• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben doktordan geldım.ha hayyy eşimde bende cok heyecanlıyız.31 ınde doğum olacak demıstı ya doktor ben bayramın 2.gunune kadar(31 agustos) yokum bugunler ıcınde sıkıntın olursa ben olamam dedı madem sezarya olacak bence hersey normal alabılırız dedı.benım göz bebeklerım buyudu heyecandan ve mutluluktan.NST y grdım hersey normal tansıyonum normal suyu bol bolmuş bebek baya baya rahıme baskı yapıyormus buda bebge rahatlık sana zorluk verıyordur dedı..zaten dun bugun sıkıntılarım artmıstı.bebeğim bayramı beklemeden kucagımda olacak.çarsamba aksam 6-7 sezaryanla doğum yapıcam.kılosundan söz etmedı ama ben kagıtta 2682 olarak gordum.aslında mınıcık dımı kızlar..

gözün aydın canım..herşey yolunda ve bebveğin sağlıklı ise kilosu sorun değil..:nazar:

kızlar biz bugünkü kontolümüzdende geldik...
bebeğimizde gelişmeler var kilomuz doğum kilomuzun 100 gr üstüne çıktı
doğduğundada 200 vermişti toplamda 300 gr almış güzel kızım...maşallah..
sarılığımızı dün 13.7 çıkmıştı bugün yine bakalım dedi dr gözle görülür bişi yok dedi tekrar deldiler yavruumu bu sefer gıkı çıkmadı alıştı kızım artık delinmeye ve sonucumuz 11.1 çıktı şükürler olsun...
göbek deliğimizde akıntı varmış o yüzden müdahale gerekti hemen acile indik göbeğini yaktılar artık nasıl yaptılar bilmiyorum bakamadım çünkü..
bugün 11 günlüğüz 14.günde yine gidecez kontrole,
bizden hbrler böyle...sizleri ve kuzularınız öpüyorum kokluyorum...

gözün aydın canım..herşey yolunda ve bebveğin sağlıklı ise kilosu sorun değil..:nazar:
tesekkrler canım..sukur hersey yolunda gecen gttgmzde canım sıkılmıstı doktora bu sefer ultrosonda nasılsa dalgındım bırara dınlemedgmı bıle farkettım.kendıme şaştım oyle boş boş karsıya bakıyordum.hanı yıne bebek kucuk dıcek umutsuzlg falan vrdı heralde ondanmıdır moral bozukldgndanmıdır nedır.tabı ultrasondan sonra konusurken ıstersen bugun ıstersen carsamba alalım dıyınce kendıme geldım he..sımdı cok uykum var sabah 4bucukta eve geldık arkadstydk 3-4 uyuyp uyandık kontrole gttk sımdı bu gonul rahatlıgıyla mutlulukta 1-2 saat kestıreyım.

canim ayni durum bizdede var. tansiyonum dusuyor artik benimde bazen aglayasim geliyor. bide o aglayinca panik yapiyoruz biz ya baska bisey varsa diye. bize gelen pediatris iste emzirirken mide asagida kafasi yukarida birsekilde dogru pozisyonda emzirmemizi. her emzirmeden sora yarim saat gaz cikarmamizi sorada 30 derece vucut yukari pozisyonda relaxing birseyi varsa graco gibi. hani vucut cok az belden yukari gibi pozisyonda. ole oturtmamizi soledi bi sure. bizde gaz pozisyonunda gezdirdikten sonra annem hani bole eskiler bacagina yastik koyarda sallarya ole yatiriyor salliyor bi ole susuyor. bazen gracodada susuyor ama bu en rahat ettigi pozisyon. bide burda camomile papatya oluyor galiba ondan veriyorlarmis bebeklere ama biz vermedik. bide trde mesela ilac falan veriyorlarmis bebeklere d vitamini falan ama burda anne sutu ile beslenen cocuklara ozellikle hicbirsey vermiyorlar.
canım graco işe yarıyormu kullnaışlımı bizimki daha gelmedide :?
yalnız sizin pediadriste uyacak bebek bulmak zor cogu emerken uyuyor zaten gaz zor çıkarıyoruz :(
canım bünyeden farkediyodur dicem ama benim ilk oğlumda sütüm çoktu yani emdiği zaman eğer ağzından çıkmışsa sütüm fışkırırdı resmen bi keresinde oğlumu anneme bırakmam gerekiyıdu gün boyu olmıcaktım o gece tek göğsümden besledim diğer göğsğmden emzirmemiştim o emzirnmediğim göğsümden bir biberon süt sağmıştım 250 cc kadar çıktı.
ama bunda sütüm var ama fışkıracak gibi değil ama. emdiği zaman ağzından çıkardığında akıyo sadece. bide sert olmadı göğsüm hiç yumuşak ama dolu ağırlığı fark ediyorum.
neden ikisinde böyle fark oldu bilmiyorum belki zamanla eme eme çoğalır yine sütümüz:))
benimde yumusak ayyy keşke dolsa taşsa söleee halam gibi :(

canım belli olmuyorkı ama en az 15 dk emiyor ama tek göğüs maalesef, ikincisine geçmeden uyuyor hanımefendı

evet boyle olunca kusmuyor. gecelerı 30 cc mama verıyorum rahat uyusun dıye, oyle oluncada 2 saat uyuyor ıyı oluyor ama fazla kacırınca kusuyor maalesef.

heueheueh allah senı ne guldum çapsız lafına.
sorma bazen bende kendımı cok capsız hıssedıyorum. gunduz uyanması bısey değilde, gece uyanması benı mahfettı , halım vaktım kalmadı hıc.
bırde gazını kolay cıkartamıyorum nıyeyse ya uf, onuda cozsen tam alısıcam anneliğe. kızlar ne sorucam siz hemen emzirdikten sonra gaz cıkartıyormusunuz. malum memede uyuyor cocuk, e gaz cıkartayım derkende hadı bakalım uyutmaya calıs yenıden:)
siz nasıl hallediyorsunuz bu konuyu.
allah hepimize kolaylık ve booooooooooooooooooooooooool süt versin :))
gaz çıkarma bende de sorun nerdeyse çıkaramıyorum desem yeridir yani ama yediklerime dikkat ediyorum herkesde ye ama gaz çıkar diyo amaaaan ne biliim herkesin tecrübesi farklı işte :))
kızlar ben doktordan geldım.ha hayyy eşimde bende cok heyecanlıyız.31 ınde doğum olacak demıstı ya doktor ben bayramın 2.gunune kadar(31 agustos) yokum bugunler ıcınde sıkıntın olursa ben olamam dedı madem sezarya olacak bence hersey normal alabılırız dedı.benım göz bebeklerım buyudu heyecandan ve mutluluktan.NST y grdım hersey normal tansıyonum normal suyu bol bolmuş bebek baya baya rahıme baskı yapıyormus buda bebge rahatlık sana zorluk verıyordur dedı..zaten dun bugun sıkıntılarım artmıstı.bebeğim bayramı beklemeden kucagımda olacak.çarsamba aksam 6-7 sezaryanla doğum yapıcam.kılosundan söz etmedı ama ben kagıtta 2682 olarak gordum.aslında mınıcık dımı kızlar..
hadi hayılısı canım allah kurtarsın:))
Ya kızlar bir şey soracam... Bebişleriniz kaç kilo doğdular ve 15.gün kontrolünüzde ya da 1. ay kontrolünüzde kaç gram almışlardı??
Benim kızım 2550g doğdu ya merak ediyorum, ortalama alınması gereken gramları:44:
benimki hastaneden 270 gr kaybederek çıktı sonra 10. gunumuzde kontrolde 35 gr almıştı dr az buldu bu cmt bidaha gidicez bakalım ne çıkacak sütüm yetmiyo diye mamayı arttırabilir dr :(((

canım graco işe yarıyormu kullnaışlımı bizimki daha gelmedide :?
yalnız sizin pediadriste uyacak bebek bulmak zor cogu emerken uyuyor zaten gaz zor çıkarıyoruz :(

benimde yumusak ayyy keşke dolsa taşsa söleee halam gibi :(

allah hepimize kolaylık ve booooooooooooooooooooooooool süt versin :))
gaz çıkarma bende de sorun nerdeyse çıkaramıyorum desem yeridir yani ama yediklerime dikkat ediyorum herkesde ye ama gaz çıkar diyo amaaaan ne biliim herkesin tecrübesi farklı işte :))

hadi hayılısı canım allah kurtarsın:))
benimki hastaneden 270 gr kaybederek çıktı sonra 10. gunumuzde kontrolde 35 gr almıştı dr az buldu bu cmt bidaha gidicez bakalım ne çıkacak sütüm yetmiyo diye mamayı arttırabilir dr :(((

Valla geçen tanıdığımız söyledi de Ebru Şallı o çelimsiz haliyle 4 aylık süt stoğu yapmış valla dedi ben de kendimi çok yetersiz bulmuştum onun yanında çünkü benim göğüslerin maşallahı var, onunkinin yaklaşık 3 katıdır:1:

İnşallah yeterli kiloyu almıştır kızın canım, ama mamayı arttırırsa da önemli değil sonuçta anne sütü de alıyor.

sarılığımızı dün 13.7 çıkmıştı bugün yine bakalım dedi dr gözle görülür bişi yok dedi tekrar deldiler yavruumu bu sefer gıkı çıkmadı alıştı kızım artık delinmeye ve sonucumuz 11.1 çıktı şükürler olsun...
göbek deliğimizde akıntı varmış o yüzden müdahale gerekti hemen acile indik göbeğini yaktılar artık nasıl yaptılar bilmiyorum bakamadım çünkü..
geçmiş olsun canım..ama maşallah kilosu iyi sarılık durumunuda atlatmışsınız....

tesekkrler canım..sukur hersey yolunda gecen gttgmzde canım sıkılmıstı doktora bu sefer ultrosonda nasılsa dalgındım bırara dınlemedgmı bıle farkettım.kendıme şaştım oyle boş boş karsıya bakıyordum.hanı yıne bebek kucuk dıcek umutsuzlg falan vrdı heralde ondanmıdır moral bozukldgndanmıdır nedır.tabı ultrasondan sonra konusurken ıstersen bugun ıstersen carsamba alalım dıyınce kendıme geldım he..sımdı cok uykum var sabah 4bucukta eve geldık arkadstydk 3-4 uyuyp uyandık kontrole gttk sımdı bu gonul rahatlıgıyla mutlulukta 1-2 saat kestıreyım.

çok şükür..tekrar gözün aydın..sana iyi istirahatlar....

maşallah canım inşallah daha da iyi olacak herşey:))

efsungcum graco ise yariyor cogu zaman. onun icinde uyuyor cok huysuzlandiginda. bebekten bebege degisir belki ama ben cok memnun kaldim.

bu arada sut konusunda ben emzirme kursuna gitmistim hatirlarsiniz su ayse onermi ne. kadinin dedikleri bana cok faydasi oldu. bende sutumu hem bebege veriyorum hemde sagiyorum. sagdigim sutu bisey yapamadigimdan dokmek zorunda kaliyorum ama sut uretimini cogaltiyor. sut verdigin kadar uretiyor vucud cunku. bide boizim kiz sabahtan aksama emiyor bitek anne sutuyle besliyoruz. eger o uzun uyudugunda sagmazsam belki meme sut uretimini azaltir ondan o uzun uyursa sagiyorum sutumu. ama su makineyi kullanmayi beceremedim valla medelayi bide cok acitiyor bazen sicak su kompresi yapip elimle sagiyorum ondan. aklinizda olsun.

Selam kızlar,

Okuduğum kadarıyla çoğunuz iyisiniz. Birçok kişi doğum yaptı son birkaç kişi kaldık hatta sanırım en son ben doğum yapacağım. Benim oğlanın gelmeye niyeti yok malesef.Cumartesi doktordaydık 3600 g olmuş FL değerine göre de 53,5 cm bu arada kafa aşağıda ama kanala girmemiş. Hala karnım da kıpır kıpır :))) Ağda yaptıracağım ama ne zaman yaptirsam bilemşiyorum. Tam çıkmadı da genital bölge offf! en büyük korkum sancı çekip çekip sezeryana dönmesi. Eşim de benimle evde. Sürekli dışarıdayız yada evde film falan izliyoruz ama çok sıkıldım evde oturmaktan. Kitap oku tv izle, alışveriş yap bir yere kadar. Nete girdiğimde bir tüerlü
çıkamadığım için fazla girmiyorum. Girip sizleri takip ediyorum ama konular değişmeye başladı :))) artık bebek gazı vs. konuşuluyor benim oğlan da gelse de ben de katılsam. Mıçtı mıçmadı diye ;)))))

Kızlar selam,

17.08.2011 sabah saat 11:33 itibariyle doğum yaptım. 2500 gr 48,5 cm uzunluğunda minnacık şirin kızım oldu.
Doğum hikayemi vakit olunca anlatıcam.Biraz uzunca ve macera dolu.

Bu arada epidural sezeryan oldum, mecburen.

Şimdi gitmem lazım, öpüyorum hepinizi...

allah analı babalı büyütmek nasip etsin tatlım. :nazar::nazar:

selam kızlar doktordan geldik herşey yolunda.. Daha öncede söylediğim gibi 25 ağustosta bebişimize kısmetse kavuşuyoruz sezeryan şeklinide genel sezeryan olarak seçtim daha doğrusu kendi doktorum onu uygun gördü öyle olunca bende onayladım.. Hayırlısı olsun inşallah..

Canım hayırlı doğumlar olsun.. Umarım sağlıkla kavuşursun bebeğine. Umarım bana da o sıralar sıra gelir :)))

selam kızlar kızımın sarılığı 9.6 ya düşmüş vücudundaki susuzlukta geçmiş ama eve çıkarmadılar şu anda hastanede ve sadece mama takviyesi yapıyolar benide günde sadece 1 kere emiyo ve bugün çok zor emdi çünkü hemen biberona alışmış çok zorlandım emzirirken bide pazartesi beyin oltrasonu çekceklermiş sarılık zarar verdimi diye moralim çok bozuk anlayacağınız pazartesiye kadar nasıl dayanıcam bilmiyorum nolur dua edin bi sorun çıkmasın sağlıklı bi şekilde kızım evine gelsin

Tekrar alışır memeye korkma o şimdilik rahata alışmıştır. Ayrıca, sağlığı yerinde olsun da günde 1 defa emsin, boşver.
kızlar merhaba perşembe sabah 9.27de bebeğime epidural sezeryanla ulaştım bebeğim 3420 gram doğdu. çok şükür maaşallah yaa çok güzel bir duygu. rabbim bekleyen arkadaşlarıma da nasip etsin. bu arada kızlar vajinal akıntı geldi bebeğimden normal dedi çocuk doktoru ama sizde de

Hatyırlı olsun canım. Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:nazar::nazar:
kızlar faceye yazmış kızımız geldi diye:nazar: çok bekledi ama sonun da kavuştu yavrusuna:))
Allah analı babalı büyütsün:nazar:

Ayy sonunda! Gerçekten çok bekledi. Beklemek insanı geriyor baya. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip ertsin.
bu arada bizde tatile gittik. herkes deli bu insanlar gozuyle bakti bize ama. bu esimin akilli annesi yuzunden bebegi sokmadigimiz yer kalmadi. 1000 kisiyle turistik yerde araba ile gezilermi yapmadik. cadirdami kalmadi eva. sahilde sicak almis gitmis. hergun orasi bole sole diyo baska turlu cikiyor. hergece agladim korkudan bebek hasta olucak diye sukur evdeyiz. allah korudu vallahi cok inaniyorum benim sucum degil diye. neyse bide rafting yaptik. tenis oynadik milletten azar isittim 10 gunluk lohusa bunlari yaparmiymis diye ama bebisim hasta olmasinda. sora iste benim dis agrim tuttu cok fena donduk mecbur tatilden. simdi kimler dogurdu etti nerden takip edicem ben byunlari?? gene kacirdim.

Hee bu yazdıkların bana ilham kaynağı oluyor. Ben de yaklaşık 10 günlük lohusa olarak kuzenimin düğününe gitmeyi planlıyorum ama herkes bana deli gözüyle bakıyor. Bakalım bebiş doğunca zaman ne gösterecek.
selam kızlar nasılsınz..doğurmayan birkaç kişi kaldık sanırım..
ve benım için yarın büyük gün..bugünde heyecandan midem bulanıyor süreklii..yarın saat 12-14 arası alack sezeryana..kızlar keşke yarın bu saatler olsada herşey bitmiş oğlum çınar'a kavuşmuş olsam..çok korkuyorum çokkk:50: hayatımda hiç hastanede yatmadım en ufak bir operasyon geçirmedim..bu akşam zaten sabah ederim kalpten gitmezsem iyidir:57: genel anestezi isteyeceğim epudral falan kaldıramam..neden bu kadar korkağım ben:18:

Seninle aynı günüz tatlım ama sen hızlı çıktın :)))) Hadi bakalım umarım oğluna sağlıkla kavuşmuşsundur. :nazar::nazar::nazar:

Kızlar selam,

minik kızım uyuyor, bende size doğum hikayemi yazmak istedim.

16 Ağustos gecesi, saat 10 gibi kahverengi lekelenme oldu. doktorumu aradım, doğumun yaklaştığını söyledi.Ama acil bir durum yok, sancılanırsan gel dedi. Bende rahat bir şekilde uyudum. Saat 2 civarı bi anda uyandım ve bi baktım suyum gelmiş. Şok oldum bir anda..Hemen apar topar hastaneye gittik. Korktuğum çatı muayenesini nöbetçi doktor yaptı.1 cm açılma var dedi. Ufak ufak sancılarım da vardı. 20 dk bir sancı geliyordu. Sonra odaya çıkardılar beni. Sürekli su akıyor bu arada..

Zaman geçtikçe sancılarım sıklaşmaya başladı. Ama dayanabiliyordum. Artık 7-8 dk da bir gelmeye başladı, hemşire rahim açıklığına bakmak istedi ve 2 cm açıklık olduğunu söyledi. Doktorumu aradılar ve sabah 7 gibi geldi. Gelir gelmez rahim ağzı muayenesini yaptı ve açıklık 1 cm dedi. 5 saatte hiç açılma olmamış ve benim sancılarım yok oldu bir anda.

Doktorum suni sancı verilmesini söyledi, doğumhaneye çıktık ve suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sanıclar 7-8 dk da bir gelmeye başladı ve gayet güzel dayanıyordum. Hatta doktorum şaşırtıyorsun beni dedi.Çatı muayeneni yaptırmamıştın ama oldukça kararlısın dedi...

Saat 7 den 10 a kadar suni sancı verdiler. 10 gibi 3 dk da 1 sancı geliyordu ama aman Allahım, böyle bir ağrı olamaz. Adet sancısının onlarca katı diyebilirim. 2 dk da 1 e düşünce artık dayanılmaz oldu. Doktorum geldi, rahim ağzına baktı ve açıklık yok dedi. 11'e kadar süre veriyorum, açıklık olmazsa sezeryana alıcam dedi. Çünkü suyum çok azalmıştı...

Saat 11 e kadar, hayatımdaki en zor 1 saati geçirdim. Feci ağrılar çektim ama kararlıydım :)

11 gibi doktorum geldi ve kontrol etti, açıklık yok dedi. Sezeryana almalıyız dedi, bende mecburen kabul ettim.

Epidural anestezi istiyorum dedim, önce epidural için iğne filan takıldı. Ameliyathanede artık kızıma kavuşmama dakikalar kalmıştı. Bir süre sonra doktorum sordu hazırmısın diye, evet dedim. Acı hissediyormusun dedi. Hayır dedim. Başlıyoruz dedi...

1 dk sonra kızın doğdu dedi doktorum ve perdenin üst tarafından kaldırıp bana gösterdi. Minik kızımın gözleri kocaman açıktı ve göz göze geldik... 2-3 saniye bakıştıktan sonra hemşireler aldı kızımı ve ben ağlamaya başladım. Kendimi tutamıyordum, eşim yanımdaydı.Çok büyük destek oldu benim için... Sonra feci bir baş ağrım başladı enseden. Başım çok ağrıyor dedim, oksijen maskesi gibi bişey verdiler, bu seni rahatlatacak dediler ve gerisini hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda ameliyathaneden çıkmıştık. Odaya götürdüler, odanın kapısında baktım herkes beni bekliyor, beni gören ağlamaya başladı...

Sonrada kızımı getirdiler. Minik kızım hemen emmeye başladı. Sütüm de geldi...

İşte böyle kızlar... Hem normal doğumu hemde sezeryanı yaşadım diyebilirim...Ama o sancıları hala unutamıyorum...

Epidural sezeryan yapmak isteyenler bence hiç çekinmeden yaptırın. Ben çok memnun kaldım. Bebeğimi hemen gördüm ve yan etkilerini hiç yaşamadım...

Ay ay ay! İşte ben de bundan korkuyorum. Sancı çekip çekip sezeryana kalmaktan. Sezeryandan değil ama sonrası ürkütüyor beni. Umarım sıkıntılı olmaz seninki

bu arada mt little sun shine dan hiç ses seda yok haberi olan varmı?

Tatlım beni merak etmişsin :17: çok mutlu oldum :))) Kimse merak etmemiştir diyordum. Ama iyiyim saol. Dört gözle oğluşumu bekliyorum :))

bu arada dogurmayan kalmadı heralde sementada bugun doguma gırecekmıs
my little sun shıne ne yaptı acaba dogurdumu ??
kızlar kımler kaldı dogum yapmayan yaa yoksa herkes dogurdumu
pekı bız bu topıcten mı devam edıcez yoksa baska bı dopıc acılacakmı ??
malum artık cocuklarımızın durumundan bahsedecegız :)
neyse herkese güzel günler diliyorum
dua edın bana oglumun karın agrıları gecsın

Ayy sen de beni merak etmişsin çoookk mutlu oldum :9::9::9: hasta mıyım neyim. Ama bu gidişle evde oturmaktan kafayı yiyeceğim. Yok tatlım hala doğuramadım. Eşim dalga geçiyor benimle. Ne beceriksiz çıktın bir çocuk doğuramıyorsun diye :))))))))))

Hadi bakalım hayırlı doğumlar olsun... Allah bir avazda kurtarsın ( sezeryan ama olsun) Rahat bir doğum olur inşallah

Kızlar selam,
bugün doktora gittik, hastaneden çıkarken 2. gün 2360 gr dı kızım. Bugün yani 6. gün 2380 çıktı. Garip bir doktordu.Doğru dürüst soramadım. Bu şekilde az kilo alması normal mi?

Birde ben kızımı uyandıramıyorum.Hep uyumak istiyor. Emzirmem gerekiyor ve ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum... Bugün billubrin için kan alındı, umarım sarılık yoktur. Hastaneden çıkarken değeri 8,6 idi...

Bu arada benim göğüslerim çok sertleşti ve büyüdü. duş aldıktan sonra süt akıyor. Sağıyorum bende mecburen... Dolaba koyuyorum. Geçen gün dolaptan alıp oda sıcaklığında beklettiğim sütü kızım içmedi... Bazı bebekler o şekilde sevmiyormuş.

kızlarrrr biz geldiiiikkkkk :) minik prensesim dünyaya geldi.dünyanın en güzel duygusu yemin ederim.Allah'ım kalanlara yardım etsin.çok duramayacağım.en yakın zamanda doğum hikayemizi yazıcam.ama rahatız.epidural anestezi ile doğdu bebeğim.şuan dikişlerim de iyi sayılır.tek sorunum göğüs uçlarım feci çatladı ve emerken zorlanıyoruz.kızım da çok uykucu.normalde bişeyi yoktu dün bilirubin 9a çıktı bi anda.sabah taburcu ettiler ama 2 gün sonra tekrar bakmamız lazım dediler.uykucu olduğu için çok çok emziremiyorum bide yaralar malum :5: neyse hepiniz öpüldünüz.geçmişi çok okuyamadım ama STZMN merak ediyorum seni de...görüşmek üzere arkadaşlar...

efsungcum graco ise yariyor cogu zaman. onun icinde uyuyor cok huysuzlandiginda. bebekten bebege degisir belki ama ben cok memnun kaldim.

bu arada sut konusunda ben emzirme kursuna gitmistim hatirlarsiniz su ayse onermi ne. kadinin dedikleri bana cok faydasi oldu. bende sutumu hem bebege veriyorum hemde sagiyorum. sagdigim sutu bisey yapamadigimdan dokmek zorunda kaliyorum ama sut uretimini cogaltiyor. sut verdigin kadar uretiyor vucud cunku. bide boizim kiz sabahtan aksama emiyor bitek anne sutuyle besliyoruz. eger o uzun uyudugunda sagmazsam belki meme sut uretimini azaltir ondan o uzun uyursa sagiyorum sutumu. ama su makineyi kullanmayi beceremedim valla medelayi bide cok acitiyor bazen sicak su kompresi yapip elimle sagiyorum ondan. aklinizda olsun.

Tatlım deep_freez e koysana sağdığın sütleri ileride sütün gelmezse kullanırsın.

bende dediğin gibi denyeyim ben gunde 1-2 kez sağıyorum çünkü bi kaç yerde de okumuştum sık sık sağın diye yani 3-4 saatte bir amaaan yaaaa bazen zor geliyor ama kızıma bakınca kıyamıyorum acıkcası :)
graco umarım bizde de işe yarar zira gunduzleri pek uyutamıyorum kuzumu

kızlarrrr biz geldiiiikkkkk :) minik prensesim dünyaya geldi.dünyanın en güzel duygusu yemin ederim.Allah'ım kalanlara yardım etsin.çok duramayacağım.en yakın zamanda doğum hikayemizi yazıcam.ama rahatız.epidural anestezi ile doğdu bebeğim.şuan dikişlerim de iyi sayılır.tek sorunum göğüs uçlarım feci çatladı ve emerken zorlanıyoruz.kızım da çok uykucu.normalde bişeyi yoktu dün bilirubin 9a çıktı bi anda.sabah taburcu ettiler ama 2 gün sonra tekrar bakmamız lazım dediler.uykucu olduğu için çok çok emziremiyorum bide yaralar malum :5: neyse hepiniz öpüldünüz.geçmişi çok okuyamadım ama STZMN merak ediyorum seni de...görüşmek üzere arkadaşlar...

Tatlım eğer bulabilirsen ayva çekirdeğini çok tavsiye ediyorlar suda bekletip jel yapıp sürüyormuşsun. Meme ucu yaralarına iyi geliyormuş

yeni doğum yapanlar olmus tebrık ederım umarım herkes ıyıdır bız oğlumla çok ıyıyz 20 gunluk olduk zaman cok cabuk gecıyor umarım hersey yolundadır göğüs catlağından bahsetmıssınız benım hıc catlamadı dr bır krem verdı cok ıyı hemen acıyı ve catlağı kesiyor adı STERİL NOVUXOL POMAD kullanın cok memnun kalıcaksınız benım oğlum hıc sarılık olmadı hafif atlattı serum suyu alın gunde 2-3 yudum içirin hemen gecırıyor

Kızlar selam,
bugün doktora gittik, hastaneden çıkarken 2. gün 2360 gr dı kızım. Bugün yani 6. gün 2380 çıktı. Garip bir doktordu.Doğru dürüst soramadım. Bu şekilde az kilo alması normal mi?

Birde ben kızımı uyandıramıyorum.Hep uyumak istiyor. Emzirmem gerekiyor ve ne yaparsam yapayım uyandıramıyorum... Bugün billubrin için kan alındı, umarım sarılık yoktur. Hastaneden çıkarken değeri 8,6 idi...

Bu arada benim göğüslerim çok sertleşti ve büyüdü. duş aldıktan sonra süt akıyor. Sağıyorum bende mecburen... Dolaba koyuyorum. Geçen gün dolaptan alıp oda sıcaklığında beklettiğim sütü kızım içmedi... Bazı bebekler o şekilde sevmiyormuş.
Canım 4 gün olmuş daha normal bence. Doktor 15 günlükken doğum kilosunu geçmesi lazım demişti. Sizinki kaç kilo doğmuştu canım??
Demek içmedi o şekilde he...sütün tadı mı değişiyor acaba o şekilde?? Belki biraz soğuk kalmıştır canım ben sıcak suun içine koyarak ısıtıyorm...
bende dediğin gibi denyeyim ben gunde 1-2 kez sağıyorum çünkü bi kaç yerde de okumuştum sık sık sağın diye yani 3-4 saatte bir amaaan yaaaa bazen zor geliyor ama kızıma bakınca kıyamıyorum acıkcası :)
graco umarım bizde de işe yarar zira gunduzleri pek uyutamıyorum kuzumu
Canım aslında göğsün sonunda kalan süt daha kıvamlı ve yağlıymış o yüzden göğsü tamamen boşaltın diyorlar. Ben de her emzirmeden sonra sağayım diyorum ama senin gibi üşeniyorum bazen, bazen de bir sonraki emzirmeye süt kalmıyo gibi geliyor göğsümde...

Tatlım eğer bulabilirsen ayva çekirdeğini çok tavsiye ediyorlar suda bekletip jel yapıp sürüyormuşsun. Meme ucu yaralarına iyi geliyormuş

Bana hemşire göğüs ucu için tahinin üzerinde biriken ya olur ya hani kavanozdayken üstüne çıkar, onu bir kaba boşatıp sür göğüs uçlarına demişti.
Ama en iyisi bence göğüs kalkanı ve lansinoh krem ikilisi...

Bana hemşire göğüs ucu için tahinin üzerinde biriken ya olur ya hani kavanozdayken üstüne çıkar, onu bir kaba boşatıp sür göğüs uçlarına demişti. tekrar yara olmaması için bakımını böyle yaparsın demişti.
Ama çatlaklar için en iyisi bence göğüs kalkanı ve lansinoh krem ikilisi...

aayyy hoşgeldiiiiiinnnnn klube :)))
hayırlı olsun canım allah analı babalı buyutsun :)
Canım 4 gün olmuş daha normal bence. Doktor 15 günlükken doğum kilosunu geçmesi lazım demişti. Sizinki kaç kilo doğmuştu canım??
Demek içmedi o şekilde he...sütün tadı mı değişiyor acaba o şekilde?? Belki biraz soğuk kalmıştır canım ben sıcak suun içine koyarak ısıtıyorm...

Canım aslında göğsün sonunda kalan süt daha kıvamlı ve yağlıymış o yüzden göğsü tamamen boşaltın diyorlar. Ben de her emzirmeden sonra sağayım diyorum ama senin gibi üşeniyorum bazen, bazen de bir sonraki emzirmeye süt kalmıyo gibi geliyor göğsümde...
bizim dr da15 gunde doğum kilosuna ulasmalı dedi ama biraz zor galiba bizim için :(
evet daha doyurucuymuş hazmı biraz daha zormuş daha tok tutarmış falan
ama acaba kalan süt üstüne süt geldikçe öne gelmezmi yani 1.2. emzirme den sona kalan süt 3. emzirmede ön süt haline gelmezmi ne dersiniz
bende sıcak suyun içinde ısıtıyorum hemen ısınıyor zaten :)

Bana hemşire göğüs ucu için tahinin üzerinde biriken ya olur ya hani kavanozdayken üstüne çıkar, onu bir kaba boşatıp sür göğüs uçlarına demişti.
Ama en iyisi bence göğüs kalkanı ve lansinoh krem ikilisi...
tahin yagı denemedim ama kalkan ve lansınoh denedim olmadı valla şimdi garmastan deniyorum daha çok işe yarıyor gibi geldi
allahım yaaaa çooooooooooooook süüüüüüüüüüüüüüüüt ver hepimize :((

nasılsınız kızlar???
ben günün çoğu esniyorum ve gözlerim kapandı kapanacak modunda takılıyorum...kuzum şu an babasıyla gaz operasyonunda...ben de bi uğriyiimm istedim...
yeni doğum yapan arkideşleri tebrik ederim...sağlıklı günlerde büyütün bebişleriniziiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
kzlar merhabalar nasılsınız. bızım zıllıden dolayı gıremıyorum pek fazla. e eşimde bu gun ısbası yaptı, o oluncada gıremıyordum pek. herkes nasıl bakalım? gecmıs cok uzundur şimdi okumaya kalksam bızım kız uyanır.
ben ne sorucam sıze yaw. en ıı gaz cıkartma yontemı hangısı bılen varmı kızlar?
bı omuzunuza bebeğin mıdesını dayama yontemı var. en etkılısı oymus ama sankı ben onu yapınca rahatsız oluyormus gıbı gelıyor bana. bırde kızlar.
sadece anne sutuyle beslenen bebekler kaç saatte bır uyanıp meme ıstıyor allah askına. benımkı nerdeyse saat bası uyanıyor.
ılk gunler ne guzel mama verırken 3 saatte bır uyanıyordu. kurban olayım o gunlere ben:)
önemlı olan tabıkı benı emıyor olması ama merak ettım acaba benımkımı cok cabuk acıkıyor?
benim yavru gündüzleri değil de geceleri 1-2 saatte uyanıyor valla....biz de süt takılıyoruz sırf...bazen 10 dakka emiyor bazen 20 dakka....tutturamadı gitti:) doktorum ne zaman ne kadar isterse emzirmem gerektiğini söyledi...
Ya kızlar bir şey soracam... Bebişleriniz kaç kilo doğdular ve 15.gün kontrolünüzde ya da 1. ay kontrolünüzde kaç gram almışlardı??
Benim kızım 2550g doğdu ya merak ediyorum, ortalama alınması gereken gramları:44:

bizim yavru 3260 doğdu...hastaneden çıkarken 3000tü ...19.gün kontrole gittik 3800 yapmışız vallaha kuzumu ....maşallah...iyi emiyor teyzoşları...boyu da 50 cmdi doğduğunda şu an 52 cm olmuşşşşşşşşş:nazar::nazar::nazar:

ayy kaçıom ben şimdi..bizim yavru meme istiyoooooooooooooooooo eheueh..öptüm:)

Back