• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nasılsınız kızlar???
ben günün çoğu esniyorum ve gözlerim kapandı kapanacak modunda takılıyorum...kuzum şu an babasıyla gaz operasyonunda...ben de bi uğriyiimm istedim...
yeni doğum yapan arkideşleri tebrik ederim...sağlıklı günlerde büyütün bebişleriniziiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

benim yavru gündüzleri değil de geceleri 1-2 saatte uyanıyor valla....biz de süt takılıyoruz sırf...bazen 10 dakka emiyor bazen 20 dakka....tutturamadı gitti:) doktorum ne zaman ne kadar isterse emzirmem gerektiğini söyledi...

bizim yavru 3260 doğdu...hastaneden çıkarken 3000tü ...19.gün kontrole gittik 3800 yapmışız vallaha kuzumu ....maşallah...iyi emiyor teyzoşları...boyu da 50 cmdi doğduğunda şu an 52 cm olmuşşşşşşşşş:nazar::nazar::nazar:

ayy kaçıom ben şimdi..bizim yavru meme istiyoooooooooooooooooo eheueh..öptüm:)

Maşallah sana :))) kuzuyu iyi beslemişsin. Kilo neyse de boyunun 2 cm uzaması süper! :nazar::nazar::nazar:

beklenen doğum tarihin kaçtı canım? ben dedim heralde doğuma gitti diye...

Canım SAT' a göre 30 ağustos ama 23 haftalıkken gittiğimiz perinatalog SAT ımın yanlış olduğunu ( daha önce adet düzensizliklerim olduğundan) Doğum tarihimin 4 eylül olması gerektiğini ama bebeğin ( tecrübelerine dayanarak) 25 ağustos g,ibi doğacağını söylemişti.
Bakalım beklemedeyiz hala... Ben biraz fazla sabırsızlanıyorum. Bir de topic de neredeyse herkes beklenenden çok önce doğum yapınca ben de erken doğururum diye heveslenmiştim.

canim ne biliyim korkuyorum bayatlarmi diye. yada hani buz olan sey butun vitamini oluyor sora bakteri falanmi ne topluyormus alex dedi. ondan dolayi koymak istemedim.

Yok tatlım bayatlama olmaz. Çözdürürken kademeli çözdürmeye dikkat etmen gerekiyor sadece. Önce deep_freez den çıkarınca buzdolabının en üst gözüne koy sonra kademe aşağı indir.

kizlar bu arada kilo olayindan ve boy olayindan bahsetmissin gene paylasiyim. biliosun bizim bebiste hastaneden 2 900 kilo ile cikti. zayif bebekler daha cok kilo alirmis diye duymustum galiba dogru. biz tartimizi yarin falan alicaz eve ama eva yanaklari oyle sisti ole sisko olduki saskinlik icinde bakiyorduk. dun dogumgunumdu insanlar gelince merak ettiler kilosunu cok tombul olmus diye once kuveti tartip sorada evayi kuvetin icine koyup tarttik 4 kusur kilo cikti. bende saskinlik icindeyim ikimizde zayifiz bu kizce acaba tombulmu olucak diye ama durmadan yiyor her 5 dakika. boy konusundada dun gene esimin kuzeni geldi 55 cm dogmus ama boyu cok kisa su anda. bende mesela 51 cm dogmusum cok daha uzunum. o yuzden dogum kilosu boyu onemli degil. he bide komik bi ornek daha var esim 4 kilo ve 62 cm gibi bisey dogmus yatak bulamamislar:)))o simdide uzun ama. bole yani dogum kilosu boyu cokta onemli degil.

Maşallah Eva Mina ya :nazar::nazar::nazar:

evet canım ınanamıyorum hala yarından sonra ben de mi anne olucam.doktor odasından cıkınca duygularım bırbırıne gırdı annem eşim babam kardesım hepımız hastanede oldgmz ıcın ağlayamadım ya salak oldum.ama eşimle başbaşa olsaydık yola cıkmadan arabamızda oturur sımdı bız anne babamı olyrz dıye konusur duygulanırdık smdı yazarken bıle duygulanıyorum.eşim eve gelırken suprız yapmış kendınce kocaman bır bıberon almıs sımdı fotosunu cekıp sızınle paylasıcam..
Tatlım hayırlısı olsun. İnşallah kolay bir doğum olur. :)))

aa bu arada siz benim sekerlerimi gordunuzmu?? ben biraz daha degisigini begenmistim ama annem biraz degisigini yaptirmis buda cok benzer. facede var

My_little_sun_shine , eyeszay , gelişimci hepınıze teşekkurler arkadaşlar

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar.biz doktora gittik bugün iyiyiz çok şükür.ama oğlumun bacakları biraz kısa çıktı 1 hafta kadar.2 haftalık fark olmadıkça takılma dedi doktorumuz.bilen var mı bu durumu?boyu 47 cm.boyla bacak ilgili değil sanırım

cnm bnm bebegımde 2hafta gerıdeymış..ılk 3aydakı ultrason degerlerıyle bebegı kıyasladı SAT ı dıkkate almadı.karnının ıcındeyken yavrun hıcbırseye takılmamak lazım cunku mudahale edılemıyor.oğlumun ayagının bırınde kaval kemıgnde egrılık gordu doktor ama doğmayınca hıcbırsey elden gelmez kafaya takmamak lazım dedı .carsamba aksamı yavruma kavuscam ınsallah gozlerımızı yanıltmıstır.senın yavrununda hıcbrseyı olmyıcagna ınan.bırde doktorum 3 haftalık gerılıgı dıkkate alırım ben 2haftayı deıl demıstı

kızımızı az evvel emzirdim, şimdi hikayemizi rahatça yazabilirim:)

tüm olaylar pazar günü (14.08.2011) başladı. doğuma daha epey var düşüncesiyle eşime pikniğe gidelim diye tutturdum. annem, ben ve eşim o gün karagöle gittik. bilmeyenler için, karagöl dağlarda bulunuyor, yolu 1 saat kadardır ve çok virajlı. doktorum doğuma daha var diye ve bebek henüz inmedi diye ben bu şartları hiçe saydım. neyseki, şansım varmış orada doğurmadım. yoksa bizim Deniz kızımız doğuştan dağıcı olacaktı:1: dönüş yolunda ben bazı sancılar hissetmeye başladım ama düzensiz oldukları için yalancı sancılar diyip geçtim. eve vardığımızda sancılar yavaş yavaş artmaya başladı. fakat eşim internetten 10 dakikada3 defa oluncaya kadar yalancı sancılar sayıldığını okuyarak beni rahatlatmıştı. akşam 11 gibi bu sancıların dahada sıklaşmısı beni epeyce heyecanlandırdı. annemle eşim ne olur ne olmaz piknikten gelen eşyaları hızlaca ortadan kaldırmaya çalışırken, ben ne olur ne olmaz banyomu yapıp temizlenmeye çalışıyordum. arada bide sizden sancılarla ilgili sorup duruyordum:1: önceki gün yıkatmadan gelen halıları sererken üst komşumuzun banyosundan akkıttığını fark ettik. (yani benim daha suyum gelmemişken üst komşumuzun banyosunun suyu çoktan gelmişti:1:). bunlarla hepsiyle uğraşırken benim sancılarım kendi kendine dinmeye başladı. heyecanı üsütünden atlatıp herkes yatmaya gitti ama nafile çünkü bir saat içinde sancılarım daha bir azmıştı. hemencik görümcemi aradım (kendisi doktor) ve onun telaşlı sesiyle hemencik yanınıza geliyorum demesiyle çok yakın bir süreç içinde doğuracağımı anlamış oldum. saat 4:30da tam evden çıkarken suyum gelmiş oldu. ama daha evvel zamanda nişanımda geldi. o telaşla doğum valizimi evraklarımı kapıp hastaneye gittik. bildiğiniz üzere ben özel gazi hastanede doğumu yapmaya planlıyordum ama o günden sonra o hastanenin önünden bile geçmeyi istemem. zaten son iki haftadır size bu hastaneyi seçtiğim için hayal kırıklığımı anlatmıştım. gerçektende bu hastaneyle çok kötü deneyimler yaşamış oldum. hastaneye vardığımızda bize direk beni alamayacaklarını haber verdiler çünkü gece ve hafta sonları çocuk doktorları olmuyormuş ve doğumu nöbetçi doktor yaptırıyormuş. nöbetçi doktor hakkında bana önceden söylenmişti ama çocuk doktorların belli zamanlarda olmadıklarından bana hiç bahsetmediler. üstelik bebeğimde çarpıntı var olduğunu söyleyerek ve kısa boylu olduğum için ancak sezeryanla doğuracağımı bilgi verdiler. üstelik ilk defa o sırada çatı muayenesi gören ben nöbetçi hemşire tarafından güzelce bide azarlandım. muayene yaptırıldığında kendimi kastığım için kadının bana söylemediği laf kalmadı. tabi bunları hepsini duyarak ben başka hastaneye sevk edileceğime dahil bir belge imzaladım. ilk olarak aklıma üniversitem geldi ve direk ege üniversitesine yönlendik. orada beni direk nstye aldılar ve bebeğin kalbinde hiçbir çarpıntı olmadığını söylediler. ardından ultrasyonlar ve çatı muayeneler yapıldı. suyum hepsi gelmemişti, açılmam ise sadece 1 parmakmış. yani daha kızımızla kavuşmamıza eppeyce saatimiz vardı. belli süre sonra bana suni sancı verildi. sancılarım artmasına rağmen açılmam uzun bir süredir 1 cmydi. esnek olmama rağmen, doktorlar küçük bir ihtimal sezeryan olabilirim diye bana hem yemeği hemde suyu yasakladılar. yani iyiki piknikte bari et yemiş oldum:1: zaten açlığıda pek hissetmemiştim, ancak boğazım çok kurumuştu. ilk başta yatağın ucunda oturarak masum masum doğumu beklerken ilerdeki saatlerde sancıdan sancıya yarı baygın vaziyette uzanıyordum. doktorlar ne olursa olsun ilk başta sadece normal doğumu düşünüyorlardı. tabi epedrual olacağımıda anlaşmıştık. ancak açılmam çok az olduğundan epedruali direk veremiyorlardı. pazartesi günün akşam 5 saatlerinde benim ailemi (babam izmire daha sabah 7de ancak rusyadan gelebilmişti) ve eşimin ailesini boşu boşuna beklememelerini söyleyip evlerine göndermişler. dışarda tek eşim kalmıştı. doktorlar benim ancak salı sabahı doğuracağımı inanıyorlardı, o yüzden epedruali gece saatlerinde ancak takılacağını söylediler. tabi bunlar konuşurken benim sancılar çok arttı ve ben artık sezaryan olmak için yalvarıyordum çünkü o acıyı artık dayanılacak gibi değildi. fakat ne sezaryan nede epedruala karar verildi. sonra 18lerde ben galiba doğuruyorum demeye başladım. beni o sırada açılma için kontrole alan doktor bir anda heyecanlayıp sakın ikınma diyerek makas vs. istedi. daha üstlerine değiştirme fırsatı bulmayan doktor ikinci ikınmayla kızımı eline almış oldu. açık gözlerle doğan kızım toplam 2500 kilo ve 48 cm boyundaydı. halbuki son ultrasyonda 2850 olarak gözüküyordu. yan odaya kontrol için götürülen kızım sesli ağlayışıyla hem odayı hemde benim kalbimi doldurmuş oldu.
şimdi ise tam 1 haftadır ailemizin minnacık bireyine alışmaya çalışıyoruz. acıkırken herşeyi yalamaya çalışan, altına yaptığında ise "ben bir şey yapmadım" diye masum masum bakan kızım hayatımın yıldızı oldu. O benim artık minik Deniz yıldızım.
bugün de topuk kanı için aile hekimimizede gitmiş olduk. doğumdan itibaren 280 gram alan kızım emzirme konusunda yada sarılık konusunda bizi şimdilik derde sokmadı. umarım ilerleyen zamanlarda da o sorunlanlarla karşılaşmayacağız.

STZMN Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah...

benim bebek şekerimde pembe biberondu:)

Son düzenleme:
Günaydın kızlar,

Sabah gittim ağda yaptırdım. Artık tamamen hazırım doğuma ama bakalım oğlum da hazır mı? Ne zaman gelecek acaba? Bayramdan önce gelse çok sevineceğim.

slm kızlar doğum yapalı bugün 12.ci gün hareketlerimde zorlanmıyorum şükür rahatım ama karnıma dokunduğumda yada hafif bastırdığımda hala uyuşuk sizinde öylemi????

Ayyyy saglikla kucagina alirsin umarim:)))

canim usutmus olmasin yada emziriyodun dimi senin yedigin bisey cok gaz yapmistir ogluna havluyu napiyon bu arada isitip ?

cnm sanmıyorum galıba benden gecıyo yedıklerımede dıkkat edıyorum rüzgar estırmıyorum evde

canım o çok kötü birşeydir bilirim çok az rezene versene 40 cc kadar falan o bayağı rahatlatıyo . eğer geçmezse ben zinco-c de veriyorum . rezene bayağı rahtalatıyo hem uykusunuda getiriyo. kıyamam ona ya geçer inşallah...

sekerlı su zingo ve rezene denıyorum bakalım dun gece ıyı gectı ıns ole olur

canim ayni durum bizdede var. tansiyonum dusuyor artik benimde bazen aglayasim geliyor. bide o aglayinca panik yapiyoruz biz ya baska bisey varsa diye. bize gelen pediatris iste emzirirken mide asagida kafasi yukarida birsekilde dogru pozisyonda emzirmemizi. her emzirmeden sora yarim saat gaz cikarmamizi sorada 30 derece vucut yukari pozisyonda relaxing birseyi varsa graco gibi. hani vucut cok az belden yukari gibi pozisyonda. ole oturtmamizi soledi bi sure. bizde gaz pozisyonunda gezdirdikten sonra annem hani bole eskiler bacagina yastik koyarda sallarya ole yatiriyor salliyor bi ole susuyor. bazen gracodada susuyor ama bu en rahat ettigi pozisyon. bide burda camomile papatya oluyor galiba ondan veriyorlarmis bebeklere ama biz vermedik. bide trde mesela ilac falan veriyorlarmis bebeklere d vitamini falan ama burda anne sutu ile beslenen cocuklara ozellikle hicbirsey vermiyorlar.

güzelım park yatak aldık bız ama yatagına koymuyorum acıkcası düz ınce bı yastık yaptım onunla yatırıyorum yatakta benım yanımda oluyo bakmasıda rahat oluyo
ama dedıgın pozısyond emzırıyorum s , aynı dedıgın sekılde yastıkla dızımde sallıyorum
bende gaz cıkarma konusuda eger uyuduysa dokunmuyorum uynaıksa cıkartıyorum bazen yuz üstü uyutuyorum oda ıy gelşıyo
zingo verıyorum gaz ılacı bıde kendı ıctıgım rezedden veıyorum azcık
40 ı cıkınca düzene gırer dıyolar ıns ole olur

kızlarr ben bugune kadar epıdural dıordum sezaryanımı doğuma günler kaldı sımdı acaba genel anestezımı olsam.kafamı karıstıran tek sey epıdural den sonra olabılen baş ağrıları boyun tutulmaları agrıları baskada korkum yok.bu agrılardan 1hafta surebılıyor kımının hıc olmuyor olanında boyle uzun suruyor.tek guzellıgı bebegını doğar doğmaz gormen.
Genel anestezıye sıcak bakmamın sebebıde doğumdan sonra yavas yavas kendıne gelıyorsun ama geldımıde tam gelıyorsun agrı sızı bıseyın kalmıyor anestezıden yana.sadece boğazlar kuruyor falan.daha once genel anesteszyle amelıyat oldgmdan bılıyorum bunuda.ama bebegımı ılk gordgmde sersem tavuk gıbıı olmakta ıstemıyorum.of bılemedım kendı kendıme kafamı kurcaladım kızlar ben ya..önerılerınız varsa? Her ıkısı ıcınde fıkırlerınızı beklıyorum

cnm bende epıduralle normal doğum yaptım dediğin baş ve boyun ağrısı malesef oldu ve 1 haftaya yakın sürdü.ama bebeğini doğar doğmaz görmene değer bence ....

Eki Görüntüle 245681 Eki Görüntüle 245680 $Görüntü023.jpg [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]

Eklentiler

• $Görüntü029.jpg
    $Görüntü029.jpg
    31,8 KB · Görüntüleme: 87

tüm olaylar pazar günü (14.08.2011) başladı. doğuma daha epey var düşüncesiyle eşime pikniğe gidelim diye tutturdum. annem, ben ve eşim o gün karagöle gittik. bilmeyenler için, karagöl dağlarda bulunuyor, yolu 1 saat kadardır ve çok virajlı. doktorum doğuma daha var diye ve bebek henüz inmedi diye ben bu şartları hiçe saydım. neyseki, şansım varmış orada doğurmadım. yoksa bizim Deniz kızımız doğuştan dağıcı olacaktı:1: dönüş yolunda ben bazı sancılar hissetmeye başladım ama düzensiz oldukları için yalancı sancılar diyip geçtim. eve vardığımızda sancılar yavaş yavaş artmaya başladı. fakat eşim internetten 10 dakikada3 defa oluncaya kadar yalancı sancılar sayıldığını okuyarak beni rahatlatmıştı. akşam 11 gibi bu sancıların dahada sıklaşmısı beni epeyce heyecanlandırdı. annemle eşim ne olur ne olmaz piknikten gelen eşyaları hızlaca ortadan kaldırmaya çalışırken, ben ne olur ne olmaz banyomu yapıp temizlenmeye çalışıyordum. arada bide sizden sancılarla ilgili sorup duruyordum:1: önceki gün yıkatmadan gelen halıları sererken üst komşumuzun banyosundan akkıttığını fark ettik. (yani benim daha suyum gelmemişken üst komşumuzun banyosunun suyu çoktan gelmişti:1:). bunlarla hepsiyle uğraşırken benim sancılarım kendi kendine dinmeye başladı. heyecanı üsütünden atlatıp herkes yatmaya gitti ama nafile çünkü bir saat içinde sancılarım daha bir azmıştı. hemencik görümcemi aradım (kendisi doktor) ve onun telaşlı sesiyle hemencik yanınıza geliyorum demesiyle çok yakın bir süreç içinde doğuracağımı anlamış oldum. saat 4:30da tam evden çıkarken suyum gelmiş oldu. ama daha evvel zamanda nişanımda geldi. o telaşla doğum valizimi evraklarımı kapıp hastaneye gittik. bildiğiniz üzere ben özel gazi hastanede doğumu yapmaya planlıyordum ama o günden sonra o hastanenin önünden bile geçmeyi istemem. zaten son iki haftadır size bu hastaneyi seçtiğim için hayal kırıklığımı anlatmıştım. gerçektende bu hastaneyle çok kötü deneyimler yaşamış oldum. hastaneye vardığımızda bize direk beni alamayacaklarını haber verdiler çünkü gece ve hafta sonları çocuk doktorları olmuyormuş ve doğumu nöbetçi doktor yaptırıyormuş. nöbetçi doktor hakkında bana önceden söylenmişti ama çocuk doktorların belli zamanlarda olmadıklarından bana hiç bahsetmediler. üstelik bebeğimde çarpıntı var olduğunu söyleyerek ve kısa boylu olduğum için ancak sezeryanla doğuracağımı bilgi verdiler. üstelik ilk defa o sırada çatı muayenesi gören ben nöbetçi hemşire tarafından güzelce bide azarlandım. muayene yaptırıldığında kendimi kastığım için kadının bana söylemediği laf kalmadı. tabi bunları hepsini duyarak ben başka hastaneye sevk edileceğime dahil bir belge imzaladım. ilk olarak aklıma üniversitem geldi ve direk ege üniversitesine yönlendik. orada beni direk nstye aldılar ve bebeğin kalbinde hiçbir çarpıntı olmadığını söylediler. ardından ultrasyonlar ve çatı muayeneler yapıldı. suyum hepsi gelmemişti, açılmam ise sadece 1 parmakmış. yani daha kızımızla kavuşmamıza eppeyce saatimiz vardı. belli süre sonra bana suni sancı verildi. sancılarım artmasına rağmen açılmam uzun bir süredir 1 cmydi. esnek olmama rağmen, doktorlar küçük bir ihtimal sezeryan olabilirim diye bana hem yemeği hemde suyu yasakladılar. yani iyiki piknikte bari et yemiş oldum:1: zaten açlığıda pek hissetmemiştim, ancak boğazım çok kurumuştu. ilk başta yatağın ucunda oturarak masum masum doğumu beklerken ilerdeki saatlerde sancıdan sancıya yarı baygın vaziyette uzanıyordum. doktorlar ne olursa olsun ilk başta sadece normal doğumu düşünüyorlardı. tabi epedrual olacağımıda anlaşmıştık. ancak açılmam çok az olduğundan epedruali direk veremiyorlardı. pazartesi günün akşam 5 saatlerinde benim ailemi (babam izmire daha sabah 7de ancak rusyadan gelebilmişti) ve eşimin ailesini boşu boşuna beklememelerini söyleyip evlerine göndermişler. dışarda tek eşim kalmıştı. doktorlar benim ancak salı sabahı doğuracağımı inanıyorlardı, o yüzden epedruali gece saatlerinde ancak takılacağını söylediler. tabi bunlar konuşurken benim sancılar çok arttı ve ben artık sezaryan olmak için yalvarıyordum çünkü o acıyı artık dayanılacak gibi değildi. fakat ne sezaryan nede epedruala karar verildi. sonra 18lerde ben galiba doğuruyorum demeye başladım. beni o sırada açılma için kontrole alan doktor bir anda heyecanlayıp sakın ikınma diyerek makas vs. istedi. daha üstlerine değiştirme fırsatı bulmayan doktor ikinci ikınmayla kızımı eline almış oldu. açık gözlerle doğan kızım toplam 2500 kilo ve 48 cm boyundaydı. halbuki son ultrasyonda 2850 olarak gözüküyordu. yan odaya kontrol için götürülen kızım sesli ağlayışıyla hem odayı hemde benim kalbimi doldurmuş oldu.
şimdi ise tam 1 haftadır ailemizin minnacık bireyine alışmaya çalışıyoruz. acıkırken herşeyi yalamaya çalışan, altına yaptığında ise "ben bir şey yapmadım" diye masum masum bakan kızım hayatımın yıldızı oldu. O benim artık minik Deniz yıldızım.
bugün de topuk kanı için aile hekimimizede gitmiş olduk. doğumdan itibaren 280 gram alan kızım emzirme konusunda yada sarılık konusunda bizi şimdilik derde sokmadı. umarım ilerleyen zamanlarda da o sorunlanlarla karşılaşmayacağız.

cnm masallah kızına allah analı babalı buyutsun
senınle dogum hıkayemız hemen hemen aynı bende 1 gun oncesı denıze hemde pıknıge gıtmıstım aynen senın dedıgın gıbı pıknık ıcın gıttıgımız yerın yolu berbattı ve karnımı fecı sarsmıstı
benım oglan 36+2 de dogmustu hatırlarsan ve ebemın soyledıgı kendını resmen zorla dogurmussun dedı
yanı o kotu yollarda sarsıla sarsıla gıtmek dogumu baslatmıs galıba ( tabı kısmet ne zamansa o zaman olur o baska belkı bızım pıknıge gıtmemız vesıle olmustur )
yalnız benım suyumun hepsı geldıgınden ben sezeryan oldum neysekı sen normal dogurmussun
ne guzel kızınla sana sağlık ve mutluluklar dılıyorum
kokla benım ıcın

herkes kucagına aldı meleklerını kımsecıler yok artık
onceden 1 gün gırmesem gesmısı okurken şaşı oluyordum

kızlar size bisey sorucam
yaa bende feci derecede lohusa gazı dedıklerı seyden oluyo
tek ıyı gelen rezene ama sorun su kı bendekı gaz bebege gecıyo sütten bu seferde o kıvranıyo
dogum yaptıgım ılk haftalar daha beterdı sükür simdi oyle degıl ama halen devam edıyo
doktorum ve hemsırem normal dıyorlar hemen hemen herkeste olurmus ama cevredem kımsede olmamıs
bıde su lohusa atesı varya ya gunde 40 sefer ter bosalıyo tepemden sonrada üşüyorum
sırf bu yüzden dısarı cıkmak istemıyorum çünkü eve gelınce bı bakıyorum üstüm basım su ıcınde
gunde 10 sefer üst degıstırıyorum. bütün gün yelek sırtımda gezıyorum ama yınede koruyamıyorum kendımı galıba
yaz hamılelıgı zormus bence kıs olsa en azından peteklerı yakar otururduk ??

sizde de bole olan varmı ??

tekrar gözün aydın canım..facete resimlerinizi gördüm..çok şekersiniz.....:nazar:

selamlar herkese dünkü doktor kontrolumu anlatmıştım şimdi usg çıktısına baktım fl değeri 1 hafta geri yazıyor.6.66 yazıyor.çok üzüldüm dünden beri.cmtsi kontrole gideceğim.şu aklıma geldi benim eşim uzun boylu epey.ancak bacakları daha kısa üst gövdesi uzun.bebeğim babasına benziyordur belki diye tesellli bulmaya calışıyorum

selamlar herkese dünkü doktor kontrolumu anlatmıştım şimdi usg çıktısına baktım fl değeri 1 hafta geri yazıyor.6.66 yazıyor.çok üzüldüm dünden beri.cmtsi kontrole gideceğim.şu aklıma geldi benim eşim uzun boylu epey.ancak bacakları daha kısa üst gövdesi uzun.bebeğim babasına benziyordur belki diye tesellli bulmaya calışıyorum

son haftalarda ölçümlerin doğru olduğunu saanmıyorum benimde fl değeri 2 hafta öncesine göre daha kısa görünüyodu üzerinde durmadım.. son kontrolde de 1 hafta öncesine göre kilo vermiş görünüyo doktor bebek kilo vermemiştir biz 100 gr eksik tartmışızdır çok önemli değil dedi..

Arkadaslar Merhaba,

Kanama ile ilgili yazdiklarinizi okudum, 1 aydan fazla suruyormus. Bazilari 40'i cikinca biter diyor, benim ebem de sut verenlerin daha uzun surdugunu soyledi. Ben erken dogum yapmis biri olarak (sezeryan) 6 hafta oldu, kanamanin rengi sarimsi kahverengimsi oldugunu soyleyebilirim, umarim yakinda biter.

Bizim kizimiz da hala cok gazli...Metsil, zinco kullaniyoruz. Bir de bugun kayinvalidemin Ingiltereden getirdigi Gripe Mixture diye birseye basladik bakalim o nasil etki edecek. Bir cok tecrubeli anne gaz olayinin 3 ay sonra cok hafifledigini yaziyor umarim oyledir. Ilk hafta gaz filan yoktu sevinmistim, sonradan ogrendim ki dogumdan sonraki 3 hafta icinde gaz olayi baslarmis!

Dogum yapan arkadaslar gozunuzaydin!

Dogum yapacak arkadaslar, sanirim cok az kisi kaldi! Allah bir avazda kurtarsin.

Günaydın kızlar,

Sabah gittim ağda yaptırdım. Artık tamamen hazırım doğuma ama bakalım oğlum da hazır mı? Ne zaman gelecek acaba? Bayramdan önce gelse çok sevineceğim.

Saglikla gelsin canim, eminim O da simdi hazrilaniyordur.

slm kızlar doğum yapalı bugün 12.ci gün hareketlerimde zorlanmıyorum şükür rahatım ama karnıma dokunduğumda yada hafif bastırdığımda hala uyuşuk sizinde öylemi????

Bu uyusukluk benim doktorum dedigine gore en az 8 ay 1 yil surermis ben de birsey hissetmiyorum o bolgede...

herkes kucagına aldı meleklerını kımsecıler yok artık
onceden 1 gün gırmesem gesmısı okurken şaşı oluyordum

kızlar size bisey sorucam
yaa bende feci derecede lohusa gazı dedıklerı seyden oluyo
tek ıyı gelen rezene ama sorun su kı bendekı gaz bebege gecıyo sütten bu seferde o kıvranıyo
dogum yaptıgım ılk haftalar daha beterdı sükür simdi oyle degıl ama halen devam edıyo
doktorum ve hemsırem normal dıyorlar hemen hemen herkeste olurmus ama cevredem kımsede olmamıs
bıde su lohusa atesı varya ya gunde 40 sefer ter bosalıyo tepemden sonrada üşüyorum
sırf bu yüzden dısarı cıkmak istemıyorum çünkü eve gelınce bı bakıyorum üstüm basım su ıcınde
gunde 10 sefer üst degıstırıyorum. bütün gün yelek sırtımda gezıyorum ama yınede koruyamıyorum kendımı galıba
yaz hamılelıgı zormus bence kıs olsa en azından peteklerı yakar otururduk ??

sizde de bole olan varmı ??

Bende de var! Ben de cok terliyorum, emzirirken de terliyorum, beisi de terliyor! Sanirim Agustos'ta olmamizin da cok buyuk etkisi var.

herkese iyi akşamlar.biz doktora gittik bugün iyiyiz çok şükür.ama oğlumun bacakları biraz kısa çıktı 1 hafta kadar.2 haftalık fark olmadıkça takılma dedi doktorumuz.bilen var mı bu durumu?boyu 47 cm.boyla bacak ilgili değil sanırım

Olcumlere hic takilma canim. Bize de o kadar sey denmistiki, yok kafasi buyuk yok midesi buyuk....biz de cok uzulup surekli detayli ultrasonlara girmistik, icini ferah tut, bebisin saglikla gelecek.

meraba kızlar biz de bugün doktora gittik ve benim hala sancım yok 26sında günü doluyor kızımın ve 4 kiloyu geçmiş doktor eğer sancın olmazsa o zamana kadar cuma sabah 8.30da gel sezeryana alacağım dedi 4 kiloyu geçince suni sancı tehlikeli oluyormuş ama ben sezeryan olmak istemiyorum çok korkuyorum sezeryandan:30:

Benimki sezeryandi, oldu bitti, korkulacak birsey yok. Umarim yakinda saglikla bebisine kavusursun.

oğlumuz doğduğunda 3080 gr dı hasraneden çıkarken 2940 a düştü 2 gün sonraki kontrolde 3010 olmuştu ondan 2 gün sonra sağlık ocağında 3320 çıktı bende uyardım iki gün önce 3010 gr dı diye hemşirede elbisesi ve bezini 200 gr sayarsak 3100 gr olmuştur dedi bebekler doğduğunda çok hızlı kilo alıyolar falan dedi. bakalım bi dahaki kontrol 1 aylık olduğunda ozaman kaç kilo olmuş olcak:emir_bebek::nazar:

Ilk bir ayda bebeklerin en az 1 kilo almasini bekliyorlarmis.

kızlarrrr biz geldiiiikkkkk :) minik prensesim dünyaya geldi.dünyanın en güzel duygusu yemin ederim.Allah'ım kalanlara yardım etsin.çok duramayacağım.en yakın zamanda doğum hikayemizi yazıcam.ama rahatız.epidural anestezi ile doğdu bebeğim.şuan dikişlerim de iyi sayılır.tek sorunum göğüs uçlarım feci çatladı ve emerken zorlanıyoruz.kızım da çok uykucu.normalde bişeyi yoktu dün bilirubin 9a çıktı bi anda.sabah taburcu ettiler ama 2 gün sonra tekrar bakmamız lazım dediler.uykucu olduğu için çok çok emziremiyorum bide yaralar malum :5: neyse hepiniz öpüldünüz.geçmişi çok okuyamadım ama STZMN merak ediyorum seni de...görüşmek üzere arkadaşlar...

Gozunuzaydin, gule gule buyutun bebisi...

Ya kızlar bir şey soracam... Bebişleriniz kaç kilo doğdular ve 15.gün kontrolünüzde ya da 1. ay kontrolünüzde kaç gram almışlardı??
Benim kızım 2550g doğdu ya merak ediyorum, ortalama alınması gereken gramları:44:

Ilk bir ay en az 1 kilo almalari gerekiyormus.

Back