• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam,

minik kızım uyuyor, bende size doğum hikayemi yazmak istedim.

16 Ağustos gecesi, saat 10 gibi kahverengi lekelenme oldu. doktorumu aradım, doğumun yaklaştığını söyledi.Ama acil bir durum yok, sancılanırsan gel dedi. Bende rahat bir şekilde uyudum. Saat 2 civarı bi anda uyandım ve bi baktım suyum gelmiş. Şok oldum bir anda..Hemen apar topar hastaneye gittik. Korktuğum çatı muayenesini nöbetçi doktor yaptı.1 cm açılma var dedi. Ufak ufak sancılarım da vardı. 20 dk bir sancı geliyordu. Sonra odaya çıkardılar beni. Sürekli su akıyor bu arada..

Zaman geçtikçe sancılarım sıklaşmaya başladı. Ama dayanabiliyordum. Artık 7-8 dk da bir gelmeye başladı, hemşire rahim açıklığına bakmak istedi ve 2 cm açıklık olduğunu söyledi. Doktorumu aradılar ve sabah 7 gibi geldi. Gelir gelmez rahim ağzı muayenesini yaptı ve açıklık 1 cm dedi. 5 saatte hiç açılma olmamış ve benim sancılarım yok oldu bir anda.

Doktorum suni sancı verilmesini söyledi, doğumhaneye çıktık ve suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sanıclar 7-8 dk da bir gelmeye başladı ve gayet güzel dayanıyordum. Hatta doktorum şaşırtıyorsun beni dedi.Çatı muayeneni yaptırmamıştın ama oldukça kararlısın dedi...

Saat 7 den 10 a kadar suni sancı verdiler. 10 gibi 3 dk da 1 sancı geliyordu ama aman Allahım, böyle bir ağrı olamaz. Adet sancısının onlarca katı diyebilirim. 2 dk da 1 e düşünce artık dayanılmaz oldu. Doktorum geldi, rahim ağzına baktı ve açıklık yok dedi. 11'e kadar süre veriyorum, açıklık olmazsa sezeryana alıcam dedi. Çünkü suyum çok azalmıştı...

Saat 11 e kadar, hayatımdaki en zor 1 saati geçirdim. Feci ağrılar çektim ama kararlıydım :)

11 gibi doktorum geldi ve kontrol etti, açıklık yok dedi. Sezeryana almalıyız dedi, bende mecburen kabul ettim.

Epidural anestezi istiyorum dedim, önce epidural için iğne filan takıldı. Ameliyathanede artık kızıma kavuşmama dakikalar kalmıştı. Bir süre sonra doktorum sordu hazırmısın diye, evet dedim. Acı hissediyormusun dedi. Hayır dedim. Başlıyoruz dedi...

1 dk sonra kızın doğdu dedi doktorum ve perdenin üst tarafından kaldırıp bana gösterdi. Minik kızımın gözleri kocaman açıktı ve göz göze geldik... 2-3 saniye bakıştıktan sonra hemşireler aldı kızımı ve ben ağlamaya başladım. Kendimi tutamıyordum, eşim yanımdaydı.Çok büyük destek oldu benim için... Sonra feci bir baş ağrım başladı enseden. Başım çok ağrıyor dedim, oksijen maskesi gibi bişey verdiler, bu seni rahatlatacak dediler ve gerisini hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda ameliyathaneden çıkmıştık. Odaya götürdüler, odanın kapısında baktım herkes beni bekliyor, beni gören ağlamaya başladı...

Sonrada kızımı getirdiler. Minik kızım hemen emmeye başladı. Sütüm de geldi...

İşte böyle kızlar... Hem normal doğumu hemde sezeryanı yaşadım diyebilirim...Ama o sancıları hala unutamıyorum...

Epidural sezeryan yapmak isteyenler bence hiç çekinmeden yaptırın. Ben çok memnun kaldım. Bebeğimi hemen gördüm ve yan etkilerini hiç yaşamadım...

$Görüntü023.jpg $Görüntü029.jpg

kızlar biraz erken oldu ama buda bizim bebek şekerimiz :D bugün öğretmen ardaşlar için yaptırdım..kağıt tutacağı..eve gelenlerede ya aynısı yada farklı yaptırırım.....üstünde : BEKLEMEKTEN SIKILMIŞTIM GÜLSE BEBEK 20.07.2011 yazıyor....

selam kızlar nasılsınz..doğurmayan birkaç kişi kaldık sanırım..
ve benım için yarın büyük gün..bugünde heyecandan midem bulanıyor süreklii..yarın saat 12-14 arası alack sezeryana..kızlar keşke yarın bu saatler olsada herşey bitmiş oğlum çınar'a kavuşmuş olsam..çok korkuyorum çokkk:50: hayatımda hiç hastanede yatmadım en ufak bir operasyon geçirmedim..bu akşam zaten sabah ederim kalpten gitmezsem iyidir:57: genel anestezi isteyeceğim epudral falan kaldıramam..neden bu kadar korkağım ben:18:

ben kaldım benn tık yok şimdilik bekliyoruz:) hiç korkma bak anlatıyor herkes rahat oldu diye.. hem sonunda çok güzel bir hediyem olacak.. Allahım ben de kavuşabilecek miyim acaba kelebeğime dua edin de bu hafta gelsin artık bebeğim...

kızlar merhaba perşembe sabah 9.27de bebeğime epidural sezeryanla ulaştım bebeğim 3420 gram doğdu. çok şükür maaşallah yaa çok güzel bir duygu. rabbim bekleyen arkadaşlarıma da nasip etsin. bu arada kızlar vajinal akıntı geldi bebeğimden normal dedi çocuk doktoru ama sizde de

ZEYNEPELA gözün aydın sen de kavuşmuşsun bebeğine Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:)

Kids go çoook sevndim sen de benim gibi heyecanla bekliyordun aynı şeyler yaşadıklarımız belirtiler inşallah sıra bendedir:)

selam ben geçen senenin ağustos annesiyim. doğum yapanların gözü aydın. bekleyenlere sabır diliyorum. inşallah istediğiniz şekilde alırsınız mis gibi kokan bebişlerinizi kucağınıza. sağlıkla.

epiduralden korkmayın. dr sizi yönlendirir zaten. ben 5 yıl arayla 2 kez epidural sezaryenle doğum yaptım.

sevgiler.

merhaba geçen günlerin hamiş melekleri;
şimdi bebişlerinizi kucağınıza aldıınz maşallah.darısı bana inşallah.bende Allah nasip kısmet ederse 2012 mart annesi olacağım inşallah

bir sorum var sizlere genel anestezi ile sezeryanla doğum yapan arkadaşlara ;
operasyondan çıkınca ayıldıktan sonra karnınızı doktor bastırarak kötü kanların akmasını sağladımı bunu merak ediyorum.bu yöntem yapılmazsa zaralarını da yapılırsa faydalarını da merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.sevgiler

merhaba arkidişler sanırım sıra bende saat 03:40 tan beri ayaktayım, yarım saatte bir sancım oluyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil, bu arada bir yandan da su boşalıyor, ama çok acım, şimdi gidp kahvaltı hazırlayacam, sonra duş alır evdekileri uynadırırım diye düşünüyorum.

bana bol şanslar dileyin...

canım bizde başladık d vitaminine sağlık ocağından verdiler bana, bir seferde 3 damla verecekmişiz. ben kaşığa damlatıp ölye veriyorum ama günde bir defa

ala ala sizin dedıgınız su ustunde acd 3 yazan deılmı ben gunde 10 damla verıyorum ustunde de ole yazıyo hastaneden verdıklerı recetede de aynısı yazıyo

gece 4:30 dan buyana durmaz eymen su saat oldu aptal gıbıyım basım catlıyoo napcam ben yaa gazda cıkarıyo ama karnı agrıyo galıba
havlu ısıtıp koydum sekerlı su verdım uyudu max 30 dk sonra yıne viyak viyak bagırıyo care olamıyorum derdıne
günlerın yorgunlugu var ustumde tansiyonum düşüyo sürekli basım dönüyo napcam bugün bide aşımız var :((((
tam 1 aylık oldu eymen paşam
kızlar bu gaz sancısı karın agrısı felak bısey cocukta mahvettı benii :((((((((((
allahım sifa ver oğluma

bu arada dogurmayan kalmadı heralde sementada bugun doguma gırecekmıs
my little sun shıne ne yaptı acaba dogurdumu ??
kızlar kımler kaldı dogum yapmayan yaa yoksa herkes dogurdumu
pekı bız bu topıcten mı devam edıcez yoksa baska bı dopıc acılacakmı ??
malum artık cocuklarımızın durumundan bahsedecegız :)
neyse herkese güzel günler diliyorum
dua edın bana oglumun karın agrıları gecsın

ben ben ben doğurmadım :3::3::3:

Yarın öğlen 3 te ben doğuma gırıcem arkadaslar dua edın benım ıcın. Korkuyorum. Epıdural sezeryan olucak .... çok heyecanlıyım

merhaba geçen günlerin hamiş melekleri;
şimdi bebişlerinizi kucağınıza aldıınz maşallah.darısı bana inşallah.bende Allah nasip kısmet ederse 2012 mart annesi olacağım inşallah

bir sorum var sizlere genel anestezi ile sezeryanla doğum yapan arkadaşlara ;
operasyondan çıkınca ayıldıktan sonra karnınızı doktor bastırarak kötü kanların akmasını sağladımı bunu merak ediyorum.bu yöntem yapılmazsa zaralarını da yapılırsa faydalarını da merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.sevgiler

canım bu yöntemi bi yerde duydun heralde..ben hiç bilmiyordum..bana yaptılar..hem hemşire yaptı hemde dr. ama açıkcası canım yandı..yada beklemediğim birşey olduğu içindir...ama tabi içimizdeki pis kan çıkıyor...daha sonra çok fazla kanamada olmuyor...pek fazla bildiğim bişey yok bukadar...

merhaba arkidişler sanırım sıra bende saat 03:40 tan beri ayaktayım, yarım saatte bir sancım oluyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil, bu arada bir yandan da su boşalıyor, ama çok acım, şimdi gidp kahvaltı hazırlayacam, sonra duş alır evdekileri uynadırırım diye düşünüyorum.

bana bol şanslar dileyin...
Ayyyy saglikla kucagina alirsin umarim:)))

gece 4:30 dan buyana durmaz eymen su saat oldu aptal gıbıyım basım catlıyoo napcam ben yaa gazda cıkarıyo ama karnı agrıyo galıba
havlu ısıtıp koydum sekerlı su verdım uyudu max 30 dk sonra yıne viyak viyak bagırıyo care olamıyorum derdıne
günlerın yorgunlugu var ustumde tansiyonum düşüyo sürekli basım dönüyo napcam bugün bide aşımız var :((((
kızlar bu gaz sancısı karın agrısı felak bısey cocukta mahvettı benii :((((((((((
allahım sifa ver oğluma
canim usutmus olmasin yada emziriyodun dimi senin yedigin bisey cok gaz yapmistir ogluna havluyu napiyon bu arada isitip ?

allahım sifa ver oğluma

canım o çok kötü birşeydir bilirim çok az rezene versene 40 cc kadar falan o bayağı rahatlatıyo . eğer geçmezse ben zinco-c de veriyorum . rezene bayağı rahtalatıyo hem uykusunuda getiriyo. kıyamam ona ya geçer inşallah...

allahım sifa ver oğluma

Bizimki de akşamdan beri öyle aslında gazını çıkarıyor hem ağzından hem alttan ama genede huzursuz-doktorunu aradık bi damla verdi akşam babamız nöbetçi eczeneden aldı verdik biraz rahatlatmaya başladı sanki

ben de varım ben de 39. haftayı devirdik ama gelmeye niyeti yok kızımın korkmaya başladım artık:44:

canım inşallah geçer bebişinin ağrıları çok zordur herhalde yaşamayan bilmez tabi ama tahmin edebilirim sadece...

kızlar bugün tam 10 günlük oldu paşam:))
herşey doğurana kadarmış yaa zaman ne kadar çabuk geçti öyle :nazar:
ha doğdu ha doğacak şu kadar gün kaldı saat kaldı derken 10 günü devirdik:emir_bebek::nazar:
göbeğimizde düştü sarılığı hafif var ama yüksek değil geçer inşallah bir kaç güne

Back