• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kzlar merhabalar nasılsınız. bızım zıllıden dolayı gıremıyorum pek fazla. e eşimde bu gun ısbası yaptı, o oluncada gıremıyordum pek. herkes nasıl bakalım? gecmıs cok uzundur şimdi okumaya kalksam bızım kız uyanır.
ben ne sorucam sıze yaw. en ıı gaz cıkartma yontemı hangısı bılen varmı kızlar?
bı omuzunuza bebeğin mıdesını dayama yontemı var. en etkılısı oymus ama sankı ben onu yapınca rahatsız oluyormus gıbı gelıyor bana. bırde kızlar.
sadece anne sutuyle beslenen bebekler kaç saatte bır uyanıp meme ıstıyor allah askına. benımkı nerdeyse saat bası uyanıyor.
ılk gunler ne guzel mama verırken 3 saatte bır uyanıyordu. kurban olayım o gunlere ben:)
önemlı olan tabıkı benı emıyor olması ama merak ettım acaba benımkımı cok cabuk acıkıyor?

Kızlar herkese selam...
Kidsgo ve zeynepela doğum yapmış hayırlı olsun kızlar güle güle büyütün bebişlerinizi...

taptaze hamile

canim valla okurken icim gitti allahtan gecmis. allah gercekten kimseye onlarin hastaligini uzuntusunu vermesin. biz bebek aglayinca bile beraber aglamaya basliyoruz korkudan ne oldu acaba hastami diye. zaten sogukkanli insanlar degiliz. sen neler yasamissin. allah tekrar gostermesin canim.

bu arada bizde tatile gittik. herkes deli bu insanlar gozuyle bakti bize ama. bu esimin akilli annesi yuzunden bebegi sokmadigimiz yer kalmadi. 1000 kisiyle turistik yerde araba ile gezilermi yapmadik. cadirdami kalmadi eva. sahilde sicak almis gitmis. hergun orasi bole sole diyo baska turlu cikiyor. hergece agladim korkudan bebek hasta olucak diye sukur evdeyiz. allah korudu vallahi cok inaniyorum benim sucum degil diye. neyse bide rafting yaptik. tenis oynadik milletten azar isittim 10 gunluk lohusa bunlari yaparmiymis diye ama bebisim hasta olmasinda. sora iste benim dis agrim tuttu cok fena donduk mecbur tatilden. simdi kimler dogurdu etti nerden takip edicem ben byunlari?? gene kacirdim.
Canım maşallah valla size...Biz de evden çıkınca aman rüzgar esti şöyle oldu böyle oldu diyoruz. Sizin kız çadırlarda geziyo şimdiden:)) Büyüyünce eve sokamaacaksınız valla:1: çok sevecek gezmeyi
Selam kizlar 19Agustos cuma gunu saat16.23te epidural normal dogum ile oglusum Cagan Ege 2890gr ve 51cm olarak dogdu, 8saat suni sanci cektim dogum 10 saat surdu. Cok uykusuz vede yorgunum. Sonra ayrintilariyla dogumu anlatirim hepinizi opuyorum darisi dogumu bekliyenlere
Gözün aydın canım. Geçmiş olsun, meleğine kavuştun ya çektiğin tüm sıkıntılar unutulur hemen.
merhaba geçen günlerin hamiş melekleri;
şimdi bebişlerinizi kucağınıza aldıınz maşallah.darısı bana inşallah.bende Allah nasip kısmet ederse 2012 mart annesi olacağım inşallah

bir sorum var sizlere genel anestezi ile sezeryanla doğum yapan arkadaşlara ;
operasyondan çıkınca ayıldıktan sonra karnınızı doktor bastırarak kötü kanların akmasını sağladımı bunu merak ediyorum.bu yöntem yapılmazsa zaralarını da yapılırsa faydalarını da merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.sevgiler
Bana öyle birşey yapmadılar canım. Baygınken yapmış olabilir mi bilmiyorum tabi...

kzlar merhabalar nasılsınız. bızım zıllıden dolayı gıremıyorum pek fazla. e eşimde bu gun ısbası yaptı, o oluncada gıremıyordum pek. herkes nasıl bakalım? gecmıs cok uzundur şimdi okumaya kalksam bızım kız uyanır.
bı omuzunuza bebeğin mıdesını dayama yontemı var. en etkılısı oymus ama sankı ben onu yapınca rahatsız oluyormus gıbı gelıyor bana. bırde kızlar.
sadece anne sutuyle beslenen bebekler kaç saatte bır uyanıp meme ıstıyor allah askına. benımkı nerdeyse saat bası uyanıyor.
ılk gunler ne guzel mama verırken 3 saatte bır uyanıyordu. kurban olayım o gunlere ben:)
önemlı olan tabıkı benı emıyor olması ama merak ettım acaba benımkımı cok cabuk acıkıyor?

Canım az emiyordur yani 1 saatlik idare edebilecek kadar:) o yüzden uyanıyordur 1 saat sonra...Valla bırak mamayı biberonla sağılan sütü bile verdiğimde daha uzun sürede acıkıyor çünkü biberonla daha çok miktarda içebiliyor.
Kaç dakka emiyor peki canım?? Yenidoğan 20-25 dakka emmeliymiş.

Son düzenleme:

canım benim oğlumda aynı saat başı kalkıyo tam doyurmadan uyuyo en fazla 1 saat sonra tekrar kalkıyo
aslında bi yandan da iyi diyorum çünkü kusmuyo ozaman bğyük oğlum kalktımı tam emerdi ama hep kusardı çok şükür bu kusmuyo kilo alımıda maşallah çok iyi:nazar:
bide ben yüz üstü yatırıyorum gazını daha rahat çıkarıyo

benımkide sık sık istiyor canım 1- 1.5 saattebir emziriyorum akşamları sağdığım sütü veriyorum olmazsada mama veriyorum 40 cc falan ozaman 3-4 saat uyuyor ama enaz 4 saatte bir uyandırın ve besleyin dedikleri için bende uyandırıp besliyorum gunduz hep emzirdiğimden dolayı sık sık uyanıyor valla
bide benim meme başlarım çürüdü çok fena ondanda geceleri emzirmiyorum açıkçası kremleyip sabaha kadar toparlatıyorum birazcıkda olsa
gecnlerde bir arkadaşımla konuştum onun kızı artık 6 aylık oldu oda sürekli sağıp besledi kızını dedim kaç cc anne sutu veriyordun 60-70 cc dedi gunde 8 öğün besliyormuş 7si anne sütü biri mama
yuhhh dedim 7. 60=420 cc anne sütü çıkıyormuş kendimi çapsız hissettim valla nasıl bişeydir o öyle :(((
annem halamın doğum yaptığı zamanı anlattı ilk gelen süt varya kolostrum halam oğlunu emzirirmiş sonra meme şişermiş babaannem sağarmış hala annem dioki bir tas dolusu sütü çıkardı ve bolluktan dökerlermiş
bu nedir yaaa acayip canım sıkıldı bizde süt kıyılı kıpılı millete bakk :((acaba ilk günlerimiz diyemi sütüm böyle sonra çoğalırmı ki bide kızım kiloda almadı zaten :(

canım benim oğlumda aynı saat başı kalkıyo tam doyurmadan uyuyo en fazla 1 saat sonra tekrar kalkıyo
aslında bi yandan da iyi diyorum çünkü kusmuyo ozaman bğyük oğlum kalktımı tam emerdi ama hep kusardı çok şükür bu kusmuyo kilo alımıda maşallah çok iyi:nazar:

Sadece gazını çıkarmak için yüzüstü yatırıyorsun dimi??yanında siz yokken yüzüstü yatırmayın diyorlar da.

gece 4:30 dan buyana durmaz eymen su saat oldu aptal gıbıyım basım catlıyoo napcam ben yaa gazda cıkarıyo ama karnı agrıyo galıba
havlu ısıtıp koydum sekerlı su verdım uyudu max 30 dk sonra yıne viyak viyak bagırıyo care olamıyorum derdıne
günlerın yorgunlugu var ustumde tansiyonum düşüyo sürekli basım dönüyo napcam bugün bide aşımız var :((((
tam 1 aylık oldu eymen paşam
kızlar bu gaz sancısı karın agrısı felak bısey cocukta mahvettı benii :((((((((((
allahım sifa ver oğluma

canim ayni durum bizdede var. tansiyonum dusuyor artik benimde bazen aglayasim geliyor. bide o aglayinca panik yapiyoruz biz ya baska bisey varsa diye. bize gelen pediatris iste emzirirken mide asagida kafasi yukarida birsekilde dogru pozisyonda emzirmemizi. her emzirmeden sora yarim saat gaz cikarmamizi sorada 30 derece vucut yukari pozisyonda relaxing birseyi varsa graco gibi. hani vucut cok az belden yukari gibi pozisyonda. ole oturtmamizi soledi bi sure. bizde gaz pozisyonunda gezdirdikten sonra annem hani bole eskiler bacagina yastik koyarda sallarya ole yatiriyor salliyor bi ole susuyor. bazen gracodada susuyor ama bu en rahat ettigi pozisyon. bide burda camomile papatya oluyor galiba ondan veriyorlarmis bebeklere ama biz vermedik. bide trde mesela ilac falan veriyorlarmis bebeklere d vitamini falan ama burda anne sutu ile beslenen cocuklara ozellikle hicbirsey vermiyorlar.

benımkide sık sık istiyor canım 1- 1.5 saattebir emziriyorum akşamları sağdığım sütü veriyorum olmazsada mama veriyorum 40 cc falan ozaman 3-4 saat uyuyor ama enaz 4 saatte bir uyandırın ve besleyin dedikleri için bende uyandırıp besliyorum gunduz hep emzirdiğimden dolayı sık sık uyanıyor valla
bide benim meme başlarım çürüdü çok fena ondanda geceleri emzirmiyorum açıkçası kremleyip sabaha kadar toparlatıyorum birazcıkda olsa
gecnlerde bir arkadaşımla konuştum onun kızı artık 6 aylık oldu oda sürekli sağıp besledi kızını dedim kaç cc anne sutu veriyordun 60-70 cc dedi gunde 8 öğün besliyormuş 7si anne sütü biri mama
yuhhh dedim 7. 60=420 cc anne sütü çıkıyormuş kendimi çapsız hissettim valla nasıl bişeydir o öyle :(((
annem halamın doğum yaptığı zamanı anlattı ilk gelen süt varya kolostrum halam oğlunu emzirirmiş sonra meme şişermiş babaannem sağarmış hala annem dioki bir tas dolusu sütü çıkardı ve bolluktan dökerlermiş
bu nedir yaaa acayip canım sıkıldı bizde süt kıyılı kıpılı millete bakk :((acaba ilk günlerimiz diyemi sütüm böyle sonra çoğalırmı ki bide kızım kiloda almadı zaten :(

canım bünyeden farkediyodur dicem ama benim ilk oğlumda sütüm çoktu yani emdiği zaman eğer ağzından çıkmışsa sütüm fışkırırdı resmen bi keresinde oğlumu anneme bırakmam gerekiyıdu gün boyu olmıcaktım o gece tek göğsümden besledim diğer göğsğmden emzirmemiştim o emzirnmediğim göğsümden bir biberon süt sağmıştım 250 cc kadar çıktı.
ama bunda sütüm var ama fışkıracak gibi değil ama. emdiği zaman ağzından çıkardığında akıyo sadece. bide sert olmadı göğsüm hiç yumuşak ama dolu ağırlığı fark ediyorum.
neden ikisinde böyle fark oldu bilmiyorum belki zamanla eme eme çoğalır yine sütümüz:))

Canım az emiyordur yani 1 saatlik idare edebilecek kadar:) o yüzden uyanıyordur 1 saat sonra...Valla bırak mamayı biberonla sağılan sütü bile verdiğimde daha uzun sürede acıkıyor çünkü biberonla daha çok miktarda içebiliyor.
Kaç dakka emiyor peki canım?? Yenidoğan 20-25 dakka emmeliymiş.
canım belli olmuyorkı ama en az 15 dk emiyor ama tek göğüs maalesef, ikincisine geçmeden uyuyor hanımefendı

evet boyle olunca kusmuyor. gecelerı 30 cc mama verıyorum rahat uyusun dıye, oyle oluncada 2 saat uyuyor ıyı oluyor ama fazla kacırınca kusuyor maalesef.

heueheueh allah senı ne guldum çapsız lafına.
sorma bazen bende kendımı cok capsız hıssedıyorum. gunduz uyanması bısey değilde, gece uyanması benı mahfettı , halım vaktım kalmadı hıc.
bırde gazını kolay cıkartamıyorum nıyeyse ya uf, onuda cozsen tam alısıcam anneliğe. kızlar ne sorucam siz hemen emzirdikten sonra gaz cıkartıyormusunuz. malum memede uyuyor cocuk, e gaz cıkartayım derkende hadı bakalım uyutmaya calıs yenıden:)
siz nasıl hallediyorsunuz bu konuyu.

Sadece gazını çıkarmak için yüzüstü yatırıyorsun dimi??yanında siz yokken yüzüstü yatırmayın diyorlar da.

evet canım biz varken yanında yüzüstü yatıyo hatta şimdi öyle yatıyo:1: yanındayım. yoksa emdikten sonra uyurken hep yan yatırıyorum uyanıkken sırtüstü
bizimkiler takmış kafasına yuvarlak kafası var oğlumun yok sırtüstü yatır kafasının arkası düz olsun diyolar
he hee diyip geçiyorum. sağa sola sırtüstü yüzüstü yatıroyrum bakalım kafa şekli nasıl olcak :)))

canım belli olmuyorkı ama en az 15 dk emiyor ama tek göğüs maalesef, ikincisine geçmeden uyuyor hanımefendı

evet boyle olunca kusmuyor. gecelerı 30 cc mama verıyorum rahat uyusun dıye, oyle oluncada 2 saat uyuyor ıyı oluyor ama fazla kacırınca kusuyor maalesef.

heueheueh allah senı ne guldum çapsız lafına.
sorma bazen bende kendımı cok capsız hıssedıyorum. gunduz uyanması bısey değilde, gece uyanması benı mahfettı , halım vaktım kalmadı hıc.
bırde gazını kolay cıkartamıyorum nıyeyse ya uf, onuda cozsen tam alısıcam anneliğe. kızlar ne sorucam siz hemen emzirdikten sonra gaz cıkartıyormusunuz. malum memede uyuyor cocuk, e gaz cıkartayım derkende hadı bakalım uyutmaya calıs yenıden:)
siz nasıl hallediyorsunuz bu konuyu.

ahh benimde en sıkıntılı konum bu zor çıkartıyorum gazını
memede uyuyo gazını çıkar uyanıyo Allahtan bazen emdikten sonra tam gaz çıkarma pozisyonuna geçerken kendi çıkarıyoda rahatlıyorum.
ayy bide gazını çıkartmaya çalışırken bazen benim gazım geliyo:9: sanki biri benim sırtıma vuruyo :1:
gaz çıkardığı zaman bende mutlusu yok

kızlar ben doktordan geldım.ha hayyy eşimde bende cok heyecanlıyız.31 ınde doğum olacak demıstı ya doktor ben bayramın 2.gunune kadar(31 agustos) yokum bugunler ıcınde sıkıntın olursa ben olamam dedı madem sezarya olacak bence hersey normal alabılırız dedı.benım göz bebeklerım buyudu heyecandan ve mutluluktan.NST y grdım hersey normal tansıyonum normal suyu bol bolmuş bebek baya baya rahıme baskı yapıyormus buda bebge rahatlık sana zorluk verıyordur dedı..zaten dun bugun sıkıntılarım artmıstı.bebeğim bayramı beklemeden kucagımda olacak.çarsamba aksam 6-7 sezaryanla doğum yapıcam.kılosundan söz etmedı ama ben kagıtta 2682 olarak gordum.aslında mınıcık dımı kızlar..

bu arada dogurmayan kalmadı heralde sementada bugun doguma gırecekmıs
my little sun shıne ne yaptı acaba dogurdumu ??
kızlar kımler kaldı dogum yapmayan yaa yoksa herkes dogurdumu
pekı bız bu topıcten mı devam edıcez yoksa baska bı dopıc acılacakmı ??
malum artık cocuklarımızın durumundan bahsedecegız :)
neyse herkese güzel günler diliyorum
dua edın bana oglumun karın agrıları gecsın

ben varıımm..31ınde olacaktı dogumum amaaaaa yarından sonra sezaryanla doğumdayım.Carsamba aksam 7 gıbı yavrum kucagmda olacak ınsallah

evet canım biz varken yanında yüzüstü yatıyo hatta şimdi öyle yatıyo:1: yanındayım. yoksa emdikten sonra uyurken hep yan yatırıyorum uyanıkken sırtüstü
bizimkiler takmış kafasına yuvarlak kafası var oğlumun yok sırtüstü yatır kafasının arkası düz olsun diyolar
he hee diyip geçiyorum. sağa sola sırtüstü yüzüstü yatıroyrum bakalım kafa şekli nasıl olcak :)))
Aynen canım. Ben de uyurken hep yan yatırdım sivrildi sanki kızımın kafası uyanıkken düz yatırayım diyorum ama kafası düşüyo hemen yana :))
kızlar ben doktordan geldım.ha hayyy eşimde bende cok heyecanlıyız.31 ınde doğum olacak demıstı ya doktor ben bayramın 2.gunune kadar(31 agustos) yokum bugunler ıcınde sıkıntın olursa ben olamam dedı madem sezarya olacak bence hersey normal alabılırız dedı.benım göz bebeklerım buyudu heyecandan ve mutluluktan.NST y grdım hersey normal tansıyonum normal suyu bol bolmuş bebek baya baya rahıme baskı yapıyormus buda bebge rahatlık sana zorluk verıyordur dedı..zaten dun bugun sıkıntılarım artmıstı.bebeğim bayramı beklemeden kucagımda olacak.çarsamba aksam 6-7 sezaryanla doğum yapıcam.kılosundan söz etmedı ama ben kagıtta 2682 olarak gordum.aslında mınıcık dımı kızlar..
Canım 40. haftana gelmişsin nerdeyse organ gelişimi tamamdır bebeğinin kilosuna çok takılma değişkenlik gösterebiliyor 100-200gr. :nazar:Benim kızım da 2550gr doğdu, sağlıklı bir bebek çok şükür:nazar:

canım sende bebeğini kucağına alıcaksın hayırlısıyla inşallah:emir_bebek: 2 günün kalmış şunun şurasında:))
kilosuna takılma doğduktan sonra o kadar hızlı toparlıyolar ki kendilerini sen bile şaşıracaksın

Yarın öğlen 3 te ben doğuma gırıcem arkadaslar dua edın benım ıcın. Korkuyorum. Epıdural sezeryan olucak .... çok heyecanlıyım

ALLAH yardımcın olsun cnm bende çarsamba aksam 7 gıbı epıdural sezaryan olucam.genel anestezıde aklmdan gecmed deıl ama doktor doğuma geldgnde anestezı uzmanyla bır goruseceksın ozaman karar verırsın ama ben epıdural onerırırım dedı

bu arada yeni topik acilacakmi bende merak ettim simdi. ama tabi herkes dogurana kadar burdayis:)) bide bu kanama ne kadar devam ediyor yahu. bitmedi biturlu. gerci regl gibi degil agrisiz en azindan ama merak ettim.

bu arada yeni topik acilacakmi bende merak ettim simdi. ama tabi herkes dogurana kadar burdayis:)) bide bu kanama ne kadar devam ediyor yahu. bitmedi biturlu. gerci regl gibi degil agrisiz en azindan ama merak ettim.

burdan devam ederiz canım paylaşımlara.
benim kanamada devam ediyo ortalama 1 ayı bulur herhalde yavaş yavaş kesilir

Ya kızlar bir şey soracam... Bebişleriniz kaç kilo doğdular ve 15.gün kontrolünüzde ya da 1. ay kontrolünüzde kaç gram almışlardı??
Benim kızım 2550g doğdu ya merak ediyorum, ortalama alınması gereken gramları:44:

Son düzenleme:
Back