2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bılık bılık gobek mı:) ah bıde benım bılıgı gorun sız:) bıde yaygın deıl ortada toplanmıs sıvrı sekılde cok kotu duruyor.cırcıvık içi karnımın.dokununcada acıyor.bugun sağlık ocagından geldım tartıldım 57 kıloyum.53 kıloyla hamıle kalmıstım 68 kıloyla doğuma gıtmıstım.ben eskı 53 kılomdan pek memnun deıldım boyuma gore zayıf duruyordum 56 kalsam ıyı dıyordum kalçalar falan dolgun guzel oluyor:)ama bu 57 kılo halım bıle gozume ıdeal gelmeye basladı.tek sıkıntı cırcıvık sunnet balonu gıbı karnım:) karnım eskısı gıbı hıc yagsız gobişsiz kalırsa bu hamılelık bana yaramıs olacak:)) ama sanmıyorum hıc gıdecegını.

kızlar eşim nufustan aradıda bebegımız adı ATLAS ANcak kayınpederınde ısmı verılecek ADIL.
ADİL ATLAS mı?
ATLAS ADİL mi? ben ADİL İN KULLANILMASINI SÖYLENMESINI ISTEMYRM NASIL YAZDIRMALIYIZ ACIL CEVAP ESIM MUDURLUKTE BEKLIYOR:)

kızlar eşim nufustan aradıda bebegımız adı ATLAS ANcak kayınpederınde ısmı verılecek ADIL.
ADİL ATLAS mı?
ATLAS ADİL mi? ben ADİL İN KULLANILMASINI SÖYLENMESINI ISTEMYRM NASIL YAZDIRMALIYIZ ACIL CEVAP ESIM MUDURLUKTE BEKLIYOR:)

:3
ADİL ATLAS mı?

bence atlas adil ilk isim kullanilir o zaman sadece:nazar:

bılık bılık gobek mı:) ah bıde benım bılıgı gorun sız:) bıde yaygın deıl ortada toplanmıs sıvrı sekılde cok kotu duruyor.cırcıvık içi karnımın.dokununcada acıyor.bugun sağlık ocagından geldım tartıldım 57 kıloyum.53 kıloyla hamıle kalmıstım 68 kıloyla doğuma gıtmıstım.ben eskı 53 kılomdan pek memnun deıldım boyuma gore zayıf duruyordum 56 kalsam ıyı dıyordum kalçalar falan dolgun guzel oluyor:)ama bu 57 kılo halım bıle gozume ıdeal gelmeye basladı.tek sıkıntı cırcıvık sunnet balonu gıbı karnım:) karnım eskısı gıbı hıc yagsız gobişsiz kalırsa bu hamılelık bana yaramıs olacak:)) ama sanmıyorum hıc gıdecegını.

canım 1 haftadır ortalarda yokum :D benim şu ünlü kayınvalideye gittim :D baya şeyler yaşamışsın :( geçmiş olsun...şuan inşallah iyidir..benim göbekte pörsümüş gibi duruyor..ben hamile kaldığım kilodan 4-4.5 kilo daha zayıfım banada iyi oldu ..kiloluydum ama tabi göbek kısmı iyi değil...canım dr.unada danışıp karın egzersizi yaparsın..bende henüz başlamadım..

ADİL ATLAS mı?

atlas adil bencede ..

:3

bence atlas adil ilk isim kullanilir o zaman sadece:nazar:

oylemııııı dersın tatlım?bnde ole dıodum kafam kurcalandı sımdı dusundumde 2 ısımlı cevremde kım varsa herkes 2.yı kullanıyor.ılk ısımlerrde hep ananın babanın ısmını koymuslar.SIMDI ESIM ARADI BASINA ADIL KOYALIM BENCE DEDI.ESIMIN ISMIDE YUNUS EMRE BELGELERDE HEP Y.EMRE YAZIYORMUSOF BEYNIM BULANDI NERDE CIKTI BU ADİL:)

oylemııııı dersın tatlım?bnde ole dıodum kafam kurcalandı sımdı dusundumde 2 ısımlı cevremde kım varsa herkes 2.yı kullanıyor.ılk ısımlerrde hep ananın babanın ısmını koymuslar.SIMDI ESIM ARADI BASINA ADIL KOYALIM BENCE DEDI.ESIMIN ISMIDE YUNUS EMRE BELGELERDE HEP Y.EMRE YAZIYORMUSOF BEYNIM BULANDI NERDE CIKTI BU ADİL:)

canım adil sıfat oldugu için atlas adil daha güzel.ayrıca artık resmi evrak okul kaydı gibi şeylerde kısaltma yapılmıo tam isim yazılıo okulda da.bu nedenle sorun etme.atlasın önce olması sorun değil.hem siz ne söylerseniz çocuk da ona alıştığı için ileri de onu kullanıo.

kızlar birkaç sorum var:
1-kimlik ne kadar süre içinde çıkarılması geekiyor?
2-kimlikte doğum yeri farklı yazılabiliyor mu mesela merkez yerine ilçe gibi?
3-öğretmen olanlar milli eğitimden çocuk yardımı ve doğum parası alıyor musunuz?ne kadar ödenio?almak için ne yapmak gerek?bizde sadece ben çalışıyorum eşim sigortalı değil.bebek bu durumda benim üzerimden faydalanacak sağlık hizmeti vs.

kızlar birkaç sorum var:
3-öğretmen olanlar milli eğitimden çocuk yardımı ve doğum parası alıyor musunuz?ne kadar ödenio?almak için ne yapmak gerek?bizde sadece ben çalışıyorum eşim sigortalı değil.bebek bu durumda benim üzerimden faydalanacak sağlık hizmeti vs.

1- 7 gün içinde sağlık ocağında topuk kanı alıyorlar ve bilgileri için kimlik gerekiyor o yüzden hemen çıkarmak eniyisi.
2- sanmam
3- ben öğretmenim çocuğu üzerime aldım yani çocuk yardımını ben alacağım. izindeyken maaşımız yatmaya devam ettiği için sigortalılar gibi toplu yüklü doğum parası almıyoruz. ama 150 tl civarında bi para alıyormuşuz ama nasıl alınıyor bilmiyorum. Bir de eşim sigortalı sendika anlaşmasına göre ona 175 tl doğum parası ödemişler..:34:

Son düzenleme:
son göbek pansumanımızda yapıldı
yakma işlemi çok basit bişimiş kalem gibi bişile bastırıp çeviriyo acı falan yok ama ip bağlamada çok ağlamıtı kızım...
burnu tıkalıydı epey ben görünümü temizliyodum ama meğer derinleri full doluymuş hemen otri bebe suyu ve aspiratörü aldırdık ve kuzum rahat nefes almaya başladı
ceydam 3500olmuş teyzeleri verdiğinle beraber 22 günde 600 gr almış
dr su haftkızlar bugün dr amcamıza gittik bu dr u daha çok beğendim buna devam edeceğiz büyük ihtimal daha güzel ilgilendi
a 250de alırsak güzel olur dedi
son haftada 200 almışız...mamayı kesmeye çalış bakalım sadece anne sütüyle alacakmı dedi ona göre mamayı kesip kesmeyeceğimize bakalım dedi...
banada süt arttırıcı özelliği olan metpamid(mide bulantısı ilacı)verdi...
kuzuma sonra bi test istedi kan aldılar elinden çok ağladı yavrum...
bide idrar testi istedi dr alt bölgemize poşet gibi bişi bağladılar ama benim inat kız 2 saat boyunca yapmadı bende rahatsız oldu diye çıkardım sonra baktım full yapmış...
haftaya kilo kontrolü için tekrar gidecez..bide biraz pişiğimiz var onun içinde bepanten merhem aldık...
şuanda koynumda uyuyo dalmasını bekliyorum yatağına yatıracam
bakalım mamasız gecemiz nasıl geçecek...

canım bu metpamid i ben hamileyken bulantılarda kullanmıştım aynısı mı nasıl kullanıyorsun işe yaradımı enteresan geldi bana

dr. kırkın çıkmadan egzersiz yapma dedi....dr.unada danış bakalım canım...bence göbeklerimiz tamamen eski halini almıycak....:50:

ya deme ole:((( cok korkuorum almazsa diye. ama alir ya ebru sallinin eskisi gibi degilmi:)) estetikmi yaptirdi acaba.

ADİL ATLAS mı?

ilk isim atlas olsun cnm

kızlar birkaç sorum var:

ahh ahh sorma bizde burda 120 bin belge istediler daha baslamadik bile. bisuru ceviri vs dunyanin zamanini alicak tc cuzdaninin cikmasi. ve belli surede cikartamassak tc vatandasligindan yararlanamiyor sanirim.

ADİL ATLAS mı?

kızlar birkaç sorum var:

biz ertesi gün çıkardık sonra 5. gün kontrolünde doktora falan giderken gerekiyor.
doğum yeri farklı yazılamıyor çünkü hastaneden alınan belgeyle kimlik çıkarılıyor
ben de öğretmenim eşim de doğum belgesiyle milli eğitime gitti 162 lira doğum parası bir de 40 lira gibi maaş etkileniyor canım

kızlar birkaç sorum var:

canım sağlık ocağındaki işlemler için hemen gerekebiliyor..ama ben hemen çıkaramamşımtım..sağlık ocağındakiler not aldılar 1 aya kadar mutlaka çıkar dediler..2 haftalıkken genel muayene için hastaneye gittim..ama bebeğin kimlşiği olmadığı için sağlık güvencesinden yararlanamadı..neyse ogün özel hasta parası ile muayene ettirip hemen o gün 2. hafta yani kimlik çıkarttım..kimlik hemen çıkıyo zaten. doğum yeri ilçe yazılıyor diye biliyorum..bizim öyle oldu..mçocuk yardım parasıda izinden dönüşte toplu alacağım..ben özelde çalışıyorum öğretmenim...devlele aynımı bilmiyorum ama sigortanın 3te 2si kadar aylık veriyorlar..hem 4 aylık hemde doğum parası döndüğümde toplu alacağım..

ya deme ole:((( cok korkuorum almazsa diye. ama alir ya ebru sallinin eskisi gibi degilmi:)) estetikmi yaptirdi acaba.

canım valla söylemek istemiyordum bende üzülüyorum ama sana öncekini yazarken benimde aklıma ebru şallı geldi...belkide zamanla toprlıyordur..ayrıca sende yırtılma olmadı sanırım..seninki tamamen eskisi gibi görülebilir..

ilk isim atlas olsun cnm

ahh ahh sorma bizde burda 120 bin belge istediler daha baslamadik bile. bisuru ceviri vs dunyanin zamanini alicak tc cuzdaninin cikmasi. ve belli surede cikartamassak tc vatandasligindan yararlanamiyor sanirim.

ömerhaba doğum parası için milli eğitime ne zaman gitmek gerekıo doğum ıznımız bıtınce mı doğum ıznı için demı
biz ertesi gün çıkardık sonra 5. gün kontrolünde doktora falan giderken gerekiyor.
doğum yeri farklı yazılamıyor çünkü hastaneden alınan belgeyle kimlik çıkarılıyor
ben de öğretmenim eşim de doğum belgesiyle milli eğitime gitti 162 lira doğum parası bir de 40 lira gibi maaş etkileniyor canım

doğum belgesi götürünce bir sonraki maaşa mı ekliyorlar?eş yardımı alıyorum çocuk yardımı için aile bildirimi doldurmak gerekiyor mu?eşim benim yerime gidip bu durumda halledebilir sanırım

dogum yeri cidden nasil yaziliyor. benim nufus cuzdanimda sisli yaziyor mesela istanbul yazmiyor. ama bazilarinda istanbul yaziyor. anlamadim. bide bizim soyadimiz nasil olucak cok merak ediyorum. burda kadinlarda soyadi farkli erkeklerdekinden. ama benimkini esimle ayni yazdilar trde. burda zaten degismiyor soyadi evlenince. burda kendi soyadim trde hem kendi hem esimin. ama evaninda heralde benimle ayni olucak. o zaman burda degisik trde degisik olucak soyadi. off ne karisik ya

ilk isim atlas olsun cnm

canım valla söylemek istemiyordum bende üzülüyorum ama sana öncekini yazarken benimde aklıma ebru şallı geldi...belkide zamanla toprlıyordur..ayrıca sende yırtılma olmadı sanırım..seninki tamamen eskisi gibi görülebilir..

yirtilma derken?? yirtilma rahimde oldu dogum sirasinda. anlamadim sen sezeyanimi kastediyorsun canim?? ben normal dogum yaptim. bu arada benim baska bir model arkadasim daha var oda pilates falan yapti dogum sonrasi. galiba karni yok onunda simdi inik. off valla bilemedim ne olucak.

doğum belgesi götürünce bir sonraki maaşa mı ekliyorlar?eş yardımı alıyorum çocuk yardımı için aile bildirimi doldurmak gerekiyor mu?eşim benim yerime gidip bu durumda halledebilir sanırım

benim eşim kendi üstüne yaptı doğumdan 5 gün sonra yaptı doğum parası hemen yattı hesaba ama çocuk yardımı diğer maaşa eklenecek. eşin halledebilir bence. okuldaki memur da yaıyormuş ama iş uzuyormuş milli eğitimdeki hemen yapıyormuş

Back