2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebişlerinizi nsıl giydiriyorsunuz?
ben çıtçıtlı bady üzerine tulum veya zıbın takımı giydiriyorum.üzerindede battaniyesini hafifçe sarıyorum.
her gören bebeği üşütme alttan bişeyler giydir vs diyor.acaba azmı giydiriyorum?

bende aynı giydiriyorum ama üstüne pazen battaniye örtüyorum diğerleri ince geliyo bana üşür diye korkuyorum

Bebeğinizi Ağlarken Sakinleştirmenin Püf Noktaları

Eğer bebeğinizin ağlama nedenini bulamıyorsanız, aklınızda kendinize bir kontrol listesi hazırlayın. Önce en son ne zaman karnını doyurduğunuzu düşünün, üç saat kadar önce doyurdunuzsa yemek yedirmeyi deneyin. Eğer daha yeni yediyse, bezini kontrol edin. Bezi temizse o an içinde bulunduğu ortamdan uzaklaştırmayı deneyin. Bu şekilde ağlama nedenlerini eleyerek neden ağladığını bulabilirsiniz.

Bebeğinizi Sakinleştirmenin Püf Noktaları:

*Ona emmesi için bir şey verin! Bebeğinizi emzirebilirsiniz, biberon, emzik ya da diş kaşıyıcı verebilirsiniz.
*Bebeğinizi hareket ettirin! Bebeğinizi sallamak, onu rahatlatacaktır. *Kucağınızda sallayabilir, sallanan koltuğa oturarak birlikte sallanabilirsiniz.
*Bebek arabasıyla ya da otomobille yolculuk da ona iyi gelebilir. *Bebeğinizle birlikte dansetmeyi de deneyebilirsiniz.
*Bebeğinize masaj yapın! Bebeğinizin karnını ovabilir ya da karnını üzerine yatırarak sırtını sıvazlayabilirsiniz. Eğer gaz sancısı varsa bu masaj onu rahatlatacaktır.
*Bebeğinize yakın olun! Bazı durumlarda ona sarılmanız, tek ihtiyacı olan şeydir. Kanguruyla bebeğinizi kendinize yakın tutmak, iyi bir çözüm olabilir.
*Bebeğiniz çok ağladığı zaman, ona sarılarak karanlık bir odaya gidip ona masal anlatarak ya da bir ninni söyleyerek onu sakinleştirebilirsiniz.
*Kalp atışlarınızı duymak, yeni doğanlar için oldukça sakinleştiricidir.
*Bebeğinizi yalnız bırakmayı deneyin!
*Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramamışsa, bebeğiniz içinde bulunduğu ortamı çok gürültülü, çok kalabalık ya da çok ışıklı bulmuş olabilir. Bu durumda onu karyolasına ya da portbebesine yatırıp ışığı kapatarak başında bekleyebilir ve sakinleşip uyumasına tanık olabilirsiniz.

Ben coraplari hic cikarmadim. Ince bir atlet tarzi body ve uzerine de kisa kollu-kisa body giydiriyorum. Banyodan sonra da sapka giydiriyorum ama hic sevmiyor. Klimali bir yerdeysem penye battaniyeyi sariyorum.

şule bu cümleler aynen eşime kurdugum cümleler benim...o da saçmalama deyip duruyor .bana bir şey olursa oğluma bir şey olursa ya uyanamazsam vs diye başlayan onlarca cümlem var.inşallah her şey yolunda gider ben geldim diye burdan güzel haberleri paylaşırım.çok sağol canım...

emin ol allahın izniyle herşey yolunda gidicek ve sende bebişinle aramıza katılacaksın hiç sıkıntı etme kendine canım

Awez, dogumu kafanda sanirim cok korkulu bir sey gibi dusundun, hic oyle degil. Agri cekeceginden endiseleniyorsun gibi geldi bana, herkesin onaylayacagi gibi bebisi gorunce her seyi unutuyorsun. Sezeryan olacagina gore sanci da cekmeyeceksin, sonrasinda da agri kesici igne ve tabletlerle halledersin. Hepimiz yakin bir tarihte bunlari yasadik. Mis kokulu bebegine kavusacagini, sonra bizlerle sorunlari - sevincini paylasagini dusun canim.

saol canım ben hep normal istedim normalden korkmuyorum ben de ameliyat korkusu var o yüzden doktor büyük ihtimalle zorunlu sezeryan olacaksın deyince bayılacaktım.çatı kemiğim dar çıkıyor muayenede.perşembe tekrar bakacak yine aynı ise normal doğum şansın yok dedi.3 kere kontrol edecek yani doktor da normalden yana.perşembe bize sürpriz olacak eve mi geleceğiz oğluma mı kavuşacağım bilmiyorum.iyi dileklerin için çok teşekkür ederim inşallah ben de sağ salim oğluma kavuşurum.

kızlar doğumdan sonra nete girmeye hiç fırsat bulamadım. tam giriyorunm foruma,şu an olduğu gibi kuzey ağlıyor .:) bu sefer o kucağımda, harf harf de yazsam yazayım dedim. nasılsınız, bforumda her şey yolunda mı

canım senin numaran varmı forumdan birinde ona göre haberdar olalım senden

hayır kimse de yok eve gelince ancak internete girebilirim haber verebilirim.perşembe girmezsem doğumdayım yani.birinizin ben de olsa mesaj atarım

5 saat uyuyunca uyandırmıyormusunuz?
evet canım genel olarak 1*-15 gün için söylüyorlar onu sarılık tehlikesi geçene kadar. Ben de doktorumuza sormuştum artık uyandırmayın bırakın kendi haline iyi emmişse uyuyabilir 4-5 saat sorun değil demişti. Ben de uyandırmıyorum, zaten bu aralar genelde aynı saatte uyuyup geceleri yaklaşık aynı saatte uyanıyor, düzen oluşturmaya başladı sanki. ben gece için süt sağıp onu veriyorum, hem daha rahat içiyor çünkü uykuluyken iyi emip karnını doyuramıyor. biberondan içince iyice karnını doyurup uykuya dalıyor tekrardan...

Yok canım az değil bence, gündüz uyumuyorken battaniyeye bile gerek yok bence evin serin olmuyorsa... belki çorap giydirebilirsin sadece ayakları sıcak dursyn, gaz olmasın diye...

Evet canım yaa sen yoksun hiç ortalıklarda, biraz daha zaman geçsin sen de daha çok girmeye fırsat bulursun merak etme:)) Sen nasılsın, herşey yolunda mı? TR'ye döndünüz mü canım??

kızlar bebekleri nasıl giydirdiğinizden bahsetmişsiniz. Sanırım ben çok az giydiyorum, sadece kısa kollu alttan çıtçıtlı body giydiyorum. Başta uzun kollu ve alta pantolon giydiriyordum ama yüzünde ve başına kırmızı kırmızı noktalar belirdi, sıcaktan oluyormuş. Doktorlar da az giydir diyor ısrarla... Bende azıcık giydirip üzerine de ince keten örtü ürtüyorum. Terletmemeye çalışıyorum anlayacağınız.

bu arada kısa kollu ama pamuklu, teri emen body ya da atlet nereden alabilirim. Bana mağaza önerir misiniz?

kızlar ben çok uğraştım kızımı ayakta sallamamak için ama olmuyo valla susturamadım aldım ayağıma sallıyorum şimdi

awezciiim guzel haberlerle geleceksın korkma canım bak ALLAH a sukur hepımız atlattık agrısız sızısız kavusmak mumkunmu yavrularımıza ama emın ol doğum esnasında bır agrı yok sonrasında ufak tefek agrılar onlarda katlanılmıcak gıbı değiller.parmagımızı kessek onun yarası kaç gunde ıyılesıyor kolaymı yavrularımıza kavusmak.ama sezaryandan korkma ben epıdural oldum bılıyorsun tek sıkıntısı sırtım agrıması oda benım hatamdan.ki sen normal ıstıyordun demek kı gayet dayanıklı guclu bı kadınsın bı gayret sezaryandan da cıkarsın merak etme.hadı hayırlısı perşembe gunu bakalım ne haberlrını alıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…