Slm bayanlar bebebişim cok sukur ıyı sorun yaratmıyo annesınıde uzmuyo hıc ama annesının sutu cok degıl cok sukur sutum var ama bıraz bogazlı sanırım yada beceremıyo sutumu ıcmeyı mememde uyuyo 20 dk ıcıyo uyuyup kalıyo sonra hemen acıkıyo sutum olmuyo sagıyorum sutumu elektrıklı degıl cubuk bıgı bısey var pompalıyorum bıberona gıdıyoa sut o uyurken ole degerlendırıyorum sutumu .ara ogun olarak yanı sutumu cekıyo sut gelmedıgınde cıglık atınca ugrasıyo ugrasıyo sut gelmeyınce yanı mılupa aptamıl 1 mama verıyorum gunde 4 kez verıyorum dur yanı geceyıde sayarsak son bıra haftadır bole yapıyorum yavrum megersem acmıs kızlarama benım bebıs bır ay erken dogdu 2930 kılosu 50 cm boyuydu ılk haftası sıslıklerıydı sarılıgından kurtulmasıydı 2800 e dustu sımdı bebegım cok sukur 3560 kılo oldu boyuda 54 cmsukurler olsun ıı gıdıyo dedı doktrumuz ama ben korktum dr mama verdıggımı solemedım ( kızlar bır sorum olacak mama verıyorum ya bı cay kasıgıda olsa su vermem gerekırmı sızce sorun yaratırmı suanda sutten tamamen kesmıs degılım yanı 24 saat ıcınde 10 kere emzırıyosam 3 kes en fazla 4 kez mama verıyorum sorun olurmu??
hep aynı problembenim de aynı 3 günde parça parça oldu gögsüm bağırarak emziiyorum ben lansilohun manuelini almıştım işe başlayana kadar kullanılmaz herhalde ama öyle dursun diyodum.. bugün sağdım çok mutlu oldum çok acımadı bide çekişini bebeğin emmesine benzetiyosun gögüs süt üretimini de kesmez en çok ondan korkuyordum. bir süre dinlensin arada yine z az emziririm memeye tutarım memeyide unutmaz yaralarım geçer inşallah diye ümitleniyorum...dün bebeğim iyi uyudu ama ben düşünmekten yatamamıştım inşallah çare bulucaz dur bakalım... başka pompaları araştırmadım daha iyisi de vardır muhtemelen ama ben çok memnun kaldım canımı acıtmadan sağabildim...
3 kiloya kadar 3 saatte bir 30 ile 60 cc, 3 kilodan sonra yine3 saatte bir 60 ile 90 dedi doktorum...
Bir de yeni doğmuş bir bebek kaç cc içmeli bir seferde bilen var mı ona göre vereyim...
doğuma girerken fotoğraf makınası vermıstım personele saolsun okadar guzel okadar detaylı fotograflar cekmıskı kız (karnımın acılırken kapanırken cıkarken doğarken herbırseyı)
yakısıklı oğlumun maviş maviş gözlerinide amelıyathaneden cıkmadan personel cekmıs.makına benım elımde olsa belkı okadar guzel bır poz yakalayamazdım.
doğuma girerken fotoğraf makınası vermıstım personele saolsun okadar guzel okadar detaylı fotograflar cekmıskı kız (karnımın acılırken kapanırken cıkarken doğarken herbırseyı)
yakısıklı oğlumun maviş maviş gözlerinide amelıyathaneden cıkmadan personel cekmıs.makına benım elımde olsa belkı okadar guzel bır poz yakalayamazdım.
bugün yine bir emzik aldım onuda istemiyo gibi arada alıyo gibi bakalım denemeye devam..Gelişimci ben o anne göğsüne benzer emziklerden de aldım kızım onuda almadı dediğin gib 3 çeşit emzik var hiç birini almıyor.ağlayınca sakinleşsin diye veriyorum inatla itiyor ama biberon ver emiyorçok uğraştım bende ama almıyor malesef
anladım canım..bazen uyutmuyorlar sanırım..tesekkur ederım cnm.şöyle uyutuyorlar sımdı bebegı alırken uyanıksın bebegı cıkarıyorlar yanna getırıyorlar resım fılan cekıyorlar. sonra goturdukten sonra dıkım sırasnda uyutmuslar benı ama soylemıyorlar tabı uyutucaklarını heyecanlanma fılan olmasın dıye sanırım odaya cıkarırken de ayılıyorsun zaten.
maşallah ona....demir bebek dunyaya gozlerini acti. 3450 gr 51 cm dogdu. cok sukur ikiside cok iyiler. tekrar tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun.
selam kizlar.
bugun cok kotuyum. tam anlamiyla depresyona girmis durumdayim. dun geceyi anlatiyim size. babam geldi diye bahcede mangal yaptik yemekler yaptik. iste bizim boyle guzel bir apartmanimiz var apartmandanda geldiler oturmaya. birileri alexandrostan bir sarki istedi. oda yok mok dedi sadece esim soylerse benimle dedi. neyse soledik sora oda bana hediye bir sarki soyledi ayrica cok romantikti. ama eva aglamaya baslamisti evde ogleden sonradan beride dogru duzgun uyumadi. icim rahat etmedi sonra girdim eve baktim hala agliyor. sonra aldim bende biturlu susturamadik cigliklar atmaya basladi kipkirmizi oldu yavrum. ben dedim anne ilik azicik sicaga dogru banyo suyuna oturtalim gazina yardim eder. neyse koyduk banyo suyuna sukur sustu uzun bi sure icin. banyosunda oyle oyunlar oynadik falan. esim geldi bahceden beni cagirmya dedim cok agliyor. sonra ustunu cikarttirmamistim cok agliyor diye o islandi diye onu cikartalim dedik gene basladi cigliklar atmaya. sonra kuruladik. kayinvalidem geldi aldi biz sicak tutmaya calisiyoruz o aldi acti camida ufluyor bebege sicaktan boyle diye. neyse oda susturamadi biraz susuyor sora gene basliyor. sonra tutturdu papatya cayi yapacagiz verecegiz diye. bende istemedim yok evde dedim bilmedigim biseyi doktora sormadan vermemek icin. gitti nerden buldularsa buldu. ama allahtan o arada ben aldim bebegi beline sicak havlu bagladim uyudu. sonra onlar gitti iste uzunca bi surede eva kucagimda uyuyunca yatagina koyuyim dedi gene basladi eksimeye uyandi. sonra meme verdim uyudu gene. sora gene uzun sure sonra yatagina koyuyim dedim gene basladi aglamaya ama susmuyor. neyse alex kutlama yapicaz diye icmisti biraz yerinde duramiyordu. o arada bebegi anneme verdik iceri gitti sallamaya o arada biz uyuyakalmisiz yatagin ucunda esimle ikimiz. annem gece 3 de beni bir kaldirdi bebek cigliklar atiyor. dedi kalk meme ver ama sinirli bisekilde. sora ben kalktim memei verdim 5 dakika emdi gene basladi cigliklar atmaya. anneme sordum hic uyumamis yavrum saat 3 e kadar aglamis. annem dedi doktora goturelim. esimi kaldirdim ama oyle kotuyduki. panikle hadi dedim kos hastaneye gidiyoruz. yataktan kalkamadi biturlu. neyse bende panikten uzerime giyecek kiyafet bulamiorum esofmanlarim nerde unuttum o kadar. neyse zorla kaldirdim onuda arabaya gittik bebekle bu sefer hicbisey almamisiz bebegin kartlarini falan geldik onlari aldik tekrar dogru hastaneye. ilk nobetci doktor bakti. sonra dedi cok kotu agliyor birseyi olmali bu gece hastanede kalicak. ama ben nasil sikiyorum kendimi aglamamak icin. bebegimi koydular gene boyle hani icine konulan seye. goturduk baska yere. hemen baska doktor geldi. birsuru sorular sordu. bide maalesef ben derdimi yunanca anlatamiyorum esimde zaten utangac biseyleri atliyordur solemiyordur diye korkuyorum. neyse baya uzun bi sure doktor bakti ilgilendi. klinik biseyi olmadigini kolik durumunun bu zamanlarda cogaldigini soyledi. birde benim cok yedigim biseye alerjisi olabilecegini. genelde sut urunlerine inek sutune bebeklerin alerjisi oldugunu ve ben cok yersem ondaki koligi tetikleyeceklerini. ki gercektende asiri yemistim sut ve sut urunleri o gun ve ondan onceki gun. orda ilk defa biberonla icinde inek sutu galaktozumu ne olmayan bir sut verdiler. ve banada 2 gun sut urunlerini kesmemi soylediler. sonra bize koligi acikladilar. koligin agri demek degil bebegin ilk kez duydugu agri durumuna karsi strese girdigini soylediler. yani duydugu alerji karin agrisi gaz onda panik yapiyormus ne oldugunu bilmediginden. klinik aciklamasi olmadigindan ilacida yokmus. var olan ilaclarin bu yuzden hicbir ise yaramadigini soyledi. iste o kolik geldiginde muzik dinletmeyi ve bebegi kucaga almayi ve cesitli rahatlama pozisyonlarini gosterdi. sora eve geldik hastanede kalmasina gerek kalmadi. uyudu yavrum gece yorgunluktan artik su sutude icince. bidaha sut urunu yemeyecegim. ama cok kotuyum gercektende. bazen diyorum bu aciyi ceksinler diyemi getirdik dunyaya. benim agrisa karnim ilac icsem gecer ama yavrum basa cikamiyor iste. aglamaktan harap oldum allahim bana versin ona verecegi agrilari(
Kızlar 40 mızın cıkmasına az kaldı dogum kontrol yontemi olarak ne yapıcaksınız??
arkadaşlar ben daha doğum yapmadım az kaldı süt sağmak için pompa almak istiyorum ama hiç bilgim yok hangisini önerirrsiniz .kullandıklarınızdan tavsiye ettiğiniz hangisi
gelişimci canım rezeneyi kaç cc verdin bende dün aldım verdim rahatladı biraz ama az verdim.günde kaç cc veriliyor acaba.
nazsemsana dr.mu önerdi? kendinmi aldın? hangi markayı kullanıyorsun? ben bugün milupa rezene alcaktım evdeki bitti..ama dr. humana vermişti milupadan vazgeçtim..ama milupa rezendende memnun kalan var...
Geçmiş olsun, zor bir doğum olmuş ama geçip gitti bile dimi:)) Bebeğine bakınca çoktan unutmuşsundur sende ...Selam kizlar 10gun oldu dogum yapali, bi turlu firsat bulup yazamadim dogum hikayemi, oglusum uyumusken yazmaya calisim birseyler.
42. Haftada olmama ragmen kendiliginden sancilarim gelmemisti cuma sabahi 9da hastane yatisim vardi, birgun oncesinden hastene bizi bebegin kalp atislarini dinlemek icin cagirdi, kalp atislarini dinlerken bebisimin arada bir kalp atislari aniden yukselip aniden dusuyodu, bu nedenden dolayi, bizi eve birakmadilar surekli kontrol altinda olmam getekiyodu ve heran dogumu baslatabiliriz diye yukari kata cikardilar. Tabi biz dogum cuma gunu olacak diye hazirliksizdik, neyse beni bi yere aldilar, surekli makinaya bagliydim, sansima hastane o 2gun boyunca cok yogundu, yoginluktan bir turlu beni odaya alipta dogumu baslatamadilar, bi ara aksam 9da dogum odasina aldilar, 5dk sonra acil olan var diye geri cikardilar, neyse hastanede kaldik o gece esimide saat 12de yanimdan gonderdiler yasakmis diyekocacimda arabanin icinde otoparkta yatti, heran dogumu baslatabilirler diye, bende tek basina bir yandan makinaya bagliyim bi yandan yeni dogmus aglayan bebek sesleri derken uyuyamadim hic bide heran sezeryanda olabilme ihtimalim var diye yemem icin biseyde vermediler.neyse cuma sabahi 5te hemsire geldi dogum odasina geciyoruz dedi, hemen esimi aradim geldi o odaya girince icim bi tuhaf oldu, korku sardi. Doktor geldi cati muayenesi yapip dogumu baslatmak icin 2gr jel surduler , 10dk sonra sancilar gelmeye basladi, ve git gide artti, sanci ama ne sanci yok hayatta boyle bi agri sabah 9da 2cm acilmam vardi hemen epidural istedim ama yogunluktan anestesi uzmanlari gelemedi tam 8saat sanci cektim, o arada gelip kac cm acilmis diye bakmadilar bile, anestesi uzmanlari oglen 2de anca gelebildiler epidural oldum doktorda firsat bulup gelip baktiki 10cm acilmisim bile yani epidural yapildiginda 10cm acilmis, bisyere yedim belimeo koca igneyi, 2saat icinde Cagan'm 19 Agustos cuma gunu saat 16.18de 2890gr 51cm olarak dunyaya geldi. Beni birde heran sezeryanlikta haxirladilar, ellerimde igneler hertarafimda kablolar vardi sanci geldiginde biryeri tutup sikamiyodum bile, bide ac oldugum icin gucumde yoktu , neyse cok sukur oglusum sorunsuz dogdu.
Ben de huggies den hiç memnun kalmadım. Çok kalın ve sert bir bez. Benim kızımda onda pişik oldu. Hemen primaya döndüm, premium care değil normal primalardan kullanıyorum şimdi çok da memnunum.cnm hayrlı olsn yeni bebişin inş. yaşı uzun olsun
pişik için ben ilk gün primanın care bezini kullandm bebişimin altı pişik oldu
hugges yenidoğan kullanıyorum şu anda pişik kremi kullanmama bile gerek kalmıyor elhamdllh (=
kızlar yaa bu arada bnm göğsümün biri küçük biri ibüyük
çözüm istiyorum bayanlar neden böyle ikisindede süt var...
Maşallahdoğuma girerken fotoğraf makınası vermıstım personele saolsun okadar guzel okadar detaylı fotograflar cekmıskı kız (karnımın acılırken kapanırken cıkarken doğarken herbırseyı)
Canım 4-5 ünden sonra 60cc içiyorlar rahatlıkla.hep aynı problembenim de aynı 3 günde parça parça oldu gögsüm bağırarak emziiyorum ben lansilohun manuelini almıştım işe başlayana kadar kullanılmaz herhalde ama öyle dursun diyodum.. bugün sağdım çok mutlu oldum çok acımadı bide çekişini bebeğin emmesine benzetiyosun gögüs süt üretimini de kesmez en çok ondan korkuyordum. bir süre dinlensin arada yine z az emziririm memeye tutarım memeyide unutmaz yaralarım geçer inşallah diye ümitleniyorum...dün bebeğim iyi uyudu ama ben düşünmekten yatamamıştım inşallah çare bulucaz dur bakalım... başka pompaları araştırmadım daha iyisi de vardır muhtemelen ama ben çok memnun kaldım canımı acıtmadan sağabildim...
Bir de yeni doğmuş bir bebek kaç cc içmeli bir seferde bilen var mı ona göre vereyim...
cnm hayrlı olsn yeni bebişin inş. yaşı uzun olsun
pişik için ben ilk gün primanın care bezini kullandm bebişimin altı pişik oldu
hugges yenidoğan kullanıyorum şu anda pişik kremi kullanmama bile gerek kalmıyor elhamdllh (=
kızlar yaa bu arada bnm göğsümün biri küçük biri ibüyük
çözüm istiyorum bayanlar neden böyle ikisindede süt var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?