıma sütüyle geçerek bu sivilcilerin oluşmasına sebep olduğunu öğrendik.
banyo konusunda da pek sıkıntımız yok. göbek bağımız düştüğünden beri her gün annaannesiyle banyosunu yaptırdık ve bizmiki bu olayı çok sevdi gibi. bu arada, aldığım sevi baby de banyo için çok işe yaradı yoksa vıcık vıcık olan bebği tutmak çok zor oluyor.
benim kanamamda artık bitti ama dikiş ağrılarım henüz geçmediler. galiba hiç uzanmadığım için olabilir. ama bundan sonra misafirim daha az olacak gibi, hele geçen hafta mevlüt yaparak bir kereyle çoğu misafiri halletmiş oldum. bundan sonra tüm zamanımı kızıma ve henüz bitiremediğim teze adayacağım.

canım ben sadece pamuğu ıslatıp sılıyorum arada bırde zeytın yağı suruyorum , hiç kızarmadık şükür. ıslak mendıllerde pişik yapıyormuş.
canım, bende islak mendillerden uni baby kullanıyorum. aslında şimdilik sorun çıkmadı ama islak mendilleri pek önermedikleri için daha çok yıkamaya tercih ediyorum. sonra zaten bebek yağını sürüyorum.

o para olayını annem banda uygulamıştı. tabi bizim rus kuruşları kullarak. çokda işe yarıyor. ama bizim kızın göbeği zaten içerde olduğundan bu para koyma olayına baş vurmadık:) pişik kremi için. bende nivea markasından aldım ama pekde sürmedim çünkü çocuk doktorumuz ancak pişik olduktan sonra kullanmamızı önerdi ve çok az mitarda, tabi güzelve yadirerek yoksa vajina bölümünde toplanıyormu.

ben doktorun tavsiyesiyle her emzirmeden sonra bir kaşık su veriyorum. bizmki pek sevmiyor (yüzü ekşitiyor) ama ne yapalım

evdeki tartıya önce kendim çıktım sonra kızımla birlikte çıktık
tanıdık yöntem bizde aynısını uyguluyoruz.tabi aile hekimiyle kıyaslayınca çok az miktarda fark var ama çok çok az
canım, allah kabul etsin. maşallah kızına. bizde geçen perşembe mevlüdümüzü yaptık. herşey güzel geçmişti sadece 4-5 gün kızımızın boyutuna göre elbise seçmekte baya bir zorlandık ama mevlüt gününde bulduk yoksa asıl yıldızımız civıldak civaldak kalacaktı. fırsat olunca bende hem yaptığım yastıkları, tepsileri , hem de kızımızı mevlüt kıyafetiyle ekleyeceğm

canım, ilk zamanlarda bende ebemin bana söylediği gibi yapmaya çalıştım. kızım uyusa bile her 2 saatte uyandırıp emzirmeye çelıştım ama nafilen. boşu boşuna kızı uykudan ettim. kendi kendi bırakınca kız daha çok emiyor ondan sonrada da güzelce uyuyor. yani kıza göre davrandığımda 10- 15 dk sorunsuz emzirtiyoruz. yani bazen insanın dediklerini hepsini yapmayacaksın. bazen kendinde ayarlabiliyorsun.

neyse ben uykum gelmişken yatayım yoksa bir saat sonra kızımızın karnını depolayacağız:) hadi size ve miniklere iyi uykular. dandini dandini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…