2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bugun 51 günlük olduk ayın 21 ınden asımız var 3 tane 2 kol 1 bacaktan vuruyolarmıs
ayy sımdıden kara kara dusunuyorum bıgun oncenden banyo yaptırmnak gerkıyomus 2 gun yıkamıcakmısız

emzik kullanan varmı ? yada hangı marka kullanıyosunuz
ben kullanıyorum sımdıye kadar 4 emzık aldım en ıyısı chıckko nun kı ( yazamadım cıkkoyu :PPP
anne gogsuyleuyunlu kaucccuk emzıkler cok daha guzel damak yapısınıda bozmuyomus acıkcası emzık benık kurtarıcım
hele kı 1 hafta gaz sancısıyla bogusurken cok ısıme yaradı
sızlerde ne var ne yok topıc sessızlestı heralde artık kımse bebekleden fırsat bulup gıremıyo dımı ?
valla ben nete gırmeye pek fırsat bulamıyorum ınsanı ıhtıyaclarımız zor karısılıyorum bazen ( yemek yemek wc gibi :)))

sorum oalcaktı

kaç numara bez kullanıyosunuz kızlar ben premıum care 3 nosu alıp bı denıcem cunku 2 nop ıle 1 nonun pek farkı yok sadece 2 no bıraz uzun o kadar
hemsırelerde 2 no buyuk kullanın bezlerı dıyo bıızmkınun bacaklarına ız yapıyo 1 no
gaz ılacı mersıl sunada ıyı bakalım 3 aydn sonra bole sorunlar kalmıyomus kaldı 1 ayımız

bıde benım 35 gun surdu kanamam 40 ım cıkınca 1 hafta daha oldu yıne bıttı dımdı bu regl mı yoksa lohusalıgın devamı mı
dr gıttıkten sonrakı gun basladı kanama onun ıcın soramadım
dr uzun bı sure sana regl gozukmuyo demıstı rahım duvarı ınceymıs ?
korunma yontemı olarakda bısey yapmadım hemsırem ıgne falan dusunursen gel demıstı
ne bılım kendıme bısey yaptırmak ıstemıyorum korunmak ıcın sıpral falan taktırmakda ıstemıyorum

neyse uzun oldu bızden sımdılık bu kadar
herkese gazsız guzel mutlu gunler dılıyorum

kızlar ben çok uğraştım kızımı ayakta sallamamak için ama olmuyo valla susturher amadım aldım ayağıma sallıyorum şimdi

yapmaaaaa:) kucagına emzırır pozısyonda alıp kollarının arasında sallasan hızlı hızlı olmadı mı oyle.bnmkıde suan yatagında mız mız emzıge alıstırdım mecbur yoksa memeden ayrılmıcak.emzık agzından dusup duruyor oda mızmızlanıyor kalkıp emzık vermekten yoruldum he:) allahtan annem yanımda burda oda haftaya gıdecek napcam bılmem.sımdı annem kucagıma getryr paşamı emzır dıye:) yalancı emzıkte fayda etmedı hmm hmmm edıp duruyor eşşek:) mıs kokuyor ama yaaa

kızlar bebekleri nasıl giydirdiğinizden bahsetmişsiniz. Sanırım ben çok az giydiyorum, sadece kısa kollu alttan çıtçıtlı body giydiyorum. Başta uzun kollu ve alta pantolon giydiriyordum ama yüzünde ve başına kırmızı kırmızı noktalar belirdi, sıcaktan oluyormuş. Doktorlar da az giydir diyor ısrarla... Bende azıcık giydirip üzerine de ince keten örtü ürtüyorum. Terletmemeye çalışıyorum anlayacağınız.

bu arada kısa kollu ama pamuklu, teri emen body ya da atlet nereden alabilirim. Bana mağaza önerir misiniz?

canım benim kızımında yüzünde sivilce gibi noktolar oluştu,bende sadece çıtçıtlı bady giydiriyorum.idil bebenin organik badyleri var rengi sarımtırak teri çok güzel emiyor,3 tane onlardan almıştım,çok rahat ediyorum,tavsiye ederim.

merhaba kızlar erenden fırsat bulup pek giremiyorum. geçen soruma cevap yazmışsınız teşekkürler. vakit geçtiği için alıntı yapmadım. yeni bir sorum olacak size. bebğin göğüsleri şiş. internette araştırdığım kadarıyla yenidoğan bebeklerde olabiliyormuş. gene de aklıma takıldı böyle bir durumla karşılaşan var mı. bütün kuzuları öptüm.

evet canım genel olarak 1*-15 gün için söylüyorlar onu sarılık tehlikesi geçene kadar. Ben de doktorumuza sormuştum artık uyandırmayın bırakın kendi haline iyi emmişse uyuyabilir 4-5 saat sorun değil demişti. Ben de uyandırmıyorum, zaten bu aralar genelde aynı saatte uyuyup geceleri yaklaşık aynı saatte uyanıyor, düzen oluşturmaya başladı sanki. ben gece için süt sağıp onu veriyorum, hem daha rahat içiyor çünkü uykuluyken iyi emip karnını doyuramıyor. biberondan içince iyice karnını doyurup uykuya dalıyor tekrardan...

Yok canım az değil bence, gündüz uyumuyorken battaniyeye bile gerek yok bence evin serin olmuyorsa... belki çorap giydirebilirsin sadece ayakları sıcak dursyn, gaz olmasın diye...

canım evet unutmuşum yazmayı çorapta giydiriyorum.

Merhaba:) benide aranıza alırmısınız 30 ağustosta doğum yaptım bende

Redmask benim bebeğimin göğüslerinde de şişlik var doktorumuz anneden bebeğe geçen hormonlardan olabileceğini söyledi sakın ovmayın ellemeyin ödem oluşur dedi zamanla geçermiş

öncelikle çok yorgun olduğumu yazayım. Kuzey sadeece memede uyuyor malesef, ne emzik ne biberon ne de mama kabul etmiyor. Sadece anne sütü ve emzik olarak beni kullanıyor :( işin kötüsü uyutmak için sallamak da fayda etmiyor, araba koltuğu falan da işe yaramadı. Çok ağlayınca bende pes ettim ve demek ki bana ihtiyaç duyuyor dedim, ne zaman ellerini ağzına götürerek ağlasa emziriyorum artık(zaten başka türlü susmuyor. 32 günlük oldu bugün, kilosu 4500kg olmuş(sanırım biraz fazla).

awezciiim guzel haberlerle geleceksın korkma canım bak ALLAH a sukur hepımız atlattık agrısız sızısız kavusmak mumkunmu yavrularımıza ama emın ol doğum esnasında bır agrı yok sonrasında ufak tefek agrılar onlarda katlanılmıcak gıbı değiller.parmagımızı kessek onun yarası kaç gunde ıyılesıyor kolaymı yavrularımıza kavusmak.ama sezaryandan korkma ben epıdural oldum bılıyorsun tek sıkıntısı sırtım agrıması oda benım hatamdan.ki sen normal ıstıyordun demek kı gayet dayanıklı guclu bı kadınsın bı gayret sezaryandan da cıkarsın merak etme.hadı hayırlısı perşembe gunu bakalım ne haberlrını alıcaz
bende epidural oldum, sırt ağrın vardı ama geçti. Bebek sürekli kucağımda olduğundan olsa gerek sırtımda uyuşma,karıncalanma başladı. Ama epiduralden mi diye de düşünmüyor değilim arasıra. Bana özelden yazabilirmisin tam olarak nasıl bir ağrın var, bendekiyle benzer mi merak ettim.

kızlar bugun 51 günlük olduk ayın 21 ınden asımız var 3 tane 2 kol 1 bacaktan vuruyolarmıs
ayy sımdıden kara kara dusunuyorum bıgun oncenden banyo yaptırmnak gerkıyomus 2 gun yıkamıcakmısız

ben kullanıyorum sımdıye kadar 4 emzık aldım en ıyısı chıckko nun kı ( yazamadım cıkkoyu :PPP
anne gogsuyleuyunlu kaucccuk emzıkler cok daha guzel damak yapısınıda bozmuyomus acıkcası emzık benık kurtarıcım
sızlerde ne var ne yok topıc sessızlestı heralde artık kımse bebekleden fırsat bulup gıremıyo dımı ?
valla ben nete gırmeye pek fırsat bulamıyorum ınsanı ıhtıyaclarımız zor karısılıyorum bazen ( yemek yemek wc gibi :)))

sorum oalcaktı

kaç numara bez kullanıyosunuz kızlar ben premıum care 3 nosu alıp bı denıcem cunku 2 nop ıle 1 nonun pek farkı yok sadece 2 no bıraz uzun o kadar
hemsırelerde 2 no buyuk kullanın bezlerı dıyo bıızmkınun bacaklarına ız yapıyo 1 no
gaz ılacı mersıl sunada ıyı bakalım 3 aydn sonra bole sorunlar kalmıyomus kaldı 1 ayımız

bıde benım 35 gun surdu kanamam 40 ım cıkınca 1 hafta daha oldu yıne bıttı dımdı bu regl mı yoksa lohusalıgın devamı mı
korunma yontemı olarakda bısey yapmadım hemsırem ıgne falan dusunursen gel demıstı
ne bılım kendıme bısey yaptırmak ıstemıyorum korunmak ıcın sıpral falan taktırmakda ıstemıyorum

ben emzik çok denedim ama hiçbirini kabul etmedi(sadece avent denemedim ama aldıklarımı hepsi çöpe gidince vazgeçtim emzik sevdasından. Biberon da istemiyor, en son Dr. Brown aldım, ben çok beğendim ama kuzey onu da pek sevmese de bunu reddetmedi.
BEnde aynı bebek bezini kullanıyorum, şu an 4.5kg ve 2 numara kullanıyorum(gerçi epey oldu 2 kg ye geçeli), 3 için daha erken ssnırım(gerçi epey de stokladık evde 2 numara bezleri :( Yıkanabilir bezlere geçmeyi düşünüyorum, organik pamuk olduğu için bacaklarında kırmızılık olmayacak.

yapmaaaaa:) kucagına emzırır pozısyonda alıp kollarının arasında sallasan hızlı hızlı olmadı mı oyle.bnmkıde suan yatagında mız mız emzıge alıstırdım mecbur yoksa memeden ayrılmıcak.emzık agzından dusup duruyor oda mızmızlanıyor kalkıp emzık vermekten yoruldum he:) allahtan annem yanımda burda oda haftaya gıdecek napcam bılmem.sımdı annem kucagıma getryr paşamı emzır dıye:) yalancı emzıkte fayda etmedı hmm hmmm edıp duruyor eşşek:) mıs kokuyor ama yaaa
evet bende emziği sürekli düşürmesinden sıkıldım, emzikten vazgeçtim, arkamı dönmeye kalmadan atıveriyor ağzından...
canım benim kızımında yüzünde sivilce gibi noktolar oluştu,bende sadece çıtçıtlı bady giydiriyorum.idil bebenin organik badyleri var rengi sarımtırak teri çok güzel emiyor,3 tane onlardan almıştım,çok rahat ediyorum,tavsiye ederim.
yarın fırsat bulabilirsem gidip bakayım

merhaba kızlar erenden fırsat bulup pek giremiyorum. geçen soruma cevap yazmışsınız teşekkürler. vakit geçtiği için alıntı yapmadım. yeni bir sorum olacak size. bebğin göğüsleri şiş. internette araştırdığım kadarıyla yenidoğan bebeklerde olabiliyormuş. gene de aklıma takıldı böyle bir durumla karşılaşan var mı. bütün kuzuları öptüm.

canım bizim büyükler diyo bebişlerin göğüslerinde süt birikirmiş meme uçlarına işaret parmaklarını koy yuvarlar gibi masaj yap iyi geliyo şişide iniyo canım

kızlar bebeğinin göbeği içine girmeyen var mı? 32 günlük oldu ama göbeği hala dışarıda, ne zaman içeri girecek göbeği sizce?

kızlar ben doktorumu değişicem hangi çocuk doktorunu önerirsiniz ben bahçelievlerde oturuyorum yakın olursa daha çok işime yarar

Merhaba:) benide aranıza alırmısınız 30 ağustosta doğum yaptım bende

Redmask benim bebeğimin göğüslerinde de şişlik var doktorumuz anneden bebeğe geçen hormonlardan olabileceğini söyledi sakın ovmayın ellemeyin ödem oluşur dedi zamanla geçermiş

canım hoşgeldin.bende senin gibi 30 ağustosta doğum yaptım.
bebişlerimiz bayram şekeri oldular :9:

benim bebeğimdede vardı göğüslerinde şişlik annanem ov demişti ama okuduğum kitaplarda öle yazmıyordu doktora sordum dr da dokunmayın kendi geçer dedi sakın sıkmayın veya ovmayın göğüs dokusunda zedelenme oluyormuş

içinizden ağlamak geliyorsa ağlayın doya doya ağlayın rahatlayın. zaten gerginlik var bide ben niye ağlıyorum diye düşünmeyin. hem niye bakamayasınız gayet güzel bakmışsınız bu güne kadar yalnız kalmak bazen daha iyi oluyor. keyfini çıkarın. emzirirken mesela okuyabilirsiniz burayı biraz uzak tutarak. yani bir şekilde kendinize vakit ayırmış olursunuz.

ve lütfen alın kucağınıza öpün koklayın sarılın. çünkü bir bakacaksınız hooop büyüyüverecekler. şımarır falan da hikaye. doya doya sarılın ohhh mis gibi.
SariliP kokluyorummkizimi doya doya ama doyamiyorum iste bazen yapamazmiym diye hissediyorum agladiginds susturamayinca ozellikle alisirim heralden;)
canım bendede aynı düşünce oldu..ama dün benim dr.da doğum yapan arkadaşla görüştüm ultrasonla muayene ediyormuş...dikişede bakıyormuş...ama bence sadece üstten bakar...bende bu haftaiçi gitmeyi düşünüyorum..

canım ben sadece 3-4 gün içme suyuyla yıkadım..sonra kaynamış çeşme suyu sonrada normal suyla yıkadım şuan bi sorun yok inşallahta olmaz...tırnaklarıda 2 haftalıkken kesitim..bana bişey demediler..inşallah onunda bi zararı olmaz...ben ayrıca kenarları törpülüyorum..
kızınada geçmiş olsun...
torpu almam gerek benimde starctyde chicco var orda olur :)
Su meselesinide esimle masaya yatirmak gerek ona kalsa 6 ay icme suyundan yikiycaz :)

Slm kızlar,

Uzun zamandır yazamıyorum, malum kızım beni fazlası ile meşgul ediyor. Bazen çok sakin ve huzurlu bir bebek bazen ise sürekli ağlıyor ve hep ilgi bekliyor şu anda da naz ağlamaları var minik minik.

Kısaca sizinle bişey paylaşayım. Süt meselesi. Ben kızımı yalnızca anne sütü ile besliyorum:nazar::nazar::nazar: Bazı günler sütüm daha az gibi geliyor, bunu da bir göğsü emzirirken diğerinin daha az damlamasından ya da damlamamasından anlıyorum. Ben çok etkili bir formül buldum. İNCİ KOLYE. KIZLAR İNCİ KOLYELERİNİZİ SÜTYENİNİZİN İÇİNE KOYUN ÇOK DEĞİL AYNI GÜN İÇİNDE SÜTÜNÜZDE ÇOK CİDDİ BİR ARTIŞ HİSSEDECEKSİNİZ. BEN İKİ KEZ DENEDİM İKİSİNDE DE SÜT BEBEĞİN BOĞAZINA KAÇACAK KADAR ÇOĞALDI. DENEYİN MUTLAKA SONUÇTAN DA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
İnci mi hadi canim ;)?????
gülay hemsire yabancı gelmedi son gün çıkarken eğitim için bir hemşire gelmişti o olsa gerek.. ama benim dediğim hemşire bebek odasında banyosunu yaptıran hemşireydi ve bebe yağı kullanmayın dedi son durulanma suyuna biraz zeytinyağı yada bebe yağı sıkıp öyle vucuduna dökebilirsiniz ama direk yağlamayın demişti oyüzden bende son durulanma suyuna sıkıyorum.. gerçi poposunada pişik kremi kullanma demişti ama ben kullanıyorum napim pişik olmasın bebişim diyorum :26:
Piskle ilgili bana bisey demedilermbende artik krem surmuycem son suyuna dokucem banyo yagini pisiknicin ne kullaniyisun
Canım muhtemelen alttan bakar. bana öyle demişti doktorum. Ama seni erken çağırmış, bana doğumdan 6 hafta sonra alttan bakıcam, smear testi yapıcam demişti...

Canım aynı şeyleri benim kızımda yaşıyor. Geçen gece zor uyuttum. Sıcak su torbası koydum karnına, kısa süre sonra yaptı kakasını...Rezene çayını denemek istiyorum. Doktora sordun mu? Bebeğe bir zararı olmasın??

Efsuncum, ben hep musluk suyunu kaynatıp onunla yıkıyorum. Bana kaynamış su olsun, hazır olmasına gerek yok dediler.
Tırnakları içinde hemen kesebilirsiniz ama dikkatli kesin birde bebek tırnak makası kullanın dediler.

Benimde sana bir sorum olcak... Kızına maşallah:nazar: Doğum kilosu kaçtı? Kaç kilo aldığını merak ettim..

Canım aynı şeyleri benim kızımda yapıyor. Hatta ateşini ölçüp termometre bozuk olabilir diye başka termometre ile de ölçtük. Ama normaldi. Galiba bizle biraz evham yapıyoruz...:)

Canım neden bakamayacakmışsın. Kendini cesaretlendir biraz... Kızım 5 günlüktü herkesi evine gönderdim.O günden beri kendim bakıyorum. Hiç kimse de gece kalmadı yanımda... Yani ben istemedim.İçgüdüsel olarak biz anneliğe hazırız aslında. Sende yapabilirim diye kendini motive et...

Canım ben 3 satte 20 dk emzirmeye özen gösteriyorum ama bazen saat başı 10 dk emziriyorum, bazen 2 saatte 15 dk...
Ama bu aralar iştahımız azaldı. birde 26. gün olmasına rağmen gözlerinde sarılık yeniden belirdi. Cumartesi kontrolümüz var onu bekliyorum...
Canim benimnesime kalsan6!aybdamacanadan yikuycaz bakalim bi konusmak gerek :))
40 cikmadan annem tirnak kestirme dedi ne bilim yaa zatn torpu de almam gerek
Kizim 3 cm 700 gr almis ama bizim dr dogum boyu yanlis olculmustur dedi
Kiz kardesimde sen tek daha iyi bakarain diyo ama simdinde kayinvalide gelecek bakalimngerci o annem gibi ilgilenmez benle
sevgili ağustos anneleri bebeklerinizin 1 aylık kontrollerinde boylarındaki uzama miktarı ne kadardı acaba? benim oğlumda bugün 1 aylık oldu.boyu çok uzamamış sanırım?

Canim bizde 51 cm dogup 54 olculduk ama dr elisin gelismesine bakalrakndaha fazla uzamistir dogumda olcu hatasi vardir dedi fazla incitmemek icin iyi olcememislerdir dedi sizdede oyledir muhtemelenn

kızlar ben doktorumu değişicem hangi çocuk doktorunu önerirsiniz ben bahçelievlerde oturuyorum yakın olursa daha çok işime yarar

bende bahçelievlerdeyim özel sağlık sigortan varsa international hospital şebnem hanımı tavsiye ederim süper bir doktor.. 1 numara.. bu arada bebeğin memelerinin şiş olmasını sen sormuştun sanırım.. bana hastaneden çıkarken sıkı sıkı tembih etmişlerdi sakın bebeğin memelerine dokunma senin hormonlarından etkilenip süt olabilir ama sakın elleme demişlerdi bence sende elleme zamanla düzelir..

SariliP kokluyorummkizimi doya doya ama doyamiyorum iste bazen yapamazmiym diye hissediyorum agladiginds susturamayinca ozellikle alisirim heralden;)
torpu almam gerek benimde starctyde chicco var orda olur :)
Su meselesinide esimle masaya yatirmak gerek ona kalsa 6 ay icme suyundan yikiycaz :)

İnci mi hadi canim ;)?????

Piskle ilgili bana bisey demedilermbende artik krem surmuycem son suyuna dokucem banyo yagini pisiknicin ne kullaniyisun

Canim benimnesime kalsan6!aybdamacanadan yikuycaz bakalim bi konusmak gerek :))
40 cikmadan annem tirnak kestirme dedi ne bilim yaa zatn torpu de almam gerek
Kizim 3 cm 700 gr almis ama bizim dr dogum boyu yanlis olculmustur dedi
Kiz kardesimde sen tek daha iyi bakarain diyo ama simdinde kayinvalide gelecek bakalimngerci o annem gibi ilgilenmez benle

Canim bizde 51 cm dogup 54 olculduk ama dr elisin gelismesine bakalrakndaha fazla uzamistir dogumda olcu hatasi vardir dedi fazla incitmemek icin iyi olcememislerdir dedi sizdede oyledir muhtemelenn

pişik için niveanın pişik kremini kullanıyorum herzaman değil ama arada sürüyorum efsungçum..

Kuzey de doğumdan sonraki 5. gün sarılık oldu. 19 a kadar yükseldi,şimdi 13lerde bilurubin seviyesi. Azalması gerekiyor ama azalmıyor. İlk günlerde 2 saatte bir emziriyordum,20dk, her emzirmeden sonra tartılıyordu,artış 50gr yada fazla olursa uyumasına izin veriyorduk
Sarılığı geçmeyince susuz kalırsa diye saatte bir emzirmeye başladım. Şimdi daha gücü yerinde, ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum ve o istediği kadar emiyor. Genelde göğsümde malesef:( yoksa uyumuyor ya da susmuyor.

sorum oalcaktı

nuk marka emzik kullanıyorum..,
prima premium 1 numara kullanıyorum ama hiç memnun kalmadım bebişimin çişi çoğu kez kıyafetlerine sızdı halbuki numunelerini beğendiğim için eşimi heme gönderip aldırmıştım birde yoğun bir plastik kkusu var ve bacaklarda lastik izi yaptı.. öncesinde huggys 2 numara vardı ona devam edicem şimdi..

nuk marka emzik kullanıyorum..,
prima premium 1 numara kullanıyorum ama hiç memnun kalmadım bebişimin çişi çoğu kez kıyafetlerine sızdı halbuki numunelerini beğendiğim için eşimi heme gönderip aldırmıştım birde yoğun bir plastik kkusu var ve bacaklarda lastik izi yaptı.. öncesinde huggys 2 numara vardı ona devam edicem şimdi..

1 numara küçük geliyor olabilir,aynı sorun bende de vardı 2 numaraya geçince rahatladık. bacak kısımları primada çok yumuşak bence. Bende hugies deneme paketi(organik olan) vardı. bacaklarının arasını fazla ayırıyor gıbı geldi o yüzden beğenmedim.

Back