yirtilma derken?? yirtilma rahimde oldu dogum sirasinda. anlamadim sen sezeyanimi kastediyorsun canim?? ben normal dogum yaptim. bu arada benim baska bir model arkadasim daha var oda pilates falan yapti dogum sonrasi. galiba karni yok onunda simdi inik. off valla bilemedim ne olucak.
Canım bizim doktor en az 600 g almalı demişti ama kilosuna oranla mı öyle söyledi bilemiyorum, benim kızım 2550g doğmuştu. Ama benim bildiğim bebekler ortalama 1 kg alıyorlar yani en az 1kg alması gerekli değildir bence, takılma sen debende hala 5 kg fazlalık var ben de çok üzülüyorum
diyet yapsam sütüme zarar verecek kafamda hep fazla kiloları düşünüyorum nasl gider bilmiyorum
çoğu kişi emzirdikçe verilir diyor ama inşallah
benim doktorum göbrğimin kırkımdan sonra ineceğini söylemişti umarım öyle olur
teşekkür ederim canım benim daha kırka var 8 gün kadar biz de yapalım dediklerini
bugün sağlık ocağına aşıya gitti .çok ağladı kızım
ve tartıldı ancak 750 gram alabilmiş üzüldüm
en az 1 kg almalı demişlerdi ebeler ama
bu hafta bir de dr.a götüreceğim sütüm yaramıyor diye korkmaya başladım
sık sık ta emziriyorum.hiç göğsümden inmiyor desemm yeridir
Canım toparlanır daha yaa ki sen çok az kilo almıştın, rahim eski haline dönünce egzersizle fln eski haline döner göbişin. Ben de regl oldum evde sürekli bir çikolata arama halindeyim. Ben doktor kontrolüne gittim, 40'ımız çıkınca gelirsin demişti. Rahim eski haline dönmüş, herşey çok iyi, doğum ilgili herşeyi unutabilirsin, herşeyi yapabilirsin dedi dr. Egzersizlere de başlayacam artık zaman bulabilirsem ve de üşenmezsemaynen sut azalir diye bende diyet yapamiyorum. bide regl oldum cikolata krizim tuttu 2 gundur deli gibi waffle yiyorum. off yaa umarim inerde eski haline doner gobuslerimiz.
Canım seni görmek ne güzel... Nehir de anne sütü alıyor ne güzel...merhaba arkadaslar;
bugun tam 1 aylik olduk; ben anca biraz toparlandim ve topige girebildim gunler sonra.
kizimla ikimiz de iyiyiz cok sukur; ilk3 hafta yanimizda hep birileri kaldi donusumlu; annem, ablam gorumcem; k.validem de bikac gun kaldi; bu arada kayinvalidem ve kayinpederim beni cok uzduler bu surecte; benim bu zor gunlerimde jk.validem gelmek kalmak istemedi yanimda; esim defalarca aramasina karsin bisuru bahaneler buldu vss; neyse anlatmayayim fazla ; ama sozde beni cok seviyorlardi ya, zor zamanda ortaya cikti gercek yuzler; iyi gun de herkes iyi olur
ama ben oyle seyler atlattim ki, bunlar cok bos geliyor ve kafama takmiyorum
benim minnos kisimin kaka yapma problemi var; saatlerce ikiniyor , zorlaniyor minicik kaka yapabilmek icin yavrucagim.. ikinmaktan uyuyamiyor , durmadan uyanşyor;
tabi ben de geceklerce uykusuzum;
leyla gibi geziyorum ortada; 1 haftadir yanimda da kimse yok yalnizim :-((
bir de emme problmimiz var tabi; ben yogun bakimdayken biberona alismis bizimki, bir de cok kucuk dogdugundan agzi minicikti, memeyi tutamadi; simdi aslinda tutabilecek gucu var ama simdi de keyfi almiyor; biberondan hazirca agzina gelmesi daha hosuna gidiyor; sagip veriyorum ben de sutumu ama o da ayri bi zorluk tabi :-((
gecenin bi vakti uyanip sut sagiyorum nehir uyanmadan ki, uyaninca hazir olsun sutu;
aman kizim iyi olsun da ben sikinti cekeyim napiimm
bizden haberler boyle;
sali gunu kontrole gidicez, insallah iyidie kizimm
ha birde kilo topigi acmissiniz
benim baslangiz 56 doguma gitmeden 76 idim
su an 68im
8 kg gitti dogumla; 12 kg kaldi :-(((
sut olsun diye diyette yapamiyorum, siz neler yapiyosunuz
Geçmiş olsun canım yaa, Allah korusun nasıl kötü olduğunu tahmin edebiliyorum.merhaba kızlar dün çoook kötü bir gün geçirdik bebeğimi emzirirken bir baktım gırk gırk ses geldi bebeğime baktım mosmor öyle sessiz duruyor kaldırdım hareket yok karnını sıktım yok çığlık çığlığa bağırmaya başladım annem koştu dilini çekti yok ben delirdim hemen tekrar karnını tekrar sıktım gırk diye ses geldi gözleri açtı ama ağlamıyor ne yapacağımı şaşırdım eşim evden yeni çıkmıştı hemen aradım nasıl geldi adam şokta hemen aldı balkona koştu orda nihayet ağladı bebeğim çoook şükür ama benim ömrümden ömür gitti bile emerken sütü ciğere kaçırdı galiba ve dünden beri korka korka emziriyorum kendine geldikten sonra yine yalanıyordu nihayet emince rahatladı. rabbim bebeğimi bana bağışladı çoook şükür
Aayy ne korkmussundur iyik annen ve esin varmis bazen bizdede kizim tikaniyor hemen dik tutuyorum ama annem oldugu icin rahatim tabiigecmis olsun canmmerhaba kızlar dün çoook kötü bir gün geçirdik bebeğimi emzirirken bir baktım gırk gırk ses geldi bebeğime baktım mosmor öyle sessiz duruyor kaldırdım hareket yok karnını sıktım yok çığlık çığlığa bağırmaya başladım annem koştu dilini çekti yok ben delirdim hemen tekrar karnını tekrar sıktım gırk diye ses geldi gözleri açtı ama ağlamıyor ne yapacağımı şaşırdım eşim evden yeni çıkmıştı hemen aradım nasıl geldi adam şokta hemen aldı balkona koştu orda nihayet ağladı bebeğim çoook şükür ama benim ömrümden ömür gitti bile emerken sütü ciğere kaçırdı galiba ve dünden beri korka korka emziriyorum kendine geldikten sonra yine yalanıyordu nihayet emince rahatladı. rabbim bebeğimi bana bağışladı çoook şükür
Kac gundur aklimdasin napti diye ama ilk zamanlar hic vakit olmuyor bilirim :)) sevindim iyi olmaniza annn gidince zorlanirsin biraz ama alisirsin mecburen allah hepimize kolaylik versin :)))selam kizlar...
uzun bi süredir giremedim. bebek gelince insanin hic bos vakti kalmiyomus. annem burda olmasina ragmen yetisemiyorum haftaya gidicekler ne yapicam bilmiyorum. bugün kizim 15 günlük oldu göbegimiz 12. günde düstü. dün mevlüt vardi. misafirlerin cogunu atlattik.
kizim geceleri pek uyumuyo. cok s1k emmek istiyo doymuyo mu diye düsünüyorum ama ebemiz hic öyle biseyden bahsetmiyo. gaz problemimiz de basladi. bi damla verdiler ama onu almak icin bile cikamadim disari. esimde sürekli calisiyo. burda doktor olayi bile tuhaf simdi doktora götürsem bakmaz bile belki bi sorun yok diye. bi de bizimki kucaga cok alisti illa ki kucakta uyuyo iyice dalmadan yatirinca hemen aciyo gözleri :)
dün gece rezene cayi icerken boguldu kizim aklim cikti. kaldirdim nefes alamadi falan anneme bagirdim hemen kalkti dikti havaya bizimki de nefes almya basladi. cay vermeye bile korkuyorum simdi.
benim dikislerim hala atmadi :) gerci rahat oturup kalkabiliyorum ama yine de rahatsiz ediyo :) umarim herkesler ve tüm bebisler iyidir. hepinizi öpüyoruzzz görüsmek üzere
Yaa bende bunlari dusunuyordum kimlik cikti ama ustme yazdirma nasil olacak dogum parasi da benim armadas goreve baslayinca almisti bizimki nasil olacak bilmiyorum vallakızlar birkaç sorum var:
1-kimlik ne kadar süre içinde çıkarılması geekiyor?
2-kimlikte doğum yeri farklı yazılabiliyor mu mesela merkez yerine ilçe gibi?
3-öğretmen olanlar milli eğitimden çocuk yardımı ve doğum parası alıyor musunuz?ne kadar ödenio?almak için ne yapmak gerek?bizde sadece ben çalışıyorum eşim sigortalı değil.bebek bu durumda benim üzerimden faydalanacak sağlık hizmeti vs.
Kizlaar bikac sorum var benim yaa
1. Mama verenler su veriyormusunuz
Hatta mama vermeyenlerde rezene cayi vs veriyolar oysa ilk 6ay anne sutu deniyor ama sutnyoksa mecbur mama oluyor
2. Kizim idrar yapmaktan cok rahatsiz oluyor artik sanirim pisik oldu yada idrar yolu enfeksiyonu bu enfeksiyon gecirenler nasil bisey anlatsaniza belirtileri neler
3. Emzirme sikligi ve suresi hala netlesmedi bende emzirdim bugun iki memeyi sonra mama verdim icti demekki sut yetmedi
Haaa bide memein bosaldigini anlamiyorum nasil biseyki cunku ben yogusum doluykende yumusak oldugundan farki anlmaiyorum
Aayy ne korkmussundur iyik annen ve esin varmis bazen bizdede kizim tikaniyor hemen dik tutuyorum ama annem oldugu icin rahatim tabiigecmis olsun canm
Kac gundur aklimdasin napti diye ama ilk zamanlar hic vakit olmuyor bilirim :)) sevindim iyi olmaniza annn gidince zorlanirsin biraz ama alisirsin mecburen allah hepimize kolaylik versin :)))
Yaa bende bunlari dusunuyordum kimlik cikti ama ustme yazdirma nasil olacak dogum parasi da benim armadas goreve baslayinca almisti bizimki nasil olacak bilmiyorum valla))
Sizinde tr yunanistan olmaniz isleri 2 kat arttiriyor canim valla karisikmisdogum yeri cidden nasil yaziliyor. benim nufus cuzdanimda sisli yaziyor mesela istanbul yazmiyor. ama bazilarinda istanbul yaziyor. anlamadim. bide bizim soyadimiz nasil olucak cok merak ediyorum. burda kadinlarda soyadi farkli erkeklerdekinden. ama benimkini esimle ayni yazdilar trde. burda zaten degismiyor soyadi evlenince. burda kendi soyadim trde hem kendi hem esimin. ama evaninda heralde benimle ayni olucak. o zaman burda degisik trde degisik olucak soyadi. off ne karisik ya
Canim bende anisini yqmasamda ordaki bazi hareketleri deniyorum ise yariyor:))selam güzel anneler:))
bende birkaç gündür yazamadım ama hep takipteyim
oğlumunda gazı var ben yediklerime çok dikkat ediyorum ama yinede oluyo. kayınvalidemde bizim zamanımızda hiç böyle şeyler yoktu soğan bulgur yedikki sütümüz çok olsun diye. şimdi sen bunları yemiyosun gaz olucak diye dedi.. ama cidden bu kadar d,ikkat ettiğim haklde gazı varsa onları yesem kim bilir ne olur.
aslında oğlum ne zaman kayınvalidemler gelse hep gaz sancısı çekiyo diğer günler inanın fazla değil. eşim bile dedi annemelr gelince bu çocuğa bişeyler oluyo diye:))
efsung cim egzersizleri denedim valla oğlumda işe yaradı baya rahat çıkarıyo gazını:))
zerynepela canım çok geçmiş olsun. bende öyle bişeyle karşılaşınca direk yüzüstüçevirip sırtına vuruyorum bide kaşlarının arasına biraz masaj yağar gibi dokunuyorum.
stzmn atlas bencde ilk isim olarak daha iyi. bu arada bugün kontrolünüz vardı dr gelince haberdar et bizi..
eyeszay stzmn benmde ilk oğlumda sizde ki gibi sütüm çok fazlaydı. kayınvalidem sütünü sağ derken annem kesinlikle sağdırtmadı fazlası varsa akar dedi göğüs pedin var nasılsa. eğer sağarsan sütün azalır dedi. bende hiç sağmadım ama taş gibi çok sert oluyodu ve emdiğinde hep fışkırıyodu. fazla sütüm hep aktı zaten 1. ayından sonra daha fazla emmeye başladığı için düzene girdi.
Canım bizim doktor en az 600 g almalı demişti ama kilosuna oranla mı öyle söyledi bilemiyorum, benim kızım 2550g doğmuştu. Ama benim bildiğim bebekler ortalama 1 kg alıyorlar yani en az 1kg alması gerekli değildir bence, takılma sen de
Canım toparlanır daha yaa ki sen çok az kilo almıştın, rahim eski haline dönünce egzersizle fln eski haline döner göbişin. Ben de regl oldum evde sürekli bir çikolata arama halindeyim. Ben doktor kontrolüne gittim, 40'ımız çıkınca gelirsin demişti. Rahim eski haline dönmüş, herşey çok iyi, doğum ilgili herşeyi unutabilirsin, herşeyi yapabilirsin dedi dr. Egzersizlere de başlayacam artık zaman bulabilirsem ve de üşenmezsemBir de regl için erken olmuşsun ama bir sorun yok dedi. Yumurtalıklarıma baktı, oluşmuş...süt korur diye düşünme korunmanız gerekir dedi.
Canım seni görmek ne güzel... Nehir de anne sütü alıyor ne güzel...
Geçmiş olsun canım yaa, Allah korusun nasıl kötü olduğunu tahmin edebiliyorum.
canim hosgeldin. evet pek kimse kalmadi topikte.
senle ayni durumdayiz yine. benimde annem burda gidince napicam hic bilmiyorum. bu arada ne damlasi verdiler sana?? nereye sikiyorsun onu?? burdada doktor olayi ayni dedigin gibi. bebeklere ilac vermiyorlar asla. kolik icinde sana iste gaz cikarma yontemleri muzik vs ogretiyorlar. biz bi gece hastaneye gittik gece baya ilgilendiler ama ilac falan hicbisey vermediler. zaten koligin klinik aciklamasi olmadigindan ilacida yokmus. biz benim pediatrisimi aradik tryi o bize bi krem verdi kimyonlu dogal bebegin karnina suruyormussun uyusturuyormus cok agrisi oldugunda aldiricam trden.
bu arada rezene nasil veriyorsun?? ben cok korkuorum oyle seyler vermeye. sadece anne sutu veriyoruz. gerci bizim kolik degildi sanirim problemimiz alerjiydi. neyse gel arada. ne zaman gidicek annenler bu arada?
Kac gundur aklimdasin napti diye ama ilk zamanlar hic vakit olmuyor bilirim :)) sevindim iyi olmaniza annn gidince zorlanirsin biraz ama alisirsin mecburen allah hepimize kolaylik versin :)))
Ayni durumdayiz canm 1 ogun mama derken 2 ogun simdi 3 ogun hatta bazen 4 ogun oluyor bende bsuru sey ictim ama tik yok azaldi sanki hatta bitecek kesileck diye odum kopuyorkızlar selam ,
yine günlerdir giremedim..zor günler daha doğrusu geceler geçirdik kıızım geceler boyu uyumadı hep ağladı gaz sancısı dedik neler neler denedik kayınvalidemden bahsetmiştim sütün az sütün az diyerek bize mama aldırttı başladık bizde hakkaten açmış yavrum karnı doyunca bitti ağlamalar!!ama şimdi daha büyük sorunumuz var:günde iki kere mama veriyorum geri kalan sürede emziriyorum yani kızım ya uyuyor ya emiyor napcam bilmiyorum sütüm artsın diye durmadan su içiyorum rezene içiyorum süt arttırıcı şeyler yemeyeçalışıyorum 3-4 saat emmezse doluyor şişiyorlar 10 dakika emince yumuşuyorlar ve kızım saatlece emmesine rağmen doymuyor(geçen akşam 8 den 11 e kadar emdi üstüne mama da yedi ben emsin diye inat ediyorum ama çocul doymuyor!!hem kendime hem ona eziyet ediyorum ama 2 seferden fazla da vermek istemiyorum mamayı!!geçmşi okuyamadım benle ayn ı durumuda olan varmı bilmiyorum bana yardım ederseniz büyük sevaba girersiniz kızlar...
herkes iyidir inşallah hepinizi merak ediyorum inşallah sorunsuz sağlıkla büyütüyorsunuzdur yavrularınızı inşallh düzenli olarak takip edicem topici artık..kimse yok yanımda herkes gitti gece uykular bölünüyor gündüz kızım uyuyunca bende uyuyorum akşam eşim geliyor nete giremiorum bugün 40 günlük olduk)herşey daha kolay ve güzel olcak inşallh..
,hepinizi sevgiyle kucaklıyor yavrularınız kokluyorum
canım ben hiç su vermiyorum..1 haftadır rezene çayı içiriyorum...
Dr a sordunmu ben mama alanlarasu icirilmesi gerektigini duydum da benim dr da icir dedi
selam güzel annelerrr...gerçi venus43ün de dediği gibi güzelliğimiz tartışılır zombigillerden olduk çoğumuz.:) ayy kaşım gözüm birbirine karıştı acilen kuaföre ihtiyacım var :) neyyse bayadır giremiyorum.cimcimem yoruyor beni.aslında çok uslu çünkü özellikle gündüzleri sürekli uyuyor.ama ben sürekli bi uyandırma çabası içerisindeyim.çünkü sarılık vardı ve atmamız için sürekli emzirmem gerekiyormuş.ağzı olan konuşuyo.sarılık olduğunu duyan bol bol uyandır emzir,sarılıktan uyuyodur o diyolar.sanki ben elimden geleni yapmıyorum
stzmnnn canım çok sevindim bebişinin iyileşmesineeee.ismi de güzel olmuş.biri yazmış ya Adil sıfat diye başa gelmesi daha iyi olmuşbenim kızımın en son 14,8 den 14,7ye düştü sarılık doktor tamam daha getirme düşmeye başlamış dedi çünkü benm yavrumu da delip deştiler.bugün sağlık ocağında da kan alındı tam 7 kez kan vermiş oldu minicik yavrum.Allah'ım yavrularımızı bize bağışlasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?